עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. על ה NAS שלי התקנתי UBUNTU וקינפגתי ימים ולילות הכל כדי לקבל את כל הדברים שאני צריך. אני רוצה לשדרג את החומרה ולהעתיק את המערכת לחומרה החדשה, האם אפשרי?מהי הדרך הכי קלה לעשות את זה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by Eviljelly,

אהלן, אני שוקל לקנות את הPi מודל B שישמש לי בתור שרת הורדות כדי לא להחזיק מחשב דולק ושיהיה נגיש מכל המחשבים ברשת. המטרה היא לחבר אליו דיסק נייד ושיהיה עליו איזה שהוא קליינט טורנט פעיל. עד עכשיו השתמשתי בutorrent וממשק ה webUI שלו היה ממש נוח לגישה מכמה מחשבים. מכיוון שאני לא כל כך מכיר את עולם היוניקס איזה הפצה מומלצת יכולה להריץ קליינט של טורנט ולרוץ סביר על המחשב הזה? כמה שיותר קלילה וכמה שיותר תאימות להתקני USB. מה שעוד חשוב זה יכולת לחלוק תיקיה עם מחשבים שמריצים windows 7. מעבר להגדרה ראשונית של המחשב לא יהיה בו שימוש, לא גלישה, לא משחקים ולא שום דבר אחר ,אולי בעתיד הוא יתחבר למסך אבל לא יותר מזה. תודה

3. איך אני יכול לשתף קבצים בין לינוקס לווינדוס איכס פי ??

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by shlomom,

עוד קצת מידע על כוונות Google ומלחמתה ב $M http://www.theregister.com/2006/01/31/google_goes_desktop_linux/

• 3 תגובות
    • 890 צפיות
  5. Started by MasterDK,

אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by assaf990,

יש לי קובץ טקסט. ואני צריך לאתר את הערך המספרי הראשון שבא לאחר המילה good time: כיצד? למשל לקובץ הנ"ל אני רוצה את הפלט: 0.01 0.09 dudu good time: 0.01, 0.02 yaron dr eat dogs goot time: 0.09, 6.02 kurgel תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. ערב טוב, זו שאלה שראיתי באיזה מקום וזה בדיוק משהו שגם אני הייתי רוצה לדעת. רציתי לדעת אם יש שיפורים \ עדכונים \ שדרוגים כלשהם בפענוח הצפנות WPA2-PSK? אני שואלת על פענוח ללא מילון וללא שימוש ב REAVER. ואם מישהו מבין....: האם יש דרך לעקוף נעילה של WPS? ובקשר לנ"ל, האם יש אפשרות לאפס הגדרות, מרחוק, של ראוטר שיש לו נעילה של WPS? _ (הכוונה שהוא יתאפס ויחזור לברירת המחדל שלו, ללא הצפנה) תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 3.4k צפיות
  8. שלום רב, אני חדש בעסק. אני מנסה להתקין לינוקס כמערכת ראשית על המקבוק שלי (שתחליף את mac os x). בנסיון להבין אם אפשר להעביר את הקבצים בין המערכות ניסיתי תחילה עם מכונה וירטואלית. פירמטתי את ההארד דיסק החיצוני לפורמט Mac os exstended שאמור (עפ"י מה שקראתי) להיות תואם ללינוקס. כאשר אני מנסה להוריד קבצים שהעליתי במק ללינוקס אני מקבל הודעה אדומה שאין לי ההרשאות המאימות. נכנסתי לטרמינל לתיקיה של ההארד דיסק ואני רואה שכמעט לכל הקבצים יש את כל ההרשאות. מישהו יכול לעזור לי ולהסביר לי את העניינים? שאלת הבנה: אני מניח שהבעיה היא ב file system ולא בהרשאות. למה לינוקס מתריע על בעיית הרשאות?? תודה רבה, מיכאל ושאלה נוספת: מה דעתכם על Mint Linux?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by pssheba,

שלום המדריך מציג דוגמא לקובץ locales עבור תוים לאנגלית וגרמנית: שאלתי: האין זה עדיף להוסיף locales לתוים עבריים ? מה ה syntax להוספת תוים עבריים ? עלי לציין שהנושא של locales לא ברור לי כפי ש make.conf לא היה לי ברור ואשמח לקבל הסבר. תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by psyco,

שלום לכולם, לאחר הרבה זמן שאני מת לעבור ללינוקס אבל אין זמן\ידע\איפה להתקין, מצאתי כונן קשיח ישן שחיברתי למחשב והתקנתי עליו אובונטו 6.10. לאחר יום שלם של נסיונות להתקיו דרייברים לכ.מסך הצלחתי סוףסוף. אבל כמו בכותרת אני לא מצליח לעשות mount לכונן SATA שעליו יש סרטים, XP, מוזיקה. מפרט בצד... יכול להיות שאני צריך להתקין דרייבר לSATA? אם כן איך? בנוסף הורדתי licq\xmule ואני לא יודע איך להתקין ולהפעיל.. חיפשתי חומר ויש לי חוברת לידע בסיסי ולא מצאתי עדיין (עברו 3 ימים) אשמח לעזרה... תודה, יוסי. עריכה: אני כותב: mount dev/sda5 ומקבל:mount: can't find dev/sda5 in /etc/fstab or /etc/mtab ואני רואה אותם בdev/ עריכה 2: הצלחתי להתקין xmule/licq/aMSN אבל לא הצלחתי להעביר לעברית מימין …

• 3 תגובות
    • 859 צפיות
  11. Started by omertgm,

שלום, ראיתי את הכתבה הבאה: http://www.extremetech.com/computing/180291-with-the-death-of-windows-xp-now-is-the-perfect-time-to-switch-to-linux שבקיצור מאוד (לא קראתי הכל) מציעה לעבור לאובונטו אחרי ש XP סיימה את דרכה מבחינת עדכוני אבטחה וכו' הצרכים מהמחשב הם הורדות וצפייה בסרטים FHD. המעבד חלש ולכן אני חייב את כ.המסך כדי לנגן חלק. א. איזו גרסת לינוקס מומלצת לצרכים פשוטים אלו? ב. בהתחשה בחומרה שיש ב-HTPC שלי (אולי יהיה מוכר למישהו, זה עם הלוח שנשרף וחזר לפעול) האם תהיה לו בעיה? -כמה התעסקות ולמידה זה דורש לעבוד עם אובונטו? -האם תהיה חוסר תאימות בגלל הרכיבים הישנים? ג. האם עדיף לעבור ל- WIN7 (נגיד גרסת starter)? או שבכלל להמשיך עם XP לנצח? תודה ושבת שלום!

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  12. אהלן חברים. יומיים אני יושב על המחשב ומנסה לפתור בעיה. מאוד פשוט - רציתי לעדכן גרסא באייפון 4 שלי, לא הלך, והלכתי לתחנת שירות לאפס את האייפון חזרתי לביתי עם אייפון ריק ו"חדש", במטרה לחבר לאייטונס ולהפעיל גיבוי או להתחיל להשחיל אליו תכנים (מוזיקה, רינגטון וכו') פתאום מסיבה לא ברורה, האייטונס לא מזהה את האייפון. אני רואה שהאייפון במנהל ההתקנים רשום תחת "לא מוגדר", והאייטונס שולח לי הודעה שצריך להתקין גרסאת 64 ביט (שכבר הורדתי). אלה התמונות שמבהירות כמה שאפשר על התקלה. אין כל זכר לApple Mobile Device בתהליכים או בשירותים בלוח הבקרה.

