מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,792 דיונים בפורום זה
-
חברים, חרשתי את הפורום בחיפוש, ניסתי לקרוא גם כמה מאמרים באתרים השונים, לא הצלחתי להבין את זה. אני חייב להבין מה זה HTT לפני שאני עושה אוברקלוק = Hyper Transport. מצד אחד, נראה ש- HTT הוא הוא בעצמו תדר ה-FSB. מכיוון שב- cpu-z כתוב כך- כלומר ה-HTT הוא תדר מהירות הבאס של המעבד כפול המכפלה- שהיא 9. וזה בדיוק מה שה-FSB. ה-FSB הוא 200 כפול 9 אצלי במעבד. ------> HTT = FSB מצד שני, ה-HTT לא יכול להיות תדר הבאס (FSB) של המעבד כי אני רואה פה בפורום שמציעים כל הזמן להוריד את מכפלת ה-HTT מ-4X ל-3X שכך לוח האם לא יגביל באוברקלוק. אז מכאן ה-HTT הוא בכלל התדר של לוח האם ולא ה-FSB (תדר הבאס של המעבד) מכיוון שמכפלת ה-FSB היא 9 ולא 3,4... אז מי יכול להסביר לי בבקשה- מהו ה…
-
- 255 תגובות
- 27.1k צפיות
-
-
:s05: ??? :s05:
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוח יחסית חדש של גיגאבייט שנמכר בישראל http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5512&CatCode=544 לא מופיע אצל היצרן כפריט מפורסם רשמית שימו לב שלוחצים על 890FX נפתחים רק 2 סוגי לוחות ולא הלוח הישראלי למה ? האם זה דגם למדינות עולם 3 ? http://gigabyte.com/products/list.aspx?s=42&jid=9&p=2&v=2
-
- 3 תגובות
- 742 צפיות
-
-
למרות שהנושא הזה נטחן מאות פעמים לדעתי עכשיו הוא רלונטי מחדש, בתור אחד שמורעל על AMD וגם מכרתי לפחות כמה עשרות של מחשבים מבוססי AMD אני חושב ברצינות לקנות מחשב מבוסס על פנטיום 4 והסיבה הא פשוטה מאוד: המעבדים של AMD מתחממים יותר מידי! ושאף אחד לא יגיד לי שעד 60 - 70 מעלות זה נורמלי ל AMD כי זה לא נורמלי לאף מעבד! והבעיה הזאת קיימת רק בדור האחרון של AMD (יש לי את'לון 800 שעובד ב - 35 - 40 מעלות עם מאוורר פשוט) אפילו ב -XP2200 שבנוי ב - 0.13 (ואמור להיות קר יותר בגלל זה) הבעיה קיימת.
-
אומרים כאן אנשים בפורום שמעבד i5 יותר טוב למשחקים מאשר i7. למה זה? ואם כבר i5 אז מה הטוב ביותר? העניין הוא שאני לא מחפש רק למשחקים אלא גם ליכולת עיבוד גבוהה לצורך קידוד סרטים ועבודה שאני עוסק בה. מה עדיף אם כך? תודה.
-
- 35 תגובות
- 8.1k צפיות
-
-
נניח ויש שני מעבדים מאותו יצרן, מבוססי אותה ליבה, רצים באותו תדר (בערך), אבל הראשון FSB800 והשני FSB533. נניח שאת שניהם ניתן להרכיב על לוח תומך FSB800 בצירוף זכרונות DDR400. למה מקובל להעדיף את המעבד הראשון? הרי לשני יש מכפלה גבוהה יותר, והזכרונות/לוח יגבילו אותו פחות באוברקלוק.
-
- 8 תגובות
- 750 צפיות
-
-
שלום רציתי לדעת אני מעוניין לקנות מעבד ורציתי לדעת למה צריך מעבד למשל 2.4 מה זה עושה !!!! יותר מהר א המחשב!! מה??
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שמעתי על הסוג הזה, שמכיל בתוכו 2 תושבות של מעבדים. אני לא מבין 2 דברים על הסוג הזה של הלוח: 1. איך גורמים ל2 מעבדים לעבוד ביחד? 2. אם גורמים ל2 מעבדים לעבוד ביחד, למה שמישהו יצטרך דבר כזה? זה יותר מפלצתי מכל מחשב שאני יכול לחשוב עליו חוץ ממחשבי העל, אולי הHPTX זה בכלל בנוי בשביל מחשבי על? בקיצר תנסו לענות לי על השאלה ותודה מראש
-
- 5 תגובות
- 880 צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS P4-S533-X ויושב עליו מעבד סלרון 2400 עכשיו אני כל הזמן בודק טמפרטורות וחשוב לי שיקרא אותם כמו שצריך.. (אני חושב שהוא קורא אותם כרגע בסדר..) איזה סיבה יש לי להריץ את ה ASUS UPDATE לביוס?
