מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,796 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, יש לי לוח אם GA-Z68P-DS3 עם מעבד i3 2120 ועם כמות של 8GB זיכרון (2GB*4) אני מעוניין לשדרג את כמות הזיכרון שברשותי ל12GB/16GB. רשום שהתדרים שהלוח תומך בהם הם DDR3 2133/1866/1600/1333/1066 MHz האם זה באמת ישנה משהו באם ארכוש זיכרון 1866/2133 לעומת 3000/3200 ? המלצה לרכישה ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי באחד המחשבים לוח ישן יחסית של ASROCK מבוסס צ'יפסט 945G. הלוח תומך במעבדי פנטיום 4, פנטיום D וכפולי ליבה מבוססי 65 נ"מ בעלי באס של עד 1066 מה"ז כולל. היה לי במחשב מעבד פנטיום E6300 במהירות 2.8 גה"ז 45 נ"מ ובאס 1066. התקנתי אותו על הלוח הנ"ל שכביכול לא תומך והמחשב עלה בלי בעיה והמעבד זוהה ועובד במהירות מלאה ללא בעיות. קצת מוזר לא? הלוח לא עבר כל שינויים למעט עדכון ביוס לגרסא האחרונה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ - 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם …
-
- 8 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מכיוון שאני קצר בכסף,ועדיין מעוניין לשדרג חשבתי לקחת את הלוח הזה בגלל שהוא תומך ב DDR (לי יש גיגה של 400 מגהרץ של מושקין VALUE) בגלל שהוא תומך AGP (בנתיים נשתמש בכרטיס הישן שלי 6200 AGP) בגלל שיש לו 2 PATA ואני יכול להשתמש בHD הישנים שלי.... בנוסף לצורבים יש לי כמה שאלות 1. מבחינת ציפסט האם יש נחיתות שלו לעומת אחרים ? 2. האם יש לו PCI Express במהירות 16 ? כדי שלא יגביל אותי אח"כ כי אני מתכנן לקנות כרטיס חזק יותר עוד מעט. לא ראיתי בשום מקום שכתוב X16 3. ללוח הנ"ל יש SATA1 האם יש לזה משמעות ? מה ההבדל בין זה ל SATA2 ? -אפשר לקנות HD SATA2 ועדיין להשתמש בו ? 4. מה יכולות ה OC שלו (אני רוצה לקנות 6300 ) והאם עם זיכרון 400 DDR אני אוכל בכלל לעשות לו OC ?? איך המעבד יעבוד עם …
-
- 8 תגובות
- 754 צפיות
-
-
שלום. קניתי את הלוח Gigabyte GA-EP45-DS3 ומיתברר שלא ניתן לבצע בוא O.C לא למעבד ולא ליכרונות ולא כל אחד לחוד ולא משנה איזה זיכרון זה יהיה, בחנות ניסו כמה סוגי זכרונות, בנוסף גם החליפו לוח חדש מאותו סוג כדי לשלול בעייה של לוח דפוק ולאחר כל הבדיקות שהם עשו הם הגיעו למסקנה הזאת!! אז יש לי אפשרות לקחת לוח אחר בתוספת כסף, אני לא מעוניין בקרוספייר. מה דעתכם על הלוח הזה הוא טוב ל O.C : Asus P5Q Pro
-
- 8 תגובות
- 627 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב ישן, מעבד פנטיום 3 -1 ג'יגה הרץ, ויש לי זכרון פנימי של 512 MB המחשב שלי עובד לאט ואני שוקל להוסיף עוד זכרון של 512MB. העניין הוא אם זה בכלל ישפר את המהירות של המחשב או ששום דבר לא יעזור? האם ניתן לצרף ל512 הקיימים עוד 512 ואז זה יעבוד כ1 ג'יגה ? איך אני יודע איזה סוג של זכרון אני צריך (DDR2 DDR )? ואיך אני מתקין אותו במחשב? אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא, אני יודע שיש לי הרבה שאלות אבל אני פשוט לא מבין כ"כ בנושא.
