עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by nir_ofer,

מה אתם אומרים על הלוח הבא: http://www.abit-usa.com/products/mb/products.php?categories=1&model=4 והאם הוא יעבוד טוב עם המעבד הזה Intel Pentium 4 2.4GHZ/512/533/1.525v תודה ניר

• 5 תגובות
    • 600 צפיות
  2. Started by bublik1,

חיפשתי בגוגל ולא מצאתי את האורך ורוחב של המעבד הזה. הסיבה שאני שואל זה כי אני רוצה לעשות DELID ויש לי מלחצים קטנים שהזמנתי פעם מאיביי ואין לי מושג אם זה יתאים. לא רוצה סתם להוריד את הקירור הענקי ולגלות שזה לא מתאים וגם הברגים של הקירור כבר כמעט הרוסים ולא רוצה סתם להתעסק עם זה(MUGEN 2...) תודה מראש אם למישהו יש תשובה או תמונה ליד סרגל זה יעזור

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. טוב אז ככה. יש לי כרגע לוח אם של MSI: http://www.digit-life.com/articles2/roundupmobo/msi-915g-combo-fr-i915g.html וזכרונות כאלו של IBM: http://cgi.ebay.com/IBM-39M5785-2GB-PC2-5300-CL5-ECC-DDR2-667MHz-Memory-Kit_W0QQitemZ320134237336QQihZ011QQcategoryZ99247QQcmdZViewItem (סליחה על הקישורים השנויים במחלוקת) לפי מיטב הבנתי DIMM 1 ו-3 יעודיים לDDR2. למה אין תאימות פיזית? יש משהו שאני מפספס? אני מבולבל.

• 5 תגובות
    • 730 צפיות
  4. Started by zam,

האם להוסיף למפרט 2GB 1066Mhz כך שיהיו לי 4GB או לקנות 2GB 1066Mhz חדשים.

• 5 תגובות
    • 549 צפיות
  5. Started by biggie,

אז ככה אני מעונין להוסיף עוד 512MB ככה שיהיה לי 1024MB. אני לא יודע מה להוסיף ואם תוכלו לעזור לי מאוד אשמח. הלוח אם שלי הוא Abit AN7 GURU והזיכרון שיש לי כרגע הוא DDR 400 256MB KINGSTON CL3 X2. איזה זיכרון אני צריך לקנות? הבנתי שזכרונות לא עולים הרבה משו סביבות 300 שקל.. תודה לעוזרים אגב קניתי את המחשב שלי מKSP שפיים ואני מעונין לקנות מהם שוב אני חושב.

• 5 תגובות
    • 492 צפיות
  6. סיפור קטן שקרה לי עם הלוח אם שפשוט הייתי חייב לשתף ! נתחיל, לפני תקופה קצרה עדכנתי את ה BIOS של הלוח אם לגירסא חדשה שככל הניראה גרמה לי לבעיות עם ה POST אתמול במקרה ראיתי BIOS חדש שלא מופיע באתר GIGABYTE, ככל הניראה BIOS לא רשמי אני לא יודע מה חשבתי לעצמי שהחלטתי להתקין אותו אבל עשיתי את זה, הפלאש הסתיים בהצלחה. ברגע שהדלקתי את המחשב ואחרי שאפסתי את הביוס, המחשב לא עלה. ה BIOS היה דפוק אני וחבר ניסינו להתקין את ה BIOS מחדש דרך כונן פלופי ישן שהוא הביא, ללא הצלחה לאחר קצת חיפושים בגוגל, מצאנו פיתרון שככל הניראה בעזרתו דפקנו את ה BIOS השני חבר שלי פשוט גיבה את ה BIOS הנוכחי (הדפוק!!!) לביוס הגיובי !!! פה אמרתי לעצמי, זהו. בזה הרגע הרגנו את הלוח אם ! (שאגב, נגמרה האחריות לפ…

• 5 תגובות
    • 970 צפיות
  7. Started by Tomerb1,

שלום לכולם יש לי את הלוח הנ"ל, ויש עליו כבר מערך RAID אחד (raid 0). רציתי לדעת אם יש אפשרות לקנות עוד 2 הארדיסקים ולהוסיף עוד מערך של raid 0. (בסך הכל 2 מערכי RAID). ניסיתי להכנס להגדרות של הבקר וליצור עוד מערך הוא רשם לי "אין מספיק מקום", השאלה אם הוא פשוט זיהה שאין הארדיסקים נוספים או שפשוט אי אפשר ליצור עוד מערך. אשמח לעזרה!

