עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nir-nir,

שלום רב ברשותי לוח אם מסוג ASUSP4P800 DELUXE שמתי לב שבנוסף לכניסות ה-IDE הרגילות, ישנן עוד שתי כניסות דומות בצורת החיבור שלהן ל-IDE הנקראות RAID. שאלתי היא, האם ניתן לחבר הארד דיסק רגיל לחיבור ה-RAID או שזה מצריך חומרה מיוחדת. תודה.

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  2. Started by גיימרית,

למה הוא משמש בעצם? יש איזשהו DEVICE חיצוני שמשתמש בו? ואם המטרה היא לחבר זמנית HD פנימי, אז מאיפה הם חושבים שיבוא החשמל? בקיצור, לא הבנתי את ההיגיון. אשמח להסבר.

3. Started by hananmori12,

שלום, קניתי מחשב חדש עם לוח GIGABYTE GA-Z170-HD3P, בלוח הקודם היה לי יציאת SPDIF COAX והייתי מחבר כבל למגבר, בלוח החדש אני רואה שיש רק יציאות PL 3.5mm, איפה אפשר לקנות מתאם ? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by kola,

שלום לכולם, יש ברשותי מין רמקול שאפשר לחבר אותו ישירות על הלוח אם אין ברשותי בשימוש במקביל רמקולים, לכן אני מעוניין לחבר את הרמקול הפנימי הזה... אני מעוניין לדעת איפה אני מחבר אותו בלוח אם מדגם asus m2n צירפתי גם תמונה של הרמקול... (אפשר לשמוע דרכו מוזיקה וכד' בעוצמה יחסית חזקה) http://www.2send.us/uploads/66a444f757.jpg תודה מראש

• 7 תגובות
    • 718 צפיות
  5. Started by OrBen91,

רכשתי מחשב חדש, ASUS X556U ובמחשב יש 2 חיבורים USB, אחד 2.0 והשני 3.0, ועוד חיבור type-c 3.1. שאלה ראשונה - איך אני יודע איזה מהUSB הוא 2.0 ואיזה 3.0? שאלה שנייה - החיבור type-c 3.1 למה הוא משמש בעצם? האם יש מתאם שאפשר להפוך אותו לUSB? (כזה ללא כבל כלשהו, נקבה וזכר בגוש אחד) מצאתי ברשת מתאם לMicro USB, זה USB רגיל? או קטן יותר מהרגיל?

• 5 תגובות
    • 3.4k צפיות
  6. Started by ETB,

יש לי במארז שני יציאות USB 2.0 שאני אמור לחבר אותם ללוח, אבל הלוח שלי תומך רק בUSB1.1. אני יכול לחבר את שני היציאות שלוח, אפילו שהוא לא תומך בתקן של USB 2.0? ועוד שאלה אחת, יש במארז (Compucase-CI6919) גם שתי יציאות של אדיו שאני אמור לחבר ללוח, אבל ללוח אין כרטיס קול מובנה, יש דרך אולי לחבר את זה דרך בכרטיס קול?

• 2 תגובות
    • 563 צפיות
  7. Started by tgen,

יש לי 2 שאלות: 1. אם אני מחבר את חיבורי ה-USB הקדמיים של המארז ללוח אם בצורה הפוכה או לא נכונה זה יכול לגרום לנזק לכל מה שיתחבר אליו או שהמשחב פשוט לא יקלוט אותו? 2. מישהו יודע אם יש אתר שמכיל תמונות של כל סוגי המעבדים, לוחות האם וכל סוגי הכרטיסים למחשב מהישנים ביותר עד החדשים ביותר?

• 0 תגובות
    • 524 צפיות
  8. Started by Par-C,

שבת שלום, יש לי M2A-VM של ASUS ואני מעוניין לחבר את הUSB מהפנל הקדמי על הלוח אם. יש לי 2 חיבורים עבור שני פורטים של USB, לכל אחד 4 פינים. מישהו יודע איך אני עושה את זה? מישהו נתקל בבעיה דומה בלוח אם אחר? תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by generalA,

אנשים יש לי לוח אם של אינטל דגם D850GB לוח מ-צ-ו-י-י-ן אגב... אבל זה לא העניין.. העניין הוא שיש לי מקום לחיבור של 10 פין ללוח בשביל לשים USB קדמי למחשב.. אך אין לי את ה-USB הנ"ל שמתאים לחיבור הזה... איפה משיגים אותו..???? מי שיעזור יבורך :)

• 3 תגובות
    • 759 צפיות
  10. Started by ashkenazone,

אהלן, לחבר שלי יש את הלוח הזה: http://www.ixbt.com/mainboard/asus/p4p800-roundup/p4p800-board.jpg Asus P4P800. הלוח נמצא בתוך מארז ג'נרי עם לדים מקדמה: ירוק סטנדרטי של - המחשב דולק. אדום סטנדרטי של - המחשב חושב. ועיגול כחול גדול ליופי. בנוסף לזה יש 2 USB בקדמת המארז, בקצוות הכבל שאליו הוא מתחבר יש: -Data 1- -Data1+ -GND -VCC [נדמה לי] לאן כל אלה מתחברים? אני חושב שהלדים הקטנים לחיבור שנמצא משמאל למטה בתמונה. אבל הלד הגדול והUSB<! נדמה לי לחיבורים הכחולים שמימין לסלוטי הPCI, אבל איזה מ4 הכבלים לאיזה פין? קיצר Help.

• 9 תגובות
    • 963 צפיות
  11. Started by Moo,

רציתי להתיעץ לפני שאני מחבר את הUSB הקידמי ללוח כי הבנתי שזה מסוכן. יש לי לוח גיגהביט GA-7VRXP מארז Compucase CI-6919 ככה החיבור של הUSB על הלוח: והפינים שיוצאים מהמארז הם: V0 V1 D1+ D1- D0+ D0- GND GND תוכלו לעזור לי ולהסביר לי את ההיגיון בUSB תודה!

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by spitzi,

היי, העברתי את המחשב למארז Cougar Solution עם USB3 קדמי מהסוג שמתחבר כפלאג USB רגיל. כלומר להבנתי הוא אמור להתחבר מאחור ללוח האם כמו כל מתקן USB (שזה די עקום). לוח האם שלי הוא בן 4 שנים ותומך רק ב-USB2. האם בטוח לחבר לו את ה-USB3 מאחורה ? http://www.infoteckpe.com.br/index.php?pagina=exibir_produto&libera=1&cod_produto=1892 וחוץ מזה, יש איזה מתאם שמאפשר לי לחבר את ה-USB3 הזה לכניסה "פנימית" בלוח האם, זאת שנראית כמו 2X4 פינים ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by seren99,

שלום קניתי מארז עם usb3 בפאנל קידמי יש לי לוח אם ga-z68a-d3h-b3 אין לו חיבור על הלוח לusb קידמי יש לו שני יציאות אחוריות האם ישנה דרך/מחבר לחבר את הusb הקידמי ליציאה אחורית?

14. Started by גמני,

לוח ASROCK H67M-GE/HT מגיע עם מתאם ל USB3 קדמי. הבעיה שהוא יקר בכ- 200 ש"ח מ ASROCK H67M-GE. האם יש דרך לפתור את הבעיה?

• 31 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. שלום, בלןח הקודם והישן שלי, לא הייתה לי בעיה לחבר בחיבור האחורי אוזניות, שהייתי מחבר היתה נפתחת תיבת בחירה והייתי בוחר אוזניות והן היו עובדות במקביל לרמקולים. בלוח החדש, שאני מחבר מאחורה אין אפשרות לבחור אוזניות ושבוחרים רמקול אז האוזניות לא עובדות. שאני מחבר מקדימה בחיבור של האוזניות, זה עובד בלי בעיות אבל כמובן משתיק את הרמקולים.

16. Started by tidan26,

שלום! רכשתי לוח אם של asus rampage 2 gene בלוח יש יציאה אופטית וניסיתי לחבר אליו כבל קוקסיאלי קצת בלחץ והוא לא נכנס האם גרמתי לנזק כלשהו... ???

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  17. ראיתי בחלק מלוחות אביט שרשום במפרט שיש להם על הלוח חיבור אינפרה אדום עד כמה שהבנתי זה רק פינים שצריך לחבר אליהם את ה"ראש" של האינפרה.. מאיפה אני יכול להשיג אחד כזה והאם הוא יפעל כמו אינפרה אדום של מחשב נייד (שיכול להתחבר למכשירים סלולריים באמצעות תוכנה) תודה.

• 6 תגובות
    • 647 צפיות
  18. ברצוני לקנות HTPC עם לוח אם של GYGABYTE Z68 עם יציאת DVI + HDMI שיתבסס על כרטיס המסך של המעבד i5. אני לא מתכוון לשים כרטיס מסך נפרד. האם אוכל לחבר בו זמנית מסך מחשב ליציאת ה DVI לקבלת תמונה ומסך LCD ליציאת ה HDMI לקבל תמונה + סאונד? או שחיבור כפול מחייב כרטיס מסך? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Proww,

אהלן, שבת שלום. היה לי בעבר מחשב ממש ישן (בערך 10 שנים.. +-) שהיה מותקן עליו מערכת ההפעלה XP. רציתי לנסות ולהתחכם ולנסות להתקין עליו WIN7 - מה שלא צלח. המחשב עשה בעיות, נפתח עם מסך שחור וכו' וכו'. עכשיו ככה, הוצאתי את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן, הינה התמונה שלו: רציתי לדעת, יש לי מחשב שמחוברים אליו 3 דיסקים קשיחים (500 גיגה, 160 ו 80). האם אני יכול לחבר את הדיסק הקשיח מהמחשב הישן? פשוט יש שם כל-כך הרבה חומר (שאגב הוא מגובה, היו 2 מחיצות שם) חשוב, החיבור שלו הוא חיבור ישן (כמו שאתם רואים בתמונה). הלוח אם שלי הוא: Motherboard Name Intel Pearl Creek DG31PR ולא מחוברים אליו כוננים קשיחים מהחיבור הישן, אלא מהחיבור החדש האדום (מצטער על הבורות). בין היתר מחוברים 2 גיגה זי…

• 5 תגובות
    • 940 צפיות
  20. Started by roeiw,

שלום, יש לי בלוח 6 כניסות SATA2, ו4 של אינטל ועוד 2 של Jmicron או משהו כזה שפועלים על צ'יפ חיצוני.. לאיזה מהחיבורים עדיף לחבר את הדיסק קשיח שלי? 36ADFD, כי הבנתי שהחיבורים של האינטל לא מאפשרים NCQ יכול להיות כזה דבר?

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. כרגע ההיטסינק של המעבד שלי הוא GlobalWin CAK II 38 (המאוורר הוא דלתא). ולצערי נדפק לי החוט של החיבור של המאוורר לספק + ניטור הסיבובים, אז נאלצתי לחבר את המאוורר ללוח אם... :-[ אני יודע שהדלתא דורשת 1 ומשהו אמפר וזה לא ממש בריא ללוח אם (בלשון המעטה)... :-\ זה מחובר ככה כבר איזה חודשיים - שלוש :-[, ורציתי לדעת אם אני ח-י-י-ב במיידי ללכת להשיג לי מתאם לחיבור לספק ???, או שאני יכול לחכות אם זה איזה חודש עד הקנייה הגדולה של המאווררים (והציוד) שאני מתכנן ? דרך אגב, יש לי מעביר רגיל מ 4 פינים ל 3, אבל הלוח מצפצף לי אם הוא לא מזהה את המאוורר של המעבד מחובר אליו...

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by FatherBoard,

קניתי כרטיס מסך חדש, ובאתי בניסיון לתקים אותו על לוח האם. הבעיה היא, שבמקום חיבור AGP סטנדרטי, מצאתי רק את המעגלים של החיבור (נקודות מתכת קטנות מסודרות בצורת פינים), אבל החיבור עצמו (הפלסטיק החום עם השקע לכרטיס), לא היה מחובר למעגלים. האם זה בסדר, או שאני צריך לפנות לחנות? יכול להיות שצריך לקנות את זה בנפרד?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. פרסמתי גם בפורום אמצעי אחסון אבל נראה לי שזה קשור יותר לפה כי זה לוח אם... אז ככה: האם כאשר אני מחבר הארד דיסק IDE במקביל להארד דיסק SATA2, זה יכול להאיט את פעולת המחשב\פעולת הארדיסק הSATA2? יש לציין כי על הIDE יאוחסנו מסמכים בלבד, ועל הSATA2 כל המשחקים והיישומים הכבדים. ההארדיסקים לא יפעלו במקביל(ז"א שאם אני משחק משחק מהSATA2 אני לא אקרא מסמך מהIDE). הלוח אם שלי הוא Abit IP35P. בתודה אורי

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  24. יש לי לוח Asus P6T X58, חיברתי אליו את ההארד דיסק SSD שיש לי (הארד דיסק של מושקין 60 ג'יגה) ואני שם לב שאין הבדל גדול במהירות לעומת ההארד דיסק הקודם שהיה לי (SATA 2 7200), אני מסתכל במדריך למשתמש של הלוח ולא ממש מבין מה הם אומרים שם לגבי החיבורים של הכוננים, אני חיברתי את ההארד דיסק SSD שלי לפורט הכתום, אשמח להסבר אם אני אמור לעשות איזשהו שינוי כלשהו בביוס או אולי להתקין משהו, צירפתי את ההסבר מהמדריך של הלוח:

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. אורח RnGKay
    Started by אורח RnGKay,

לפני בערך כשבוע חיברתי ללוח האם שלי מאורר 90מ"מ שקיצר והשבית את כל יציאות החשמל בלוח למאוררים, אפילו של המעבד. בדקתי את הספק והכל בסדר, הלוח גם כן עובד ואני לא מצליח למצוא את הבעיה. אני חושש שאחד הפיוזים המובנים בלוח נשרף. מה דעתכם? המערכת מפורטת במפרט. (אוף, אין לי כח להחליף לוח! :-\)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.