עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קצת רקע: אני מתכנן להחליף את המערכת הקיימת ולקנות מחשב חדש + מסך 4k ככה שמועד הקנייה יושפע בעיקר ממצב השוק של כרטיסי המסך בתקווה שהכרטיסים הבאים יהיו מסוגלים להתמודד עם 4k בצורה טובה יותר(את השאלות שלי על כרטיס מסך אני כבר אשאל בפורום המיועד). דבר נוסף שישפיע זה מצב השוק של המעבדים\לוחות, האם בשנה וחצי הקרובות צריכות לצאת טכנולוגיות חדשות שיהיה שווה לחכות להן, אני יודע שעכשיו הושק קו skylake, ובתחילת 2016 אינטל ישיקו את המעבדי high end החדשים שלהם. המערכת היא לגיימינג ועבודה עם מכונה וירטואלית, לכן אני לא מתכוון לקנות I5 אלה i7, עכשיו השאלה שלי האם בגזרת המעבדים\לוחות יש טכנלוגיה שבטווח של השנה וחצי יהיה שווה לחכות לה? לפי מיטב הבנתי כרגע אין איזה משהו מיוחד שאמור לצאת, …

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by JohnClark,

שלום אני עדיין מתלבט בין הABit IC7 והAsus P4P800 deluxe אז שאלה: באסוס יש PAT או שהם ויתרו?

• 8 תגובות
    • 708 צפיות
  3. Started by em28,

האם קיים לוח המתאים למעבדי הליבה הכפולה ומאפשר להתקין עליו גם מעבד עם ליבה בודדת ? :s05: הרעיון : ע"מ להוזיל עלויות לקנות עתה את הלוח עם מעבד חד וזול. בעתיד , אם וכאשר ירווח , להחליף המעבד לאיזה D960 שאז יהיה זול ופושט. בעבר הרחוק , הרכבתי על לוח סיאטל של אינטל מעבד סלרון זול 300MHZ, ולאחר שנתיים החלפתי לפנטיום 3 600MHZ בכלום כסף - אז השינוי היה דרמטי. האם קיימת אפשרות הזו גם כיום ? האם זה או ?

• 8 תגובות
    • 716 צפיות
  4. Started by asaf556,

קניתי את הזכרון הנל http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=34 האם הוא איכותי וטוב?

• 8 תגובות
    • 522 צפיות
  5. בלינק המצורף יש השוואה של תוכנות 32bit לעומת המקבילות להן ב 64bit עבור מעבדים שונים(תחת windows xp 64bit). כפי שניתן לראות המעבר ל 64bit מביא לשיפור של עד יותר מ 100% !!!. http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1959&page=24

• 8 תגובות
    • 850 צפיות
  6. Started by דנדן,

יש לי לוח אם של GIGABYTE SG800 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1612&ProductName=GA-8SG800 יש לי עליו זכרון 256MB עם CL2.5 אני רוצה להרחיב אותו לעוד 512 אז מה עדיף עוד 2*256 או עוד 512? כמו כן, עדיף CL2.5 או 3 או שזה לא משנה ממש? ואיזו חברה מומלצת לפי דעתכם (וגם ממי כדאי לקנות)? ומה כל הקטע של הDC? ואפשר לעשות את זה גם עם 3 כרטיסים?

• 8 תגובות
    • 888 צפיות
  7. Started by david2k,

כותרת* חבר שלי קנה לפני שנה מפרט עם מעבד כזה i7 960 ורק לפני יומיים הוא אמר לי פתאום שיש לו 2.95 בדקתי באתר של אינטל וראיתי שצריך להיות 3.2Ghz זה שהוא ילך ויחליף זה יקרה.. אבל מה זה@!#!@?

