עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. אני רוצה להתקין MAC על מכונה וירטואלית השאלה היא אם אפשר לקנות את המערכת הזאת בחנויות? או שצריך להוריד אותה ולקנות רשיון ?! איך זה עובד? תודה! (לצורך היתנסות..)

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  2. Started by splendor,

שלום, קיבלתי הצעה ממשהו שאני מכיר לקנות macbook air במחיר נמוך מזה שבחנויות-ב6000 ש"ח במקום במחיר של כמעט 8000 ש"ח. הדגם המדובר הוא: http://store.idigital.co.il/Z0GX.html ההתלבטות שלי היא בין לקנות את המחשב הנייד הזה לבין לקנות מחשב שולחני- imac. הדברים שאני צריך מהמחשב בעצם זה שיהיה מתאים לעיצוב גרפי, למשחקים לא כבדים במיוחד ולצפייה בסרטים. מה אמור להיות יותר מתאים למה שאני צריך, מחשב נייד כזה או מחשב שולחני? תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 2.9k צפיות
  3. אוקי אז ככה, אני כבר כמה חודשים מנסה לקמפל מהמון מדריכים כיצד להתקין את הכרטיס טלויזיה aver media 007 אני תחת אובונטו 10.04 מישהו הצליח? או חושב שהוא יכול לעזור?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. אשמח אם תעזרו לי למצוא הורדה אני לא מצאתי באף אתרי טורהטים או הורדה ישירה תודה זה נורא חשוב לי להתקין

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by interfan7,

שלום, במערכת חלונות קיים מנגנון התקנה והסרה. המנגנון דואג לרשום את כל ה"זבל" שהתוכנית השאירה בדמות קבצים שמחוץ לספריית האפליקציה וכל מיני registeries. במאק רוב האפליקציות שאני מוריד מגיעות בצורת קובץ DMG. אני "מתקין" את האפליקציה ע"י גרירת האייקון של האפליקציה שחלון שנפתח עבור ה-DMG לתוך Applications או כל מקום אחר שאני רוצה. אבל איך אני מסיר? יש לי אפליקציה ב-Applications, איך אסיר אותה? מחיקת הספרייה שלה ב-Shell או מחיקת האייקון מתוך Applications ישירות? והאם זה לא ישאיר זבל?

• 3 תגובות
    • 2.5k צפיות
  6. האם קיים אתר שבודק האם המחשב שלי מתאים למערכת הפעלה של אפל והיא Mac OS X Snow Leopard אמרו לי לבדוק גם בזה InsanelyMac מישהו יכול להגיד לי מזה בדיוק האם קיים אתר להורדה של דברים רק למערכת הפעלה של Mac OS X Snow Leopard או לכל מערכת הפעלה של אפל תודה

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. Started by lanton,

ראיתי הרבה מדריכים לאיך להתקין אבל מה אני עושה אם אני רוצה להסיר? התקנתי את לינוקס על מחשב עם XP ואני לא ממש יודע האם לינוקס יצרה מחיצה חדשה במהלך ההתקנה אם אני נכנס דרך XP אני לא רואה שום מחיצה חדשה אני לא רוצה להתקין את XP מחדש רק למחוק את לינוקס חייב עזרה תודה

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום. לא מזמן התקנתי הפצה של לינוקס (עם סביבת עבודה LXDE). הכל עבד כראוי, אך להפתעתי גיליתי שהכרטיס הגרפי שלי (מדובר ב NVIDIA GeForce) לא מותקן, ויש להתקינו ידנית. מכיוון שפעולה זאת נעשתה באופן ידני, אני שואל את עצמי - כיצד אני יכול לדעת ששאר הדרייברים שלי מותקנים (ומותקנים כראוי)? ארחיק עד כדי לשאול - האם יכול להיות מצב שהמעבד עצמו לא מוכר (או לא משתמש בדרייבר נכון)? אני לא כ"כ מבין בנושא, ולכן אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. קניתי ממיר דגיטלי חיצוני קטן שמתחבר ל USB בוינדוס התקנתי את הדרייברים שלו ועובד היטב קולט את הערוצים חלק עכשיו בלינוקס אובונטו 10.4 לא מצליחה להבין איך להתקין את הדרייברים ללינוקס שמגיעים עם הדיסק התקנה ואני לא מבינה כלום ואיך להתקין את זה בכלל הקבצים באים בתיקייה וללא קובץ שמפעיל או משהו כזה יש גם הוראות שלא מסתדרת איתם - תוכלו להסביר איך להתקין ? כתוב שאפשר לקמפל.. איך מקמפלים מה זה ? Package Installation for Linux a. Install driver with source code Alternatively, you may compile and install the driver source code manually, 1) Copy the driver folder to your desk. 2) In the folder 'v9.08.14.1', type the following command to install af903x DVB-T driver dvb-usb…

