עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי . חשבתי לשדרג את המעבד, לוח - אם, הזיכרונות ואם יש צורך גם את הקשיח (רק אם יש צורך בכך, כי הוא בן 4 וחצי שנים) . חשוב לי שהשדרוג יהיה טוב בעיקר לאוברקלוק במיוחד המעבד ולוח האם . כרגע המפרט שלי : מעבד E8400 עם קירור Mugen 3 לוח אם P5Q זיכרונות OCZ 4GB כרטיס מסך HD7850 ספק של קרוסייר 750 וואט (בן 4 וחצי שנים) מסך Delll 23 אינצ' תודה רבה .

2. Started by spike_staff,

שלום לכולם! לפי משהבנתי באתר היצרן http://www.asrock.com/MB/overview.asp?Model=P45TurboTwins2000 זה לוח אם יחיד בעולם עם צ'יפסט P45 וSLI. זה לוח די מוזר תומך ב-DDR2 או 3 וגם CF או SLI. אם מישהו יודע איך הלוח הזה מבחינת אוברקלוק לQUAD CORE? והאם גם SLI רץ בלוח הזה X16X8. אם כן כמה ביצועים אני מאבד כשאני משתמש בשני כרטיסים של 260 GTX? תודה

• 3 תגובות
    • 623 צפיות
  3. בביקורת זאת אנחנו נכיר לעומק את אחד מלוחות האם המעניינים של תושבת AM4 ומי שמועמד לדעתנו לתואר הבחירה האולטימטיבית עבור האוברקלוקר המתמיד לכתבה

4. Started by Shavoigen,

שלום לכולם, אני החלטתי לשדרג את כ.מ למשהו טיפה יותר טוב,אולי 1950PRO לכן אני צריך להחליף לוח אם למשו שתומך ב: מעבד פנטיום 4 3גיגה הרץ של אינטל 2 גיגה זכרון 667 אני לא ממש רוצה לבזבז כסף על טכנולוגיות חדישות,רק שיתמוך תודה רבה לכל העוזרים

• 3 תגובות
    • 454 צפיות
  5. Started by tk-hunter,

הממ יש לי ת'לוח EPOX 8KDA3J עכשיו יצאו 2 עידכונים לביוס... האחד מתקן שגיאות קיראת טמפרטורות השני הוא יותר חדש אבל לא כתוב שהוא מתקן שגיאות... קיצר התקנתי את הכי חדש ועדיין המעבד שלי מגיע ל59 מעלות במאמץ (יש לי AMD 64 3400+) כשאצל חבר שלי הוא מגיע ל53 מעלות גג אבל יש לו לוח אחר... הייתי צריך לעשות עידכון לגירסה הישנה?

• 3 תגובות
    • 459 צפיות
  6. Started by morangal555,

כרגע נמצא על 800MHZ הוא לא אמור להיות על 1000MHZ או שזו מגבלת הלוח? ניתן לראות מפרט בצד תודה מראש למגיבים!! ???

• 3 תגובות
    • 620 צפיות
  7. מדובר על זה http://www.intel.com/products/processor/corei7EE/index.htm?iid=prod_desktopcore+body_corei7-965ex ב KSP המעבד מתומחר ב 5090 ש"ח. אין לי מושג כמה הדברים האלה מבוקשים, ולכן אני פונה אליכם המומחים. האם יש אנשים שקונים מעבדים כאלה?

• 3 תגובות
    • 877 צפיות
  8. השאלה בכותרת .. נ.ב ערכתי חיפוש ואי אפשר למצוא כלום..

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  9. Started by dudu26,

הי! זה המפרט שהרכבתי: מעבד: AMD ATHLON 64 4400+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.3GHz 1MB CACHE - ADO4400DDBOX- BOX ¤469 לוח אם: ASUS M2A-VM ¤379 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3 ¤1024 דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD321KJ ¤445 צורב DVD: SAMSUNG SG-S203B x20 SATA BLACK + SOFTWARE ¤172 זיכרון: PQI 2048MB (1024MBX2) DDR2 667MHz CL 5 ¤267 מארז: COMPUCASE CI-6A21B ATX MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤245 ספק כוח: FSP 450W ATX450-PNR , 120mm FAN, SATA X 3 , PCI-E P.PFC ¤230 קרור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2 ¤115 הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות ¤117 מחיר סופי: ¤3463 לאחר שהבנתי שבתקציב של 3.5K כדאי ללכת על AM…

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  10. Started by pazlazar,

היי, רציתי לשאול, מה בדיוק ההבדל בין זכרונות לנייח לסין שרת. אני יודע שיש כמה הבדלים מבחינת אמינות אבל אם הם יותר זולים, לא כדאי לקנות זכרונות לשרת למחשב נייח?

• 3 תגובות
    • 882 צפיות
  11. אני מתכוון לשדרג את המחשב וחשוב לי הביצועים והתאימות לשאר הרכיבים של הערכת. פחות חשוב לי הרחבות או תוספות. עם תקציב של 3800 ש"ח, אני מתכוון לקנות מעבד 750 i5, כרטיס מסך ATI HD 5850 וזכרון OCZ DDR3 2x2Gb 1333Mhz. מה שמשאיר לי התלבטות קשה ובערך 700-800 ש"ח ללוח אם. :s05: :s05: :s05: איזה לוח אם עדיף לקנות בעלות המינימלית עם הביצועים המקסימלים? איזה לוח יחזיק מעמד לטווח זמן ארוך יותר ללא שדרוג? (קראתי שיש לוחות שמגיעים עם USB3 וכו') האם יש חשיבות ליצרן? (Gigabyte, Asus או Intel). מבחינתי המחיר חשוב יותר מהיצרן במקרה הזה. אני לא מתכוון לעשות CrossFireX אז גם זה לא רלוונטי. ובאמת, מה ההבדל המשמעותי בין הצ'יפסטים P55, H55, H57 (חוץ מהעובדה שה P55 לא מגיע עם GPU שאני גם…

• 3 תגובות
    • 986 צפיות
  12. שלום לכולם לפני כחודש רכשתי מחשב חדש עם מעבד E6400 ידוע לי שמהירות הליבה שלו צריכה להיות 2.13. אך למרות זאת כאשר אני נכנס לתוכנה CPU-Z מוצג בפני מהירות של 1600... התוכנה כן מזהה את העמבד כE6400 אך לא נותנת את פרטי המערכת כמו שצריך. (לא העלתי תמונה כי אני לא מבין איך להעלות אותה) מה הסיבה לכך? האם יכול להיות שהמעבד דפוק? האם יכול להיות שעבדו עלי? מה לעשות בכל מקרה?

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  13. אני רוצה לעשות כמה שיפורים במחשב אבל אין תקציב לעשות הכל ישר. האם יש אפשרות לשנות לוח-אם (שאותו אני רוצה לשנות כדי להרחיב את הזיכרון ולשים כרטיס מסך PCIE) חדש שתומך ב-COREDUO ולהשאיר את המעבד הישן לבינתיים. אם אני לא טועה זה אותו סוקט ל-2 המעבדים. ואפילו אם כן זה יעבוד בסדר או שזה יעשה לי בעיות?

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  14. אם יש לכם לוח-אם בעל צ'יפסט מהסדרה החדשה של אנוידיה (750i/780i/790i וכו') אתם בוודאי מודעים לבעייה בניגון סרטים, אם אתם לא מודעים, סביר להניח שלא הרצתם מספיק קבצי וידאו בזמן האחרון... בזמן ניגון הוידאו, בכל תוכנה שהיא, רנדומאלית (תוך כמה דקות או שעות) פתאום יופיעו פסים שמנים אנכיים בצבעי הקשת על גבי התמונה, מהר מאוד יופיעו נקודות מסביב לסמן העכבר, ולקינוח, תקיעה מוחלטת של המחשב (HALT). * הבעייה תקפה לגבי וידאו בלבד (כל השאר - משחקים \ תוכנות מאמץ וכו' עובדים מצויין) לאחר קריאה מתמשכת על הבעייה, נתקלתי בפיתרון זמני (עד שיצא תיקון רשמי לדריברים או whatever). * מורידים את נגן המדייה: VideoLAN (ידוע כ-VLC) * Settings / preferences / Video / Output Modules יש לסמן Adv…

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  15. Started by taotao,

קניתי את הלוח הזה P4P800 E-DELUXE http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=12&l3=0&model=177&modelmenu=1 הרכבתי אותו והכול יחסית בסדר יש לי כמה בעיות : 1. שאני נכנס למנהל התקנים בלוח הבקרה הוא מראה לי סימן שאלה (מסמל שזה לא מותקן) על "בקר RAID" ? 2. שומעים שאני מכניס דיסק וגם בהארד דיסק יש תתופעה שהכונן מתחיל לקרוא אותו ואז מפסיק ואחר כמה שניות עוד פעם מתחיל וגם בהארד דיסק יש מין תקיעות קטנות כאלה (מורגש גם בווינדוס) למה? 3.שהמחשב עולה יש לי בדיקה כזאת מוזרה שסורקת את כונני הIDE לכמה שניות ואז הוא אומר לי שלא נמצאו והביוס לא הותקן ואחרה כמה שניות האלה הווינדוס עולה רגיל מה זה ?אפשר לבטל את זה?

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  16. Started by kobi122,

אני צריך כרטיס זכרון של 2 גיגה ב-300 ש"ח כי אני רוצה שויסטה תעבוד לי טוב ואפשר לחבר רק שתי סטיקים של זיכרון בלוח המעפן BIOSTAR

• 3 תגובות
    • 527 צפיות
  17. Started by kknd,

שלום לכולם, היום הגיעה אלי חבילה מ-EBAY (מוכר Power Seller) של מעבד AMD 64Bit שהזמנתי. בדף המוצר צויין בפירוש שהמעבד הוא בעל ליבת Venice וגם בהתכתבות בינינו הוא חזר על כך, אך בפועל המעבד שהגיע הוא ככל הנראה Winchester (עוד לא מצאתי הוכחה רשמית באתר של AMD לעובדה ש-ADA3000DIK4BI הוא באמת Winchester, ואשמח לקבל עזרה גם בתחום הזה...). העניין הוא כזה: עד כמה משמעותי ההבדל בין שתי הליבות? ארבעה סטיקים ב-400MHZ לא מעניין ולא יעניין אותי בעתיד וכך גם OC, והנושא של הסיליקון המתוח לא ממש נהיר לי (אשמח לקבל הסבר) ומשלוח של מעבד לחו"ל הוא סיפור מורכב שיעלה כסף, וגם אם המוכר יסכים לשלם את עלות המשלוח עדיין מדובר בהתעסקות מעייפת. האם מבחינת ביצועים נטו, במערכת Mid-Range שלא תעבור שום …

• 3 תגובות
    • 763 צפיות
  18. Started by crazydiamond,

שלום לכולם. האם לפי דעתכם יהיה הבדל רציני בין המעבדים הבאים: את'לון 64 3500 ווניס לעומת את'לון 64 3700+ סאן דייגו. אני יודע שהמהירות שלהם זהה (2200) אך לווניס 512 ק"ב זיכרון קאש ואילו ל סאן דייגו יש 1024 ק"ב קאש. במידה ויש הבדל באיזה יישומים ניתן יהיה להבדיל בו?

19. Started by EgoManiac,

שלום רציתי לשאול מאיפה אני יכול לעדכן ביוס ללוח שלי הדגם של הלוח הוא: P4S5MG/GL+ של חברת ECS תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 481 צפיות
  20. אהלן, אני יודע שבדרך כלל לחכות זה טיפשי ותמיד דברים משתנים. אבלך אני מפחד שאתחרט שאני לא קונה לוח עם pcie 4 . ואלה שיש עכשיו יקרים והכי מפחיד אותי זה המאוורר השטותי הזה.

• 3 תגובות
    • 904 צפיות
  21. Started by elibadra2,

שלום לכם מה שלומכם? אני רוצה לקנות מחשב בסביביות ה 2200 שקל. אני רואה שבפורום פה אתם כותבים על מעבדים שונים לגמרי מהמפרטים שכתובים באתר איך זה יכל להיות, האם המפרטים שלהם עד כדי כך לא מעודכנים? אתם מדברים על מעבדים "I3 , I5, ו I7 " והם מדברים על מעבדים אחרים לגמרי ,מישהו יכל להגיד לי מה קורה פה?

• 3 תגובות
    • 790 צפיות
  22. Started by alex125,

שומעים יש לי בעיה אני פתחתי את מחשב ואני וראה על זיכרון רשום digma ddr 400 256mb 32n8 שאני יכנס לתוכנה cpu-z רושם לי שיש לי 200MHZ למה זה קורא ואך אני פותר את בעיה ועוד דבר יש לי מעבד 3.0GHZ אבל בתוכנה רשום לי 2992MHZ למה זה קורא ואך אני פותר את בעיה

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  23. Started by navk2,

3 ג'יגה הרץ בטכנולוגיית HT..... ואם הוא כן יגביל, זה יהיה עד כדי משמועתי ? וכמובן בהנחה שאני הולך לקנות משהו ברמה של 1950PRO ולשחק משחקים בסטייל HL EP2 , BIOSHOCK, CRYSIS , עוד כאלא ....

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  24. אני צריך להרכיב 2 מערכות מחשבים לצרכים מסויימים הלוחות שנבחרו הם: Asus P5B Deluxe GIGABYTE GA-965G-DS3 (כולל צ'יפ גרפי Intel GMA X3000) השאלה היא האם הלוחות האלו יתמכו בזיכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL4, זיכרונות דואל צ'אנל 1024MB 667MHZ CL 4-4-4-12 1 דגם F2-5400PHU2-1GBLA? הם לא מופיעים ברשימת הזכרונות הנתמכים של הלוחות אז רציתי לדעת אם למשהו יש נסיון איתם? תודה מראש עריכה: אם אפשר אז גם אייך הזכרונות האלו באופן כללי?

• 3 תגובות
    • 416 צפיות
  25. Started by omerha,

http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=20-220-009&depa=1

• 3 תגובות
    • 576 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.