לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שאני מנסה בדרך הרגילה זה עושה לי דבר כזה... יש למישהו פתרון לזה?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ב Wiki של Automatix2 רשום : #Ubuntu If someone on #Ubuntu told you that Automatix caused a certain problem don't believe him/her. Its a known fact that the #Ubuntu channel spreads misinformation about Automatix. If you ask us for help and you mention that your were told by someone on #Ubuntu that Automatix caused the problem, your request for help will be ignored. http://www.getautomatix.com/wiki/index.php?title=Main_Page#Versions_and_Changelog מישהו יודע מה הסיבה לריב ?
-
- 3 תגובות
- 827 צפיות
-
-
לא יודע מה קרה ??? ניסיתי להפעיל את הסינפטיק (מנהל החבילות ) הוא טען את הרשימה , ואחרי זמן שלח לי שתי eror (קובץ ראשון ושני ) ניסיתי להפעיל את automatix קיבלתי eror (קובץ שלישי ) למישהו יש מושג מה קורה ? או איך להגדיר את המקורות מחדש (נראה לי הכי טוב - אולי המקורות ישנים...) [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בהפצת אחד היציבה האחרונה. יש לי בבית 3 מחשבים (חוץ מהאחד שמריץ לינוקס) המחוברים ברשת, גם מחשב הלינוקס מחובר אליה והגדרתי לו כתובת IP כדי לגלוש באינטרנט וזה עובד יופי. עכשיו, המחשבים האחרים חולקים תקיות ברשת, אני רוצה להכנס לתיקיות האלו עם מחשב הלינוקס שלי וגישה ממחשבי הWIN XP אל תקיות מסוימות על מחשב הלינוקס. איך עושים את זה? (יש גם מדפסת משותפת על אחד ממחשבי הWIN XP ואני רוצה להדפיס ממחשב הלינוקס שלי באמצעותה דרך הרשת) תודה,
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
-
-
היי, אני צריך עזרה עם בעיה שכל פעם צצה לי... לא תמיד יש ב- synaptic את הגרסא האחרונה של תוכנות. במקרה של תוכנה שהורדתי עכשיו למשל, יש שם גרסא עם באג מעצבן, וקיימת באתר התוכנה גרסא חדשה יותר, ששם הוא מתוקן. הבעיה שאין את הגרסא החדשה להתקנה דרך synaptic עדיין. אז הורדתי אותה מהאתר, בתור .gz, וניסיתי להתקין בשיטה הישנה: ./configure make make install אבל תמיד, ולא רק במקרה של התוכנה הזו, הפקודה ./configure מוציאה שגיאה, כל פעם היא לא מוצאת חבילה אחרת שדרושה, למשל עכשיו הוא לא מוצא את Qt, חבילה שברור שיש לי מותקנת, ושגם הגרסה הישנה יותר של התוכנה שאני מנסה להתקין צריכה. והתוכנה מותקנת אצלי, אז ברור שיש לי את כל ה-dependencies שלה. וכשניסיתי להתקין תוכנות אחרות (שאין בסינפט…
-
- 31 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי לינוקס אובונטו, גרסה 6.10 יש לי הרגשה כל הזמן שהממשק בו מטושטש יחסית לחלונות. מישהו נתקל במשהו דומה? אפשר לתקן את זה? הכרטיס הגרפי של: nvidia geforce 4400mx הרזולוציה המוגדרת הן בחלונות והן בלינוקס: 1024X768 קצב הרענון: 85 הרץ (בלינוקס). תודה לעונים.
