עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by gilbar10,

בגדול מעוניין בקניית מחשב בזמן הקרוב על רוב המפרט אני דיי סגור השאלה העיקרית היא האם יש באמת צורך היום במעבד i7 בהנחה שאני לא אמהיר גם לא i5 ולא i7 בעצמי ואעדיף לתת לחנות מקצועית להתעסק בזה במידת הצורך (אין לי באמת יותר מדי זמן לזה) כמובן שהשאלה היא כשאני משתמש במסך ברזולוציית1440P. דוגמא למשחקים שישוחקו על המחשב: BF1,NFS,MAFIA 3,CALL OF DUTY,FIFA 17, GTA V ועוד.. תודה לעוזרים.

2. Started by Cowerd,

אממ אני קונה מנועה מחשבים מחשב ואני מתלבט בין הזכרונות זה פשוט הורג אותי.. אני רציתי לקנות את ה-OCZ PC3200 400mhz rev 2.0 platinium 2-2-2-5 או את ה-OCZ Gold PC3200 400mhz 2-2-2-5 BH-5 עכשיו אני לא יודע מה עדיף למשחקים... כי אני גיימר... ולא אוברקלוקר אבל בעתיד אני בטוח יעשה אוברקלוק... אממ אמרו לי לקחת את ה-GeIL 2gb Dual channel value אבל המחיר שם 3200 מזה צריך להיות זה אמור לעלות בכלל 1500 מקסימום טוב אז תגידו לי מה לעשות מה עדיף לי לקנות למשחקים...

• 8 תגובות
    • 647 צפיות
  3. היי לכולם אמרתם לי שמעבד סמפרון בסוקט AM2 יותר טוב ממעבד סמפרון בסוקט 754. אם ככה : 1-למה המחיר של סמפרון בסוקט AM2 יותר זול מסמפרון בסוקט 754?<סמפרון 3000 בסוקט AM2 עולה 330 ש"ח,סמפרון 3000 בסוקט 754 עולה 470 ש"ח> 2-למה במפרטים המומלצים של האתר מופיע הסמפרון בסוקט 754 כמעבד המומלץ בטווח המחירים הנמוך?

• 8 תגובות
    • 666 צפיות
  4. אני מעוניין בקרוב לרכוש מחשב חדש,עכשיו אני רואה ביותר ויותר מקומות שמדברים על זה שהחליפו את המתכת הנוזלית שהייתה בדורות הקודמים בין הפלטה המפזרת חום לבין הצ'יפ בגריז בדורות העכשיויים[אני מתכוון לכיסוי המתכתי שמרחיב את שטח הצ'יפ כדי לפזר חום,שכחתי איך קוראים לזה] ופה ושם אני גם רואה שמדברים על זה שהמעבדים החדשים יותר שמו בהם משחה טרמית יותר נורמלית[עד כמה זה נכון?!ואיך אני יכול להבדיל בהבדלי פס יצור ולדרוש מהחנות משו ספציפי?!בנוסף עד כמה המצב באמת גרוע ועד כמה זה יכול להגביל בOC] בנוסף איזה מעבדים מומלצים יותר לOC הI5 4670K או הI7 4770K [ראיתי שמספר פעמים אנשים אומרים שה4770K מתנהג יותר טוב כOCר] מצטער על כמות שאלות[שיכול להיות נשמעות קצת מטומטמות פשוט יש לי בורות כי אני ע…

5. מדובר במחשב ישן (7 שנים בערך) המשמש להצגת סרטים בלבד. הוא מחובר למגבר ב-S-Video מהכרטיס מסך ומהיציאה הדיגיטאלית של הכרטיס קול. מעבד : AMD Athalon 1400 Mhz לוח אם: Asus A7m 266 כרטיס מסך: Nvidia 5800 כרטיס קול: Creative Audigy זכרון פנימי: 1GB DDR הבעיה הייתה שהיה לוקח המון נסיונות להדליק אותו: כל פעם הוא היה מגיע לווינדוז (ולפעמים גם זה לא) ואחרי כמה שניות נתקע. ככה שבממוצע היה צריך משהו כמו 7 נסינות בממוצע עד שהוא היה מגיע לוינדוז בלי להיתקע. כל פעם שהייתי מפרמט הכל היה עובד אחלה לחודשיים ואז לאט לאט המצב היה חוזר לקדמותו בהדרגה. עכשיו אני חושב שגם הסי די התקלקל כי אני לא מצליח להתקין וינדוז מחדש. החלפתי לו כבר את כל החלקים מלבד הלוח אם, המעבד והכרטיס מסך כי אין…