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  10. Started by cusha,

הי, אנו חברה בעלת 35 עובדים אשר מאוד נכון לנו לעבור לעבוד על מחשבי MAC וזאת משום: נראות אורך סוללה. יכולות מצגות וסרטונים. אך המגבלה ממנה אנו חוששים זה עברית. אשמח לשמוע מכם מה את יודעים על הנ"ל,על הבעיות בתוכנות של מק וכן על תוכנות האופיס. תודה רבה כושה

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  11. Started by benyben,

שלום. יש ברשותי כרגע מחשב נייח, שבו לא נמצא הארד-דיסק. אני מריץ עליו Puppy בהצלחה. הייתי מעוניין להריץ את ה Puppy מ USB. כיצד אוכל לעשות זאת? האם עלי לשנות את ה file system של ה USB ל ext2? האם אוכל להשתמש ב USB בעתיד?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by kfirbep,

קודם כל אני רוצה לפנות למנהלים אם לא מילאתי טופס ועברתי על אחד מחוקי הפורום אני מצטער אני בפלאפון וקשה לעשות דברים כאלה אז בבקשה אל תנעלו. המחשב שלי ישן (יותר מ5 שנים)ויש עליו xp‏ אני רוצה מערכת לינוקס שתפעל עליו כמו xp‏ אני שמעתי שכל הזמן יש עדכונים ואני מפחד שהן לא יעבדו על המחשב או אפילו יכבידו עליו לכן הייתי רוצה לדעת איזו גרסא תעבוד? אם אפשר גם לינק להורדה (לפי מה שהבנתי לינוקס זה חינם) כי אני לא מבין בזה ואני מפחד שאני אוריד גם וירוסים למחשב.שמעתי שאנשים מפתחים רעיונות שלהם ללינוקס וככה משפרים אותו יכול להיות בשיפורים האלה וירוסים? אני רוצה להשתמש בתוכנה ituns ‎זה יעבוד על לינוקס? כי שמעתי שלא כל התוכנות עובדות עליה. אני יודע ששאלה אחת זה נהפך לכמה שאלות הן פשוט עול…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by m1ke,

root@Ja01:~/downloads/nrpe-2.12# apt-get install libssl-dev Reading package lists... Done Building dependency tree... Done Some packages could not be installed. This may mean that you have requested an impossible situation or if you are using the unstable distribution that some required packages have not yet been created or been moved out of Incoming. Since you only requested a single operation it is extremely likely that the package is simply not installable and a bug report against that package should be filed. The following information may help to resolve the situation: The following packages have unmet dependencies: libssl-dev: Depends: libssl0.9.8 (= 0.9.8g-10.1ub…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  14. Started by benyben,

יש לי כונן SSD בעל 60 ג'יגה. אני רוצה להתקין אותו [עוד לא מותקן, עדיי בניילון]. אני מריץ אובונטו 10.04 בלבד על המחשב. האם יש בעיה? האם זה בכלל אפשרי? האם יש תמיכה? [סליחה אם השאלה טיפשית - אני לא מבין בנושא בכלל]. המלצות? תשובות? תודה מראש

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. היי. השאלה זה די מה שיש בכותרת. אני רוצה להתחיל ללמוד את זה, ובינתיים מעדיף גרסה ניידת של לינוקס. האם אני אוכל לתרגל scripting על התקנה שכזאת ? או שהדבר מחייב התקנה פיזית על דיסק קשיח ? תודה מראש.

16. שלום. לא מזמן שאלתי שאלה דומה, אבל המצב השתנה - אז סליחה. יש במחשב שלי 2 כוננים. אחד מהם קטן מאוד, ועליו רק מערכת ההפעלה (Win7). השני - גדול, ועליו אני מאכסן את קבצי המוזיקה, סרטים, תמונות, ומסמכים. חשוב. ארצה להתקין על הכונן הזה (השני) Ubuntu. השאלה שלי היא האם זה אפשרי להתקין Ubuntu, ובו זמנית לשמור על הכונן כזמין עבור Windows. תודה מראש!!! (וסליחה)

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. שלום לכם יש לי מחיצה שמותקנת בא ubuntu ופתאום אני לא מצליח לעשות BOOT זה נותן לי גם שאני מנסה לעשות למחיצה mount מlivecd כדי לגבות את הנתונים זה נותן לי שגיאה יש לי על אותו הרדיסק גם מחיצה של Windows והייתה אין בעיה לעשות boot או mount אשמח לקבל עזרה או רעיונות תודה מראש zoan

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. MacPedia Part 1: Free Useful Applications For Mac לינק: http://www.techfob.com/2009/03/macpedia-part-1-free-useful.html MacPedia Part 2: Must-Have Dashboard Widgets לינק: http://www.techfob.com/2009/03/macpedia-part-2-must-have-dashboard.html MacPedia Part 3: 100 Free Useful Applications לינק: http://www.techfob.com/2009/04/macpedia-part-3-100-free-useful.html כל פרק חדש, אני יוסיף להודעה הזאת מנהלים כדי לשים "נעוץ"...

