מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,793 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם, אני יודע שזה קצת הזוי, קיבלתי מעבד Q9450 ואני מעוניין בינתיים לחכות עם קנייה של לוח אם בשבילו עד שתהיה ירידת מחירים ואני יוכל לקנות לוח עם תמיכה בזיכרון DDR3 ובאופן כללי, לוח טוב יותר במחיר זול יותר :-) מה הסבירות שניתן למקם את המעבד על הלוח של אינטל D945GNT שהוא תומך ב Pentium D ? ואם כן, מה תהיה "העלות" של המצב הזה מבחינת יעילות העבודה, טמפ', זיהוי של 4 הליבות וכו'. תודה :-)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב בהרכבה. אך ניתן לדעת שמעבד מתאים ללוח אם מסוים ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
עברתי על השאלות והתשובות הנפוצות ועדיין לא הצלחתי להבין: מה צריך לבדוק בהתאמת לוח אם ומעבד? לצורך העניין יש לי מחשב Dell D600 מה אני צריך לבדוק (חומרה ותוכנה) בהתאמה של מעבד חדש עבורו?
-
- 1 תגובה
- 587 צפיות
-
-
היי ... 1.מישהו יודע אם המעבדים החדשים והעתידיים של AMD היום (ואני מדבר על Xp ואולי גם HAMMER) יתאימו ללוחות של היום (ליתר דיוק GIGABITE VA וכאלה) 2. ואם לא כולם עובדים - מה המעבד האחרון שיתאים ללוןחות כאלה שישאר בשוק עד לטווח של שנה - שנה וחצי ? ...
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, ברשותי ספק מסוג Enermax Liberty 500W - האם הוא מתאים ללוחות מסוג X58 ולמעבדי I7 מבחינת החיבורים, או שיש חיבורים מיוחדים ?
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
האם אפשר להוסיף זיכרון DDR2 667 ללוח שתומך בDDR 400 ? ואם אפשר לחבר הארד דיסק עם חיבור SATA2 ללוח שתומך בSATA ? השאלה האם זה אפשרי פיזית ואם כן האם לא יהיו בעיות שיופיעו בהפעלה??
-
- 1 תגובה
- 526 צפיות
-
-
שלום אנשים, יש ברשותי מחשב שאני מעוניין לשדרג. מפרט: מעבד: AMD Phenom 2 955 לוח אם: Gigabyte GA-770TA UD3 כרטיס מסך: AMD HD5850 זיכרון: 4GB ADATA 1600Mhz ספק: seasonic s12ii-520 bronze הזכרונות שברשותי הם ADATA Xtreme 2000X - 2000Mhz. בגלל שהלוח שלי לא תומך במהירות הנ"ל אני מריץ אותם ב-1600Mhz עם CL10. המתח המומלץ לזכרונות האלה הוא 1.6-1.8V ואני מריץ אותם על 1.65V. עכשיו אני רוצה להוסיף עוד 4 או 8 ג'יגה ראם למערכת, אבל כל הזכרונות שאני נתקל בהם דורשים מתח של 1.5V. האם יש דרך שאוכל לשלב בין זכרונות עם דרישות מתח שונות? תודה אנשים.
-
- 19 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני מחפש כרגע מפרט למחשב חדש, וגיליתי משהו מעניין שאף אחד לא הצליח לענות עליו באופן חד-משמעי. אשתדל לנסח את שאלתי בהסתמכות על הנחות יסוד שקיבלתי אחרי מחקר באינטרנט, ואשמח אם תוכלו לעזור! הדעה הרווחת היא שאם נקנה RAM במהירות גבוהה יותר, נקבל ביצועים גבוהים יותר. זה אולי נכון, אולם מדובר בתפישה מוטעית, כאשר לא טורחים להתאים את מהירות ה-FSB של המעבד למהירות הזיכרון הפנימי. כידוע לכם, כדי שהזיכרון יעבוד במהירות האופטימלית עם המעבד, עלשניהם לעבוד באותה מהירות בדיוק (מה שמכונה "יחס 1:1"). לדוגמה: במעבד Core 2 Duo שמהירות ה-FSB שלו היא 1066MT/s, מהירות ה-DDR2 האופטימלית עבורו היא 533MHz (בתנאי שהזיכרון עובד ב-Dual Channel). מדוע? משום שהמהירות המעשית של ה-FSB היא 266MHz (שמו…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני לא בטוח שהשאלה שייכת לכאן אבל במידה ולא תעבירו אותי לתרד הרלוונטי, יש לי את הלוח Z68XUD3H-B3 עם 5 דסקים מחוברים ברייד 0 על בקר רייד של לוח האם כפי שבתמונה: במצב הנוכחי זה נראה שהבקר הפנימי לא מייטיב להתמודד עם נפח כזה גדול 13.TB, בגלל התופעות הבאות: בעת כתיבה לכונן \העתקה \קריאה יש לפעמים פריז של כמה שניות וטעינה מחדש של הכונן עצמו,ביצועי קריאה כתיבה איטיים,זה נראה כאילו הסרביס מאתחל את עצמו של האינטל ראפיד הדרייבירם מעודכנים ותוכנת אינטל ראפיד בגרסה אחרונה. בקיצור נראה שיש בעיית תאימות או פשוט זה תוכנת ניהול רייד לא מוצלחת במיוחד. אבקש המצלה לבקר רייד איכותי לשימוש בתצורה של רייד 5 שמותאם ל 5 דסקים שיש לי ,בקיצור בקר אמין עם ביצועיים שיעשה את העבודה תודה
-
- 2 תגובות
- 794 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי מחשב ותיק יחסית, 5 שנים לדעתי. כדי לשפר את מהירות העבודה עליו, קניתי SSD בגודל 250GB. הכוונה היא להתקין מערכת הפעלה ותוכנות על ה-SSD, והשאר ב-HDD. מפרט: i3 540, 4GB RAM, gigabyte h55m-d2h כרגע מותקן windows 7 professional 32bit השאלה היא- איזו גרסה של חלונות להתקין? 8.1 WIN? הנתונים של המחשב עומדים בסף, השאלה היא האם זה ייתן לי יתרון מול 7 במחשב שכזה. או בכלל ללכת על 10. 32BIT? 64BIT? אתם הפורום הכי מתאים שמצאתי לשאלה הזו, כי המעבד, הזיכרון ולוח האם הם לדעתי הגורמים שיובילו לבחירה בגרסה המתאימה. הרבה תודה, קובי
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
השאלה נשאלת בשביל חבר. חבר שלי רוצה לרכוש כרטיס קול מקצועי יד שנייה RME Multiface Hammerfall DSP 24/96K Interface אין לו כרגע מחשב, הוא ירכוש אחד בשבועים הקרובים. בגלל זה הוא ביקש לברר ממני האם אפשרי לחבר את הכרטיס קול הזה ללוח אם מהדור הנוכחי(הוא מתכוון לרכוש I7, והמחשב אמור להיות מיועד להקלטת מוזיקה וכו') http://www.zzounds.com/item--RMEMULTI ??? ???
-
- 1 תגובה
- 821 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את הלוח אם asrock conroexfire השאלה היא האם הוא באיזושהי צורה יכול לפגוע בביצועים של הכרטיס מסך הזה: http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=VGA&DRID=9203672 אני מודע לעובדה שאני מזכיר בפורום של לוחות אם כרטיס מסך........ אבל הכרטיס הוא לא העיקר, מה שמעניין אותי זה הלוח אם הספציפי, ואם הוא כן פוגע בביצועים אז איזה לוח מומלץ? תודה
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
יש לי מחשב בן 5 שנים. במחשב 2 מודולים של זיכרון: Kingston (1 GB DDR2-667 DDR2 SDRAM אחד המודולים נפגם ואני רוצה לקנות אחד במקומו: האם אחד מהנ"ל יתאימו [הם לא SDRAM]: זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 667MHZ CL5 זכרון KINGSTON DDR2 1024MB 800MHZ CL6
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
שלום למומחים ותודה מראש על הסיוע! יש לי כרגע סטיק אחד של 4G זיכרון במחשב, ואני מעוניין להוסיף לו עוד סטיק של 4G, אלא שאיני יודע כיצד עניין התאימות עובד. מה שיש לי כרגע זה המפרט שבתמונת. האם הזיכרון שמוצע כאן יתאים לי? במידה ולא, אשמח להצעה שכן מתאימה לי מ-KSP. https://ksp.co.il/?uin=17505&appkey=1002&enter_zap=1&store=shipment&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap&store=shipment¶m=20180429
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת האם לא תיהיה בעיה בשילוב של הזיכרונות האלו: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=20 עם הלוח הזה: http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1162 תודה מראש, ויום טוב.
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לשדרג את הלוח והזיכרון במחשב עכשיו מצעתי דגם מסויים שאני קצת לא בטוח הלוח: P5G41T-M LX s775 C2Q 1333Mhz DDR3 1333 הזיכרון: 1600Mhz 2x4GB Corsair Vengeance B Dual Channel 1.)עכשיו השאלה שלי אם הזיכרון יתאים ללוח 2.)ועוד שאלה באתר של אסוס כתוב שהוא שזיכרון של 1333MHZ זה OC אז השאלה אם זה חל גם על 1600MHZ תודה רבה לעוזרים ושנה טובה
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום חברים, באופן כללי, האם ניתן להפעיל זיכרון DDRL3 במחשב נייד (בן שנתיים, אני בנתיים לא יודע את הדגם) אשר יש לו זיכרון DDR3? כלומר האם זכרון DDRL3 יעבוד בחריץ התומך בDDR3? האם זה יפגע בחריץ? האם זה יפגע בזיכרונות? תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם לוח אם שיש לו בחריצי זיכרון אפשרות למתח של 1.5V, יתאים לזיכרונות שבאתר יצרן כתוב שהם 1600MHZ ועובדים על 1.65V?