• 8 תגובות
    • 913 צפיות
  8. אני מעוניין להוסיף למערכת מחשב שמכילה את לוח האם P67A-UD3-B3 דיסק קשיח נוסף בנפח 3TB. נתקלתי בפרסום הזה, שלפיו לא הייתה תמיכה מצד הלוח בדיסקים קשיחים בנפח שגדול מ-2.2TB, עד ששוחרר עדכון שפתר זאת. ישנם שני עדכונים זמינים בעמוד הזה תחת הכותרות "3TB+ Unlock Preinstall driver" ו-"3TB+ unlock", שלפי התיאורים שלהם אמורים לפתור את הבעיה. המחשב היה במעבדה מספר פעמים, ובין היתר נעשו בו שינויים ועדכונים ברמת התוכנה, החומרה וה-BIOS - כך שייתכן שהעניין הזה כבר טופל. אני חושש שהתקנה של העדכונים האלה עלולה לגרום לנזק כלשהו (במידה שהנושא הזה כבר נפתר), וגם הוספה של הדיסק הקשיח ללא ידיעה אם הוא אכן נתמך עלולה להיות בעייתית. האם יש דרך לבדוק האם כבר יש תמיכה מצד הלוח בדיסקים קשיחים בנפח …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. הזיכרון הזה הוא קטן מ DDR בכ3 ס"מ ובס"מ 1...קטן בעובי.... הפינים שלו מחולקים ל2 קבוצות שוות שממסופרות מ1-36 ומ36-72 הצ'יפים...זה Single Side..... והם של מוטורולה... המדבקשה שלעל הצ'יפים: MCM32400ASH60 DLDLAG9640 ועל הצ'יפים עצמם כתוב: MCM517400BJ60 VQAPAR9636 בתודה ירון....

• 8 תגובות
    • 672 צפיות
  10. Started by Zeev86,

היי. יש לי לוח אם של asus מודל M2N-TVM/S לא בגוגל, ולא באתר הייצרן אין את המודל הזה. מה עושים?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by eART,

שלום לכולם. לפני מספר דקות רכשתי והוספתי למערכת שלי כרטיס Kingston 1024mb DDR2 667 Mhz. ברשותי כבר היו 2 כרטיסים 512mb DDR2 667 Mhz, שהיו מחוברים ביחד ופעלו בDual Channel. כעת מכשהוספתי את הכרטיס, המערכת מציגה לי בBios זכרון 2048mb כמו שצריך, וגם דרך כניסה לMy Computer > Properties מציג לי 2.00GB אבל בהדלקת המחשב מופיע לי Single Channel. השאלה שלי היא: כיצד אני מגדיר את המערכת על מנת שתפעל באופן האופטימלי? האם יש צורך להעביר לDual Channel או אופציה אחרת כלשהי? ואם כן, איך אני עושה את זה? תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 590 צפיות
  12. מה אתם אומרים ומה האפשרויות? [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 653 צפיות
  13. אהלן, מאז שקניתי את המחשב שלי בשנה שעברה הפסקתי לעקוב אחרי התפתחויות חומרה אז תסלחו לי אם זו שאלה בנאלית.. חבר קנה מחשב מבוסס AMD ואמר לי שהוא קנה זכרונות 800 בגלל שהמעבדים של AMD לא תומכים בזכרונות עם מהירות גבוה יותר. לי זה נשמע לא הגיוני ש- AMD תשאר מאחור מול אינטל בדבר כ"כ טריוויאלי, וכל עניין ה"מעבד לא תומך" נשמע לי הזוי, אז אמרתי לו שלא יכול להיות, וזה לא נראה לי נכון.. עכשיו אני מסתכל על לוחות אם - למשל: http://www.asus.com/Product.aspx?P_ID=F8NXs2xIQloc5nrb&content=specifications וכתוב: מישהו יכול לתרגם? ואם השורה הנ"ל לא קשורה, אז בכלליות לאשש/להפריך את מה שהצגתי.. תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by dino,