• 3 תגובות
    • 10.6k צפיות
  13. Started by MasterGal,

היי, השפה הזאת מושכת אותי כי,היא נכנסת בתקופה האחרונה ממש חזק,אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל, צריך מערכת הפעלה אחרת כדי לתרגל עזרו להבין יותר גם עם זה לשלוח אותי לחיפוש בפורום רק תנו לי משהו להתחיל איתו.... תודה

14. התגלגל לידיי מיני מחשב שהיה פעם gateway ייעודי לדואר אלקטרוני (מסנן וירוסים וספאם) ופירוול מיושן. זו קופסא קטנה וחמודה.עם מעבד VIA 1000Mhz (שזה פחות או יותר שווה ערך לפנטיום 3 אם אני לא טועה) ו- 256MB RAM. דיסק קשיח של 20GB, וסלוט PCI פנוי בודד (שאני שוקל להתקין בו כרטיס רשת אלחוטי כך שיוכל להיות גם נתב\AP אלחוטי). זה מחשב חלש, אבל מנסיון הוא יכול להחזיק עליו windows xp למשל, לפעולות בסיסיות (אופיס, שרת מצלמות, גלישה (מקרטעת) באינטרנט וכו'). יש למחשב הזה 3 כרטיסי רשת (עקב תפקידו כ gateway בעבר) וחשבתי להתקין עליו הפצה שתהפוך אותו לראוטר\פירוול בגדול אני רוצה שהוא יהיה גם שרת http/ftp ואולי מכונת טורנטים (הקבצים יישמרו כמובן על mount ברשת ולא על ההרדיסק הפצפון שבמחשב…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום אני עובד עם סוזה 9.3 פרו, אמרו לי שאם אני לא רוצה להסתבך מאוד עם הדקנה של מודם usb שהיה לי (ale 130) אז כדאי לי להחליף מודם לטובתי למודם רשת . הלכתי לבזק והחלפתי למודם רשת (rth-aztech dsl 600e ttn) עכשיו הצלחתי לחבר אותו בווינדוס, אבל שאני בא לחבר סוף סוף את הסוזה לאינטרנט, אני נכנס לyast2 > network devic > dsl עכשיו, הוא מזהה את הכרטיס רשת, אבל לא את המודם!!!! מה אני יכול לעשות כדי לחבר את הלינוקס סוף סוף לאינטרנט?!!

• 3 תגובות
    • 863 צפיות
  16. Started by benyben,

שלום. יש ברשותי כרגע מחשב נייח, שבו לא נמצא הארד-דיסק. אני מריץ עליו Puppy בהצלחה. הייתי מעוניין להריץ את ה Puppy מ USB. כיצד אוכל לעשות זאת? האם עלי לשנות את ה file system של ה USB ל ext2? האם אוכל להשתמש ב USB בעתיד?

• 3 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by 114508534,

היי אני עכשיו מתקין HTPC בסלון ואני מחפש מערכת הפעלה , חשבתי על WINDOWS MEDIA CENTER אבל לא יודע , היא טובה , יש תחלופות ? וחשוב שהיא תתמוך ברשת כי אני מחבר את המחשב שלי ל HTPC .

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by WMG-omry,

היי, אני יסביר יש לי שרת שהתקנתי עליו CENTOS7 Linux localhost.localdomain 3.10.0-123.el7.x86_64 #1 SMP Mon Jun 30 12:09:22 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux ברגע שאתה מחבר תשרת לרשת שלי (מדובר על שרת ברשת במשרד ולא משהו חיצוני בחווה) הוא גורם לכל האינטרנט ליפול במשרד לסירוגין. למישהו יש רעיון מה לבדוק ? תודה.

