עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני משפשף את עייני ולא מאמין. רשת ענקית מוכרת בארץ לוח אם בעייתי מידגם Gigabyte GA P35-DS3L גם בתוך מערכות מחשב וגם כרכיב בודד. הינה ציטוט מתוך כתבה שהייתה כאן בפורום ממש על הדגם הזה. "המקרה בו נחשפו הליקויים נוגע ללוח אם מדגם GA-P35-DS3 מבית Gigabyte, אשר נמצא כלא תקין ולאחר בדיקה מעמיקה הסתבר כי הוא אינו עומד בתקנות השונות, ואף לא עבר שום בדיקה של אחד מהגופים הנ"ל, למרות היותו נושא את ההטבעות של שני הגופים יחדיו." הציטוט נילקח מכאן http://hwzone.co.il/news/1191352484/88901/ והמקור לכתבה נילקח מכאן http://www.dailytech.com/Wake+Up+America+Whos+Watching+out+for+EMI/article9052.htm הינה למשל מפרט שנמכר ברשת נכון להיום. Core 2 Duo E6750, 1333Mhz, s775, 4MB לוחות אם למע…

• 2 תגובות
    • 691 צפיות
  2. מעבד Intel i7-4790/K 4.0Ghz לוח-אם Gigabyte G1.Sniper Z97 זכרונות G.SKILLS 4x4GB 1600Mhz כונן קשיח +WD caviar blue 2TB 7200RPM + כונן SSD Crucial MX100 256GB Samsung כונן אופטי DVD-RW כרטיס מסך G1 GAMING NVIDIA GeForce GTX 970/980 4GB GDDR5 גייהבייט ספק כח Coolermaster 750W PSU מארז ???? כרטיס רשת WIFI כרטיס קול 7.1 . מה התקציב המקסימאלי? 8,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה בקטנה(after effects, preimiere) עריכת סאונד(cubase). משחקים(למשל farcry4, battelfield) רצו…

3. אהלן אנשים ! חיפשתי בת'רדים הקודמים אבל אין משהו מסודר ושעונה על השאלות שלי: לגבי לוחות האם מסוג ה nforce2 מה היתרונות או החסרונות על פני האחרים ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard (Dual DDR400, AGPx8, S-ATA, 1394, 5.1 Sound, USB 2.0) או ABIT NF7 v2.0 nForce2 Motherboard (ATA133, DDR400, AGPx8, 5.1 Sound, USB 2.0) או Epox 8RDA+ NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, 1394, LAN, USB 2.0) או MSI K7N2 Delta-L nforce2 Ultra400 Motherboard (Dual DDR 400, AGP8X, 5.1 Sound, LAN, USB 2.0) הבדלי מחירים ביניהם לא משמעותי, אבל רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שיש להם לוח כזה או שיודעים פרטים משמעותיים עליהם, לדוגמא, האם ה S-ATA שווה להתעקש עליו או האם כדאי ל…

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  4. Started by Dano,

חבר'ה היום צהלתי ושמחתי לשמוע שיוצאת גירסת AGP של 6600GT כך שאני לא יצטרך חיבור PCI-E ולכן לא אצטרך Nforce 4 אז אני רוצה לשאול אתכם.. האם יש יתרונות לNforce 4 והוא טוב בהרבה מהלוחות אם שיש היום בשוק? ואם לא אז תמליצו על על לוח אם לAMD 64 3000 שהוא AGP שיש אותו בKSP..

• 7 תגובות
    • 607 צפיות
  5. האם לוח אם שמשולב בו בקר גרפי כמו ה- 915G פחות טוב מלוח דומה שלא משולב בו בקר גרפי? (מתוך נקודת הנחה שבשני המקרים יש בכוונתי להוסיף כרטיס מסך) האם נכון הדבר שלוחות אם משולבי בקר גרפי מקצים חלק מהזכרון לטובת הבקר גם אם הוספתי ללוח האם כרטיס מסך?