אני משתמש כרגע בפנטיום 4 1.4 בסוקט 423 עם לוח אם אינטל D850GB + זיכרונות 256MB PC800 RDRAM. לפי סקירה שראיתי AMD Duron 1200 עם זכרונות SDRAM ולוח אם פשוט עוקף את השילוש שלי, רציתי לדעת עם זה נכון או שאולי לא הבנתי טוב את הסקירה. ועם כן שווה לשדרג את המערכת ל-AXP 1700 0.13 + GIGABYTE 7VAX + 256MB PC3200 CORSAIR CAS2? או שהביצועים יהיו זהים? אני יודע שדיברתי על DURON אבל המחיר זהה ו-AXP 1700 יותר חזק. בלי קשר אני קונה גם מחשב עוד שבוע-שבועיים איך השילוש הקדוש? AMD AXP 1800 + EPOX 8K9A2(+) + 512MB PC3200 CAS2 פשוט חבל לי לפתוח עוד ת'רד. תודה מראש.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום האתר HKE PC פירסם היום תמונות + ידיעה על הזיכרון החדש DDR3. Intel תתחיל להשתמש בזיכרון הזה בפלטפורמה שלה כבר ברבעון השני של שנת 2007. הזיכרון ייוצר ב 70 ננומטר, כך יצרוך פחות חשמל ויפלוט פחות חום. התקן החדש של הזיכרון יופיע בהתחלה כ DDR3-800, ימשיך כ- DDR3-1066MHZ ו DDR3-1333MHZ, ויסתיים ב DDR3-1666MHZ. מעניין איך הזיכרון יהיה ב OC... אם יהיה אפשר להביא את 1666 לפחות ל 2GHZ בתמונות הזיכרון נראה חמוד :xyxthumbs:

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by PROSK8,

הנה האתר http://www.tgdaily.com/2006/06/01/intel_core_2_extreme_demonstrated/

• 8 תגובות
    • 765 צפיות
  17. יש לי מעבד 1300סלקון 013 מיקרון הוא יעבוד על הלוח הנ"ל ASUS CUSL2? כי חישפתי באתר של אסוס השידרוג ביוס האחרון שמצאתי זה לשנה 2001.

• 8 תגובות
    • 712 צפיות
  18. Started by RT2,

שלום, לבעלי הP5B DELUXE..עם הלוח מגיע מאוורר אנכי שמתלבש על ההיטסינק ובולט החוצה.. האם כדאי לשים אותו? רשום בהוראות שזה עלול לפגוע בזרימת האוויר למעבד או משהו בסגנון.. מנסיונכם, העניינים קרים יותר איתו עו בלעדיו? תודה

• 8 תגובות
    • 552 צפיות
  19. אני הולך לקנות 6גיגה של ddr3 מ ebay עכשיו אני לא יודע מה לבחור עכשיו יש לציין שהמפרט שלי בצד ויש לי כבר 3 גיגה של זכרון מסוג CORSAIR XMS3 3GB 3x1GB DDR3 1600 עכשיו יש 5 מודלים שאני מתלבט אחד הוא בידיוק כמו שלי פשוט 6 גיגה ואז יהיה לי 9גיגה שיעלה לי 102 דולר או Mushkin Radioactive 998974 6GB 3x2 DDR3-1600 שיעלו לי 130 דולר או Corsair CMX6GX3M3C1600C7 DDR3 1600 6GB 2x3 LGA1366 C7 שגם יעלו 130דולר או PATRIOT SECTOR-7 6GB 3x2GB DDR3 1600 PC3-12800 MEMORY 117 דולר או Corsair Vengeance CMZ6GX3M3A1600C8 DDR3, 1600MHz 6GB שהם גם 130 דולר שאלה באמת שווה לשלם עוד 100 שקל על האחרים?? תודה רבה לעוזרים אני הולך להזמין את זה בשבועיים הקורבים אני מאמין שתעזרו לי עד אז בתודה עמית