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. Started by TGP,

שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יהווה גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח לשמוע דעות.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by MacGyver,

שלום .... לי היה ניסיון(כושל ביותר אני חייב להגיד...) כאשר פעם התקנתי FEDORA CORE 2 עם KDE..... דבר ראשון לקחו לי כמה שעות להגדיר את האינטרנט.....(הוא פועל אצלי מהרשת(הוא ממודם אלקל...))) דבר שני אני אף פעם לא מבין מה זה לקנפג או במילים אחרות איך להתקין תוכנות.....וכשאני שומר מוריד וכו דברים איך ואיפה אני אמור לשמור אותם(איך הסיפריות עובדות שם..) ואני אשמח להמלצה על הפצה נוחה למשתמש.....(ולינק לאותה הפצה על LIVE CD תוכל לעזור מאוד....) תודה רבה! איתן

• 3 תגובות
    • 993 צפיות
  21. Started by habarbash,

ב"ה שלום. אני כרגע מתכונן למבחן על Linux + , שאם אני עובר אותו אז אני בעצם מקבל ג"כ את ה LPIC -1 , אני כרגע שוקל אם לגשת למבחן הזה (320$), ואז אני מן הסתם אמשיך עם המבחנים של LPI, או שאוליי ללכת על הכיוון של RH, השאלה שלי יותר מתמקדת מבחינת השוק, מה 'נחשב' יותר. החלק השני הוא, אם בכלל שווה להשקיע את הכסף על התעודות האלה, האם בארץ סופרים את זה, או שבוחנים ת'כלס את הידע ? תודה רבה. חנן.

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. שלום, התקנתי היום ubuntu גירסה 8.10 עשיתי את כל העדכונים (שלקחו בערך שעתיים) אבל אני לא יכול להשתמש בשולחן עבודה כפול (שני ממשקים) כי משום מה הוא לא מצליח להוריד את הדרייבר של כרטיס הגרפי שלי Nvidia 9400GT Zotac. יכול להיות שבכלל לא קיים דרייבר של הכרטיס הספציפי הזה ללינוקס?

• 3 תגובות
    • 981 צפיות
  23. Started by ran_ga85,

שלום לכולם, אז ככה: אני מעוניין לפרמט מחשב קיים שלי ולהתקין עליו מערכת הפעלה של מק. המטרה של כל העניין היא להתחיל לפתח תכנה עבור מק ( אני תכנת ), ואין לי עניין לעבוד על מכונות וירטואליות. (למען הסר ספק: אין לי בעיה לרכוש מערכת הפעלה חוקית מאפל, זאת לא בעיה). דבר ראשון שהייתי מעוניין להתייעץ זה האם המחשב המיועד בכלל מתאים לעניין, מדובר במחשב ישן שלא מופיע ברשימות שיש אליהן קישור באחד הפוסטים הנעוצים: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ כרטיס מסך: nvidia geforce 6100 (64MB ram) זיכרון : 1 MB ram. DDR לוח אם: nvidia geforce6100-nForce כמו שאמרתי, לא בדיוק מחשב חדש, אבל מחשב תקין לחלוטין. האם יוכל להריץ mac-os ? תודה רבה לעוזרים, רן.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by Double_N,

הדיסק של הדרייבר שלי לא עולה, (יכול להיות שהוא מותאם רק לווינדוס או שהוא נהרס לי), והחברה לא מוכרת ככה שאני לא יכול למצוא דרייברים באינטרנט, יש דרך שהמערכת תזהה את החומר איכשהו ?

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  25. Started by ac1240,

אני רוצה להוריד את הלינוקס UBUNTO 7.04 שיצא וזה יהיה הפעם הראשונה שאני מתקין לינוקס כמה זכרון אני צריך בשביל להתקין את מערכת ההפעלה הזו והאם צריך להיות לי כונן חדש בשביל זה או שאני יכול להתקין את הלינוקס עם כונן (לא של הוינדוס)שיש בו משחקים וכל זה ? עוד שאלה הכי חשובה האם אפשר לעשות רשת בין מחשב שיש בו וינדוס ובין מחשב עם לינוקס? האם יש מישהו שמוכן לשבת איתי במסן ולעזור לי בכל מיני בעיות שיהיו לי אני יודה לו מאוד אני יביא לו גם הזמנה לאתר TORRENT-DAMAGE.NET

• 3 תגובות
    • 719 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.