-
- 23 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, אז יש לי בעצם 4 שאלות: 1) מישהו יודע מדוע ההבדל בין 'אטלון 4X 640' לבין 'אטלון 4X 645' הוא 100 ש"ח? מה ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים? והאם זה שווה 100 ש"ח? האתר : http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html אומר דווקא שהציון של ה640 הוא גבוהה יותר. יחד עם זאת כבר הבנתי מקריאה פה שהתוצאות האלו הם אינדיקטיביות בלבד ווהמעבדים הללו הם בערך שווים. אז מה הקטע? 2) אוקיי, אז מי בעצם צריך מעבדים יותר חזקים כגון I5 760 או מקבילו (לפי אותה טבלת בנצ'מרקים) PHENOM II X4 970? לאיזה שימושים הם יהיו כדאים לקניה ועדיפים על האטלון 2 מרובע ליבות 640? 3) בכמה (ובמה) המעבדים הנ"ל בעצם חזקים יותר על האטלון? (מהבנצ'מרק נדמה שיש הבדל מורגש). 4) מה עם מחשב ביתי לשימושים כלליים (משרד, סרטי…
-
- 12 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
אני קונה מחשב עוד מעט וחשבתי לעצמי למה צריך, המשתמש הממוצע, מעבד כפול ליבה? או אפילו מרובע ליבות כמו שאינטל הולכים להוציא בעתיד. האם ריבוי הליבות הזה יכול להשפיע על אפליקציות שלא כתובות באופן יעודי (multi-threading)? האם בן אדם ממוצע שמשתמש 95% מהזמן באינטרנט ובתוכנות אופיס יכול להפיק תועלת מהתכנולוגיה הזאת? אני מבין שזה הכיוון שהטכנולוגיה הולכת אליו ואני לא רוצה לתקוע את עצמי על העקרון אבל אם מישהו יסביר לי קצת מה קורה פה אני אשמח. תודה
-
- 7 תגובות
- 571 צפיות
-
-
אני לא יודע אם השאלה נכונה, אבל אם כעת אינטל מצליחה ליצר מעבד כפול, שלכל ליבה בו יש 410 מיליון טרנזיסטורים, למה לא ליצר מעבד אחד שיש בו 820 מיליון טרנזיסטורים?
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
חשבתי שרוב הלוחות עובדים על dual-channel , קרי הזכרונות מותקנים תמיד בזוגות
-
- 6 תגובות
- 666 צפיות
-
-
AMD ATHLON X2 BE2300 1.9GHz 45WATT 512Kbx2 L2 CACHE זהו מעבד מעולה עם צריכת וואט נמוכה של 45W - מושלם למחשבי מדיה בסלון. עד עכשיו מצאתי אותו בחנות אחת בכל הארץ (פנדה) חוץ ממנה אין מקום אחר שמוכר אותו. לא במרכז או בדרום. למה?
-
- 4 תגובות
- 571 צפיות
-
-
ברשותי מחשב עם זיכרון בנפח 4GB. לפעמים שאני מדליק את המחשב הוא מראה לי שמתוך ה-4GB רק 2 בשימוש: http://imageshack.us/f/845/unledkts.jpg/ ולפעמים מיד לאחר הפעלה מחדש הוא מראה לי שהוא משתמש בכל ה-4GB. למה זה קורה ומה אני צריך לעשות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
תראו למה בתמונה של הזכרונות של OCZ רשום ATI CROSSFIRE ??? מה זה לא מתאים לאינטל פנטיום די ??
-
- 6 תגובות
- 573 צפיות
-
-
חיפשתי... ולא מצאתי... למה הוא שווה בערך? ל- AMD 5000? יש באנצמרים? תודה
-
- 1 תגובה
- 475 צפיות
-
-
היא מראה לי CPU1 וCPU2 כאשר כל אחד מהם מראה טמפרטורה אחרת. האם יש לי שני חיישנים בסביבת המעבד?? ואם לא, אז על איזה מהטמפרטורות להסתכל ?
-
- 11 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש חיקוי בכלל ?!
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עזבו רגע את E4300 שיש לו פוטנציאל OC מעולה. ואת E6600 שאין כרגע מעבד של AMD שמשתווה אליו בביצועים יחסית למחיר. אבל הרי הE6300 וה4600X2 עולים בערך אותו הדבר וה4600 נותן ביצועים טובים יותר. וכנ"ל לגבי 5200X2 וE6400. אז למה אנשים נוטים יותר להמליץ על אינטל(E6300,E6400)?
-
- 9 תגובות
- 929 צפיות
-
-
למה אפל התחילו להשתמש במעבדים של אינטל? באילו מעבדים הם השתמשו קודם? ומה ההבדל ברמת הביצועים והאמינות??? תודה
-
שלום, יש לי מעבד AMD בתושבת AM3, לצערי הוצאתי ושהחזרתי כופפתי פין אחד שנגע בשני. בהדלקה היה רעש של קצר ל-2 שניות ואז מעט עשן לבן. שהוצאתי את המעבד אפשר לראות את הפין המקוצר מפויח קצת וגם פיח על תושבת המעבד במקום בו קוצרו הפינים. השאלה שלי היא האם המעבד מת רק או גם הלוח אם ? שהדלקתי את המחשב ללא המעבד, המאווררים שמחוברים ללוח עובדים ויש חימום של הצלעות קירור של הלוח אם זה מעיד על משהו. אם קריטי אוסיף תמונות. אשמח לתשובה זריזה כי הזמנתי מעבד חלופי מאיביי.
-
- 4 תגובות
- 933 צפיות
- 1 follower
-
-
מה הקטע עם המגה הרץ? מה החשיבות? גם בלוח האם הזה וגם באחרים ובכלל מכל הבחינות האם לוח אם זה נחשב טוב
-
- 3 תגובות
- 476 צפיות
-
-
"That is actually the next thing we are planning on releasing. CAS 222 in the PC2700 and then hopefully 222 of the PC3000. Keep an eye on our website, we'll probably run a special on them once they're released. Please let me know if you have any more questions." זאת התשובה שהם החזירו לי כשאמרתי להם שהדגמי CAS222 שלהם פשוט מצויינים אבל כבר צריך משהו יותר מהיר.
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-