עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by אלפקה סורית,

http://www.arouse.net/despair-linux/

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. אהלן לכולם, יש לי שני מחשבים עליהם מותקן לינוקס- מחשב נייד עם Ubuntu-Edgy ומחשב PC חדש שהתקנתי עליו (Ubuntu-Gutsy (7.10. אני מנסה לחבר את שניהם בכבל רשת (מוצלב כמובן), ולהעביר בינהם קבצים בעזרת SSH. (ו-sshfs). הבעיה היא שאני מקבל הודעות שגיאה: username@PC:~$ ssh username@192.168.1.100 ssh: connect to host 192.168.1.100 port 22: No route to host יש לי את אותו username בשניהם, וראיתי מדריך שהסביר איך לסדר static IP בשניהם. ב-PC שמתי 192.168.1.101, ובנייד שמתי 192.168.1.100. מישהו מבין את הבעיה? (נראה כאילו יש הגדרות firewall על פורט 22, לא?).[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 02:38:27 בנוסף-כשאני מנסה להגדיר תיקייה לשיתוף בין המחשבים ב-sshfs, אני מקבל את השגיאה: username@PC:~…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by TGP,

מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by The-Q,

Well, I'm using kernel 2.4.18 with GeForce 2 MX. I've seen that all OpenGL apps went slow, so I decided to install the drivers. I Installed the 4191 (from source) and it didn't work. Than I installed the 3123 (from source) and it didn't work either. Here is the err of startx: ####### #Error start ####### XFree86 Version 4.2.0 / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600) Release Date: 18 January 2002 If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer than the above date, look for a newer version before reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/) Build Operating System: Linux 2.4.18 i686 [ELF] Module Loader present Markers: …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by AboveBeyond,

היי אני קצת חדש בעסק נגיד והתקנתי הפצה כמו red hat איך אני יכול לעצב אותה שתראה יותר טוב (סתם לדוגמא ויסטה ) תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. שלום. התקנתי על מחשב hp dc5800 את esxi5 קבעתי לesxi כתובת IP סטאטית... הצלחתי להתחבר ממחשב אחר דרך הדפדפן לesxi הורדתי את הvsphere client הגדרתי את כל הפרטים כדי להתחבר לesxi וכל פעם אני מקבל את אותה הודעת שגיאה (מצ"ב צילום מסך) מישהו מכיר פיתרון לתקלה? תודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by nir2far,

שלום, לצורך עבודה שוטפת ופרוייקטים אנו מחפשים אדם בעל יידע ונסיון בתחומים הבאים: - כתיבה ובדיקת קוד ב PHP, נסיון בכתיבת ממשק משתמש בהתאם בהתאם למסמך פרוייקט. - יכולת מעקב ופתרון בעיות. - נסיון בעבודה מול שרתי Asterisk, כתיבת dialplans, והגדרות routing. - נסיון באינטגרציה של מערכות צד שלישי דרך ממשקי API - יכולת עבודה מהבית (בתשלום הוצאות מלא) מדובר בעבודה בהיקף מלא. אשמח לקבל קו"ח ופרטי קשר ל nir@israelnumber.com

8. מערכת הפעלה - יובונטו אולטימייט אדישן 2.1 [יובונטו 8.10] כרטיס מסך: 4870 ati 1-התקנתי את הפלאש של אדובי יש לי שמע במחשב, אבל באתרים כמו יוטיוב אין שמע [יש וידאו] התקנתי את הפלאש בתור: ubuntu-restricted-extras עשיתי גם את התהליך הבא: לאחר ביצוע 2 הפקודות היה שמע וגם וידאו לאחר ריסטרט - הבעיה חזרה לקדמותה. 2- הרצתי סרט כלשהו ויש מעין פליקרים שחורים כאלה ... הצעות לפתרון? ביצעתי את התהליך הבא[, לאחר שביצעתי אותו ולאחר ריסטרט - היובונטו קרס והייתה בעיה בXSERVER] ועדיין ללא הצלחה... שאלה נוספת - איך ניתן להתקין internet explorer על יובונטו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום היום התקנתי על מחשבי ubuntu 8.04.1 i386 ויש לי בעיה דחופה. אחרי שתהליך ההתקנה הסתיים, התקנתי מייד את עידכוני המערכת ועשיתי איתחול למערכת. לאחר מכאן המערכת ביקשה להתקין את הדרביר לכרטיס המסך שלי(nvidia 6800 gt) ואחרי שהתקנתי את הדריבר, ביצעתי איתחול ואז כשאני מפעיל את המערכת מחדש אז אני לא רואה את מסך הפתיחה אלה אני רואה צג שחור(המסך נכבה ויש עליו נורה מהבהבת). רק לאחר התקנת הדרביר לכרטיס המסך החלה הבעיה הזאת. יש לציין שבעיה זו קרתה גם בגירסה קצת יותר ישנה של ubuntu אבל בגירסה ממש ישנה של ubuntu שהתקנתי, בעיה זה לא קרתה בכלל, והכל עבד נורמלי עם אותו כרטיס המסך. איך ניתן לפתור את הבעיה? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by B166ER,

שלום, התקנתי Xubuntu על המחשב שלי (P3 450MHX, 160MB RAM) וכשאני מנסה להפעיל אותו אחרי ההתקנה אני מקבל את ההודעה הבאה: GRUB Loading stage1.5. GRUB loading, please wait... ERROR 25 מה עלי לעשות? תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. יש לי את המחשב הנ"ל ל"מחקר" הורדתי אובנטו וצרבתי לדיסק (burn to image ) הכל טוב ויפה ההתקנה מתחילה ואחרי כמה פריימים נתקע ב "mounting rout " משהו כזה ואני חושש שאין לי מספיק זכרון אז בבקשה תמליצו לי ללינוקס עם דרישות נמוכות (אבל לינוקס מצוין ) למתחיל\בינוני (אני ) תודה יהודה.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by PhoenixBoy,

אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם! החלטתי לנסות את לינוקס על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). אחרי שיצרתי מחיצה ללינוקס ומחיצת Swap והתקנתי את לינוקס (Mandrake 8.0 שקיבלתי פעם בכנס) והכל פעל פחות או יותר כשורה. אך ישנן מספר בעיות: 1. אני לא יכול לקבל את מצב הסוללה, כלומר כמה היא טעונה (באחוזים), כמו שאפשר ב-Windows. 2. המאוורר תמיד עובד בלינוקס וזה די מעצבן (זה מחשב נייד והמאוורר לא אמור לפעול תמיד. בחלונות המאוורר עובד רק כאשר המחשב מתחמם יותר מדי). מצאתי (באינטרנט) מדריכים על APM ו-ACPI ללינוקס (שכנראה מאפשרים למצוא את מצב הסוללה, ופותרים את בעיית המאוורר), אבל ממש לא הבנתי שם כלום, כי נראה לי שהם מניחים שמי שקורא את אותם מדריכים יש לו כבר ידע רב בלינוקס, ואני מתחיל בלינוקס לא מצליח להבין ש…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  14. Started by pssheba,

ברצוני להדר תכניות c++ בלינוקס א. איזה סיומת לתת לקובץ הקוד (cpp) ב. מה ה syntax להרצת המהדר עם קובץ הקוד ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by kawaii,

well, i just just dont get it really, maybe you will. been using Aterm for ages, really, and suddenly after i installed arch+E17, i see to my surprise that aterm doesnt accept any command line arguments to start it. that is, i cannot configure colors, fonts, or transperacy on it' even though im using the same options i have for years.... its not E17's issue, that much i know, been tested and worked on a gentoo+E17. anyone have any idea? arguments are aterm -title 'Arch terminal' -tr -shading 45 -fade 60 nothing too complicated, i dont see any reason why it shouldnt work. sorry for the english, didnt add hebrew here yet, but i can read hebrew...so reply at whatever l…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by MATTAN,

היי מה המצב אני רוצה להסיר את לינוקס מנדרייק מהמחשב ורציתי לדעת איך לעשות את זה תודה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by GWeizman,

הבעיה היא כזאת - חברה של אמא שלי קנתה לעצמה Macbook Air, והביאה את זה אלי בשביל להתקין כל מה שצריך, להגדיר ולהחזיר לה. הגדרתי את החיבור, זמנית, לרשת שלי, כולל הסיסמאות והכל (והכל גם שמור), ומהרגע שהתחברתי (בזמן שאני מנסה להוריד כמה תוכנות הכרחיות) כל דקה (פלוס מינוס) הוא מתנתק מהרשת. מספיק שאני פותח את התפריט של הAirPort (שם נורא מוזר, ד"א) ולוחץ על הרשת שלי מחדש והכל פועל עוד פעם, לדקה הקרובה. הבעיה היא לא ברשת שלי, כי מחשבים אחרים שמחוברים גם הם בווירלס לא סובלים מבעיות כאלה חמורות, ואם ברגע שזה מתנתק אני לוחץ מחדש זה פועל תוך שניה מה זה יכול ליהיות? תודה, גיא. נ.ב אם אפשר הסברים מפורטים עד כמה שאפשר, כי אין לי יותר מידי ניסיון בOS X...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by assaf990,

משתנה בתוך סקריפט: X=6598 אני רוצה לחלק אותו ב- 10000 כך שיהיה 0.6598 איך עושים זאת?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אפשר לחרוג עד 3GB, לגלישה באינטרנט אני מתכוון להתקין אותו על מחשב נייח, שיש בו HD4850 כך שצריך הפצה שעובד עם כרטיסים של ATi ועם מחשב נייד עם Mobile Intel GMA 4500M ו - intel su4100 תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by Eigi,

שלום... קראתי את המדריך על הכנת ראוטר - לינוקס ( http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=linuxrouter2.php ) וכתוב בו שצריך להשתמש ב Mandrake SNF 7.2 עכשיו נכנסתי לאתר של Mandrake ואין שם מערכת כזאת.. אבל יש שם מערכת בשם Mandrake MNF האם דרך המערכת הזאת אני יכול לעשות אותו דבר כמו ב SNF? האם המערכת הזאת זקוקה כבר ללינוקס מותקן על המחשב והיא רק עדכון או שהיא תוכנה חדשה לגמרי? תודה מראש, איגי.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום אני רוצה להתקין לינוקס של ubuntu ורציתי לדעת מה ההבדל בין דאפר לרגיל וגם האם כדאי לי ההתקין את גירסת 64ביט (יש לי amd64)?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by er0101,

האם יש דרך כלשהי להתחבר בmicrosoft remote desktop להפצת linux כלשהי?

23. Started by AmitDanan,

הבנתי שlive cd של לינוקס יכול לעזור במקרים של תקלות, השאלה שלי איך זה יכול לעזור באיזה סוג של תקלה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by puNani,

זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלםו אני מכין מצגת על לינוקס לשיעור מחשבים(פרויקסט נט"ע מי שמכיר) אני צריך את הדרישומת מערכת המינימליות שלינוקס דורשת עכשיו אין הפצה מסווימת אז אם תוכלו להביא בכללי כזה זה מאוד יעזור וגם למה יותר עדיף לינוקס מעל windows(המדריך שלי יאהב את זה) [/shadow]תודה ומחכה לתשובה כמה שיותר מהר![shadow=red,left]

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים