עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by AboveBeyond,

היי אני קצת חדש בעסק נגיד והתקנתי הפצה כמו red hat איך אני יכול לעצב אותה שתראה יותר טוב (סתם לדוגמא ויסטה ) תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by itaysk,

שלום לכולם, אני מפתח windows כבר הרבה זמן, והחלטתי להכנס קצת ללינוקס.. הורדתי vmware ואיתו image של ubuntu8.04 מותקן מראש. יש לי בעיה לגרום ללינוקס לגשת החוצה לאינטרנט. אני יודע שזאת בעייה גם של vmware אבל אני מקווה שתוכלו לעזור לי. לאחר ההתקנה בחרתי copy כש vmware שאל אותי אם העתקתי או העברתי את המכונה. לאחר מכן ניסיתי את כל 3 האופציות: nat bridge ו host ואף אחת לא עוזרת. האם יש משהו שצריך לקנפג? כדי לנסות לבדוק בעצמי, אשמח לקצת עזרה עם לינוקס: 1. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig? 2. מה המקביל בלינוקס ל ipconfig \renew 3. איך קובעים אם הכרטיס מקבל כתובת מ DHCP או סטאטית? אם יש לכם רעיונות איך לעזור עם ה VMWARE אני אשמח. תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by puNani,

זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by MATTAN,

היי מה המצב אני רוצה להסיר את לינוקס מנדרייק מהמחשב ורציתי לדעת איך לעשות את זה תודה לכולם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Klayhamn,

שלום יש לי שתי שאלות לגבי זמני קבצים בלינוקס: 1. האם ניתן *באמת* לשנות את ה-LAST MODIFIED DATE של קובץ באופן שלא יאפשר *לאף אחד* (רק מהסתכלות על הקובץ, בלי להתחשב ב-LOGS למיניהם) לדעת מה היה התאריך המקורי? האם זו פונקציה של הרשאות? 2. האם RENAME של קובץ משנה את ה-LAST MODIFIED TIMESTAMP או שלא? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אהלן לכולם, יש לי שני מחשבים עליהם מותקן לינוקס- מחשב נייד עם Ubuntu-Edgy ומחשב PC חדש שהתקנתי עליו (Ubuntu-Gutsy (7.10. אני מנסה לחבר את שניהם בכבל רשת (מוצלב כמובן), ולהעביר בינהם קבצים בעזרת SSH. (ו-sshfs). הבעיה היא שאני מקבל הודעות שגיאה: username@PC:~$ ssh username@192.168.1.100 ssh: connect to host 192.168.1.100 port 22: No route to host יש לי את אותו username בשניהם, וראיתי מדריך שהסביר איך לסדר static IP בשניהם. ב-PC שמתי 192.168.1.101, ובנייד שמתי 192.168.1.100. מישהו מבין את הבעיה? (נראה כאילו יש הגדרות firewall על פורט 22, לא?).[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 02:38:27 בנוסף-כשאני מנסה להגדיר תיקייה לשיתוף בין המחשבים ב-sshfs, אני מקבל את השגיאה: username@PC:~…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. מערכת הפעלה - יובונטו אולטימייט אדישן 2.1 [יובונטו 8.10] כרטיס מסך: 4870 ati 1-התקנתי את הפלאש של אדובי יש לי שמע במחשב, אבל באתרים כמו יוטיוב אין שמע [יש וידאו] התקנתי את הפלאש בתור: ubuntu-restricted-extras עשיתי גם את התהליך הבא: לאחר ביצוע 2 הפקודות היה שמע וגם וידאו לאחר ריסטרט - הבעיה חזרה לקדמותה. 2- הרצתי סרט כלשהו ויש מעין פליקרים שחורים כאלה ... הצעות לפתרון? ביצעתי את התהליך הבא[, לאחר שביצעתי אותו ולאחר ריסטרט - היובונטו קרס והייתה בעיה בXSERVER] ועדיין ללא הצלחה... שאלה נוספת - איך ניתן להתקין internet explorer על יובונטו?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by AmitDanan,