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי דיסק של 80GB שעל חציו מותקנת הפצת REDHAT9 ועל חציו השני XP. בגלל שלוח האם הלך, חיברתי את הדיסק במחשב אחר אך נתקלתי בבעיה: אם אני עולה עם XP (של המחשב השני, לא מהדיסק) ה-partition של הלינוקס לא מזוהה ואני לא יכול להעתיק משם כלום. משום מה גם ה-partition של ה-XP לא מזוהה ונטען שהוא במצב RAW. הדיסק נראה למערכת רק בחצי מגודלו האמיתי. אם אני עולה עם LIVECD כדוגמת DSL אז כל ה-partition של הלינוקס נגישה אבל אני לא רואה את כונני ה-NTFS ולכן אין לי לאן להעתיק את החומר. הקבצים שבלינוקס נגישים ותקינים במצב זה. שאלה - איך אני מגבה את החומר שבלינוקס לכונן אחר - עדיף NTFS? מדובר באלפי תמונות, סרטים וכדומה (עשרות GB). תודה מראש, TMP
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עם wine או דרך אחרת ? כי לפעמים צריך (אם אני ימחק את ווינדווס )....................................
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום. יש לי כונן בפורמט FAT32, ואני מעוניין למנוע את ההרשאה של ההרצה על כל הכונן. אם אני משנה את ההרשאות בצורה הרגילה, לאחר הפעלה מחדש זה שוב חוזר למצב הישן, כי FAT32 לא שומר הרשאות. לכן אני חושב שהבעיה היא ב FSTAB. השורה נראית כך: UUID=449D-7059 /media/hda5 vfat defaults,utf8,user,uid=1000,noexec 0 1 אפילו שהוספתי את האפשרות NOEXEC, בתקווה שזה יעשה את זה, אין שום שינוי.. מה לשנות בשורה?
-
- 2 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר שאני כבר זמן מה עם אובונטו, כמה חודשים, ואני כבר מבין פחות או יותר איך כל העסק עובד, אני חשבתי לעצמי: אולי אני צריך להתקדם, ולנסות משהו יותר מתקדם? ואז חשבתי על זה עוד קצת, ובעצם למה לכל הרוחות אני צריך את זה? מה זה יתן לי אם אני עם אובונטו, והכל סבבה, או שנגיד אני יתקין ג'נטו(סתם דוגמא) ויקח לי שבוע לגרום לזה להיות נורמלי, בהנחה שאני מבין מה אני עושה, כשבאובונטו זה יקח לי כמה שעות ספורות. מה זה נותן כל הקטע של ההפצות המתקדמות יותר? הרי ממילא מסופו של דבר אני יקבל את אותו גנום, ואותם התוכנות.. כאילו כבר הבנתי שההבדלים העיקריים בין ההפצות זה ניהול החבילות, ולפי מה שהבנתי, מנהל החבילות של דביאן הוא הכי טוב.. אני מבקש תשובות לא מתנשאות ממשתמשי ARCH.. תודה לע…
-
- 50 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
לראשונה בעולם ה-Mac של אפל הופך ל-tablet חברת Axiotron לוקחת את ה-Mac של אפל ולראשונה בעולם הופכת אותו למחשב tablet תערוכת Mackworld, אשר נערכה בסן-פרנסיסקו בשבוע האחרון, כבר סיפקה לנו את ה-iPhone וכעת נחשף גם מחשב tablet חדש ומעניין. המחשב החדש עושה שימוש במחשב MacBook מקורי אשר מקבל שדרוג והופך אותו למחשב tablet ללא מקלדת, בעל מסך מגע ומסגרת כרום בוהקת. למחשב המשודרג קוראים ModBook והוא מחשב ה-tablet הראשון בעולם העושה שימוש במערכת ההפעלה Mac OS X כאשר הפתרון הוא כלל לא של אפל! למעשה מחשב זה זכה לחשיפה הגדולה ביותר (אחרי ה-iPhone כמובן) בתערוכת Mackworld. להלן הפרטים. החברה שמבצעת את השדרוג היא חברת Axiotron אשר לוקחת את מחשב ה-MacBook Core 2 Duo המקורי ומבצעת בו 'נית…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש מקינטוש והתקנתי וינדוס Xp על המק שלי, לאחר ההתקנה הכנסתי את הדיסק דריברים, והוא לא סיים להתקין לי ועשה כל מיני בעיות. כרגע אין אפשרות להשתמש בשום חומרה של המק פרט לכרטיס מסך, מקלדת ,עכבר , וכונן דיסקים. :-[ יש למישהו פה פיתרון? (אם יש פיתרון רק לזה שלא שומעים כלום זה הכי חושב לי) תודה לכל העוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני חדש בתחופ הלינוקס ורציתי לדעת איזה לינוקס הוא הכי מומלץ אני מחפש לינוקס 1.שיהיה בעברית 2.ממשק נוח 3.שהאינטרנט יעבוד טוב וזהו... גם שמעתי שיש לינוקס שעושים לו BOOT מדיסק איפו אפשר להוריד אותו?
-
- 4 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מסוף ncsa telnet שיושב על netware ואני רוצה לדעת איך אני בודק (אחרי לחיצת Alt+E ויציאה ל dos) את כתובת ה ip שלי (לא הלוקלית של המחשב) ניסיתי לחפש בכל מיני חורים ובפקודות dos ולא מצאתי את הפקודה. אם מישהו הבין על מה אני מדבר וגם יודע את הפקודה, שיפרסם בבקשה.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום עליכם. לאחרונה הופיעה אצלי בעיה מוזרה במיוחד בזמן השימוש באובונטו: בזמן שאני כותב, המקלדת מפסיקה לפעול לפתע ולא משנה על מה אני לוחץ היא מתנהגת כאילו היא נתקעה (אי אפשר אפילו לכבות ולהדליק את האורות של ה-CAPS או NUM LOCK). בזמן התקלה לא ניתן לכתוב שום דבר במקלדת ושום תו שמוקלד אינו מופיע על המסך. אחרי איתחול הבעיה נעלמת עד להופעתה שנית. המקלדת מחוברת בחיבור USB, ויש לציין שבזמן השימוש בחלונות היא אינה עושה בעיות כלל. מישהו נתקל בתופעה דומה ויכול לסייע בעניין? רוב תודות.
-
- 8 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני יודע שיש בעיה לפתוח קבצים שנוצרו במק ב-PC ולהיפך. אמרו לי שצריך להוסיף סיומת אבל לא הבנתי בדיוק איך ואיפה. בנוסף רציתי לדעת אם קיימת תוכנה שעושה את ההמרה הזו במקום הוספת הסיומת או בנוסף במקרים שהיא לא עובדת?
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
ההתקנה עברה חלק, אבל כאשר אני מנסה להפעיל את אובנטו מהבוט אני מקבל שגיאה:Error: Cannot find GRLDR in all devices. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Try (hd0,0 ) : EXT2: NTFS4: NTFS5: NTFS5p: FAT32: FAT16: FAT12: non-MS: skip Extended: invalid or null This partition is NTFS but with unknown boot record. Please install Microsoft NTFS boot sectors to this partition correctly, or create an FAT12/16/32 partition and place the same copy of GRLDR and MENU.LST there. כל העיקרון של הגרסא הזאת - הוא להתקין את הגרסא מתוך קובץ במערכת קבצים של NTFS... מישהו נתקל באותה בעיה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כן כן... עד כמה עצוב שזה נראה, אני חושב שכבר מיצאתי את ההפצה שלי (UBUNTU), וכיוון שאני גיימר (GAMER) לינוקס היא לא ממשש המענה שלי לOS... ועכשיו, לפני שחשבתי על למחוק אותה, עלו לי כמה שאלות לראש: 1. איך אני אמור למחוק את הכל? פשוט לפרמט את המחיצות שלה? זה לא יעשה לי בעיות? 2. אני משתמש בACRONIS DISK DIRECTOR SUITE בשביל לנהל את המחיצות שלי. האם כדאי לי פשוט להשתמש בתוכנה הזאת כדי למחוק את המחיצות של לינוקס? זה נראה לכם יעשה בעיות? 3. אחרי שמחקתי את המחיצות, להפוך את כולן לאחת זה נראה לכם יעשה בעיות? תודה רבה מראש, REGMAN.
