מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
לפני כמה ימים קיבלתי לוח אם חדש של גיגהבייט GA81K1100 REV1 העניין הוא שכאשר אני מנסה לחבר את המולקס ישירות ללוח ים הרדאון 9800 פרו שלי הוא כאילו לא מגיב אבל עם החיבור של ההארד דיסק כן! יצוין שלפני שהחליפו לי את הלוח היתה לי אותה בעיה! מה גם שהספק עכשיו יותר חזק וגם הלוח! אולי יש אפציה בביוס או משהו כזה!
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
הנושא טיפה דחוף... לוח ישן (מהראשונים של P3 ציפסט BX440) שעליו יש P-3 450, היה עליו את החיבור של המקלדת (הגדול, זה שלפני הPS2, שחכתי איך קוראים לו), החלטתי להשמיש אותו וקניתי לו PCI USB... מה שלא לקחתי בחשבון, זה שבפתיחה של המחשב הוא נותן ERROR על כך שמקלדת לא מחוברת, המקלדת USB לא תופסת בשלב הזה של האתחול ואני תקוע למישהו יש פתרון למצב הזה? איך נכנסים לBIOS עם מקלדת USB בלבד ללא הרגילה? אפשרי בכלל? או שאני נכנס להלחמות? שוב, פתרונות או רעיונות יתקבלו בברכה. תודה.
-
- 3 תגובות
- 585 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן יחסית, שאני לא יכול לחבר אליו הר דיסק SATA....עכשיו הרד דיסק הATA100 שלי התקלקל, ואני חושב על לקנות מחשב חדש... כמו רבים כאן, אני רוצה לחכות מעט עד ששוק ה nforce 4 יתפתח, ולכן ברצוני לקנות הרד דיסק בלבד לבינתיים... עכשיו במידה ואני קונה ata100, יש אפשרות לחבר אותו בלוח אם חדש? (אם אני לא טועה יש שם, אבל רק כדי להיות בטוח). תודה
-
- 1 תגובה
- 484 צפיות
-
-
בבעלותי שתי הרדיסקים SATA, לוח IS7 עם חיבור SATAX2 עם RAID וכרטיס PCI של PROMISE שגם תומך בSATA ו RAID. אני עוסק הרבה בקבצים גדולים של 4 גיגה ויותר. כרגע הדיסקים מחוברים דרך כרטיס ה PCI)PROMISE). מצאתי שקריאה של קובץ בגודל הזה וכתיבה שלו במביל לדיסק אחר SATA או IDE (תוך כדי עיבוד הקובץ) מאיטה מאוד את פעילות המחשב ללא קשר לPRIORITY של פעילות העיבוד. - ןלכן כנראה נובעת מעצם הכתיבה וקריאה של הקבצים הגדולים. א. שאלתי - מאחר ואני צריך קריאה של קובץ גדול תוך כדי עיבוד וכתיבה במקביל לדיסק אחר, מה תהיה התצורה העדיפה לחיבור ההרדיסקים ללוח האם? האפשרויות: 1. חיבור דיסק רגיל לIDE ו 2 דיסקים SATA ישירות ללוח האם? 2. חיבור דיסק רגיל לIDE ו 2 דיסקים SATA לכרטיס PROMIS…
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
היי לוח אם- gigabyte ga-k8nf-9 אני חושב לקנות כונן חיצוני , חשבתי על זה - http://p.zap.co.il/model.asp?model_id=522944 חיפשתי מידע על הלוח שלי , ולא ניראה לי שיש לו חיבור e-sata. השאלה האם אפשר להוסיף כרטיס הרחבה ללוח , כדי שיתמוך בחיבור הזה? תודה!
