עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. כבר כמה שנים טובות שאני קונה מחשבים לפי ההמלצות בפורום ובמדור המפרטים המומלצים. תמיד יצא שלצרכי הומלץ כאן לוח של גיגבייט. אני אומר באופן גורף: אין פעם אחת שלא היו בעיות איתו. אם בבקר GSATA שלהם, שתמיד נדרשתי לכבותו, אם בעיות ב AHCI שגם תמיד בסוף נאלצתי לבטלו מהביוס, וכעת במפרט הנוכחי, ריסטרטים עצמאיים (בעיה ידוע בכל העולם עם הלוח הזה), שגם נפתרת רק אם אני מכבה לא מעט דברים בביוס. בקיצור, נמאס. אני חושב שנתתי מספיק צ'אנס (לפחות 6 לוחות ברצף). אודה להמלצה שתתאים למפרט שלי ללוח שאינו גיגבייט. אסוס יהיה נחמד, אך ממש לא חייב. משהו מקביל לשימושי מולטיטסקינג כבדים, מעט משחקים (CS) וזהו.

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. יש לי את המעבד AMD64 3200 1MB ?754 וואני חושש שהוא מתחמם יותר מדי מכוון שאפילו במשחק GTA VC יש אחרי זמן מה תקיעות. בתוכנה EVEREST כתוב שהטמפ' של המעבד הייתה 68 , ובמנוחה היא 45-50 , עד כמה התוכנה מדוייקת?? והאם אני צריך להחליף קירור שהוא של TT למעבדי AMD64 אבל הוא נראה די פשוט תודה רבה לעונים SHIMON1

• 9 תגובות
    • 788 צפיות
  3. Started by Maor Shahar,

שלום חבר'ה! אני כבר מודה לכל מי שינסה לעזור לי.. אז ככה יש לי כמה שאלות לפני שאני קונה מחשב חדש... בקשר לרכיבים.. דבר ראשון איזה מעבד עדיף כיום... הקורנו E6300 או D950? מה חשוב יותר...? המהירות שעון? או הדגם? דבר שני... איזה לוח כדאי? האם שווה להשקיע בלוחות 975X או ש 965 עושים את העבודה? בכל מקרה איזה דגם מומלץ? תמיד היתי עם ASUS לאחר GYGABYTE אחד... (שהצטערתי עליו) אבל האם ASUS עדין מובילים? או שאולי עדיף INTEL? דבר נוסף מה חשוב יותר... המעבד הגרפי בכרטיס המסך? או הזיכרון? X1600PRO 512MB או X1800 256MB?! לדוגמה.. או שאולי בכלל עדיף NVIDIA? למרות שאני דיי חושב שאני נעול על ATI... עכשיו לזכרונות... עדיף מהירות או כמות? 1GB 667MHZ? או ללכת על 2GB 533MHZ? אולי 1GB 8…

• 9 תגובות
    • 589 צפיות
  4. Started by maXopka,

טרגדיה. אחרי שנים של שימוש אוהב של אמא היא החליטה שהיא לא צריכה אותי יותר ןלכן אני מחפש משפחה חדשה. כשהיא הלכה, היא לקחה איתה את כל יכולות הרייד של דיסקים שלי, 4 במספרם ונותרתי בלי מידע מאוד חיוני, שצברתי במשך שנים. הבעיה היא שבקר הרייד היה מובנה בתוך הצ'יפסט של הגשר הצפוני 680I SLI ולכן אני מאוד מתקשה למצוא כיום לוח בעל צי'פסט זהה ע"מ שאוכל להציל את המידע ולוח אם זהה לא ניתן להשיג כיום בשום חנות. האם יש פתרון בדמות לוח אם מודרני או פחות, עם צ'יפסט זהה או דומה, אבל עדיין יכול להפעיל את הבקר רייד על דיסקים שלי? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. שלום לכולם אני רוכש מחשב חדש בקרוב ועומדות בפני שני אופציות רכישה, של שני לוחות-אם של INTEL. האחד - DG33FB השני - DP35DP הייתי רוצה לדעת, אם אתם בתור מומחים יודעים מה ההבדלים בינהם מבחינת ביצועים (לא החיבורים שאת ההבדלים בינהם אני מצליח להבין מהמפרט שלהם) המחשב יעבוד בעיקר בתוכנות פוטושופ, ברידג', תיכנות אינטרט, פלאש שאר המחשב , אם זה משנה, יהיה מעבד 4 ליבות Q6600, 4 GB זיכרון כרטיס מסך 8800GT, ובשלב הזה יריץ XP. מה אתם אומרים ?

