עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. התקנתי אובונטו על המחשב הנייח. המערכת היא על ה-SSD אבל יש גם דיסק קשיח שעדיין בעל מערכת קבצים של חלונות. בשביל שיעבוד הכי חלק שאפשר איך לעשות המרה ככה שהדיסק הקשיח לא יהיה עם מערכת קבצים של חלונות? אבל גם שלא יימחקו הקבצים

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום אני עובד עם סוזה 9.3 פרו, אמרו לי שאם אני לא רוצה להסתבך מאוד עם הדקנה של מודם usb שהיה לי (ale 130) אז כדאי לי להחליף מודם לטובתי למודם רשת . הלכתי לבזק והחלפתי למודם רשת (rth-aztech dsl 600e ttn) עכשיו הצלחתי לחבר אותו בווינדוס, אבל שאני בא לחבר סוף סוף את הסוזה לאינטרנט, אני נכנס לyast2 > network devic > dsl עכשיו, הוא מזהה את הכרטיס רשת, אבל לא את המודם!!!! מה אני יכול לעשות כדי לחבר את הלינוקס סוף סוף לאינטרנט?!!

• 3 תגובות
    • 870 צפיות
  3. Started by Lyoko,

יש לי כמה שאלות על אנדרואיד מבחינת לינוקס. מה מונע להתקין WINE ולהריץ תוכנות? או למשל משחקי native linux שיש הרבה.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by Googleness,

שלום שלום, אני עובד על איזה פרוייקט כלשהו ונתקלתי בבעיה. נתקצר שאני מנסה להפעיל דרך WINE (על אובונטו 8.04) דיסק ללימוד תיאוריה שעקרונית כולו עובד בפלאש. הבעיה היא שבלינוקס משום מה התקליטור מזהה את עצמו כדיסק לא מקורי למרות שמדובר בדיסק מקורי ובחלונות זה עובד בסדר גמור. יש דרך לעקוף את הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. שלום אני דימה אני רוצה אוד מחשב תכחו לעזור לי לאסוף אותה עד

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by SugarFreeBoy,

היי, אני מריץ את XP על MACBOOK באמצעות BOOT CAMP. המחשב עבר קריסה די רצינית, ועכשיו אחרי ששיקמתי אותו וניסיתי להתקין מחדש את APPLEK PRO כדי שאוכל להשתמש בHOTKEYS (כל הF1 F2 המיוחדים) אני מקבל הודעה שאומרת לי 'לחבר את המקלדת כעת', כשברור שאין מה לחבר - זו מקלדת של מחשב נייד. כשאני מנסה להריץ את הEXE עצמו, אני מקבל שגיאה שאומרת שאי אפשר להריץ את התכנה באופן ידני. האם אתם מכירים פתרון לבעיה/דרך להריץ את התכנה ידנית? תודה מראש!

7. Started by kfirbep,

אני הולך לקנות מחשב חדש וחבר שלי אמר לי שכדי לי להתקין על המחשב את המערכת הפעלה mac os x אמרתי לו שכמעט שום דבר לא עובד על המערכת הזאת אבל הוא אמר שכבר כיום כמעט כל הדברים עובדים על המערכת הפעלה זה נכון?המחשב לא מיועד לכל מיני עבודות מדיה וכל מיני דברים שחברות גדולות משתמשות בהם,המחשב מיועד למשחקים עבודות בword אינטרנט סרטים ומוזיקה.הפחד שלי שהמשחקים לא יעבדו על המחשב או תוכנות שכל מחשב צריך כמו winrar. כדי לי להתקין את המערכת הפעלה?היא תפעיל משחקים חדשים winrar ודברים כאלה או שעדיף לי כבר את הwin 7? גתודה לכל העוזרים!

• 17 תגובות
    • 4.2k צפיות
  8. Started by teddy85,

אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה

9. טוב-דבר ראשון שרציתי לומר הוא שדיי נמאס לי מה win98 שעומד אצלי עכשיו ואני עומד להתקין לינוקס+win xp(אם אני אצליח-ראו תרד בפורום וינדוס). דבר שאני הוא שאני ניובי גמור בנושאי לינוקס - לא מכיר שום גרסה של מערכת הפעלה אבל אני ממש אבל ממש מוכן להתקין אותה ולהתחיל ללמוד. רציתי לבקש מכם איזה faq באיזשהו אתר בנושאי הלינוקס(כמובן יותר טוב אם תענו לי פה אבל עצם זה לא כול כך משנה) אז הנה השאלות שלי: 1. עכשיו יש לי 2 מחיצות (C,D) ושניהם הם ב FAT 32 - אני התקוונתי להתקין את לינוקס ב D ואת winxp ב C, אז תגידו-לינוקס יפעל ב fat 32 או לא? אם הוא לא יפעל באיזה סוג של מחיצה הוא יפעל ובבקשה גם תאמרו לי איך לשנות את סוג המחיצה כי אני פשוט newb גמור בזה. 2. עכשיו לבחירת סוג הלינוקס-הלינ…