-
- 7 תגובות
- 775 צפיות
-
-
בס"ד שלום מצאתי מחשב זרוק בפח אשפה ולקחתי ממנו את הכרטיס זיכרון בהנחה שיכול להיות שאולי הוא דווקא תקין אבל שאר החלקים מקוקלים ולכן זרקו אותו אך במידה וזיכרון לא תקין הוא יכול להזיק למחשב במידה ואחבר אותו? ויש דרך לבדוק תקינות של זיכרון מבלי לחבר אותו? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום..... רציתי לדעת אם אפשר לחבר זיכרון של ג'יגה עם זיכרון של 256 מ"ב. האם זה לא יעשה בעיות? שתיהם באותו מהירות ואותו CL תודה
-
- 7 תגובות
- 635 צפיות
-
-
כיום יש לי במחשב 2*512MB מסוג DDR 400 ולוח של ASUS P4P800 DELUX האם אני יכול לקנות DDR2 במהירות 667 וזה יעבוד רגיל? או שיהיו בעיות מסוימות? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
שלום, רציתי לשאול לגבי עבודה עם זכרונות עם CL שונה. הנושא לא נידון בשאלות הנפוצות והדיון האחרון שראיתי בנושא היה מ2003: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=54424.0 לכן חשבתי שכדאי לפתוח פרד חדש. קצת מידע על CL http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_Latency עכשיו לקושיה: עד לאתמול היה לחברתי זיכרון 256 - DDR400. הזמנתי לה סטיק נוסף של 512 DDR400. אתמול שחיברתי את הזכרונות ראיתי שהCL של ה256 הוא 2.5 והCL שאני הזמנתי הוא 3. המחשב בנתיים עובד מהר יותר ממקודם. היא רוצה להוסיף עוד 512 בשביל לעבוד עם תוכנה שדורשת מינימום ג'יגה זיכרון. עכשיו עולה השאלה: מה באמת ההשפעה של ערבוב זכרונות עם פרמטר CL שונה? האם לקנות 512 נוסף עם CL שהוא 2.5 או 3? (ההבדל במחיר זניח)? תודה מראש, O…
-
- 3 תגובות
- 699 צפיות
-
-
גלשתי לי באתר של ג'יגה בייט וראיתי חיבור חדש (בשבילי) שהוא קטן יותר מPCI! בקובץ המצורף הוא מסומן במלבן אדום. אני רוצה לדעת הכל על החיבור הזה: אלו כרטיסים קיימים בשבילו היום, מתי צפוי להחליף את הPCI (אם בכלל), איך נקרא וכל מידע אחר. תודה! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 3 תגובות
- 443 צפיות
-
-
שלום חברה הבאתי מחבר חיישן טמפ' יש לו חוט אדום ובקצה חתיכה שחורה. רציתי לדעת איך אני מחבר אותו למחשב נ.ב יש לו חיבור של 2 פינים אבל הוא הנקבה ואני לא מוצא בלוח שלי שום דבר מתאים
-
- 5 תגובות
- 902 צפיות
-
-
הרכבתי את המחשב ואז כשאני בוא לחבר את הקונטקטור חשמל אני רואה שהחיבור ב DFI NF4 ULTRA LANPARTY הוא 24 פין והספק כוח שלי שהוא קנוי רק לפני 3 חודשים (THERMAL TAKE 480W SILENT 2 FANS PFS) בעל חיבור 20 פין, לא ידעתי שיש לוחות לAMD בעלי חיבור 24 פין אני יודע שאינטל 775 כולם באים עם חיבור כזה אבל אפשר פשוט לחבר את ה20 לצד וזהו הכל עובד. רציתי לשאול אם אפשר לעשות את אותו הדבר עם הלוח הזה כי אני יודע שזה לוח שמספק המון מתח ובנוי במיוחד לזה. או שעדיף לקנות מתאם?
-
- 25 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלם חברים. רכשתי את הלוח הם הבא: https://www.msi.com/Motherboard/MPG-X570-GAMING-PRO-CARBON-WIFI הרכבתי את המחשב ועל הלוח היו 2 חיבורי מתח ל CPU, אחד 8PIN ואחד 4PIN. לצערי הספק שלי מודולרי ולא מצאתי את הכבל של ה 4PIN. בבדיקה ראשונית גם בחיבור של 8PN בלבד המחשב עולה ועובד בדיקת מאמץ. השאלה היא אם כך למה נועד ה שני והאם הוא חיוני? תודה מראש. הנה קישור למדריך ההפעלה של הלוח: https://download.msi.com/archive/mnu_exe/mb/E7B93v1.2.pdf
-
- 10 תגובות
- 2.5k צפיות
- 2 followers
-
-
יש לי לוח אם ASRock Z68 Pro3 עם intel IGP. קניתי מתאם VGA ל-RCA ו-S-Video. בחיבור ל-RCA לא רואים דבר ובחיבור ל-S-Video התמונה לא תקינה, כהה ובשחור לבן. 1. אפשר להשמיש את זה? 2. יש עוד כרטיסי מסך עם יציאה אנאלוגית?
-
- 0 תגובות
- 726 צפיות
-
-
יש לי לוח EPOX 8K5A2+. האם אני יכול לחבר אליו יותר מ 4 כונני IDE (כמו בדרך כלל) ? האם ה RAID עוזר במשהו? למשל, 4 דיסקים קשיחים ו CD (כולם כאמור ב IDE).
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה אני מתכנן לקנות מחשב חדש עם הלוח אם הנ"ל. השאלה שלי היא האם אני יכול לחבר HD עם חיבור של IDE? יש ללוח אם כניסה של IDE? כי אני יודע שכבר אין כמעט שימוש בזה. נ.ב. איך הלוח אם? יש לוח חדש בטווח מחיר זהה שעדיף? נ.ב. 2 : משהו יכול להסביר לי על ההבדלים בין CL4 ל CL5 ומה בעצם הם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 714 צפיות
-
-
בלוח האם הזה (epox 8k5a2 פלוס) יש 2 חיבורי IDE רגילים ועוד 2 חיבורי RAID שהבנתי שהם יכולים לתפקד גם כחיבורי IDE רגילים נוספים. אני חיברתי אל אחד החיבורים האלה 2 דיסקים קשיחים (על כבל אחד של 80 גידים), ג'ימפרטי אותם, ובאתחול ה RAID config utility אפילו מזהה אותם כ primary master ו slave, אבל (!!) שם המערכת נתקעת ולא ממשיכה באתחול... לא מתקדם וגם לא נכנס לקינפוג ה RAID (אמור להיות Ctrl+H). כל מקרה אני כבר אובד עצות. ניסיתי בלי ג'מפרים, עם, על כבלים נפרדים... לא יודע מה עוד. יש לכם עצות? אם זה לא יצליח אצטרך לקנות כרטיס PCI-to-IDE תודה נ.ב. חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובות לבעיה...