• 5 תגובות
    • 740 צפיות
  8. Started by Shreky,

למרות שרציתי AMD, החלטתי על INTEL בגלל הרבה המלצות של אנשים וחלק מההודעות פה (בת'רד על המעבד שנשרף לדוגמא), החלטתי לקנות מעבד Pentium 4 1800 עם 512k cache והוא 0.13. עכשיו כמה שאלות: א. האם המעבד הזה הוא אחד מסידרת המעבדים החדשה שאינטל הוציאה, Northood A? ב. איזה לוח אם מומלץ למעבדי אינטל, פנטיום 4? האם ללכת על ASUS, ABit או שמא חברה אחרת? (אני רוצה תמיכה ברייד 0 ו-1 לפחות). ואם תוכלו תגידו לי מחירים של הלוחות שאתם ממליצים לי. ג. DDR או RDRAM? מה יותר מהיר? איפה ההשקעה יותר כדאית? *יש לוחות שתומכים בDDR אך לא בRDRAM (ולהפך) ולכן התייחסו לשאלות ב ו-ג כאחת. ד. האם אתם חושבים שעשיתי בחירה נכונה שהחלטתי ללכת על המעבד הזה במקום AMD Athlon XP 1800+? טוב, אני מתחיל להישמ…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. Started by Godlike2k,

האם הוא תומך סוקט 478 (נראה לי שכן בגלל ה- P4) אבל הוא מתאים ל- PCIE ?

• 5 תגובות
    • 565 צפיות
  10. Started by Crossair,

שלום חבר'ה, DDR3: Dual Channel vs. Triple Channel עשיתי חיפוש גם בגוגל וגם כאן וכל התוצאות שמצאתי היו דיי ישנות בנושא ורובן התייחסו לDUAL CHANNEL בDDR2 נגד DDR3 בTRIPLE CHANNEL (לפני שיצא DUAL CHANNEL בDDR3). מצאתי ביקורת אחת ברורה שאמרה שבסה"כ הTRIPPLE CHANNEL זה עוד מדבקה על הקופסא של הלוח-אם וזה לא ממש משפר ביצועים - האם כך הדבר?

• 5 תגובות
    • 912 צפיות
  11. Started by gm446,

שלום לכולם, אני מעוניין להוסיף זכרון RAM למחשב, מפרט נוכחי: AMD Ryzen 3700X Asus Prime X570-P Corsair Vengeance RGB Pro 32Gb 2*16 המחשב הוא מחשב אולפן ליצירת מוזיקה אלקטרונית, חוץ מזה משמש למשחקים ולמעבדות ב VMware (תחום IT וסייבר) אני מעוניין להוסיף 32Gb נוספים כי הזכרון מתמלא לי בפרוייקטים כבדים, אך הדגם שכרגע קיים אצלי כבר לא נמצא במלאי באף חנות, והבנתי שלא מומלץ לערבב דגמים שונים. התייעצתי עם התמיכה של Corsair בנוגע לאיזה דגם כדאי להוסיף 1. קיט של 2*8Gb מדגם זהה עם אותה מהירות שקיים כרגע במלאי. 2. או קיט של 2*16Gb מדגם אחר של DDR4 כמו LPX או Dominator. לטענת התמיכה של Corsair לא כדי לשלב קיטים שונים גם א…