-
- 8 תגובות
- 557 צפיות
-
-
סקירה על יישום שמחבר תמונות בודדות עם חפיפה חלקית לתמונת פנורמה אחת גדולה, מצלמים נוף ובכל צילום מזיזים את המצלמה קצת הצידה, התוכנה יודעת לחבר את התמונת וליצור תמונה אחת גדולה וחלקה, ללא תפרים גסים. כמובן שכדי לחבר את התמונות היישום מעלה את כל התמונות לזכרון בפורמט העריכה שלהם וברזולוציה מלאה, זוהי פעולה עתירת משאבי זכרון. הסקירה קודם כל מסבה את תשומת הלב שהמגבלה על כמות הזכרון הגדולה ביותר שעומדת לרשות יישומים בחלונות 32 ביט היא 2 גיגה בייט זכרון ולא 4 גיגה בייט, זאת עקב "לקיחת" חצי ממרחב הזכרון (הוירטואלי) הכולל (4GB) לטובת מערכת ההפעלה, לכן גם אם יש במערכת 3 גיגה בייט זכרון פיזי, עדיין תחת מערכת הפעלה 32 ביט אף יישום לא יוכל לעשות שימוש ביותר מ 2 ג"ב זכרון !!!…
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הספק הוא 300W והוא נשרף לי (מסיבה לא ידועה) עכשיו יש לי את אותו הספק... הספק יחזיק מעמד עם כל אלה (לא ישרף, או יקרוס) 4 מאווררים של 80 מ"מ 5000RPM כל אחד 2 מאווררים של 60 מ"מ הראשון 6200RPM והשני 5800RPM צורב 40/12/24 CD-ROM 56X דיסק קשיח של MAXTOR ATA133 7200RPM אני יודע שכל הרכיבים אללו צורכים אנרגיה מהספק אך אני לא יודע כמה... ואם כל הרכיבים האלו צורכים יותר ממה שהספק מספק הוא יכול להישרף או לקרוס ? עוד פעם יש לציין הספק הוא 300W
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
היי לכולם ! אני רוצה לקנות מעבד AMD athlon xp 2500 (512k 333 ורציתי לדעת איזה לוח אם הכי יתאים לו בתקציב של עד 450 ש"ח , אני צריך לוח שיהיה עליו כרטיס רשת וכרטיס קול מובנים וגם עדיף כרטיס מסך (עד שאני אקנה אחר). אני לא ממש צריך לוח שיהיה טוב לאוברקלוק רק שיעבוד טוב. אשמח לקבל הצעות
-
- 8 תגובות
- 654 צפיות
-
-
שווה לשדרג מ E6300 2.8GHZ ל E8400? המחשב בדגש על משחקים בכמה אחוזים יהיה שיפור?
-
- 8 תגובות
- 867 צפיות
-
-
שלום רב, על הלקוח שלי יש כבר זכרון DDR 333 512MB האם אני יכול להוסיף זכרון DDR 266 בנוסף לקיים? תודה
-
- 8 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום, אני מתלבט כבר זמן מה בין רכישת מערכת מבוססת Core i3 או Athlon II x4. השימושים הם בעיקר שימושים משרדיים כלליים ועריכה גראפית קלה (למטרות עבודה), אם כי יש בכל זאת צורך בכוח עיבוד מסוים לתוכנות מסוג מסוים בהן אני משתמש. את הדיון המלא עם כל הפרטים שפתחתי בפורום מפרטי מחשב וההמלצות שקיבלתי בעזרתם האדיבה של Rafi921 ו-hw_joe, אפשר למצוא כאן (קצת ארוך). בקצרה, בהתחלה בניתי מערכת מבוססת AMD, אך בעקבות הדיון הנ"ל הסתבר לי שיש לא מעט תועלת דווקא ברכישת מערכת שמבוססת על מעבד Core i3. אולם, למרות הכל יש נקודה שאני לא שלם איתה. בטווח הקצר עד בינוני ל-Core i3 יש יתרונות עבורי (צריכת הספק נמוכה יותר, תדר שעון גבוה יותר, שבב גראפי שמאפשר לחבר שני מסכים במקביל בחיבור דיגיטאלי, וכל זה…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קיבלתי שתי הצעות מחיר על מחשב באחת היה את ה-I5 740 כמעבד ובהצעה השנייה היה Intel Core2 Quad Q8400 2.66MHZ 4MB , הוא אמר לי שלשניהם יש אותה יכולת, מה שלא הבנתי זה מי בסוף יותר טוב... האם תוכלו בבקשה להסביר לי?