• 8 תגובות
    • 617 צפיות
  6. Started by avi12641,

בקרוב אקנה מחשב חדש, בתקציב של עד 10,000 ₪, כך שאני רוצה שהחומרה תהיה כמה שיותר חזקה בשביל הפעולות שאני מבצע (עריכת וידאו, פיתוח תוכנות [Android Studio ,Visual Studio], משחקים כמו Just Cause 3 ,GTA V). מאחר והמעבד Intel Core i7 6700K בקרוב יתחיל/התחיל להימכר, מתי הוא יגיע לארץ? עריכה: אני רואה שהמעבד נמכר ב-Ivory. כדאי לקנות מהם? עריכה 2: פתחתי דיון חדש לגבי בקשת מפרט למחשב.

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by vitalik,

יש לי לו אם של אסוס P4PE I845PE ומעבד פנטיום 4 2.4. יש לי שלושה סלוטים לזיכרון בלוח,ויש ברשות שלושה זיכרונות של 256 ,שתיים במהירות 400 ואחד במהירות 333. השאלה שלי עם אני יכול להוסיף את הזיכרון של ה-333 לשתיים האחרים,ועם הם יעבדו בסדר בו זמנית שלושתם,ואיך זה ישפיע על עבודת המחשב.????? מודה לעוזרים! פעם ניסתי כבר אבל זה היה זיכרון 512 במהירות 400 וזיכרון 256 במהירות 333 ,והוא כל הזמן עשה לי ריסטרטים מעצמו.

• 8 תגובות
    • 689 צפיות
  8. Started by qpalzm,

נניח ויש שני מעבדים מאותו יצרן, מבוססי אותה ליבה, רצים באותו תדר (בערך), אבל הראשון FSB800 והשני FSB533. נניח שאת שניהם ניתן להרכיב על לוח תומך FSB800 בצירוף זכרונות DDR400. למה מקובל להעדיף את המעבד הראשון? הרי לשני יש מכפלה גבוהה יותר, והזכרונות/לוח יגבילו אותו פחות באוברקלוק.

• 8 תגובות
    • 752 צפיות
  9. Started by DeepShit,

נגיד 2 זכרונות של RDRAM 256 800 וכרטיס מסך FX 5200 למשל? יהיה שיפור ? ??

• 8 תגובות
    • 650 צפיות
  10. AMD הציגו (באופן לא רשמי) את פלטפורמת ה 4X4 שלהם בתערוכה. המערכת שכללה (כנראה) שני FX-70 בתדר 2.6Gha הריצה במקביל את הישומים הבאים: - שני מופעים של City of Heroes - שתי תצוגות של וידאו High-Definition - ובנוסף קידוד וידאו ולמרות זאת הכתב מדווח שעדיין המערכת הגיבה מהר מאוד למעברים בין החלונות. נחכה למבחנים. http://www.hothardware.com/viewarticle.aspx?page=3&articleid=884&cid=9

11. Started by nw,

יש הבדל משמעותי בין ATA 66 וATA 100? איך בדיוק מרגישים את ההבדל.. ההארד דיסק מגיב יותר לאט?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מה עוזר לי זיכרון דו צדדי (SDRAM)ומה יותר טוב זיכרון דו צדדי 100 MHZ או זיכרון צד אחד 133 MHZ

• 8 תגובות
    • 949 צפיות
  13. מבחינת מחיר וגם ביצועים. אני יודע שבכללי אינטל הרבה יותר מתקדם מ AMD ,כלומר המעבד הכי חזק של אינטל הרבה יותר טוב מכל מעבד של אייאמדי (אני לא מדבר על CI7). אם ניקח שני לוחות אם תואמים ומעבדים תואמים בביצועים של שני החברות מה יהיה יותר זול?

