עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by jehova,

שלום לכל המומחים, אני שוקל לקנות מחשב חדש ורציתי לדעת מספר דברים לגבי הלוח אם: 1. האם חברת ASRock מומלצת? (לא מכיר אותם) 2. האם יש חשיבות לתמיכת הלוח בזיכרון 1600MHz וצפונה? (ראיתי שכשכתוב נניח 3000MHz אז מדובר על OC) כרגע אני מתכוון לקנות זיכרון 1600MHz אבל אולי כחשיבה לעתיד..? 3. טוב השאלה הזאת כבר קונקרטית לגבי לוח ספציפי http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97M%20Pro4/?cat=Specifications האם הלוח מומלץ? הצעות, הארות, הערות וכו' תתקבלנה בברכה. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by sonic,

הי יש לי את הלוח הזה עכשיו מה שמוזר זה שבביוס מוגדר FASTWRITE על ENABLED אבל שאני מריץ תוכנה כמו SANDRA\AIDA32 היא רושמת שזה על DISABLE בדקתי על הלוח של אחי והוא מראה לו את זה על ENABLE איך פותרים את זה? אני עובד עם הביוס F11

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  3. Started by LazyCat,

שלום, אני מתלבט בין 2 לוחות האם הללו, אני מעוניין שהלוח יתמוך ב- FW ויהיה טוב בשבילי גם ב- eSATA. חוץ מזה שיאפשר OC מכובד... האם ל- DS4 יש איזשהו חיסרון על ה- DS3P (חוץ מ- 2 חיבורי SATA יותר לאחרון)? תודה.

• 4 תגובות
    • 893 צפיות
  4. Started by gggilad13,

מה זה CAS? האם לזכרונות CAS 2 יש יתרון משמעותי במשחקים על זיכרונות רגילים (ADATA פשוטים)?

• 4 תגובות
    • 519 צפיות
  5. Started by Erez44,

שלום חברים!! מעבד-E6600 מעבד-E6420 רציתי לדעת אם יש הבדלים ברמת הביצועים במשחקים בין שני המעבדים הנ"ל ואם יש האם הם קריטיים או שהם מזעריים ביותר. יש לי מפרט למחשב-גיימר עכשיו אני רוצה להוזיל קצת את המחיר,שווה לי לקנות את המעבד E6420 במקום ה-E6600? תודה רבה על העזרה!! יום טוב!

• 4 תגובות
    • 492 צפיות
  6. שלום לכולם, כמו שהכותרת אומרת אני מחפש לוח אם ל-CF עם חיבורי USB3 ו-SATA3. כמו כן ייתכן ויהיה OC אבל ממש לא קיצוני. המחשב ישמש לגיימינג על מסך ברזולוציה של 1680X1050 או FULL HD עדיין לא בחרתי מסך. כמו כן עריכת סרטים באופן חובבני למדי, מולטי טסקינג, סרטים וכו'... שאר החלקים נכון לעכשיו יהיו: i5 750 / i5 760 לגבי זכרון לא הוחלט עדיין. אשמח לקבל ביחד עם ההמלצה ללוח האם המלצה לזכרונות תואמים. HD5770 1GB Samsung spinpoint F3 1TB כמו כן האם יש הבדל משמעותי בין CF על לוח של x16/x8 ו- x16/x4. בנוגע לתקציב אני מחפש משהו שעונה על הדרישות הללו וכמה שפחות יקר. עריכה: הבנתי שזה קצת בעייתי בלוחות P55 אז אשמח לקבל המלצה ללוחות אחרים גם. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by evman007,

יש לי לוח K8NS עם ביוס גרסת F7.ראיתי שיש כבר גרסת F13 וחשבתי אולי לעדכן דרך הווינדוס. כדאי והאם זה מסוכן או מסובך?