• 2 תגובות
    • 475 צפיות
  6. כ.מסך MSI GF4 4600 מפעיל את הלד אזהרה האדום ב- A7N8X ואי אפשר להדליק את המחשב. ניסיתי להפעיל ולכבות בביוס את האופציה של AGP X8 אבל זה לא משנה, הלד אזהרה עדיין דולק. בדקתי את ה- GF4 על מחשב אחר עם לוח VIA KT333 של Gigabyte, ושם הוא עובד חלק. כרגע על ה- A7N8X יש GF3 והוא עובד יופי. האם זה אומר שהכרטיס הנ"ל משתמש ב- 3.3v signaling ואי אפשר להריץ אותו על לוחות חדשים שתומכים ב- 1.5v ?

• 5 תגובות
    • 613 צפיות
  7. ערב טוב לכולם .. רציתי לשאול האם בלוח של ג'יגהבייט יש כרטיס קול מובנה וכרטיס מסך מובנה ?? ואם כן תוכלו לציין שמם?? והאם כדאי להשקיע בכרטיס קול בנפרד מהלוח?? תודה רבה לעונים...

• 4 תגובות
    • 576 צפיות
  8. Started by milgy,

שלום ברשותי מערכת AMD עם לוח אם GIGABYTE עליו קיים כ.קול של ATI לפי מה שהבנתי עדיף לקנות כ.קול חיצוני כדי לחסוך במשאבים של לוח האם האם זה נכון ואם כן כמה זה משמעותי ועל מה זה משפיע ?? האם שווה להשקיע 240 שח על כ.קול חיצוני ולעזוב את המובנה לנפשו ? (יחס עלות תועלת) תודה לכל העונים שי מילגי

• 4 תגובות
    • 920 צפיות
  9. Started by Carlito,

טוב אז ככה יש לי כמה שאלות חשומות מאוד והייתי שמח אם אפשר למצוא מצדכם תשובות א. מה זה כל ה-90nm, 130nm וכו' של המעבדים.. מה זה אומר?? ב. שאלה בקשר לזכרונות מה זה התיזמונים של הזכרונות? מה זה משפר? מה זה נותר? ומה זה ה-CL2, CL3 בזיכרונות ממש תודה לכל מי שירחיב קצת... נ.ב. עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום אז אל תציאו לי תודה

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  10. שלום. לפי הבנתי, המעבד שלי (Phenom II X4 840) תומך בזכרון DDR3 1333Mhz. מכיוון שכך, האם יש משמעות לזכרונות מהירים ממהירות זאת? או שיהיה מדובר בבזבוז, שהרי ממילא המעבד לא יכול "להתמודד" עם אלה? תודה

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. שלום, כמה שאלות: 1. כאשר אני מגדיר DUAL CHANNEL(ברוחב פס כפול כמובן) ושם 2 סטיקים זהים של 1+1 GB אז סה"כ יש לי 2GB? או 1GB? 2. כידוע ישנם 4 חריצים עבור הזכרונות, כאשר מגדירים DUAL CHANNEL מה קורה עם ה-2 החריצים הנותרים הפנויים? האם הם גם DUAL CHANNEL ? או שמתנהגים כרגיל ? ומה יקרה אם איישהם בהם סטיקים של זכרונות ? תודה.

• 3 תגובות
    • 581 צפיות
  12. Started by sbtgn1,

איפה ניתן לקנות (בארץ ) כבל מאריך 30 סמ מהכבל כח של הספק אל הלוח אם 4 פינים ATX

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. סליחה על השאלות התכופות... מראש המארז, שם נמצא מעין ווסת שאחראי על עוצמת המאוררים (לא יודע אם על כולם או על העליון), יוצא כבל [תמונה], ואין לי מושג לאן ואיך מחברים אותו. ניסיתי לחבר אותו לחיבור בלוח האם שעליו כתוב POWER FAN, אבל הוא לא ממש התיישב.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. ראיתי לוחות אם עם כבלים אלקטרונים רגילים שיכולים להתנפח וראיתי שיש כאלה ממתכת מלאה שנחשבים איכותיים יותר. צריך להפעיל שיקול דעת בעת רכישת לוח אם עם כבלים רגילים או איכותיים יותר? או שלא צריך לקחת את זה בחשבון? למשל הינה לוח אם של אינטל עם כבלים "רגילים" : http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=33073 והינה לוח אם של גיגהבייט עם כבלים "איכותיים": http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270&products_id=32755