• 3 תגובות
    • 5.6k צפיות
  19. Started by habarbash,

ב"ה שלום. אני כרגע מתכונן למבחן על Linux + , שאם אני עובר אותו אז אני בעצם מקבל ג"כ את ה LPIC -1 , אני כרגע שוקל אם לגשת למבחן הזה (320$), ואז אני מן הסתם אמשיך עם המבחנים של LPI, או שאוליי ללכת על הכיוון של RH, השאלה שלי יותר מתמקדת מבחינת השוק, מה 'נחשב' יותר. החלק השני הוא, אם בכלל שווה להשקיע את הכסף על התעודות האלה, האם בארץ סופרים את זה, או שבוחנים ת'כלס את הידע ? תודה רבה. חנן.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. Started by alon2k2,

שלום! יש לי מערכת הפעלה CentOS עכשיו הרצתי שרת משחק ואני צריך לגלות בפקודה אחת את ה pid שלו לפי הפורט ? השרת עובד בפרוטוקול UDP

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. שלום, אני משתמש באבונטו 10, פירמטתי כונן קשיח נייד לFAT32 ולאחר מכן העיליתי עליו קבצים בתוך תיקיות. ביצעתי UNMOUNT כדי לשנות את הLABLE של הכונן ועכשיו כל התיקיות ריקות, אבל הן לא נמחקו כי אני עדיין רואה שהכונן מלא. למישהו יש רעיון?

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  22. היי לכולם, התקנתי רק היום אובונטו 10.04 (זה הלייב סידי שהיה לי בבית), ועשיתי התקנה אוטומטית כך שזה בחר לי את הגודל למחיצת מערכת ההפעלה. הגודל די קטן, כמה ג'יגה, וזה לא מספיק לי אפילו כדי לעדכן את מערכת ההפעלה. ניסיתי לשנות את הגודל של המחיצה בעזרת Gparted וזה פשוט לא נותן לי. יש לי מספיק מקום בדיסק הקשיח בכל במחיצות, וזה נורא מעצבן אותי. איך אני יכול לשנות את הגודל של המחיצה? או שעדיף למחוק את האובונטו ולהתקין מחדש 10.10? ואם כן איך מוחקים את האובונטו 10.04? (חרשתי על גוגל הפורום ולא מצאתי תשובה). תודה, רן

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  23. Started by malcolmx9,

as it said in the title, how can i install Hebrew language full support on this ubuntu edition? also, the font in firefox isn't that comfortable! which one is used as default in windows OS and how can i make it the default one here? one last question, is there a getting started guide, like what need to know first etc.. on ubuntu in general? i only tried it for a few hours 2-3 years ago, so I'm kind of entirely new to it! thank you edit: yuhj what is the difference between the netbook version to desktop version? the first should be lighter according to what i read, only i feel it's very heavy on my LG X120 netbook, like I'm running Win 7 on it! also, if i try the des…

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  24. Started by m1ke,

אהלן, בוינדוס יש לי notepad++, במאק יש את textmate. לצערי textmate נורא יקר (60$!!). האם יש עורך טקסט שמתקרב אליו באיכותו? או האם יש מקום בו ניתן לקנות את textmate במחיר מוזל יותר? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. אז לפני כמה זמן חזרתי ללוע הלינוקס, והתקנתי אובונטו 11.04. מערכת נחמדה, אבל יש לי כמה בעיות שם: 1. Banshee פשוט לא משמיע מוזיקה. כבר טענתי את הכל ולפעמים זה כן עובד, אבל בדרך כלל לא. זה פשוט נמתקע במצב המתנה וזהו. גם Rhythmbox לא עובד כמו שצריך, אני צריך כל הפעלה להעלות את ספריית המוזיקה מחדש וזה לא מזהה את תמונות האלבומים וזה מעצבן. אני מעדיף להשתמש בבאנשי, אבל רק אם זה עדיין לא יעבוד אני אשתמש בריימבוקס. 2. ממשק הUnity פשוט לא תואם עברית. הרבה ממשקים הפוכים בשפה העברית, ובסרגל בצד פשוט אין טקסט. איך אפשר לסדר את זה- או אפילו לשנות שפת ממשק לאנגלית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים