עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. היום הרחבתי את זכרון הRDRAM שלי ל512 מ-256 ורציתי לדעת על מה זה בדיוק משפיע מבחינת המחשב ומבחינתי כמובן שאני יודע שהכל אמור לעבוד יותר מהר קצת אבל על מה בדיוק זה משפיע והאם אני מרגיש את זה???

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  2. לאחורנה הכנסתי בגלל אילוצים למחשב הלא חדש שלי ויסטה. רוצה להרחיב בעקבות זאת זכרונות. היום יש לי פעמיים 512, ddr 400 קורסייר cl2. יש לי עוד שני סלוטים פנויים,מתכוון לרכוש עוד פעמיים 512. מדובר בפנטים 4 , 3.4 גיגה הרץ. השאלה שלי האם כדאי לי לרכוש שוב cl 2 ואם ארכוש cl גבוה יותר האם זה לא יפגע במהירות של 2 הזיכרונות הקיימים. כמו כן האם 4 זכרונות של 512 זה הסידור האופטימלי במציאות שלי והאם זה יעבוד בדואל צ'אנל?

• 32 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Omercotkd,

אני מעונין להרחיב את הזיכרון במחשב שלי מ 4GB ל 12GB כרגע יש במחשב 2 סלוטים עם 2GB, מצאתי זיכרון של 4GB שנראלי יתאים למחשב, עכשיו אני צריך עזרה.. האם מה שמצאתי מתאים למחשב והאם הוא יעבוד עם 2 הזיכרונות האחרים. פרטי המחשב: https://s.amsu.ng/6tHUst0ix4KN הזיכרון שמצאתי (מעונין לקנות 2): https://ksp.co.il/m/uin/20145&ref=select או את זה https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=846254 מצאתי את זה עכשיו ביד 2: https://m.yad2.co.il/ad/r8psk9

• 0 תגובות
    • 910 צפיות
  4. Started by erezo,

רציתי לדעת האם בלוח אם הספציפי הזה של חברת GIGABYTE ובכלל בלוחות אם שבהם יש יציאות מובנות בכרטיס המסך של VGA, DVI. HDMI ניתן לבצע Extend כלומר הרחבה ל 2 מסכים או יותר, או שניתן להציג בו זמנית רק על מסך אחד? אני יודע בוודאות שעל כרטיסים חיצוניים מתקינים את הדרייבר של החברה ומשם ניתן לבצע הרחבה ל 2 תצוגות, השאלה היא האם בכרטיס המובנה בלוח הזה האופציה קיימת? ואם לא אז במה זה תלוי? אני מתכוון לקנות לקרוב משפחה מחשב כזה והוא רוצה לחבר 2 מסכים אחד למחשב ואחד לטלוויזיה ב HDMI אני רוצה לדעת מראש. תודה.

• 3 תגובות
    • 761 צפיות
  5. אני כרגע בתהליכים להרחיב את הזיכרון של המחשב כיום יש לי CORSAIR CMX512-3200C2 512MB 400MHZ PC3200, CAS Latency : 2-3-3-6-T1 מעבד A64 3000+ s.754 newcastle לוח epox 8kda3j רציתי להרחיב את הזיכרון לג'יגה, אבל להוסיף סטיק זהה במחיר שהוא עולה פשוט לא יתאפשר לי כלכלית ... חשבתי פשוט להחליף את הזיכרון שיש לי בשני סטיקים של 512MB TwinMos Speed Premium DDR PC3500/433 BH-5 ששניהם עולים כמו סטיק אחד של קורסאייר , ולמכור את מה שיש לי כרגע, כדי לרכך את המכה... יש לי מספר שאלות : האם המהלך שאני יוזם כדאי ? עדיין לא התחלתי להתעסק באוברקלוק, כי אני פחדן, אבל התחלתי לחשוב על הנושא לפני שנים ... בביוס של הלוח ראיתי שניתן לשנות מתחים DIMM voltage 2.5-2.8v, האם זה יספיק כדי להביא את הטווינמ…

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by Rockstatement10,

אנחנו רוצים לקנות מחשב חדש לאחי בסכום של כ-3000 ש"ח כולל מסך, כנראה ייכלל בו כרטיס מסך 1050Ti. הקטע שמזמן רצינו לקנות לו אבל דחיתי את הרכישה בעקבות הדור השני של רייזן שמגיע החודש הזה. מה עדיף בעצם? לקחת i3 כלשהו במפרט או את הרייזן? השימוש יהיה גיימינג בעיקר. אמרו לי שהרייזנים ממש מוצלחים ועדיפים על האינטל. וגם לאינטל יש לוחות אם יקרים, אבל שמעתי שבדיוק היום הוכרזו עוד מעבדים של אינטל עם לוחות אם זולים, אז מה עדיף לחכות לאינטל או לקחת רייזן דור שני?

