לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
כמעט בכל הפעלה מחדש מופיע לי בשורת המשימות משהו שקורא לעצמו GNOME PANEL והוא תקוע. אי אפשר לצאת ממנו גם לא עם FORCE QUIT וגם לא עם XKILL. יש לציין שאני לא רואה שזה משפיע איכשהו על העבודה ב UBUNTU אבל בכל זאת זה סתם תקוע בצד, ויש ריבוע כזה קטן, אפור באמצע המסך. בנוסף, זה הביא לי את ה BUG REPORT הבא(העלתי אותו לשרתי ראפידשר): http://rapidshare.com/files/22817285/gnome-panel-bugreport.txt למישהו יש פתרון לבעיה?
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
-
-
עברתי לקזית.. מערכת קלה ונוחה עם עברית והכל... עכשיו ככה... אני לא מצליח להתקין את פיירפוקס 2 ורציתי לדעת אם יש את ה"בריל" להפצה הזאת.. ועוד שאלה.. איך אני יכול לשמור את ההגדרות? כי אני פועל מהסי.די
-
- 4 תגובות
- 744 צפיות
-
-
1) רשמתי בהתחלה knoppix desktop=beryl וכשהמערכת עלתה זה הביא לי חלון והיה כתוב בו ככה.. הכרטיס מסך שלי הוא 6600GT 2) איך אני מתחבר לאינטרנט ב knoppix ? (אין לי ראוטר) תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אפשר לראות רק את סימני הפיסוק אני על אדג'י אפט עם ממשק עברי. כמו כן הכתובית, כאשר היא נפתחת עם "עורך הטקסט" היא נפתחת בג'יבריש וב"סט לנגואיג'" יש רק 3 סוגי אנגלית (באופיס היא נפתחת כמו שצריך)
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
היי, ניסיתי להתקין את הברייל לפי המדריך הזה http://wiki.beryl-project.org/wiki/Install_Beryl_on_Ubuntu_Edgy_with_XGL_and_ATI#Automatic_installation ועכשיו כשאני מנסה להכנס לברייל מנג'ר מופיעה לי שגיאה: Details: Failed to execute child process "beryl-manager" (No such file or directory) מה לא עשיתי בסדר? איך אפשר להתקין את זה כמו שצריך? תודה מראש לירן
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
-
מחפש מדריך טוב ופשוט .. יש לי DESKTOPBSD שמבוסס על FREEBSD . אי אפשר פשוט להוריד קובץ ולהתקין ? יהיה דבר כזה ? מקווה שתתנו לי משהו באמת פשוט
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
על לינוקס מינט (מקביל לאובונטו 6.10) התקנתי את אפאצ'י 2 עם mysql + php5+ phpmyadmin הכל לפי איך שצריך. היתה לי התקנה קודמת שעבדה בסדר אבל נאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש. כרגע זה לא עובד. כל נסיון לפתוח את phpmyadmin דרך localhost מעלה קובץ שפיירפוקס לא יודע מה לעשות איתו. לא מצליח להבין מדוע זה לא עובד.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי שאלה קטנה. אחרי שקימפלתי את הקרנל החדש (2.6.20) גילית שעכבר הUSB שלי לא עובד, עזבו לא עובד - לא דולק אפילו! חשבתי לעצמי שזוהי בעיה של פורט USB עצמו - ניסיתי לעשות MOUNT לMP3 שלי וגם לא הצליח עם הודעת שגיאה שהתקן SDA או SDA1 לא קיים, ובאמת - התקני SDA בספריה /dev כמו שהם היום עם קרנל 2.4 שלי לא קיימים עם 2.6.20. למישהו יש מושג איך לתקן ? תודה
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן אנשים, שאלה קטנה אני עובד (במקום העבודה) על פדורה 5, התחנה הספציפית שאני מדבר עליה, אמורה להיות תחנת monitoring להרבה תחנות שלנו ברחבי העולם בעקרון, קורה לפעמים שהיא נופלת ואז זה סיוט להתחיל לפתוח טרמינל לכל אחת מהתחנות שלנו בעולם, לקבוע לו גודל מסויים ולמקם אותו בדסקטופ מסויים. (תהליך העבודה הוא : לפתוח טרמינל שרת, להריץ ממנו פקודה שתחבר אותו לתחנה מסויימת, ולהריץ בתחנה סקריפט שמציג סטטיסטיקות מסויימות ואז למקם את החלון - לתת לו גודל ומיקום ע"י גרירה פשוט) אני מחפש איזושהיא דרך להפוך את הפעולה הזו לאוטומטית.. כי זה מציק לפתוח את זה בכל פעם, סתם גוזל זמן יקר.. האם אפשר לכתוב סקריפט שיקבל רשימה של : תחנה(IP), דסקטופ (1-10), מיקום החלון בדסקטופ (ברמת פיקסלים) ויבצע : פ…
-
- 3 תגובות
