עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by yoniY100,

יש לי את הלוח אם P4MAM-V של MSI [מחשב די ישן..] הצלחתי למצוא עליו קצת מידע פה: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&prod_no=577&maincat_no=1 ורציתי לשאול אם אני יוכל לחבר אליו 1GB זכרון של KINGSTON במהירות 667 MHZ [של DDR2..]. לא אכפת לי שאולי הוא לא יריץ אותו על המהירות הזאת, אבל האם אני יוכל לחבר אותו והוא יפעל? [גם אם הוא יפעל על מהירות של 400MHZ זה בסדר..] בינתיים לפי מה שראיתי, יש לי מקום לעוד סטיק אחד של זכרון [יש לי 2 סטיקים ואחד מהם תפוס..]. אגב במידע שמצאתי עליו כתוב שהוא תומך במהירות של 400/533MHZ [הFSB שלו] אז האם זה אומר שאני לא יכול לחבר את ה667? או שזה אומר שאני יכול לחבר אותו והוא פשוט יפעל במהירות של 533/400? תודה אנשים :]

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  2. Started by Joob69,

לכל לוח אם יש סוגי זכרונות המתאימים לו לפי הגדרת היצרן. לדוגמא לוחות אם של gigabyte אינם תומכים, בהגדרה, בזכרונות של GSKILL. האם משמעות הדבר היא שהלוחות פועלים בצורה פחות אופטימלית עם זכורונות אלה? או שהם יוצרים בעיה של ממש בתפעול המחשב???

• 3 תגובות
    • 469 צפיות
  3. Started by tordek,

מעבד שכנראה נשרף, האחריות עליו פגה, ע"פי דברי החנות הוא שרוף, למרות שאין סימנים חיצוניים של שריפה אני מאמין שהוא באמת שרוף, האם יש דרך לשלוח את זה ליצרן (AMD) או מקום כלשהו בארץ המתקן כאלה מעבדים במחירים טובים?

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  4. Started by rivking,

יש בידי כרגע: 512MB DDR2 667Mhz PC 5300 (שתיים כאלה) ו-1G DDR2 533Mhz PC 4300 (אחד כזה) יש לי רק שני סלוטים מה עדיף? לשים שני זכרונות 512MB במערך דואל צ'אנל או שכמו שיש לי עכשיו 1.5GB כלומר אחד של סטיק של 512 מגה מהסוג שצוין למעלה ו 1GB מהסוג שצוין אחרי זה..? (כלומר PC4300) בקיצור למי שלא הבין: 512+512DC או 1GB+512MB=1.5GB

• 3 תגובות
    • 411 צפיות
  5. היי אני מחליף/משדרג את הלוח שלי פלוס המעבד ויש לי מספר שאלות: האם לוח DUALDDR תומך בזיכרון DDR רגיל? והאם בלוח SATA אפשר לחבר IDE רגיל? אני ממש מנסה לתקצב את עצמי ולא מעוניין לקנות זיכרון כי כבר יש לי 512MB וכונן 80GB. סתם לידע כללי הלוח שלי או/ו המעבד נפתרו אחרי שבוע שעבר..... יהיה זכרם ברוך עריכה: עכשיו שאלה אחרת.....האם לקנות BARTON או A64... לוח אם + מעבד 64 יעלו כמעט 1000 ש"ח יותר אבל האם זה שווה לי בטווח הרחוק?

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  6. וואם הקונרו יותר טוב אז האם הוא גם יותר טוב מAMD DUAL CORE AM2 4600 ??? תודההה רבהה לעונים!!

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  7. אהלן, יש ברשותי מעבד INTEL E6600 מבקש המלצה ללוח עד 500 שקל ..לא לוחות של MSI..

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  8. P31 או P35? ומה ההבדל ביניהם? יש לציין שעל הלוח ישב 6750, ואני לא מתכוון לעשות OC. ועוד שאלה, לאיזה מהם יש כרטיס קול יותר טוב?

• 3 תגובות
    • 535 צפיות
  9. Started by generalA,

מצורפים 2 קבצי תמונה האם אכן מדובר בזיכרון SD-RAM או שיש כאן איזשהו פרט שאני אמור לעמוד עליו כאשר אני מגיע לחנות לחנות ? אגב המעבד הוא : Intel Celeron-A, 500 MHz תודה אנשים ! [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  10. ניסיתי לחקור קצת את הנושא, והדבר היחידי שהצלחתי להבין הוא שהמעבדים בתושבת 1366 תומכים ב Triple Channel. חוץ מהעובדה הזאת (שאין לי מושג בכלל איזה יתרונות וחסרונות יש לה) אין לי מושג מהן שאר ההשלכות בבחירת סוג כזה או אחר של מעבד i7. כשהגעתי לחנות מחשבים עם מפרט הכולל מעבד i7-960 המוכר אמר לי שאלו מעבדים מיושנים, והמליץ לי על ה i7-2600. לא ידעתי אם הוא ממליץ כך על סמך האמת או מתוך שיקולים אחרים של מלאי וכו'. (ההבדל היחיד שהבחנתי בו הוא שה-i7-2600 עובד בתדר טיפה יותר גבוה) אני זוכר שפעם (כשרק יצאו מעבדי ה i7) היה מספר מאוד מצומצם של דגמים (920 960 ועוד איזה 2 דגמים), והיה רק סוג אחד של תושבת (1366). הבחירה הייתה מאוד קלה - לפי הכיס. היום - יש גם תושבת 1366 1155 1156, פתאו…

• 3 תגובות
    • 4.9k צפיות
  11. Started by פיני1805,

שלום חבר'ה אני קונה מחשב ורוצה לדעת מה דעתם על הלוח הבא: intel pearl creek pg31pr ואני קונה מעבד עם מהירות בס של 1333. האם שווה/מתאים למעבד?

• 3 תגובות
    • 529 צפיות
  12. רציתי לדעת משהו בקשר ללוחות שעובדים עם מעבדי INTEL Amd עובד על באס 266\333 אז זה אומר 133x2 166x2 אבל שזה מגיע לIntel איך זה עובד 4x133 הרי זה DDR זה אומר זיכרון שמכפיל את עצמו 133DDR=266 משיהו יכול להסביר לי איך זה עובד תודה.

• 3 תגובות
    • 674 צפיות
  13. Started by dankken,

שלום רב קיבלתי את הלוח שלי מחו"ל (MSI P45 DIAMOND) . קראתי את ההוראות וכו' וראיתי שיש לו חיבור לקירור מים. אינני מתכונן לבצע אוברקלוקינג , האם אני חייב לחבר את הקירור הנ"ל (צינורות משאבת מים וכו")???. אם אני לא אחבר את הקירור הנ"ל זה אומר שהלוח יתחמם לי? מצורף לינק: http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=P45_Diamond&class=mb תודה

• 3 תגובות
    • 685 צפיות
  14. אהלן. המחשב שלי (פנטיום 4 2.6 ו512 ראם) לא ממש סוחב. חשבתי לשדרג אותו בעוד 512 מגה של ראם. 1- האם זה יעזור? 2- האם תוכלו להמליץ לי על חלק ספציפי מKSP ? חשבתי על ה ?512Mb 400MHz Samsung? שעולה 280 ש"ח. מה אתם אומרים? תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 509 צפיות
  15. Started by thebenjamin,

אחרי הרבה זמן שהמחשבים היו מנותקים מהחשמל הם עבדו ואחרי יום החליטו להדלק אבל לא לא הציג כלום על המסך, הלכתי למעבדה ובשני המחשבים הפתרון היה זהה, הוציאו את הזכרונות, לקחו חתיכת נייר ריססו איזה ספריי על הנייר ואיתו נגבו את החיבורים של הזכרונות, הרכיבו את הזכרונות מחדש והכל הסתדר. יש לי מחשב נוסף ישן יותר שגם הרבה זמן לא חובר לחשמל וכבר כמה פעמים ניסיתי להפעיל אותו וגם הוא נדלק ולא מראה כלום, ניסיתי לנקות את הזכרונות עם טישו בלבד אבל זה לא עבד. מה אני יכול לעשות?

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  16. מה אתם אומרים?

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  17. Started by T-Flash,

כידוע DELL היא אחת מהיצרניות המחשבים הגדולה בעולם, ובעיקר בארצות הברית. היא מוכרת בעיקר בזכות מחשבי ה High-End היוקרתיים שלה שמתוכם יש תחנות עבודה, מחשבים לגיימרים שרתים ואפילו מחשבים ניידים. בזמן האחרון הופיעו שמועות ברשת על סיכוי לחתימת הסכם בין DELL ל AMD בקשר לאספקת המעבדים של AMD לצורך הרכבת המחשבים של DELL. היום אלה כבר לא שמועות, אלא עובדות לכל דבר. לא מזמן האתר Digitimes הודיע כי DELL מתכוונת לרכוש 20 מיליון מעבדים של AMD שמתוכם, 4 מיליון מעבדים ימצאו את עצמם במחשבים הניידים של DELL, ו 16 המיליון הנותרים ישומשו במחשבים השולחניים. לפי זאת ניתן לראות כי DELL נותנת אמון חזק ב-AMD, ובמקום לחתום על עסקה עם אינטל, שמאוד הצליחה בזמן האחרון עם מעבדי ה Core 2 Duo שלה, הם …

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  18. היי בקיצור נשרף לי הלוח הישן ועכשיו אני נאלץ להזמין לוח חדש וגם מעבד אני חושב להזמין את הלוח הזה GA-MA74GM-S2 שיש עליו כרטיס מסך מובנה HD 2100 ויש לי כמה שאלות 1. מה זה שווה הכרטיס הזה והאם הוא יותא טוב מניוידיה FX 5200 וכמה זיכרון יש לו על הלוח ? 2. הלוח הישן הוא ATX וזזה מיקרו ATX והשאלה האם הוא ישב על אותו המארז שיושב עליו ה לוח הישן TX . 3. אני גם קונה מעבד סמפורן 1400 2.7 הרץ ב 150 שקל , והשאלה האם זה בא גם עם מאוורר או שאני צריך לקנות אחד , והאם שווה לי לשלם 100 שקל למעבדה רק על הרכבת המעבד או שאני יסתדר לבד ?

• 3 תגובות
    • 792 צפיות
  19. אני בחרתי במעבד AMD SEMPRON (2800+) - 256K Cache - אבל לא ראיתי שכתוב שהוא במהירות 533 FSB איפה אני יכול למצוא מעבד זה במהירות הזאת ועוד שאלה על לוח אם מתאים...שיכלול כרטיס מסך מובנה... תודה

• 3 תגובות
    • 590 צפיות
  20. מתלבט לגבי בחירת זיכרונות Kingston/DDR3/1333 ללוח X58A-UD3R: לקנות 3 סטיקים של 2GB יוצא הרבה יותר זול מKit של 6GB, האם שווה כאן לחסוך או עדיף ללכת על Kit? האם יכול להיווצר מצב בו 3 סטיקים לא יעבדו בTriple Channel? האם יש בכלל הבדל בין זיכרונות שבאים בKti לבין אלה שנמכרים בנפרד?

• 3 תגובות
    • 906 צפיות
  21. Started by aquas,

הלוח הוא:GIGABYTE-GA-K8NF-9 הסיבה היא אני חושב על ליקנות דיסק קשיח 320gb SEAGATE BARRACUDA 10 הדגם הזה:ST3320620AS תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 548 צפיות
  22. OCZ הוציאה סדרת זכרונות המדורגת PC2-9200, סה"כ 1150Mhz עם צ'יפים hand picked, ועם... מחברים לקירור מים! על קירור אוויר הם הגיעו ל1300Mhz על צ'יפסט 680i. http://www.anandtech.com/memory/showdoc.aspx?i=2885&p=7 :smile1:

• 3 תגובות
    • 612 צפיות
  23. Started by orlf,

אני רוצה לקנות לוח חדש אבל אני רוצה שיהיה לAMD אז מה כדיי לי לקנות DFI ABIT ASUS MSI בקיצור תמליצו לי על לוח מצויין מחיר עד 1350ש"ח אם הולך לצאת לוח חדש בקרוב תגידו לי כי אני מת לדעת מתיי יוצא לוח של AMD עם DDR2?

• 3 תגובות
    • 516 צפיות
  24. Started by ProRules,

אני רוצה לאחסן שרת של משחק כמו BF2 ל20 שחקנים על המחשב: Q6600 4GB RAM 800MHZ KINGSTON GA-P35-DS3L 8600GT 1GB 160GB SATA2 אינטרנט אולי 10MB בקרוב. יספיק או שצריך עוד RAM? אולי עוד איזה 4GB או 2GB? מה צריך לשדרג?

• 3 תגובות
    • 682 צפיות
  25. חבר שלי מקבל את המעבד שלו מחול עוד כמה ימים (PHENOM 2 980 3.7) מהו הלוח שנותן את התמורה הטובה ביותר לכסף עד 400שח. אין צורך בשום פיצ'ר מיוחד(כרטיס מסך מובנה לדוגמה) תודה רבה! תמיר.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.