• 4 תגובות
    • 827 צפיות
  8. כנשאל בכותרת באמת שכבר בכל האתרים כל אחד רושם דעה שונה ומשונה, אם יהיה אפשר לגבש דעה בקשר לזה זה יהיה מצויין צריך את הלוח החזק ביותר למשחקים, זה עזרה למישהו שאני מכיר ואצלו כסף זה לא issue

• 4 תגובות
    • 557 צפיות
  9. שלום רציתי לדעת איזה זכרונות TCCD טובים לOC שלא צריכים הרבה זרם וכמה שיותר זולים יותר טוב בארץ? ד"א אני צריך גיגה בdual channel תודה

• 4 תגובות
    • 591 צפיות
  10. שיהיו כמה שיותר תואמים אחד עם השני מתכוון לשלב איתם HD4850..ו2GB זיכרון ושאר המפרט שלי... תודה

• 4 תגובות
    • 512 צפיות
  11. המעבד הראשון בשוק שמבטיח תדר עבודה של 5GHz עבור שמונה ליבות פיזיות ידרוש תוספת של 25 דולר מעל לדגם המוביל הקודם מבית אינטל לכתבה

12. מצטער על ההצפה קצת התבלבלתי בגלל ששינו פה את הפורומים.סליחה. התקציב הוא עד 3000 שקל - ייעוד המחשב הוא לא עריכת וידאו כמו שכמה חשבו אלא קידוד וידאו (אתם יודעים גיבוי סרטים מה שנקרא). גם משחקים אינטרנט ויישומים משרדיים וורד אקסל וכו'. אני מעוניין בלוח אם טוב שיהיה בו גם USB2 כמה שיותר יציאות יותר טוב, אני מעוניין בבקר RAID, ואני לא מעוניין בכרטיס רשת מובנה או כרטיס קול מובנה אבל אם יהיו כאלו זה לא ישנה לי בבחירת הלוח - ז"א אני לא אקח לוח מסויים בגלל שיש בו משהוא מובנה שאני לא רוצה אלא אני לא אקח לוח כי אין בו משהוא שאני רוצה.אני לא מעוניין ב\גם בלוח עם CNR\AMR.אין לי שום צרוך ביכולות המהרה. אני מתלבט בין האסוס A7V333EA - האם יש לו בקר RAID מובנה ? והאם יש לו USB2 ומה בנושגע…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by kaktus,

שלום יש לי מעבד k8upgrade-nf3 עם BIOS - גרסה k8upgrade-nf3 bios p2.40 הביום בכל פעם שהמחשב עולה מבקש ממני לבחור בין F2 לF11 SETUP או BOOT לא רק שזה מעקב את העלייה ומציק אלה גם זה ממשיך בחלון כחול שמבקש ממני לבחור אמצעי ל-BOOT אני מתבקש לבחור בין מספר אפשרויות הפרוצדורה המציקה הזאת גורמת לעליית המחשב להפוך לעסק של 10 דקות מייגעות לא מצאתי פתרון באינטרנט אפשר עזרה?

• 4 תגובות
    • 567 צפיות
  14. אני מתכוון לקנות מחשב חדש למשחקים. יש לי כבר זכרונות (2GB 800MHZ של OCZ) וכרטיס מסך (8800 GT 512MB). מה שנשאר לי לקנות זה לוח אם ומעבד. בלוח אם נראה לי שאין הרבה שאלות - אחד מלוחות ה-P35. לגבי המעבד, אני מתלבט: האם ללכת על מרובע הליבות - Q6600 או כפול הליבות החדש E8400? ה-6750 בכל מקרה כבר לא רלוונטי שכן ה-8400 עדיף בכל קנה מידה (חום, תדר, ביצועים) אשמח לקבל תגובות.

• 4 תגובות
    • 676 צפיות
  15. Started by Richardsmith,

שלום רב, יש ברשותי את ה-4670 וההתעניינות שלי היא עניין של סקרנות בשלב זה. לפי אינטל: http://ark.intel.com/compare/80817,80810 יש הבדלים קלים במהירות ובטכנולוגיות ומבחינת המחיר, הבדל של בערך 100 ש"ח. האם ה-4690 יוצר הבדל של פריימים בודדים במשחקים ובשאר החישובים, או האם ההשקעה בו מתורגמת לתפוקה משמעותית בעבודת המחשב? תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by vourt,

היי, אז זהו, החלטתי שהAMD שלי מתחמם יותר מדי, יותר מדי בעיות תאימות, וזה כבר 4 שנים שאני איתם!, הגיעה הזמן לחזור לתת לאינטל את הצ'אנס, אבל צריך קצת עזרה ממכם אנשים, אני הולך לקנות לוח אם + זיכרונות + מעבד, ופתאום אני רואה כמה דברים שלא מבין מי שמכיר רק את הnforce,via,sis,וכול AMD למינהם. אז מה ההבדל בין 865PE לבין 845PE?? איזה מהלוחות אתם ממליצים שיהיה טוב לOC ועם הפיצ'רים הכי חדשים (וכמובן יציבות במקום הראשון) ? איזה סוגי זיכרונות? תודה, כפיר. kfir@jesta.co.il