7. Started by Dude29,

שלום, מקווה שפתחתי בפורום הנכון ואם לא מבקש מאחד המנהלים להעביר בבקשה למקום הנכון. השאלה שלי היא כזאת: אני מבצע סוף סוף הזמנה למחשב חדש האם אני יכול לחסוך את דמי ההרכבה בסביבות 170 ש"ח ולהרכיב בעצמי? הנסיון שיש לי הוא בהרכבה לאחר פירוק שביצעתי לצורך ניקיון, של כל הרכיבים - עד מצב של מארז עם לוח האם+מעבד. האם תהיה לי בעיה להרכיב לוח אם למארז בתול ולא אסתבך עם הרכבת המעבד וכו'? פשוט ב170ש"ח אני יכול להשקיע בשדרוג קל ברכיב אחר. תודה ומקווה לקבל תשובה במהרה לצורך ביצוע ההזמנה.

• 13 תגובות
    • 979 צפיות
  8. Started by RENESANSE,

טוב אז ככה.. יום שישי אני קונה מעבד לוח אם וזיכרון למחשב... הבעיה היא שאין לי ניסיון בהרכבה של החלקים האלה ולפי מה שאני יודע אין הרבה מה לעשות שם (חוץ מהתקנת הזיכרון), אז השאלה שלי היא כמה ההרכבה אמורה לעלות לי בחנות (לוג'יק פיסי), או להזמין טכנאי וכמה זה אמור לעלות לי אצלו או שבכלל כדאי לי לנסות להרכיב לבד... תודה לעוזרים...

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  9. Started by liav12,

היה לי במחשב 128 RDRAM שהיו מחולקים לשתי סלוטים של 64 MB עכשיו קניתי עוד 256 ושמתי אותם, אבל מה שאני לא יודע אם כל אחד מהסטיקים של ה128 חייב לעבוד מול הסטיק השני של ה128, כלומר 64 עם 128 64 עם 128 זה יעבוד על דיואל? או שחייב שכל אחד מהם ישבו לפי הקיבולת של כל אחד מהם?

• 5 תגובות
    • 615 צפיות
  10. הרכבנו מחשב מתקדם במיוחד על בסיס לוח אם בעל מחברים בצידו האחורי - הנה אלבום התמונות של מחשב בעל כמות קטנה במיוחד של כבלים שאפשר לראות על בסיס מעבד מטורף וערכת צבעים אחידהלכתבה

11. Started by stingeR-,

אוקיי , חבר שלי מזמין מעבד 64BIT סוקט 754 , להתקין את המעבד לא תהיה בעיה(בסך הכל להרים את הצ'ופצ'יק ולהנחית עליו את המעבד... , עכשיו יש לי כמה שאלות , מריחת משחה טרמית , על מה אני מורח אותה (אין שם באמצע ליבה , הכל מתכת למעלה...) התקנת ההיטסינק , איך אני מתקין אותו , מכוון שלא היה לאף אחד ניסיון עם הרכבה של 64BIT(או שכן היה ואני לא יודע , אני יודע רק על אבנר שהרכיב) אנא פתחו את עיניי , תודה לכל התגובות.

• 3 תגובות
    • 598 צפיות
  12. Started by Deron,

קניתי זיכרונות למחשב ב- ksp ripjaws x dual channel 2x2GB 1600mhz. הלוח אם שלי הוא p-67a ud3 gigabyte. דפדפתי בהוראות שלו והיה כתוב שיש לשים את הת הזיכרונות בחריצים מס' 1 ו- 3. (אני חושב לא הבנתי לגמרי את כל מה שכתוב). הם הרכיבו לי את הזיכרונות בחריצים 2,4. זה משפיע, זה יכול לשנות משהו????? הם שמו לי את הזיכרונות בשני החריצים הלבנים. (במקום הכחולים אני חושב) (אני חושב שבגלל שאחרת זה יכל לפגוע בקירור של המעבד) צירפתי צילום מהחוברת ותמונה של הלוח אם. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by Epic,

איך אני מרכיב את הראם ללוח אם? (מדובר בDDR1 אם זה משנה) צריך להגדיר משהו בביוס? בנוסף האם אתם ממליצים על הזיכרון הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1443&CatCode=410 (תתעלמו מהעובדה שזה איבורי) תודה

• 6 תגובות
    • 805 צפיות
  14. Started by shaharb,

בס"ד שלום האם זה משנה לאיזה כיוון אני מרכיב את גוף הקירור על המעבד, (אפשר לשני הכיוונים וזה יושב אותו הדבר), אשמח לקבל תשובה. תודה מראש שחר. MSN shaharmix@gmail.com

• 6 תגובות
    • 874 צפיות
  15. Started by Jetway,

אני יודע להרכיב מחשב. מישהו יכול לתת לי הסבר פשוט על איך להרכיב אותו? לא צריך להסביר על הפלטה של המארז. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  16. Started by Dano,

תגידו, אינ לא כל כך מנוסה בדברים האלה..עכשיו יש לי שתי סטיקים, ככה קוראים להם? לא משנה, של 256 MB זיכרון ראם עכשיו אם אני קונה מחשב חדש אז אני יכול להעביר מהמחשב הישן את שניהם ולהרכיב על המחשב החדש? זה לא ידרום נזק? אולי למישהו יש מדריך עם תמונות איך עושים את זה? ואם אני יכול לעשות את אותו הדבר עם כונן דיסקים? אני מתכוון כונן ג'יגה ביטים אוף אני כ"כ גרוע.. ועוד שאלה אם אני באמת מוסיף את כל זה אז המארז יהיה יותר מלא ואז יזרום פחות אויר=פחות מהיר המחשב?