-
- 6 תגובות
- 852 צפיות
-
-
אהלן יש לי את הלוח אם הזה Gigabyte GA-8I945GZME-RH עם שני חריצי זכרון שניהם תפוסים עם 512MB DDR2 ,עכשיו אני רוצה לקנות במקום שני אלה שניים אחרים של 1 ג'יגה כל אחד אז איך אני ידע מה לקנות? כמה מהירות וכל השאר? או שאולי אני יוכל במקום לקנות 2 כרטיסים של 1G כל אחד, פשוט לקנות 1 של 2G וככה בעצם יהיה לי 2 וחצי ג'יגה או שזה בלתי אפשרי?
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
קודם כל הזמנתי מחשב בIQPC , אז תודה על התגובות והייעוץ! עכשיו , הזמנתי זיכרון DDR2 KINGSTON 667MHZ 1GB ויש לי עוד זיכרון ישן DDR SAMSUNG 333MHZ 512MB . יש לי לוח אם ASUS M2N E , האם הזיכרון הישן יתאים ?
-
- 2 תגובות
- 472 צפיות
-
-
יש לי במחשב אחד את הלוח אם ASROCK GE PRO-M2 http://www.asrock.com.tw/product/GE%20PRO-M2.htm אני מעוניין להוסיף לו עוד זיכרון זיכרונות 333Mhz נעלמו מהעולם כנראה האם זיכרון DDR 400Mhz יעבדו על הלוח?
-
- 1 תגובה
- 487 צפיות
-
-
יש לי לוח אם מסוג asush p4s533-e ואני צריך בשבילו זכרון 256 במהירות של 333 בחוברת רשום שהוא עובד עם הזכרונות :nanya ; samsung; micron; kingmax השאלה שלי היא האם הוא יעבוד עם זכרון מסוג: a-data או ld או xtron. שהם יותר זולים ויותר זמינים מהזכרונות הממולצים. האם כדאי לקחת את הסיכון?
-
- 0 תגובות
- 516 צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח ישן של אסרוק מדגם K7S41GX אני רוצה לקנות לו תוספת זיכרון, מה יתאים ומה הכי כדאי? (אין תלות בזיכרון הישן, ייתכן שאוציא כבר חדש ואוציא את הישן לגמרי) שימוש בCPU-Z העלה לי שאלה נכתב שבלוח מותקן זיכרון DDR 3200 200MHZ לכאורה לפי החוברת זה אמור להיות במהירות של 400MHZ והלוח לא אמור לתמוך ב3200... בקיצור, אשמח לקבל תשובה איזה זיכרון כדאי לקנות
-
- 3 תגובות
- 755 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מחשב עם מעבד: p-4, 2.66 אינטל 478 ולוח אם: Ecs Elite p-4, 533 + Lan יש לי מספר שאלות: 1. אני לא יודע את דגם הלוח אם לכן אני לא יודע איזה מהירות של זיכרונות ניתן לשלב בו, האם המספר שכתבתי למעלה (533) מציין את מהירות הזיכרונות את את מהירות המעבד? גלשתי באתר של Ecs בנסיון למצוא את דגם הלוח ומצאתי משהו שיכול להיות שזה זה ומהירות הזיכרונות היתה 333. 2. יש לי כרגע בלוח זיכרון אחד של 256MB ויש מקום פנוי לעוד זכרון אחד. - אם אני אקנה עוד זיכרון של 256MB שלא יהיה במהירות המדויקת שהלוח אם תומך (נגיד 400) אז האם זו יכולה להיות בעיה? - ע"פ המעבד והלוח אם, אם אני אוסיף כאמור עוד זכרון של 256MB אז אני ארגיש שיפור בביצועי המחשב? - אם אקנה זכרון מחברה ומהירות …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום רב, יש ברשותי לוח אם asus M2A-VM HDMI http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2AVM_HDMI/#specifications מעוניין להרחיב את הזיכרון ולרכוש 2 סטיקים של 2 גיגה כל אחד: G.SKILL 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory Model F2-6400CL5D-4GBPQ http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231122 מעוניין לדעת האם הזיכרונות יעבדו בצורה תקינה על הלוח אם? המהירות מתאימה? בנוסף יש לי 2 זכרונות של קינגסטון של 1 גיגה. יכול להיווצר חוסר תאימות בין כל הזיכרונות? תודה, נמרוד.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-