• 4 תגובות
    • 788 צפיות
  17. אהלן, אני משתמש במערכת Sempron 2600+ עם צ'יפ אחד של DDR400 512mb cl2.5 של V-Data. רציתי לדעת אם תוספת של סטיק 512MB תהווה בשבילי שיפור משמעותי (הרבה פעמים אני נאלץ "לפנות זיכרון" בעזרת תוכנה מיוחדת). אם כן, האם חובה עליי לקנות cl2.5, או שאפשר להסתפק ביותר/פחות? ראיתי זכרונות של קינגסטון ב-400 לעומת של G.Skill בהצעה אטרקטיבית ב-180, Cl2.5. האם ההבדל באמת כזה משמעותי? מה היייתם מציעים לי לקנות? תודה מראש, אסף.

• 4 תגובות
    • 500 צפיות
  18. Started by nondos,

שלום אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש ויש לי מספר שאלות: א. מה ההבדל בין הזכרונות השונים היום 667, 800, 1000 ועד כמה מרגישים את השינוי מבחינת מהירות, ממה שהבנתי בפורם אם אני לא מתכנן OC אין טעם לקנות זכרון יותר מהיר מ 667 האם זה נכון? האם שווה להשקיע בזכרון עם תזמון יותר מהיר לדוגמא CL4 על פני CL5 האם אני ארגיש בהבדל? ב. לאור המלצות רבות פה בפורם החלטתי לרכוש לוח אם של gigabyte ישנם שני דגמים על הפרק GIGABYTE GA-P35DS3P ו GIGABYTE GA-P35-DS4 באתר של gigabyte רשום שה DS4 מקורר יותר טוב האם הוא שווה את ההשקעה של עוד 200 ש"ח? ג. האם כדאי להשקיע בכרטיס קול לדוגמא CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER האם הכרטיס הנ"ל יפנה לי משאבים מהמעבד וישפר את הביצועים חשוב לי להדגיש שמבח…

• 4 תגובות
    • 634 צפיות
  19. שלום חברים, יש ברשותי זכרונות של 1G DDR2 במהירות של 533MHZ האם אני יכול לשים אותם בלוח אם שבו התמיכה היא לזכרונות DDR2 במהירות 667/800MHZ ? לדוגמא לוח אם ASUS P5QPL-AM ? שימו לב שהמצב שאני שואל הפוך ! אני יודע שניתן להשתמש בזכרונות בעלי מהירות גבוהה על לוח אם שתומך במהירות נמוכה. אך כאן אני שואל ההיפך.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by lmlm,

Fudzilla מדווח AMD הציגה שיפור קטן כנגד C2Q אבל רק בקלוק פר קלוק. השאלה האמיתית , איך הוא יתמודד כנגד פנרין שהוא מציג שיפור דיי גדול כנגד C2D ו C2Q . עוד ידוע לנו שפאנום X4 לא יביא איתו שיפור ניכר במשחקים הנוכחים בהשוואה לאטלון X2. יציג כ20 עד 30 אחוזים שיפור מאטלון X2 אבל זה רק במספר משחקים בודדים ואנחנו מדברים על קלוק פר קלוק. זה אומר שזאת תהיה בעיה גדולה של AMD כי C2D וגם C2Q מציגים את אותו שיפור על פני אטלון X2 במשחקים בקלוק פר קלוק. אם זה נכון,זה אומר שאין סיבה לשדרג מעבדים מי שיש לו C2D או C2Q ואפילו אטלון X2 אם אתם גיימרים. מקור: Fudzilla.com