• 9 תגובות
    • 805 צפיות
  6. שלום הזמנתי את המחשב הזה: מעבד: AMD Athlon 64 3500 (939-pin) Oem Venice לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D דיסק קשיח: Westren Digital 200GB SATA II JS 8MB 7200RPM כרטיס מסך: Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH MyVIVO ספק OCZ ModStream Power Supply 450W עכשיו אני לא יודע איזה זיכרונות לקנות Mushkin 1GB 2x512MB XP4000 2-2-2 Redline ??? או Kingston 1GB (2x512) Dual 400Mhz PC 3200 CL2 HyperX ??? או OCZ EL DDR 1024MB 400MHZ PC3200 Dual Channel Platinum Rev 2??? טווח המחירים של כל הזיכרונות האלה הוא בין ה 1350 או שלא יודע שפשוט לקנות 2 זיכרונות של 1024 של ADATA באותם מחירים ? מה אתם אומרים ?

• 9 תגובות
    • 724 צפיות
  7. Started by j-cool,

אתמול הלכתי ללמיר מחשבים ורציתי לקנות את ה-amd athalon 64 3000 והוא אמר לי שזה לא נושא ועדיין בשלבי פיתוח וזה מוצר חדש פשוק והמתיץ לי על intel p4 3.0 800mhz האם זה נכון מה שהוא אומר או שמה הוא סתם מנסה לדחוף לי intel. דבר שני אני רציתי לוח abit kv8-max3 הוא אמר לי של-abit יש הרבה בעיות במתחים ושהם פשוט חברה לא טובה והמלית לי על לוח gigabyte ga-k8nnxp-940 amd איך הלוח אם הזה משתווה ל-abit (הןא יותר יקר ב-200 ש"ח מה-abit).זכרונות הוא דווקא נתן לי corsair winx1024 3200 llpro שלפי מה שאני הוינתי שהם מצוינים ןעוד במחיר מצוין 1817 ש"ח כשב-pch הם עולים 2248 ש"ח. האם החלקים שהוא הציע לי יותר טובים ממה שאני רוצה או שהוא סתם מנשה לדחוף לי דברים יקרים יותר? אני היתי מודה אם תתנו …

• 9 תגובות
    • 777 צפיות
  8. Started by X7-007,

המעבד הזה ב 500 ש"ח פחות מאינטל ולא מראה כל כך הבדל גדול ב FPS במשחקים, אולי 10 פחות לשם או פה ובנוסף הלוח אם זול פי 3. בשילוב כזה אפשר לקנות את המעבד + לוח אם + זיכרונות מצויינים + קירור מים או HYBRID וכל השאר כבר יש לי. אני עדיין עם Q6600 כי אינטל ממש פאקים בעניין ה SOCKET כל שנה ומעבדים שמראים רק הבדל של 15-30 FPS במקרה הכי טוב בזמן שהיה לפני 4-5 שנים לכן לא שידרגתי לא פעם אחת את הלוח אם או את המעבד, החלפתי אך ורק זיכרונות ל 8GB כי זה היה משהו שבהרכח זול ומשתלם בתנאי עבודה.

9. Started by kobi_af,

יש לי עכשיו לוח אם עם סוקט 478 ומעבד של אינטל(נורטהוד 2.4) אם בעתיד אני ירצה לשדרג תלוח אם אני יצטרך להחליף גם תמעבד?

• 9 תגובות
    • 859 צפיות
  10. Started by ZaKeN17,

אני רוצה לקנות מחשב שכולו יהיה אינטל כולל הלוח אם. ורציתי לדעת אם הלוח הזה טוב, אם הוא תומח בSATA2, וכל הדברים החשובים והאם יהיה ניתן לעשות אוברקלוק טוב עם הלוח...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום, ברשותי כרגע מחשב i5 760, לוח אם p55, וזיכרון 4GB של transcencd, בשני סטיקים של 2GB 1333 דואל צ'אנל.. לפני כמה ימים התקנתי SSD ואני חושב על לשדרג את ה - RAM, כדי לאפשר לו לעשות יותר חישובים כדי להקל על ה - SSD... איזה שדרוג כדאי/מומלץ? או שמא אולי בכלל אין צורך.. חשבתי על אולי להוסיף 8GB, ואז שיהיה במערכת 12GB, אבל אני תוהה אם יש התנגשות בנושא של דואל/טריפל צ'אנל וכו.. בכל מקרה, אשמח לעצה לגבי מה השדרוג הכי כדאי/משתלם שאני יכול לעשות.. המון תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by BENNY-L,

מישהו יכול להראות לי בתמונה איפה נמצא הציפסט תודה

• 9 תגובות
    • 952 צפיות
  13. Started by Warhead,

קודם כל, אני לא בטוח שזה הפורום הנכון... טוב בכל מקרה יש לי את המחשב הבא בבית Pentium 3 800 asus motherbpard mashu 256 sdram gf 4 mx400 ואני מתכוון לשדרג את החלקים (המחשב לא יהיה מיועד למשחקים אלא לעבודות ואינטרנט ושיעבוד מהר בעיקר) עכשיו יש לי בסביבות 2000-2200 שקל להשקיע בעניין (רצוי פחות) ואני רוצה גם לכלול בפנים הרכבה של המחשב. בכל מקרה יש לי כמה שאלות נוספות הבנתי שעדיף amd מכמה אנשים, אבל האם זה אומר שאני צריך להחליף גם ספק/מארז/דיסק קשיח? יש לי דיסק קשיח יחסית ישן של 40 ג'יגה, כדאי להחליף גם אותו? (אין צורך ביותר מקום, פשוט שאלה לגבי מהירות) זהו בעיקרון. תודה רבה על העזרה.

• 9 תגובות
    • 532 צפיות
  14. אני רוצה לשדרג את המחשב שלי, הבעיה היא שאני חושב שהמעבד הישן שלי P4 2.8 הוא בשוקט 435. (יש לי לוח של אסוס P4P800 SE , ואמרו לי שללוח הזה יש את השוקט הנ"ל, אם טעו ויש לו שוקט אחרת תגידו בבקשה) עכשיו, אני משדרג את כל המחשב כך שכרגע המפרט לא משנה, כולל לוח, כך שאני צריך לדעת איזה לוח לקנות, שיהיה תואם למעבד. (אם השוקט היא של המעבד שלי היא 775 אני לא ישדרג את המעבד)

15. Started by kayben,

מעבד: i5 - 4590 לוח אם: asus h81m-k תמונה מהביוס: הוא מזהה את 2 הזיכרונות, אחד בתדר 1600 ושני בתדר 1333 מצורפת תמונה. במחשב הווינדוס לא מזהה, אני צריך לשנות איזו פונקציה בביוס / בווינדוז?

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by G-SHOCK,

שלום לכולם ברשותי לוח אם של אסוס p4p800deluxe ומעבד 2.8c של אינטל. אבקש המלצה לזכרונות שיעבדו באופן המיטבי עד סכום של כ 800 ש"ח.אם ניתן אבקש דגמים ספציפיים. מיועד למשחקים בינוניים,עריכת סרטים ואינטרנט. תודה מראש

• 9 תגובות
    • 668 צפיות
  17. איזה לוח מבין הלוחות האלה עדיף לי לקחת אינטל 965G גיגהבייט 965G MSI 965P יש לציין שאני לא צריך כרטיס מסך מובנה אני קונה כרטיס מסך נפרד.. אז איז המבין הלוחו תעדיף לקנות..?