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , ברשותי 2 זכרונות Kingston KTM8854 512 MB ואצלי במחשב מותקנים 2 זכרונות DDR-SDRAM PC-3200 (200 MHz) - DDR-400] 512 האם יהיה תיאום בין2 סוגי הזכורונת כלומר אם אני ישים את שתי הזכרונות קינגסטון לא יהיו באגים או משו ?? והאם אתם ממליצים לעשות את השידרוג הזה ? בתודה , אור פרג'
-
- 8 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום, אני משתבש בWIN XP הייתי רוצה לעבור לVISTA אבל לדעתי המפרט שלי ישן מידי, מה צריך לשדרג כדי שהמעבר יהיה חלק ולא ארגיש שהמחשב יותר איטי? המפרט שלי הוא... AMD Athlon64 3000+ Winchester Socket 939 Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4X TwinMos 512x2 DualDDR 400 XFX Geforce 6600 PCIe 128MB W.D 160GB (8MB) SATA LCD 19" BENQ FP93GX LG DVD Compucase 6A21 With Hec 400 Watt Psu
-
- 8 תגובות
- 588 צפיות
-
-
הלוח אם אומר לתת למעבד (E6750) מתח של 1.35, אבל באתר של אינטל רשום שהוא נועד לעבוד בין 0.962V-1.350V. לתת לו 1.35 זה לא יותר מדי? כמה אתם חושבים שיהיה טוב? המעבד עובד בסטוק, אין לי צורך ב-OC, רק רוצה אותו כמה שיותר יציב וקר. ** עריכה: נכון לעכשיו, הוא עובד של 1.22, בטמפרטורה של 32 מעלות רגיל - 56 במאמץ של 100 אחוז לרבע שעה. הזלמן 9700 עובד על הכי לאט. תודה רבה לכולם, פיטר.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל, אני חייב לציין שאין לי מושג בכל מה שקשור לצ'יפסטים האלה.. טוב אפשר להמשיך פעם אחרונה שפתחתי את המארז, ראיתי במקרה את הלוגו של VIA איפשהו בלוח אם שלי (ASUS A7M266 כאמור), חשבתי שיש לי צ'יפסט שלהם.. בכל מקרה, רציתי היום להתקין את ה4in1 הזה, כי לפי מה שהבנתי רע זה כנראה לא יעשה.. כמובן, שלא רציתי סתם להתקין ובסוף בכלל יש לי משהו אחר לגמרי, אז הלכתי לאתר של אזוס, וגיליתי שיש לי צ'יפסט בשם AMD-760TM (של AMD מן הסתם), עכשיו.. אני מניח שבאתר של אזוס הם לא שיקרו, אז כאן באות השאלות שלי.. למה לעזאזל יש לי אז איזה צ'יפ עם לוגו של VIA עליו שם, ואם יש איזה עדכון דרייברים לצ'יפסט הזה שיש לי? תודה רבה מראש..
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניינת להרכיב מפרט של מחשב אני מתחילה ללמוד קורס של ניהול רשתות לכן יהיה צורך בהקמת שרתים וירטואליים אני מאוד מתלבטת בעיקר בין 3 מעבידים 1.AMD Phenom 2 X4 965 3.4Ghz Quad Core AM3 Black Edition Tray 2.AMD PHENOM II X6 1055T (2.8GHz) 125W 3.Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz אשמח אם תעזרו להבין מה ההבדלים העיקריים בין 3 המעבדים והאם כדאי INTEL או AMD ומה מהם יהיה יותר רלוונטי בשבילי אשמח אם גם תוכלי להמליץ על לוח אם שתתאים למעבד שתבחרו כרגע אני מעוניינת בלו אם עם כרטיס מסך מובנה אבל עם אופציה לשדרוג לכרטיס מסך בהמשך אם יש הצעות יותר מתאימות אשמח לשמוע תודה רבה לכולם
-
- 8 תגובות
- 776 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון להרכיב לעצמי מחשב חדש וחזק שמיועד לעריכת וידאו, בחרתי כרטיס מסך ואת כל שאר החלקים והדבר שאני הכי מתלבט בו עכשיו הוא לוח האם, איזה לוח אם נחשב הכי טוב היום בשוק? איזה חברה הכי אמינה ולאיזה חברה יש לוחות אם עם הביצועים הכי טובים? חשבתי על אינטל או אסוס...
-
- 8 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום, יש לי לוח אם gigabyte ga-73pvm-s2h ואני רוצה לדעת האם הוא 32BIT או תומך 64BIT... אני רוצה להתקין עליו את הגירסא המתאימה לו מבחינת וינדוס. ודרך אגב מה מומלת ללוח אם כזה 7 או ויסטה? בנוסך אני רוצה לקנות זכרונות חדשים הלוח תומך עד 4GB DDR2 800MHZ התוכלו להמליץ לי במחיר סביר? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אהי מתלבט בין שני הלוחות האלה, יש המלצות? דרך אגב, בחרתי בלוחות אילו מאחר ואני מרכיב מחשב וחשוב שרוחב הלוח יהיה עד 20 ס"מ יתקבלו בברכה גם המלצות נוספות תודה
-
- 8 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח. רציתי רק שתגידו לי אם אני צודק, מעבד E6550 מתאים ללוח של ג'יגה בייט דגם GA-965P-DS3 ??? כי לפי מה שראיתי באתר יצרן של הלוח הוא תומך במעבדים עד 1033 MHZ והמעבד בכלל עובד על 1333 MHZ.... האם זה אומר שהוא יעבוד באובר ??? או שהוא לא ינצל את כל היכולת שלו.
-
- 8 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אנשים קניתי מחשב עם לוח אם msi עם ציפ סט של via מדגם pt800neo-v ואני לא יודע איזה דרייברים לעלות לדיסקט בשביל להתקין את ה sata כי יש הרבה ואני לא יודע איזה לבחור אם זה יעזור אני חושב שה sata שלי מסוג via vt8237 בתודה מראש כפיר
-
- 8 תגובות
- 554 צפיות
-
-
אממ...ככה... אני רוצה להחליף את הזכרון פנימי שלי למשהו יותר טוב כי המחשב שלי איטי בצורה מטורפת הבעייה היא שאני לא יודע איזה זיכרון לקנות עזרה בבקשה :-) אגב...יש לי מחשב פנטיום 3 800
-
- 8 תגובות
- 859 צפיות
-