• 4 תגובות
    • 843 צפיות
  21. Started by Smiffy002,

צהריים טובים לכולם, ושבת שלום אז אחרי היום הארוך אתמול, סוף סוף יש זמן לתת לכם סקירה קצרה על הלוח החדש. הלוח המדובר הוא ה P45-T2RS PLUS של DFI, מסדרת ה DK (צבע PCB שחור) הדגם נועד להחליף את ה P45-T2RS המקורי, ולכן מכיל עוד כמה פיצ'רים ובאנדל טיפה משודרג. תמונה של הלוח: רשימת תכונות ופיצ'רים: -מבוסס על צ'יפסט P45 החדש כמובן, בהתאם לשמו -8 יציאות SATA, כאשר 6 מהן (כתומות) נשלטות ע"י הגשר הדרומי ICH10R שכלול, ו ה 2 הצהבהבות דרך בקר Jmicron שהוסף ללוח. -2 חריצי PCI-e 2.0, עובדים ב X16 במצב יחיד, או X8 כל אחד במצב קרוספייר. לשים עליו 4850 לא תהיה לכם בעיה גם ב 1920X1200, אבל לרזולוציות גבוהות מזה או כרטיסי 4870.... כדאי לשקול X38/X48. - צמד חריצי PCI רגילים, ועוד צ…

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. לפי הבאנצ'מארקים ברשת , לדוגמא : http://www.tomshardware.com/reviews/battlefield-3-graphics-performance,3063-13.html http://www.bit-tech.net/hardware/2011/11/10/battlefield-3-technical-analysis/7 אין הבדלים אפילו בין I3 הדו ליבתי לבין הI7 החזק ביותר בFPS במשחק. כרגע אם אני הולך למנהל המשימות ומגביל את המשחק ל2 ליבות כלשהן (ניסיתי כמה צירופים) ואפילו ל3, הFPS נופל בטירוף. ז"א אם יש לי 100 במקום מסויים אני אקבל בערך 35 על 2 ליבות. ניסיתי אפילו להפעיל בביוס את המחשב עם 2 ליבות בלבד ואותו דבר קרה. אפשר הסבר ?

• 4 תגובות
    • 795 צפיות
  23. מה המצב אנשים? הכל טוב ? קיצר יש לי מחשב כזה: AMD Athlon +2800 XP 1024 DDR Twinmus 400 mhz nVidia nForce2 Ultra 400 +8rda3 120 GB Hard drive kingstone 3D-Club Radeon 9800 pro וואלה הכל טוב - רק מהיום שקיבלתי איתו אני קיבלתי אותו בלי הגדרות CMOS כאילו הוא לא מוגדר .. ואין לי מושג מה להגדיר והכל אני רץ על 166 FSB שאני יכול על 400 ואין לי מושג איך משנים תודה בכל מקרה .. ודרך אגב קניתי את המחשב בפנדה ומדי פעם המהירות מעבד שלי משתנה ואז אני הולך ל BIOS ומשנה שם את ה Preformece מ Optimal ל אחד אחר וזה איך שהו מסתדר

• 4 תגובות
    • 509 צפיות
  24. Started by NeoTrix,

קניתי בדיוק כרטיס מסך חדש GTS 250 את המפרט תוכלו לראות בצד... אבל המעבד הוא Intel Core 2 Due E6750 @ 2.66ghz שתכלס מעבד סבבה לגמרי וגם חזק. בנוסף לכך פה כמה חבר'ה אמרו לי שאין מצב שיהיה לי צוואר בקבוק.. אבל כשהרצתי GTA IV זה הפעיל לי בגרפיקה מעולה... אבל עם תקיעות כאלה נוראיות מצד שני COD4 הפעיל לי על הכי גבוה מן הסתם... אבל לכו תשוו עכשיו COD4 ל GTA IV... בקיצור מה דעתכם? האם יש מצב שזה צוואר בקבוק? או שמשהו דפוק אחר קורה פה? יש איזו דרך לבדוק? אני יושב פה עכשיו ואוכל ת'לב :\ הוצאתי כסף על כרטיס חדש וספק כוח חדש אני תכף קורע ת'וריד חח

• 4 תגובות
    • 885 צפיות
  25. Started by xpl0it,

אני קונה לוח אם GA-P35-DS3L בתוספת 50 ש"ח אני יכול לקנות את GA-P35C-DS3 שזהה לקודם רק עם 2 סלוטים של DDR3. מה אתם חושבים ? ועוד דבר: כתוב ב-GA-P35-DS3L: CPU Supports 1333/1066/800 MHZ FSB MEMORY Supports DDR2 1066/800/667 למה ההבדלים האלה ? אם אני קונה זכרונות 667 אז הCPU לא יכול להריץ אותם ?

• 4 תגובות
    • 923 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.