הבנתי שlive cd של לינוקס יכול לעזור במקרים של תקלות, השאלה שלי איך זה יכול לעזור באיזה סוג של תקלה?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אני רוצה להתקין ubuntu אבל אני עדין רוצה שיהיה לי xp אז ככה מה אני עושה עם האינטרנט איך אני מתקין אותו כי זה הכי חשוב לי ואם אני קונה תוכנה/מוריד אז להוריד ל xp ואז זה יעבוד גם ב ubuntu תודה רבה ויש לי אינטרנט של בזק/בזקבנלאומי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by matan100,

שלום אז אני רוצה בבקשה מדריך למק בו מותכנת תוכנת עריכה של סרטים . תודה לבנתים )

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by Googleness,

מישהו מכיר? לאחרונה יצא לי שוב לצאת למסע בעקבות הפצות ולראות מה חדש (בעבר ניסיתי להתקין על הלפטופ שלי אבל נתקלתי בתופעות הזויות עם כל מיני הפצות אז חזרתי לחלונות). בקיצור לאחר חיפושים מצאתי את ההפצה הזאת שממה שקראתי היא גרסה מקומפלת מחדש של Red Hat Enterprise Linux אשר מתוחזקת על ידי ארגון CERN (מאיץ חלקיקים בשווייץ מישהו?) וארגון נוסף בשם Fermilab. בניגוד לשם זאת לא הפצה עם מיליון תוכנות מדעיות אלא הפצה שמיועדות לעובדים של Cern וFermilab ומתוחזקת על ידם. לינק לאתר של ההפצה - https://www.scientificlinux.org/ לינק לפורומים של ההפצה - http://scientificlinuxforum.org/ הניסיון שלי לבדוק מה הסיפור הגדול היה על המחשב נייד שלי (Lenovo U550) לקחתי כרטיס SDHC בנפח 16 ג"ב ובעזרת ת…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by dj shay 30010,

אני מחפש 2 פקודות ביוניק 1 לכיון שעה 2 לשחזור קבצים דרך טיפ גבוי

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by FlipM0de,

ההתקנה עברה חלק, אבל כאשר אני מנסה להפעיל את אובנטו מהבוט אני מקבל שגיאה:Error: Cannot find GRLDR in all devices. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Try (hd0,0 ) : EXT2: NTFS4: NTFS5: NTFS5p: FAT32: FAT16: FAT12: non-MS: skip Extended: invalid or null This partition is NTFS but with unknown boot record. Please install Microsoft NTFS boot sectors to this partition correctly, or create an FAT12/16/32 partition and place the same copy of GRLDR and MENU.LST there. כל העיקרון של הגרסא הזאת - הוא להתקין את הגרסא מתוך קובץ במערכת קבצים של NTFS... מישהו נתקל באותה בעיה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by er0101,

האם יש דרך כלשהי להתחבר בmicrosoft remote desktop להפצת linux כלשהי?

15. Started by pssheba,

ברצוני להדר תכניות c++ בלינוקס א. איזה סיומת לתת לקובץ הקוד (cpp) ב. מה ה syntax להרצת המהדר עם קובץ הקוד ? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by PhoenixBoy,

אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by GWeizman,

הבעיה היא כזאת - חברה של אמא שלי קנתה לעצמה Macbook Air, והביאה את זה אלי בשביל להתקין כל מה שצריך, להגדיר ולהחזיר לה. הגדרתי את החיבור, זמנית, לרשת שלי, כולל הסיסמאות והכל (והכל גם שמור), ומהרגע שהתחברתי (בזמן שאני מנסה להוריד כמה תוכנות הכרחיות) כל דקה (פלוס מינוס) הוא מתנתק מהרשת. מספיק שאני פותח את התפריט של הAirPort (שם נורא מוזר, ד"א) ולוחץ על הרשת שלי מחדש והכל פועל עוד פעם, לדקה הקרובה. הבעיה היא לא ברשת שלי, כי מחשבים אחרים שמחוברים גם הם בווירלס לא סובלים מבעיות כאלה חמורות, ואם ברגע שזה מתנתק אני לוחץ מחדש זה פועל תוך שניה מה זה יכול ליהיות? תודה, גיא. נ.ב אם אפשר הסברים מפורטים עד כמה שאפשר, כי אין לי יותר מידי ניסיון בOS X...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by The-Q,