• 15 תגובות
    • 3.7k צפיות
  10. אוקיי אז ככה ברגע שאני מפעיל סרט+כתוביות בעברית אז הכתוביות מופיעות בגיבריש אני מפעיל את הסרט בתוכנה movie player שבאה כבר עם ההתקנה יש לציין שאני לא יכול לגרור או להוסיף את הכתוביות לתוך החלון של הסרט אלא אני חייב לשנות את השם של הכתוביות/סרט ככה שיהיו אותו דבר - דבר שמאוד מציק לי בנוסף כשאני מנסה להתקין mv2player or bsplayer עם WINE זה מתקין בסדר גמור ואז מביא לי שגיאה ולא עובד או שבכלל לא מגיב אם יש תוכנה אחרת שאתם ממליצים עליה מתוך הsynaptic אני ישמח לשמוע עלייה ועוד פיצר שחשוב שיהיה בתוך התוכנה זה האפשרות להעביר קדימה/אחורה בפסקי זמן קצרים לדוגמא בbsplayer זה שניות וmv2 זה 5 שניות קדימה אחורה תודה מראש

• 2 תגובות
    • 11.5k צפיות
  11. לא מאמין שאני שואל דבר כל כך פשוט, אבל...אני מעוניין לשמור סרט בו אני צופה באמצעות דפדפן פיירפוקס 3.5.6. היכן לעזאזל נשמרים כל קבצי המטמון?...לא מוצא

12. Started by ken,

בעת הורדת עדכונים מהאינטרנט, בין היתר אני נתקלת קבוע בהודעה הבאה: An unexpected error occurred (4:190). Your firmware could not be updated, please try again. המחשב מעלה את אותה הודעה גם לאחר שהתנתקתי מכל התוכנות וחיברתי אותו לחשמל. מה נסגר עם העדכון הזה והאם הוא בכלל רלוונטי (מדובר במק בוק פרו) תודה..[br]פורסם בתאריך: 11.01.2010 בשעה 10:14:32 :kopfpatsch: :kopfpatsch: הסתדרתי תודה..

• 0 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. Started by Devil Servant,

יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה

14. Started by dror_gh,

יש לי כונן 160 GB שמחולק ל2 מחיצות (C ו D) ועוד אחד של 40 GB על כונן C מותקן הוינדוס בפעם שעברה התקנתי את הGRUB על C ואז שניסיתי להעלות את הוינדוס זה הגיע לי למסך שרשום בו : "rootnoverify(hd0,0) chainloader +1 " ששיניתי את זה ל hd0,1 (זאת אומרת כונן D) אז הכל חזר לפעול כמו שצריך. בפורום כלשהו בחו"ל אומרים שכדאי בכלל להתקין אותו על הכונן של הלינוקס ובפורום אחר אומרים שעל הוינדוס מניסיונכם, מה הכי כדאי ? תודה על העזרה...

• 2 תגובות
    • 808 צפיות
  15. Started by ilanfinkel,

שלום, אני בונה בphp דף שפשוט יתקין ויריץ לי שרת משחק מסוג cs - 1.6 אני מצליח להתחבר לssh2 ולעשות פקודות שונות, התהליך שעשיתי עד עכשיו הוא: פתיחת תיקיה חדשה ולהכניס לתוכנה קובץ run_game עם ההגדרות של השרת באופן הבא: cd /home/$dirName/cs‫/‬ echo "#!/bin/bash ‭./hlds_run -game cstrike +map de_dust2 -port $port +ip ‬$ip‭ +sv_lan 2 -nomaster -insecure +maxplayers $numplayers +port $port & " > run_game לאחר מכן אני מעתיק את הקבצים מהמקור אל התיקיה, בשלב הבא אני צריך לעשות פקודת הרצה שתריץ לי את השרת משחק על הפורט שהגדרתי מראש, פה הסתבכתי, ניסיתי את הפקודה הבאה: ./run_game & לאחר שזה לא עבד ניסיתי את הדרך הבאה: $cmd1 = "kill -9 `screen -list | grep " . $dirNam…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by ^Z^,

שלום... הורדתי אובנטו 5.1 בקובץ ISO, צרבתי אותו לדיסק, כיביתי את המחשב ולחצתי על אנטר בBOOT - והוא כתב לי boot from cd : failiure... כאילו לא לחצתי על כלום. איך אני מפעיל תהתקנה? לוח אם : משו של epox ביוס : award נב : אני מקווה שזה שייך לפורום הזה...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. שלום, עברתי להשתמש בלינוקס אובונטו כיוון שהווינדוס קרטע בצורה מחרידה, והיה עלי לפרמט. איך אני יכול לבדוק שהדיסק הקשיח שלי באמת תקין, כיוון שהמחשב עוד עושה בעיות איטיות? תודה.