12. Started by zaroor,

שלום , זהו מעבד P-3 1.0 GHZ צריך לקבוע לפי המפרט של הלוח את הגישור לפי סוג המעבד והתדר לא כל כך מובן לי הלוח הוא PCCHIPS Jumper JP8: CPU Frequency Selectors This jumper consists of two sets of 3-pin jumpers JP8-A and JP8-B. Use the jumper to select the frequency for the installed CPU. Frequency 66 MHz 100 MHz 105 MHz 133 MHz JP8-A 2-3 1-2 2-3 1-2 JP8-B 2-3 2-3 1-2 1-2 Jumper JP2: CPU Multiplier Selectors This jumper consists of four sets of 2-pin jumpers JP2-A, JP2-B, JP2-C and JP2-D. Use the jumper to select the multiplier for the installed CPU. CPU Multiplier Selector: JP2 Multiplier 2.0 2.5 3.0 3.5 4.0 4.5 5.0 JP2-A short open short open short open short JP2-B sh…

• 5 תגובות
    • 482 צפיות
  13. אני מרכיב מחשב לילדים שלי, הוא ישמש גם למשחקים בינוניים. התלבטתי לגבי מעבד+לוח אם+זיכרון אופצייה 1 : Intel Core i3 530 BOX לוח Intel H55TC DDR3 1333 2GBx2 Kit אופציה 2: Phenom II x3 720 2.8Ghz Box לוח אם Gigabyte GA-MA78LM-S2 DDR2 800 2GBx2 Kit החלטתי על האופציה ה-2 מאחר והיא זולה בכ-200 שקלים (שילכו לכיוון כרטיס מסך חזק יותר) ואני חושב שתהיה בעלת ביצועים טובים יותר. האם למישהו יש השגות לגבי הבחירה שלי באופן כללי? מה לגבי לוח האם. הוא די בסיסי אבל לדעתי מספק, אנא יידעו אותי אם לדעתכם כדאי לי להשקיע בגירסא יותר יקרה. האם מישהו יודע אם ניתן להישתמש בלוח הזה בשביל OC של המעבד כדי להפוך אותו ל-4 ליבות? תודה מראש על העזרה.

• 5 תגובות
    • 968 צפיות
  14. אז ככה, הבנתי שמעבדי i3 ו i5 באים עם כרטיס גרפי מובנה של אינטל איתם, ואפשר לקחת לוחות אם Chipset H55 או H57 שבאים עם תמיכה גרפית בכרטיסים אלה. אז ככה: האם הכרטיס הגרפי של אינטל מתאים לגיימינג? עד כמה הוא חזק? כי אם אני לוקח מעבד i5 750 שבא בלי כרטיס מובנה, ואז לוח אם וכרטיס גרפי, הפרש המחירים משמעותי מאוד. אשמח לתשובות תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by amirx19,

אני מעוניין לקנות לוח של אסוס שנקרא P5KC.לפי האתר הלוח תומך בקרוספייר.השאלה שלי היא אם אני אשים SLI זה לא יעבוד?לפי מה זה נקבע?.האם בשביל SLI חייב צ'יפסט של NVIDIA?תודה מראש.

16. Started by nandrut,

אני בונה HTPC לחבר ואני מעוניין לרכוש עבורו לוח עם ערכת הציפסט החדשה 780G יש 2 לוחות שבאים בחשבון: של GIGABYTE http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2758 ושל ASUS http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=M3A78-EMH-HDMI כרגע בארץ זמין רק הASUS אך אין לא יציאת אופטית מובנת(מה שאפשר לפתור בעזרת ברקט פשוט), השאלה שלי האם מלבד זאת יש עדיפות לGIGABYTE (איכות הרכבה וכד') מכיון שהבנתי שאין צפי להגעת הGIGABYTE לארץ.

• 5 תגובות
    • 627 צפיות
  17. Started by noambaum,

שלום לכולם! די ברור מהכותרת - איזה צ'יפסט עדיף לשימושים כליים ומשחקים: 1.P35 2.nFORCE 650I ? תודה לכולם!

• 5 תגובות
    • 557 צפיות
  18. מדובר במעבדים: Celeron Processor-M, 2.4GHz AMD® Athlon XP-M 2500+ 1.87GHz מי מהם יותר טוב? תודה.