Well, I'm using kernel 2.4.18 with GeForce 2 MX. I've seen that all OpenGL apps went slow, so I decided to install the drivers. I Installed the 4191 (from source) and it didn't work. Than I installed the 3123 (from source) and it didn't work either. Here is the err of startx: ####### #Error start ####### XFree86 Version 4.2.0 / X Window System (protocol Version 11, revision 0, vendor release 6600) Release Date: 18 January 2002 If the server is older than 6-12 months, or if your card is newer than the above date, look for a newer version before reporting problems. (See http://www.XFree86.Org/) Build Operating System: Linux 2.4.18 i686 [ELF] Module Loader present Markers: …

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Eigi,

שלום... קראתי את המדריך על הכנת ראוטר - לינוקס ( http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=linuxrouter2.php ) וכתוב בו שצריך להשתמש ב Mandrake SNF 7.2 עכשיו נכנסתי לאתר של Mandrake ואין שם מערכת כזאת.. אבל יש שם מערכת בשם Mandrake MNF האם דרך המערכת הזאת אני יכול לעשות אותו דבר כמו ב SNF? האם המערכת הזאת זקוקה כבר ללינוקס מותקן על המחשב והיא רק עדכון או שהיא תוכנה חדשה לגמרי? תודה מראש, איגי.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. "http://www.codeproject.com/News.aspx?nwid=10712" לידיעתכם, כדי שתוכלו להתעדכן במהרה מתי שיצא התיקון. ועל הדרך, שאלה, האם יש משהו בלינוקס שדואג לעידכון אוטומטי של מערכת ההפעלה או שיש משהו אבלזה משהו שצריכים להתקין? (שאלה כללית, לא תלוית הפצה)

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Interl-Conore,

איך האינטרנט ב MAC?? וירוסים SPYWEARS? יש משחקים כמו CSS למשל?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. שלום לכולם, כבר די הרבה זמן אני שובר את הראש בנסיון להתחבר לנטויז'ן בכבלים על FreeBSD 4.5, מה שאולי לא נשמע מי-יודע-מה קשה (בלינוקס זה עבד בקלילות...) אבל אני כבר על סף ייאוש . מה שקורה זה שההתחברות נעשית ב-PPtP, והצלחתי להגיע לשלב שאני פותח session מול השרת של נטויז'ן ומקבל ממנו כתובת IP (גם עם קליינט PPtP שבא עם FreeBSD וגם עם אחד אחר... - http://sourceforge.net/projects/pptpclient) , אבל אני עדיין לא מצליח להגיע עם פינגים לכתובות באינטרנט (לכתובות IP - אם מישהו חשב לכיוון DNS... וכן, הגדרתי Default Gateway). כלומר, משהו עדיין חסר לי בהתחברות.... אם למישהו יש איזה כיוון מחשבה, השערה, ניחוש או סתם הערה - אני אשמח לשמוע. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by imac,

מצאתי אתר נחמד שמספק מספר של סקינים ל OS X (מישהו בכלל רוצה/צריך להחליף ? ) http://homepage.mac.com/max_08/themes.htm תהנו .

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אחרי התעללות שלי על המחשב של אחותי... ;D התקנת לינוקס עברה תוך 58 דקות בדיוק... המפרט: Pentium 1 MMX 200 MHz Sdram 64 Cirrus Logic 2 MB Westen Digital 1.5 Gb הכל עובד חלק KDE 3 ו-Gnome 2 ... ברד הט 7.3 ... למרות שאי אפשר לשחק Tux Racer :-\ אפשר אבל זה עולה מה זה אבל מה זה לאט!!! בקיצור חשבתי שצריך כרטיס מסך יותר מ-2 מגה לא?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Remote Desktop Connection היא תוכנה המאפשרת להתחבר ממקינטוש לווינדואוס. כל שעליך לעשות הוא לכתוב את מספר האי פי של המחשב אליו תרצו להגיע, אח"כ לרשום סיסמאו - וואלה! ניתן לראות את המחשב השני במחשבך! אין צורך להתקין תוכנה מסוימת על הפיסי אליו מתקשרים אין אפשרות לעבוד על הפיסי ממנו ועל הפיסי מהמק בו זמנית התוכנה חינמית, קטנה וניתן להוריד אותה מכאן: http://macupdate.com/info.php/id/8431 תבלו! 8)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.