- 882 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין קובונטו 64 ביט... כשאני רואה את הקבצים להורדה לגירסא של ה64 ביט כתוב ליד AMD. רציתי לדעת אם אני יכולה להתקין את זה ללא בעיות גם על מעבד של אינטל. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כרגע מותקן אצלי וינדוס XP אבל חשבתי גם להתנסות בלינוקס. אני לא כל כך מבין בזה אז יש לי כמה שאלות לגבי זה: 1. הבנתי שאפשר להתקין על מחשב אחד גם וינדוס וגם לינוקס. אז קודם כל- זה כדאי? לא ייווצרו כל מיני בעיות ככה?. ואם כן- אז איך זה בדיוק הולך? יש לי שני ארדיסיקים- אחד עם שמונים ג'יגה עליו מותקן הXP, והשני עם 160 ג'יגה מחולק לשתי מחיצות. אז אני יכול למשל להתקין על אחת המחיצות שלו את לינוקס? ויש אפשרות כזאת לגשת לאותם קבצים משני מערכות ההפעלה ? ואני יוכל להחליט בכל בוט לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להכנס? 2. איזה גרסה של לינוקס אתם ממליצים? וחוץ מזה גם בחיים לא ראיתי מערכת לינוקס- זה באמת רק באמצעות שורת פקודה הכל שם או שיש גם ממשק גרפי? תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקיי סוף סוף תודה לאל הצלחתי להתקין קובנטו ואין לי מושג במערכת. מישהו יוכל לספק לי מידע בסיסי?? ועשיו שאלה איך אני מתקין למשל מסנג'ר ואייסיקיו.?? תודה רבה לעונים
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא יודע אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אנסה בכל זאת. בקרוב אני רוכש מחשב חדש בעקבות המלצות החברים פה באתר ורציתי לדעת אם אוכל להפוך (במינימום שידרוג) את המחשב הישן שלי למחשב סלוני "מדיה סנטר". נאמר לי כאן בפורום כי רק ע"י הטמעת מערכת לינוקס אוכל לנצל את המחשב הישן למערכת סבירה לעמדת "מדיה סנטר סלונית". מאחר ואני איש חלונות וותיק וללא שמץ בלינוקס, אשמח לקצת טיפים מידע ועזרה מכם. המפרט הקיים הוא: מעבד פנטיום 3 800mhz זיכרון ראם: 750 מגה. לוח אם: משהו סביר לא יותר. כרטיס גרפי: nvidia fx-5200 הארד דיסק: w-d 80g 7200 ושאר נילווים. לאחר בחינת המפרט, מה לדעתכם אצטרך לשדרג / להוסיף על מנת לבנות מחשב ראוי? תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , עסקתי בצבא כאיש מחשוב וכרגע אני עובד כטכנאי מחשבים ורשתות הרקע שלי ורוב הידע הוא מייקרוסופטי אפשר לומר חשבתי לעשות הסבה ללינוקס וביררתי על קורס מהנדס מערכות לינוקס בג'ון ברייס הקורס נמשך כחצי שנה אך הוא מאוד יקר (כ18000 שקלים) ולכן אני מתלבט יש מישהו שיכול להמליץ לי אם כדאי לי ללכת על זה ואם לא לתת לי אלטרנטיבה אחרת אשמח לשמוע כל דעה בנושא - זה די חשוב, אני צריך להחליט בזמן הקרוב. תודה
-
- 14 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
לא יודע המחשב החדש לי לא ממש עובד עם הלינוקס הזה ... יכול להיות ה RAID או לא כתבו דריוורים מספיק טובים .. gforece 7600GS 965 לוח אם של INTEL אני רוצה לחזור ל UBNUTU ...שלי ...
-
- 4 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום 1)אם אני יקנה אפל בחו"ל האם יש דבר כזה אחריות בין לאומית? 2)אם לא האם אפשר לתקן בארץ ואיפה? 3)האם כדאי להתקין בוט קאמפ ו windos xp ? 4)האם בכלל שווה לקנות אפל נייד!!! או לקנות מחברה אחרת כי רוב הזמן אני יהיה בwindos xp ובמה הוא עולה על מתחריו?
-
- 57 תגובות
- 9.5k צפיות
-
-
אובונטו Feisty (עם קומפיז ואפקט הקובייה), שמריץ WindowsXP ב-KVM שמריץ אקספלורר.
-
- 21 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין את דביאן על מחיצה אחרת (בנוסף לווינדוס), עכשיו שאני מגיע לחלק של המחיצות, איך אני יעשה שייתקין את דביאן על כונן D ?? בתודה, איתי.
-
- 24 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
-
שלום חברי פורום נחמדים. אני מחפש מקינטוש שיתאים לצרכים של עיצוב גרפי ועריכת מוסיקה, כמו גם אינטרנט. אני לא מחפש את הכי חדש או הכי חזק, כי התקציב שלי מאוד מוגבל. בגלל זה הייתי מעדיף אפילו מאק פחות חדש, או משומש. האם יש למישהו עצה אילו מהדגמים יתאים לתקציב של עד, נגיד, 5,000 ש"ח, ואיפה אפשר למצוא דגמים ישנים יותר/משומשים? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
היי, אני משתמש במודם THOMSON ובראוטר של LINKSYS BEFW11S4 VER4. כיצד אני מגדיר את האינטרנט באובונטו? ניסיתי ב NETWORKING אבל לא ממש הלך לי... הספק שלי הוא NETVISION ןאני על כבלים.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תגידו... למק יש רק מערכת הפעלה אחת שהיא הOS X או שיש לה כמה כמו ווינדאוס? וגם: אם על PC אני שם HD של מק וHD של WIN,ואני מחבר את שני הHDים יחד. אז הוא ישאל אותי מה להעלות בהתחלה? או שיעלה קודם משהו מסויים,וזה יכול לגרום לבעיות? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-