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by LeonDesign,

היי, אממ... יש לי כמה שאלות אחרי שכבר רכשתי את המק שלי, שאלות דיי כלליות. אני מקווה שתוכלו לעזור לי, תודה 1)פתיחת Bin & Cue ן ISO במק? האם זה אפשרי? איך? 2) MP3 במק? עם איזה תוכנה? 3)מחיקת תוכנות קיימות, איך? 4) פירמוט? אני יודע שזאת שאלה דיי מסובכת וארוכה אז אם יש איזה מדריך או לפחות הסבר כללי לזה. 5)כתיבה בעיברית ב 10.2? איך אני עושה את זה? 6) מה הם הדרישות המינימליות ל Panter? 6) איך אני אדע מה הם פרטי ההתקנים המדויקים של hardWare כמו כרטיס מסך? 7) האם ה RAM, הכרטיס מסך וההרד דיסק הם רגילים כמו ב PC? 8)צילום מסך כתמונה (screen print) וצילום לוידאו, איך? מקווה שתוכלו להשיב לי לפחות על חלק מן השאלות, תודה

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Mr.Mime,

שלום, אני מחפש גירסת לינוקס שאני יכול להפעיל אותה מDOK, ושהיא תכיל תוכנת בנצ'מארק לכרטיסי מסך, זאת אומרת שהיא תדע להוריד את הדרייברים המתאימים מהרשת. האם קיים משהו כזה? אני מחפש פתרון מהיר להפעלת בנאצ'מרק במחשבים חדשים.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. אני בדר"כ אוהב לגלוש שהעמוד הדפדפן בגודל (125%), לאחר התקנת אובונטו גירסת הדפדפן (פיירפוקס) הינה 3.6.8, שמתי לב שלא רואים חד את התמונות (בעיית פיקסלים) לאחר חיפוש בגוגל מצאתי פתרון : https://launchpad.net/~firefox-smooth-s ... rchive/ppa הוספה של ppa:firefox-smooth-scaling/ppa לSOFTWARE SOURCES עידכון SUDO APT-GET UPDATE ולאחר מכן SUDO APT-GET INSTALL FIREFOX הדפדפן שינה את שמו ל- NAMOROKA במקום FIREFOX ובעיית הפיקסלים הסתדרה. לפני כמה ימים המערכת עידכנה את גירסת הדפדפן ל- FIREFOX 3.6.9 ומאז שוב בעיה בחדות התמונה. אני לא מצליח לחזור לגירסה הקודמת וגם לא לתקן ע"י הוספת הPPA (ראה לעיל'). יכול להיות שיש עידכון לגירסה 3.6.9 בעמוד: https://launchpad.net/ubuntu/lucid/+sou ... u…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by benyben,

שלום. יש ברשותי כרגע מחשב נייח, שבו לא נמצא הארד-דיסק. אני מריץ עליו Puppy בהצלחה. הייתי מעוניין להריץ את ה Puppy מ USB. כיצד אוכל לעשות זאת? האם עלי לשנות את ה file system של ה USB ל ext2? האם אוכל להשתמש ב USB בעתיד?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  22. Started by ranran,

אני רוצה לנסות לינוקס אז החלטי על אובונטו ואז ראיתי כמה גרסאות גם קובונטו וקסובונטו איזה מאלה הכי כדאי ומה ההבדלים ביניהם ועוד שאלה איך אני מתקין את זה לא לייבCD כאילו כמו מערכת הפעלה

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  23. למה זה כ"כ מסובך הלינוקס הזה?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. צירפתי צילום מסך כדי שהבעיה תועבר בצורה ברורה יותר כמו שאתם רואים כשאני מעבירה את ה neooffice למצב מלא אין לי האפשרויות המוצאות במצב רגיל אשמח מאוד לעזרתכם, תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום, יש ברשותי היום מחשב שלא ממש בשימוש בעל מעבד פנטיום 1 בעל מהירות שעון של 200 מגה הרץ וזיכרון בסביבות ה-32 מגה (אני לא יודע בוודאות, אני אבדוק את זה היום בערב). האם ישנה הפצה שניתנת להתקנה עליו על מנת שיהיה ניתן להשתמש בו בעיקר לאינטרנט ואופיס? (בעיקרון אני מעדיף Live-CD כדי לבדוק איך זה קודם) בתודה מראש, אור.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.