• 9 תגובות
    • 651 צפיות
  18. Started by omerz90,

שלום, בקרוב אני הולך לקנות מחשב עם מעבד Core I5 750 ולוח אם P55-UD3 ואני לא יודע איזה זיכרון בעל 4 ג'יגה ועם DDR 3 יתאים לי, אני הולך לקנות את המחשב בP-SEE ואני חושב שמצאתי זיכרונות של A-DATA שיתאימו לי, עכשיו אני מעוניין שתגידו לי איך הזיכרון שבחרתי ואיך החברה A-DATA?, עכשיו במחשב יש לי זיכרון שלהם של 1 ג'יגה DDR 2 ואני מאוד מרוצה, טוב הנה הזיכרון:http://www.p-see.co.il/product.asp?productid=1828

• 9 תגובות
    • 878 צפיות
  19. Started by brustobristo,

שלום, אני מתכוון לקנות את המעבד הזה, ורציתי לדעת קצת על מידת החום והרעש- כמה הם פולטים, והאם הם באמת יכולים לפגום בחוויה? והאם צריך מאוור אקסטרה או משהו מיוחד? להשוואה יש לי מעבד פנטיום 4 2.8 והוא פולט חום ברמה שמעצבנת אותי. תודה רבה!! אשמח גם לשמוע חוות דעת לגבי ביצועים והFSB של 1066 אני די משמש במולטיטסקינג( לדוגמא: תוכנת ביטורנט ברקע, הפעולות במחשב מבוצעות ע"י זיהוי הקול של וינדוס ויסטה-נ.ב זה פועל די אחלה, שומע קצת מוזיקה, הרקע של המסך זה וידאו בתוכנת DREAM SCENE, גולש לי באינטרנט, וצופה בסירטונים ביוטוב)

20. שלום חבר'ה, רציתי לשאול אותכם אם אתם יודעים מה האופציות הבאות ב BIOS עושות: USB Park Mode USB TD Reads USB Periodec Data Reads USB Asyn Data אני שואל זאת בעקבות בעיות שהמודם USB שלי עושה על המחשב הזה בלבד, ואני מסה אולי לפתור אותן, לפני שאני קונה מודם חדש. תודה!

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  21. שלום, לפני מספר חודשים קניתי מחשב. הזמנתי את הזיכרון: RIPJAW 4GB DDR3 1600MHZ PC3-12800 לפני כמה ימים רציתי להוסיף עוד סטיק של 4 GB לסלוט הפנוי שלי וכדי לבדוק איזה זיכרון יש לי בדיוק, הורדתי CPU-Z. CPU-Z, בלשונית של SPD רושם בMAX BANDWITH שיש לי: PC3-10700 (667 MHZ) o האם זה אותו הזיכרון? ואם כן, מה עליי לחפש בEBAY? 12800? תודה.

• 9 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by eli_a2006,

איך הוא אני אולי יקנה אותו למטרת אובר-קלוק כמובן .

• 9 תגובות
    • 520 צפיות
  23. בטח שאלו את זה הרבה פעמים כבר.... אם אני קונה ועד מעט E6600 הוא ייתן לי ביצעוים טובים עוד איזה שנתיים-שלוש? וכדאי לי לחסוך קצת ולקנות לוח אם שתומך בDDR3 או לקנות לוח אם זול יותר? תודה לעונים

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  24. סמינר שערכה יצרנית השבבים במזרח הרחוק הציג את מפת הדרכים שלה עבור הרבעונים הקרובים, עם תוכנית להעניק לנו משושי ליבות שולחניים כבר ברבעון הנוכחי לכתבה

25. אז ככה אני כבר כמה ימים שובר את הראש ומחפש את הלוח המתאים למעבד 2600k ולא מוצא. בהתחלה חשבתי ללכת על הAsus p8p67 deluxe אבל הבנתי שהמחיר שלו לא מצדיק את מה שהוא בא איתו. מתוכנן OC. לא מתוכנן SLI או CROSSFIRE . תקציב- 1200 אבל אם אפשר לוח בפחות שיתן ביצועים דומים לdeluxe אז למה לא. תודה לכם .

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.