-
- 0 תגובות
- 505 צפיות
-
-
שלום האם אפשר לחבר כרטיס טלוויזיה PCI Express ל-Gigabyte GA-8IPE1000-G? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=1757&dl=1#sp אם לא באופן ישיר, קיימת דרך אחרת? מה העלות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
האם יש הבדל בין לוחות האם השונים בנוגע לסטנדרט החיבור לכרטיס המסך המובנה? (כבל המסך שלי הוא זכר ואני מקווה שסטנדרט החיבור הוא נקבה)
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב חדש, לוח האם Gygabyte G41M-ES2L. רציתי לדעת אם אני יכול להעביר את כרטיס הטלוויזיה מהמחשב הישן למחשב החדש מבלי שייגרם נזק. אין לי מושג מה הדגם של הכרטיס הזה (לא מצוין על הכרטיס עצמו). חשוב לי לדעת שאם אני מרכיב אותו לא ייגרם שום נזק ללוח אם או לשאר המחשב. אני לא בטוח אפילו שהכרטיס עובד, אני רוצה לבדוק את זה. אני רוצה להתקין אותו כי אני רוצה לראות סרטים בטלוויזיה דרך המחשב. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 876 צפיות
-
-
אם אני מחבר כרטיס מסך של AGP 4ל AGP 2 בכמה זה ישפיע עליו ? יש לי את שני הכרטיסים האלה: הראשון: Display Video Adapter NVIDIA RIVA TNT2 Model 64/Model 64 Pro (Microsoft Corporation) (32 MB) 3D Accelerator nVIDIA RIVA TNT2 M64 השני: Video Adapter NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (64 MB) הראשון של AGP X 2 והשני של AGP X 4. לוח אם: Motherboard Chipset VIA VT82C693A Apollo Pro133 תומך ב X2 עדיף לי לחבר את הראשון או השני? או שזה בכלל לא משמעותי? תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום לכולם, היום קיבלתי את לוח האם החדש שלי : GA-8IP775G של חברת Gigabyte. הלוח מגיע עם שקע של 24 פינים לספק הכוח - אבל רשום בדריך למשתמש שניתן להתשמש גם בספק כוח רגיל (20 פינים). כאשר אני מחבר את הלוח לספק ומפעיל את המחשב - רק המאווררים עובדים , אני לא מושע אף צליל ולא רואה כלום על המסך. איפה לדעתכם הבעיה? האם הלוח הזה אכן תומך גם בספקי כוח של 20 פין או שעלי לקנות ספק כוח חדש של 24 פינים? להלן ציטוט ממה שכתוב במדריך למשתמש: Please remove the sticker on the motherboard before plugging in while the ATX power supplier in 24 pins, otherwise please do not remove it מה שאני מבין מזה שאכן ניתן להשתמש גם בספקים של 20 פינים. מי יכול לעזור? תודה מראש, רם
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ברשותי gigabyte x48 ds 5 על מנת לחבר אותו יש את השקע הרגיל של 24 פינים ויש עוד שקע קטן בצד של 8 פינים. עד עכשיו הוא היה מחובר בשניהם. השאלה שלי, האם חובה לחבר אות שניהם על מנת שהלוח אם יעבוד, מה ההבדל בין שני השקעים ולמה יש לוחות אם רק עם שקע של 24פינים. ספר ההוראות לא שפך אור בנושא. אני יכול לצרף תמונה אם זה משנה... תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום אני מרכיב מחשב חדש ממפרט מעולה שהלוח אם הוא asus p5b deluxe והספק הוא enermax liberty 500W עכשיו... אני לא יודע ולא בטוח בחיבורים של הספק ללוח האם.........האם החיבור העליון הוא של "המעבד"? האם ייכנס לשם רק 12v של 4 פינים? או שאני אמור לחבר אליו גם 4 פינים נוספים עם הסרת המכסה? מצורפת תמונה עם סימון הפינים. אודה לתשובה [attachment deleted by admin]
-
- 7 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום לכולם , - קצר לעניין , אני מחפש להרכיב מחשב שיהיה בו תמיכה ל-USB3 , ו- SATA6 . מהלוחות שכבר יש להם תמיכה ב-USB3 , כ-99% מהם תומכות כרגע רק ביציע אחורית ל-USB3 , וזה לא נוח במיוחד . מצאתי מפצל פנימי (שרכיבים מקדימה במקום כונן CD) שמציע את עצמו כפיתרון , אבל אין לי מושג איך זה אמור להתחבר ללוח האם , ואיזה חיבור לחפש על הלוח . זה המפצל : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817364030&cm_re=front_usb_port-_-17-364-030-_-Product אלה לוחות האם שאני מסתכל עליהם כרגע (אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע) : http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131624 http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813131621 - שאלה שנייה : ה…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-