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. אני רוצה לקנות לוח אם כזה: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6574 עכשיו רציתי לשאול שתי שאלות... 1) האם אפשר לחבר ללוח הארד דיסק רגיל עם כבל IDE או שאם יש שם חיבור לSATA אני חייב SATA בשביל זה?? 2) יש לי עכשיו 512MB זיכרון ועוד 256MB זיכרון אם אני ישים אותם לא בדואל זה יעבוד טוב? (על לוח שתומך בדואל...) ואם יש לי שתי זכרונות של 512MB הם חייבים לתמוך בדואל או שזה לא משנה?? תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 973 צפיות
  21. חשבתי בהתחלה לקנות כ.מסך לAGP (7600GT , אבל חשבתי לעצמי שזה לא קניה נכונה ועדיף כבר להשקיע במשהו לעתיד הרחוק יותר .., אז אני מתכוון לקנות 7600 בPCI E המעבד הנוכחי שלי CPU Type Intel Pentium 4 530, 3.0 MHz (15 x 199) עם זיכרון 1 ג'יגה של קינגסטון DDR1 .., קיצר על איזה לוח אם ללכת ..אם יש פתרון זול יותר מ600 ש"ח , אני אשמח . והאם יש כאן מישהו שחושב שעדיף לי לקנות כ.מסך AGP ולוותר על שדרוג של הלוח אם ..? הלוח הנוכחי שלי MSI 865PE Neo3-F ) קיצר אני אוכל סרטים קשים .. תודה .

• 8 תגובות
    • 735 צפיות
  22. Started by Sweet_Tooth,

לפני כשבוע החלפתי HS כי המעבד שלי הגיע לטמפרטורות מדאיגות של 60 מעלות תוך כדי הפעלת משחקים או בפול-לוד אז התקנתי את הHF החדש שלי עם AS3 ואני מאוד מרוצה מהביצועים המעבד בקושי מגיע ל 45 אבל מסיבה מסויימת הביפ הקטן והמעצבן של הביוס עדיין נשמע כאשר אני משחק ומשחקים עתירי גרפיקה אבל הדבר שבאמת הפלאי אותי זה שאני ביטלתי את האפשרות של האזעקה הקטנה הזאת (הביפ) בביוס אז התחלתי לחשוב שהאם זה בכלל קשור לטמפרטורה של המעבד! אז השאלה שלי קורה כאן?

• 8 תגובות
    • 992 צפיות
  23. Started by avenger31,

האם שווה לחכות ללוחות מבוססי P35 במידה וכן מה יתרונונם, כי לפי הכתבות חוץ מ תמיכה ב DDD3 כלום...

• 8 תגובות
    • 634 צפיות
  24. שלום קניתי מחשב חדש וברשותי : 512Mb זיכרון Ram אני רוצה לשדרג אותו לאיזה כמות עלי לשדרג אותו 1Gb 2Gb? רצוי שהזיכרון יהיה טוב ובמחיר סביר! אם 1Gb אז למה דווקא לכמות זו? אם 2Gb טז למה דווקא לכמות זו? ואני לא מצליח לזהות את דגם הזיכרון ומאיזה חברה אבל עדיין אשמח שתמליצו לי על זכרונות ושיהיה מחברה מוכרת וטובה אבל עדיין במחיר סביר@

• 8 תגובות
    • 507 צפיות
  25. אני די חש צורך בעוד זכרון במשחקים ובעבודה שוטפת במחשב, יכול להיות שאני מבלבל את זה עם ביצועי המעבד או משהו. בכל מקרה סתכלו מפרט בצד ימין מכרתי את העותק שלי של WOW ב1000 שקל בEBAY ועכשיו אני רוצה לבזבז את הכסף שלי גם באיזושהי צורה מה שמצאתי זה: 512mb ddr pc3200 MICRON CL2.5 http://cgi.ebay.co.uk/MICRON-512MB-DDR-3200-400Mhz-PC3200-512-MB-RAM-184-PIN_W0QQitemZ280010490569QQihZ018QQcategoryZ44938QQrdZ1QQcmdZViewItem שווה ב195 שקל כל סטיק ? (כולל משלוח ועם ביטוח של הדואר) ועד כמה זה ישפר את ביצועי המחשב שלי ?

• 8 תגובות
    • 933 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.