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  15. אני חייב לקבל מידע דחוף ממי שיש לו לוח ASUS P5RD2-VM אני מסדר לבחור את המחשב מע' קרור מים וOC וגם צביעה. איך שהביא את הלוח , הסתכלתי וראיתי שיש קבל ליד ה12V בלוח , מכופף מאד . מאד . עבדנו הלאה. אחרי שהסרתי את המאוור של אינטל מהמעבד אפשר היה לראות יותר טוב את הקבל , ונראה לי שרדל אחת שלו בחוץ ! נגעתי בעדינות ואני רואה שהרגל מנותקת ! למחרת הייתי בהדר בחיפה וקניתי קבל מתאים. הבחור בא , לקח את הלוח והלך לחנות של חבר שלו שמכר לו לממש אחריות - אין במלאי יגיע עוד שבועיים . אז הוא קיבל אישור שאלחים את הקבל. הלחמנו. איך שאנחנו מסיימים היום , הוא מסתכל ורואה מקום בלוח שנראה שהיה שם קבל כי יש שתי רגליים של קבל באויר - כאילו מישהו תלש !. מה עושים ? חיפשנו בגוגל תמונות להשווא…

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. **עריכה: השקת threadripper יצאה לדרך ביום 10.8.2017, מי שרוצה יכול לדלג ישירות למטה בעמוד הנוכחי, על מנת לצפות בכתבות ההשקה הרשמיות. AMD Ryzen Threadripper 1950X Benchmarks Show It 45%+ Ahead Of The Skylake X Competition http://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-1950x-benchmarks-leaked-42-faster-competition/ http://wccftech.com/amd-threadripper-1950x-oced-tested-otherworldly-performance/ "No surprises here, the 16 core, 32 thread Ryzen Threadripper 1950X absolutely creams its similarly priced 10 core competition from Intel. In fact, Threadripper manages to establish a monstrous lead, it came out ahead by no less than 42% in Cineben…

17. Started by War-Hammer,

יש לי 2500 שקלים ואני רוצה להשקיע אותם במעבד, לוח אם, זכרונות והכל ל OC חזק כמה שאפשר. יש לי כל-כך הרבה התלבטויות ואני כבר משתגע! אני יכול לקחת AMD BARTON 2500 512K שהוא ממש זול וממש חזק באוברקלוק ב 620 שח' ואז אני גם יקנה לוח שבטוח לא יעלה על ה 650 שקל ואז יהיה לי הרבה כסף גם לזכרונות על רמה כמו ה קרוסאיר LL 512 MB אבל מצד שני אני יודע שה P4C 800FSB הוא מעבד חזק מאד ונותן ביצועים מדהימים ב OC וגם יש לוחות לפנטיום שהם מאד חזקים ומלאים בכל טוב (אני לא מחפש פיצ'רים), אבל גם פה יש לי התלבטות בין אם לקחת 2.4 או 2.6 או אפילו 2.8 ! וגם הזכרונות מאד חשובים, אני לא רוצה פחות מ 512 ואני רוצה את זה בסטיק אחד כי אנחנו מדברים פה על מערכת ל OC בקיצור חבר'ה אני ממש מבולבל ואני לא יוד…

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. לאחר פירמוט המחשב והתקנת וינדוס 7 64,המחשב עושה בעיות: 1.בעת הפעלה וכיבוי של המחשב,יש מלא פסים לבנים על המסך.[בדקתי עם 2 מסכים והתופעה חוזרת כל פעם]. יש לציין שכאשר המחשב כבר עובד אין שום פסים.הפסים מופיעים רק בכיבוי והפעלה של המחשב,וכאשר מתקינים תוכנה מסויימת שוב מופיעים מלא פסים לבנים. 2.אין קול במחשב.יש רק רעשים שיוצאים מהרמקולים.כמו כן חיברתי אוזניות וזה עדיין משמיע רעשים.[הרמקולים תקינים,נבדקו]. הותקנו כל הדרייברים הנכונים.מה יכולה להיות הבעיה? הנה המפרט של המחשב: מעבד: AMD ATHLON DUAL CORE 4200X2. לוח אם: ASUS M2A-VM.קישור: http://www.asus.com/Motherboards/M2AVM/ זכרונות: G.SKILL 2GBX2 667MHZ/. מארז: HEC 6A19. ספק כח: HEC 400TRT. מה לעשות,איפה להתחיל? 1.האם לנסות לע…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. אני מחפש זכרונות PC3200 בשתי סטיקים של 256 כל אחד. חשוב לי שיעבדו ב CAS LATENCY 2 ויתנו לי לעבור את באס ה200.. האם יש המלצות (המחיר - שלא יעבור את ה 550 ש"ח לסטיק) חשבתי על WINBOND אבל בגלל שלא ראיתי עליהם שום ביקורת וגם חיפוש בגוגל לא עזר אני מפחד לקחת אותם קורסאיר עולים כל סטיק כזה איזה 700 שקל, לא? עריכה: איך PC3200 של CORSAIR אבל לא סדרת ה LL הם כדאיים ל OC? כי הם נכנסים לי בתקציב

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  20. Started by yosizach,

אין איזה גירסא חדשה לה גגביט 8sq800?! אין איזה גירסא חדשה כי אני רואה כל הזמן באתרים שזה מתדעכן כרגע הגירסא ביוס שלי היא f9

• 5 תגובות
    • 595 צפיות
  21. http://img249.echo.cx/img249/1799/buymif6sw.jpg ימותו הקנאים:]

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ron533,

ראיתי פה שאלות על מעבדי 2 ליבות לעומת 4 ליבות, יש לי אפשרות לקנות Q9450 או E8600 באותו מחיר, כך ששיקולי עלות תועלת לא שייכים כרגע. אני מעוניין במחשב למשחקים בעיקר (FPS וסימולטורים כבדים בד"כ). 1. האם ההמלצה הגורפת פה היא ל 4 ליבות? והאם המעבד הנ"ל(9450) מומלץ למרות מהירות השעון היותר נמוכה? 2. האם ניתן להמהיר את המעבד Q9450? ואם כן צריך זכרון מסויים להמהרה? 3. איזה זכרון יתן לי עלות תועלת הכי גבוהה? 4. האם הדגמים החדשים נעולים להמהרה? Q9400 למשל (מפורסם במאמר על הורדת המחירים של אינטל באתר) תודה רון

• 1 תגובה
    • 421 צפיות
  23. Started by overload,

כדאי לי לקנות A-DATA DDR 500 ב800 שקל או לחסוך ולקנות GEIL DDR 400 2.5-3-3-6 ב720 שקל אני לא הולך לעשות OC, אז האם יהיה הבדל גדול בביצועים? או שהDDR 500 הזה לא יתן לי כלום? ואיזה מהירויות יש לA-DATA הזה? ד"א המעבד הוא P4 שתומך ב100HZ (לפחות כך הבנתי) לזכרונות.

• 12 תגובות
    • 579 צפיות
  24. Started by gyora25,

היי ברשותי המפרט הבא AMD Athlon 64 3000 Venice Socket 939 E6 BOX sapphire X800GTO2 256MB TT BigTyphoon Sunbeam Transformer BLACK WD 250X2 7200PM DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Thermaltake 430W XP550 NP SONY DVD RW DW-D23A 1024MB ram DELL 2407WFP אני רוצה לשים מעבד כפול ליבה שיתאים ללוח וכרטיס מסך שיאיץ את הX264. ושיפעיל לי משחקים ברמה בסיסית +. לא צריך גרפיקה של פריקים, אבל שיתאים את עצמו מבחינת רוזולוציה למסך הענק שלי ושיפעיל משחקים בצורה חלקה לעין. תודה מראש לכולם.

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by shai2009,

שלום, יש לי כרגע כרטיס זיכרון אחד של 256MB DDR 400MHZ, ואני רוצה להוסיף לו עוד סטיק. השאלה פה היא מה כדאי לי יותר? סטיק של 256MB שיביא דואל צ'אנל, או כרטיס 512MB שיביא יותר זיכרון? ועוד משהו, להרכיב את הזיכרון במחשב זה מסובך? או שרק צריך לחבר את הסטיק? ועוד משהו אחרון, רשום לי 200MHZ, לפי מה שהבנתי ה-MHZ מוצג רק כחצי ממה שהוא, נכון? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 705 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.