17. Started by Las@Vegas,

יש לי לוח אם Asus P5Q Pro. עכשיו לפי המפרט רשום שכל צ'אנל זה שחור אחד וצהוב אחד. לפי מה שזכור לי בדרך כלל זה הולך לפי צבעים. משהו יכול להעיר אור על הנושא? תודה יבגני

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  18. Started by CoHeN16,

שאני מרכיב זכרון חדש במחשב ... לפי מה אני קונה ? מהירות הלוח אם ? [איך אני מוצא אותה? ] מהירות הזכרון ? [איך ? ] DDR1\DDR2 ... איך אני יודע מה יש לי? תודה רבה !!

• 5 תגובות
    • 588 צפיות
  19. שלום לכם חברי המקצוענים, רציתי רק לוודא הרכבת 3 כרטיסי הזכרון בצורה הנכונה. יש לי לוח אם של GIGABYTE דגם: ga-ex58-ud5 הנה ההסבר בסבר המוצר: האם לפי מה שאני מבין מההסבר זה שאם אני מרכיב נגיד 3 גיגה שמחולק ל-3 כרטיסים. אני צריך להרכיב ביציאות 1,3,5 שבלוח ?

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  20. אני כנראה קונה את הלוח שבוע הבא ורציתי לדעת האם הכרטיס מסך יחסום את היציאות. במידה וכן, האם ישנו לוח באותו טווח מחירים שאני אוכל להרכיב עליו את הכרטיס וזה אינו יחסום לי שום כניסה? תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by Dubek,

שלום. רציתי רק לשאול אם ניתן להרכיב לוח מסוג Micro ATX במארז רגיל (כיום קיים בו לוח ATX). צריך רק לציין שמדובר במארז ג'נרי.

• 5 תגובות
    • 491 צפיות
  22. Started by Dude29,

שלום, האם כל שעלי לעשות בכדי לחבר את לוח האם למארז הוא לחבר בשלב ראשון את ה"ברגים הגבוהים" למארז לפי מיקום לוח האם ואחרי שאני מושיב את הלוח עליהם, פשוט להבריג את הברגים השטוחים שקיבלתי על הלוח? אני מקווה שהשאלה מובנת, אולי נשמעת קצת מוזרה אבל אני פשוט רוצה לוודא שלא אגרום נזק ללוח בחיבור ישיר שכזה כי אני לא רואה שקיבלתי בחבילה של הלוח עוד משהו שאמור להפריד בין הלוח לברגים תודה.

• 13 תגובות
    • 850 צפיות
  23. Started by oFiR 22,

אז בשעה טובה קיבלתי את הלוח אם החדש שלי מזיגזג שיש לציין שהיא חנות פשוט מעולה, שירות מעולה, משלוחים פנטסטיים (תוך 24 שעות הלוח הגיע). אז הבעיה היא כזו, איך אני מרכיב את הלוח? :s05: מה שאני רואה לבעיה עכשיו זה המעבד, איך למרוח את המשחה הטרמית? יש לי אחת חדשה... אשמח לאיזו עצה או איזה מדריך מהאינטרנט בקשר לזה. בתודה, אופיר

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום הייתי רוצה לדעת איזה לוח אם אני יכול לקנות, שלא יגביל את הביצועים של ה intel core i7 920 8MB , אבל כך שהלוח לא יעלה מיליונים... לינקים: מעבד http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727479 לוח אם http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=729679 האם זה המעבד הזול ביותר שלא יגביל את ביצועי המעבד/מחשב? תודה

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. אח שלי נוסע שבוע הבא לאילת חשבתי לנצל את ההזדמנות ולבקש ממנו לקנות לי את החלקים האלה מ - KSP או אייבורי (אני מעדיף KSP) מה שחסר לי זה החלקים האלה: מעבד אינטל Intel Core i3 4160 3.6Ghz 3MB L3 Cache s1150 - Tray קירור למעבד - Arctic Alpine 11 Pro Rev.2 לוח אם Gigabyte GA-H81M-HD3 הבעיה שהלוח-אם מהדגם הזה אזל בחנויות שבדקתי (בחדרה ונתניה) ול - KSP ואייבורי אין בכלל את הלוחות האלה איזה לוח אתם ממליצים כתחליף ללוח-אם הזה באותה מחיר + רמה ? את החלקים האלה יש לי ואני מתכוון להרכיב אותם במחשב החדש זיכרון - Kingston KVR16N11S8/4 DDR3 4GB ספק - SeaSonic 500W 80+ Bronze SS-500ET כונן קשיח - Western Digital 320GB Sata יש לי מהמחשב הקודם תודה

• 9 תגובות
    • 3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.