-
- 39 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום. התקנתי SUSE 10.1 , כן זה עם ה COMPIZ המגניב ב GNOME וזה פועל כמו קסם לכל מי שרוצה לדעת. לא ניסיתי את זה ב KDE עוד כי זה לא חשוב ממש אם אני לא יכול לגלוש. עכשיו אני משתמש ב כרטיס רשת עם מודם THOMSON בכבלים. יש לי בעיה להשתמש בכלל בכרטיס רשת. עד כמה שאני יודע זה הצליח לזהות את זה בלי בעיות, אבל הכרטיס לא פועל. לאחר פישפוש ברשת מצאתי באיזה פורום מפוקפק, פוסט על נושא דומה ונאמר שם שאפשר להשתמש בכרטיס אם ורק אם אתה מכבה את המחשב מנתק מהחשמל ואז עולה ישירות ל LINUX ולא חוזר מחלונות. ונאמר שם שזה בעיה בקרנל ותיקנו את זה בגרסה מתקדמת יותר, הפוסט המדובר היה על SUSE 10.1, כיום יש גרסה חדשה יותר 10.2 ואם אני לא טועה יש בה גרסה מעודכנת יותר של הקרנל. ניסיתי את הפתרון ה…
-
- 4 תגובות
- 908 צפיות
-
-
בהמשך להודעה הקודמת, החלטתי לפתוח ת'רד חדש היותר רלוונטי לבעיות העדכניות שלי. סה"כ בריל ואמרלד עובדים יפה, פרט לשתי בעיות: 1. משום מה זה מחרפן לי את האייקונים. בחלק מהיישומים האייקונים לא משתנים אם אני משנה אותם במנהל התצורה של KDE, ובחלק מהיישומים זה כן משפיע(למשל Konquerer כן מושפע מהשינוי, בעוד שמנהל הקבצים לא). האם יש דרך לשנות את האייקונים גלובלים עם בריל ואמרלד? 2. אני רוצה שבריל ואמרלד יפעלו אוטומטית בהעלאת המערכת(כלומר בהלאת הXServer). איך אפשר לעשות זאת?
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
אהלן כולם התקנתי לפני כמה חודשים אובונטו, ולא ממש נגעתי בו ועכשיו התחלתי קצת יותר להתעסק איתו, אך הבנתי שיש לי שתי מחיצות hda1\hda5 ששניהם NTFS ואני לא יכול לכתוב\לערוך\ליצור קבצים\למחוק מהמחיצות האלו. אז..אני חושב..וחושב...ושואל את עצמי: "אז רגע, איפה אני מתקין דברים, מוחק, יוצר ?!" כאילו....לאן הכל נכנס? :\ תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אני רוצה להוריד ולהתקין את open suse יש לי מעבד AMD venice 3200 (את'לון 64 ביט) XP מותקן לי כומבן בגרסאת ה-32 ביט, כי העולם עדיין לא עבר ל 64, (תוכנות, דרייברים, ויציבות המערכת עצמה ?) השאלה היא מה מומלץ בלינוקס ? יש לי אופציה להוריד open suse בארכיטקטורת X86 וגם ב X86-64 שניהם יעבדו על המעבד שלי (נכון ?....) אבל מה לבחור ? האם SUSE עובדת בצורה תקינה ב 64, יש תוכנות, דרייברים ויציבות מספקת, או שעלי ללכת על גרסאת ה-32 ? אשמח לתשובותיכם, תודה עריכה : אשמח לתשובה על שאלה זהה, אבל הפעם למחשב הנייד שלי, שהמעבד שלו הוא core 2 due של אינטל (T7200) איזה גרסה מומלצת בשבילו ?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
שתפו אותנו בדסקים שלכם שלי,פשוט: http://img403.imageshack.us/img403/8610/15141510150014931501150xh0.png
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-