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  19. Started by יניב קופר,

מחפש לוח עם טוב ומהיר שתומך גם AGP וגם PCI express וגם במעבד 64 775, ליבה: כפולה וגם ddr 1

• 5 תגובות
    • 619 צפיות
  20. Started by NeoTrix,

שלום וחג שמח, היום קראתי את המאמר החדש באתר: http://hwzone.co.il/news/134913 ויש לי שאלה אודות הפיצ'רים של הלוח-אם הזה. כי אני פשוט בקרוב הולך לקנות מחשב חדש, ואני הולך להשקיע בו די הרבה ואני רוצה לדעת אם שווה לחכות או לא. אז לפי קריאה של המאמר הזה, הבנתי שלמעבדי ה Sandy Bridge קיימת ליבה גרפית, הבנתי שהצ'יפסט החדש יתן לנו גם לנצל את הליבה הגרפית של המעבד וגם מתן יכולות אוברקלוקינג למעבד. מה שאני רוצה לדעת, אם למשל אני קונה לוח-אם Z68 כשיצא ואני קונה כרטיס מסך לדוגמא GTX570 אז גם הכרטיס GTX570 וגם הליבה הגרפית של המעבד יעבדו במקביל? ומה, זה ישפר את הביצועים אפילו יותר? איך זה בדיוק עובד? אשמח לדעת על העניין הזה. כי ייתכן ולא הבנתי בדיוק. תודה.

• 5 תגובות
    • 744 צפיות
  21. Started by dbx22,

יש לי לוח של אסוס A7N8X-X ולא מצאתי באתר הבית את מה שאני מחפש. אז עד איזה מעבד הלוח שלי תומך? תודה!

• 5 תגובות
    • 529 צפיות
  22. Started by bublik1,

נתחיל מהתחלה היה לי 2 סטיקים של 256 MB של GEIL DDR 400 PC3200 (אני מבסס את כל זה ע"י התוכנה CPU-Z) קניתי סטיק חדש של 512Transcend 512Mb DDR 400 3-3-3 JetRam הפעלתי את שלושתם על ה GA-K8NF9 לוח אם שלי Nforce4 של GYGABYTE זה לא עבד אחרי זה גיליתי שהלוח שלי לא תומך ב 3 סטיקים(דרך הספר של הלוח אם שקיבלתי) השאלה שלי אם כדאי ליקנות עוד סטיק? כי השלישי לא עובד לי וכדי שיהיה לי DUAL CHANNEL צריך לשים 2 סטיקים זהים אחד ליד השני או לשים ככה: 512-256-512-256 | | | | צבע כתום | צבע סגול כי ניראה לי שזה אמור ליהות ככה בשביל DUEL CHANEL כי קראתי בספר שנתנו לי ביחד אם הלוח אם ואיך אני יכול לדעת, דרך המחשב או תוכנה אם הDUAL CHANNEL פועל? תודה מראש

• 5 תגובות
    • 564 צפיות
  23. בלוח האם (מבוסס KT600) מותקן מודל זכרון בודד בנפח 512MB מסוג PC2700-נתון ה-CL הוא 2.5. אני רוצה להרחיב את הזכרון ומתלבט בין שני מודלים בנפח 1GB: 1. מודל PC3200 CL3- אני מעריך שכאשר הזכרון יעבוד במהירות 333Mhz ה-CL ישתנה ל-2.5-נכון? 2. מודל PC2700 CL3- אמנם התזמון של הזכרון הנוכחי יעלו ל-3, אבל הסיכוי לבעיות תאימות ירד. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. תודה

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  24. http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=7697 מה אתם אומרים אני אישית לא מכיר את החברה

• 5 תגובות
    • 520 צפיות
  25. Started by BreezeNET,

איזה זכרון יותר טוב עבור OC רצחני. 1. PQI http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3251&catcode=457 2. Booster + OCZ. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3406&catcode=278 נא לא להתיחס למחיר כגורם לשיקול דעת. חלק מהמפרט שלי: Intel 3.0c Abit IC7 ספק- TT 480W תודה.

• 5 תגובות
    • 665 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.