• 8 תגובות
    • 763 צפיות
  14. עד לפני כמה ימים היו למכירה באתר של הדובים מעבדי XP1700 בסטפינג JIUHB:0302, והתכוונתי לקנות אלא שביום שלישי הם פתאום נעלמו ובמקום זה מופיע באתר "סתם" מעבד XP1700 ללא ציון הסטפינג. כשהתקשרתי לשאול אמרו לי שכנראה שאין ליבואנים בארץ יותר את הסטפינג הזה. רציתי לשאול אם מישהו יודע על חנות אחרת בארץ שמחזיקה אותם (ושמתחייבת שהמעבדים שאני אזמין יהיו בדיוק מהסטפינג הזה) ? או שאולי נשאר לי רק לקנות בחו"ל (וגם שם המצב לא מי יודע מה)...

• 8 תגובות
    • 696 צפיות
  15. אוקיי הדגם שאני מעוניין לקנות הוא : Gigabyte GA-7N400 Pro nForce2 Ultra400 למי שלא מכיר ורוצה לקרוא את המאפיינים שלו הנה הקישור לאתר החברה (הקישור הוא מיידית לדגם שעליו אני מדבר) פשוט תעשו פאסט באקספלורר ותיכנסו (לאלה שנתקלים..) http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7N400%20Pro.htm תנו תגובות וכו' .....

• 8 תגובות
    • 688 צפיות
  16. ההפרש ביניהם לא כזה ענק אבל לא מבוטל. הבנתי שההבדל ביניהם זה שהK מסמל את העובדה שהמכפלה של המעבד פתוחה. אז יש שתי שאלות - לאיזה OC אפשר להגיע עם כל אחד ? מה ההבדל בביצועים ביניהם עם OC ? *מדובר בP67 כמובן ובקירור ‏Noctua NH-D14

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by aviram20,

היי כולם קניתי לאחרונה את מקסימוס 2 פורמולה של אסוס על הלוח יש את המחבר הרגיל של 24 פין בנוסף לזה יש עוד חיבור 8 פים אבל יש עליו פקק קטן על 4 פינים כך שמה שנשאר זה 4 פנים אם אני מוציא את הפקק יש לי 8 פינים בספק יש לי שני כבלים של הCPU אני חשבתי שהפקק הזה זה אם אין שני חיבורים של CPU (מה שבדרך כלל הולך עם הספקים הישנים יחסית) ויש רק אחד אז שמים את זה אבל אם יש שנים מוציאים את הפקק ושמים את שנייהם המחשבה שלי נכונה ? או שפיספסתי פה משהו ?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by hellyeahmofo,

המחשב בבית הוריי הלא צעירים החל לעשות אתחולים מחדש בתדירות הולכת וגדלה. הוא לקח את המחשב ל"מעבדת המחשבים שהוא מכיר", האם אבחנו את הבעיה כ"תקלה בלוח אם" והחליפו אותו בחדש. נתן לו קבלה רגילה של 420 ש"ח ללא שום פירוט על טיב העבודה. מה שנעשה נעשה, אני כרגע מנסה למזער נזקים, השוק הזה הוא כידוע ג'ונגל שלם ללא שום פיקוח, כל אחד היום הוא טכנאי מחשבים. האם אני יכול לדרוש ממנו חשבונית מפורטת העבודה שנעשתה ולא קבלה רגילה? לוח האם שהותקן הוא Manufacturer : ACER Product : EG31M Version : R01-B4 אני מניח שזה לוח אם מאוד ישן, אבל האם אני יכול לדרוש תעודת אחריות, manual ודיסק דרייברים? (האחרון אני מניח שלא ניתן בכוונה כדי להיות תלויים בהם). בחיפוש אגב לא ברור האם לוח האם הוא של ג'יגהבי…

• 8 תגובות
    • 884 צפיות
  19. שלום לכולם אולי אני טועה, אני לא חזק בתחום אבל אני בעל מחשב נייד D820, בחודשים האחרונים אני רואה שהוא די איטי למרות תחזוקה כללית שעשיתי. הסתכלתי ב-CPUZ ואני רואה שמהירות השעון היא באיזור 1 ג'יגה. אבל המהירות שכתובה ב-MY COMPUTER במאפיינים מדברת על יכולת של 2 ג'יגה. צירפתי תמונה. האם הוא באמת איטי מכפי שהוא צריך להיות או שזה ככה צריך להיות? תודה לכם וערב טוב [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום, אני מנבה להשוות בין ארבעת הדגמים הבאים: מעבד AMD Athlon II X4 640 Box מעבד AMD Athlon II X4 645 Box מעבד AMD Phenom II X4 925 Box מעבד AMD Phenom II X4 945 Box יש לי מספר שאלות: 1) מדוע בכל אתרי ה-BENCHMARK, למשל ב: www.cpubenchmark.net שני הראשונים מקבלים ציונים גבוהים יותר, למרות שלמעבדי Phenom יש נתונים טובים יותר (בגלל ה-L3 Cache, ואותה מהירות)? 2) אם אני הולך על ה- Athlon 2 - האם שווה להשקיע 100 ש"ח יותר ב-645 מאשר ב-640? המחשב הוא לשימוש ביתי בסיסי, אך המטרה היא לא לשדרגו בזמן בשנים הקרובות. (כאשר הצליחו לשכנע אותי שבכל מקרה האופציות האלה טובות יותר מה- i3-550....) תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by ykg,

היי, משהו יכול לתת קישור לסטיק של 8 GB או של 16 GB שיכולים לעבוד עם הזכרון הנוכחי \ סתם להתאים למחשב. כרגע מריץ ווינדוס 7.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Omri Salem,

הייי. אני רוצה לשפר את המחשב שלי בעקרון השימוש של המחשב בעקר לאחסון תמונות אבל אני משחק בו 2 משחקיי רשת והם DOTA 2 ו CS:GO שני המשחקים לא כלכך רציניים אבל עדיין בזמן האחרון המחשב שאיתי מעל 5 שנים מתחיל להראות סימני זקנה. בכל מקרה צירפתי תמונה של המפרט והייתי שמח לדעת מה הייתם משפרים קודם, בעקרון מה שהומלץ לי זה SSD אם יש מישהו שיודע להגיד לי שזה יתאים ללוח אם והאם באמת כדאי לקנות דווקא SSD אני אשמח. תמונה של המפרט שלי מצורפת

23. אני לא דואג כי תוכנת CPU-Z מזהה נכון את מעבד ה SEMPRON 2800 במחשב אבל חלונות לא מצליחה ממש לזהות את סוג המעבד ומסתפקת בזיהוי "משפחת" המעבד. עדכנתי את כל הדרייברים של הלוח ומערכת ההפעלה מעודכנת. אני יודע שהמעבדים הללו די חדשים אבל האם יש משהו שניתן לעשות ע"מ שחלונות תזהה את שם המעבד. זו לא בעיה רצינית, יותר בעיה אסטטית. תודה.

• 8 תגובות
    • 655 צפיות
  24. Started by robitusinm,

שלום לכם. ברצוני לשאול,האם זה נכון,שלבצע אופטימיזצייה לזיכרון דרך קבע,זה אינו בריא לזיכרון,זה שוחק ומקצר את חיי הזיכרון,המותקן פיזית במחשב ??? אצלי יש : שני כרטיסי זיכרון שכל אחד מהם 1GB וגם שני כרטיסי זיכרון שכל אחד מהם 0.5 GB . וינדוס 8.1 32 ביט ותוכנת Memory Improove Master בנק 1 +בנק 3 = 1GB בנק 2 +בנק 4 = 0.5GB תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אם כן - מהן ההגבלות ובאלו תנאים?

• 8 תגובות
    • 649 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.