עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by HuGeBeAsT,

חברים שלום, המעבד שלי מתחמם גם לאחר ניקוי יסודי של המערכות. הוא מגיע ל99 מעלות ואולי אפילו יותר.. כמו שרואים בתמונה בקובץ המצורף המאוורר מסתובב באותה רמה קבועה אבל המעבד קופץ לרמות גבוהות אם תוך כדי הפעלת משחקים או הפעלת תוכנות. ברגיל המעבד נמצא על 60 מעלות. איך אני יכול להוריד את החום של המעבד בעצמי ללא קניית מערכת קרור ?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by galmic,

היי, יש לי לפטופ Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 שהגיע עם 8Gנ זיכרון (יש עוד סלוט 1 פנוי). אני מעוניין לשדרג (להוסיף לכל הפחות עוד 8 או בפיתרון שאני מעדיף להוסיף עוד 16 לסה"כ של 24) בדקתי ב CRUCIAL ורשום שם שאפשר להוסיף עד 32 מקסימום. https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/lenovo/ideapad-gaming-3-15imh05 לעומת זאת שירות הלקוחות של לנובו אומר שהיצרן רשם ב spec מקסימום 16 (התמונה מהאתר הרשמי) ושלחו אותי לדבר עם המעבדות שמטפלות בלנובו (עדיין באחריות) ושם אמרו לי גם מקסימום 32. אז יש לי כמה שאלות: 1. למי להאמין? 2. במידה ואפשרי מעל 16, האם הפיתרון של 24 גיגה הוא טוב? (ההבדל בין קניית סטיק של …

3. כפי שניתן לראות, רשום שיש לי בערך 1.5/2 ג'יגה תפוסים, אבל נרשם לי ש11.4 ג'יגה תפוס (למרות שמסומן Show processes from all users)! בהערכה זעירה - גם אם ניקח את Working Set, Peak working Set, Memory (Private Working Set), Commit Size ונסכם אותם ביחד, נגיע אולי ל8-9, לא 11.4... אז מאיפה זה מגיע? וירוס מסתורי? או שהערכה הזעירה שלי לא נכונה ובאמת מסכמים את כולם? [ATTACH=CONFIG]9474[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]9475[/ATTACH]

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. כמו בכל שנתיים אני מחליף את המחשב הנייח שלי הגדול בדרך כלל אני קונה לוחות אם מהיצרן הבלתי מנוצח ג'יגה בייט אני ממקם את המחשב שלי במקלט ושם הקירות בנויים מבטון מזויין למרות שיש מזגן לפעמים החום הוא אדיר וגם מזגן לא כזה תמיד עוזר אני יודע שיש פתרונות קירור שונים ומגוונים אבל קודם כל חשוב לי לבחור לוח אם איכותי שיכול לעמוד בחום מסיבי של חדר אטום ולא נושם מדובר בחדר שהוא למעשה חדר עבודה שחם בו ברמות כמו כן אני משתמש במחשב לשרטוטים ולתחום ההנדסה אודה לעזרתכם

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by ffetetg,

שלום אני מתעניין לרכוש לוח אם של AMD החדש שמעבדים עובדים ב- 1800 MHZ ולכן צריך סטיקים של 4 GB ליחידה לא מבין איך AMD לא חשבה עח זכרונות מתאימים משהו יודע על זכרונות 2200-2400 MHZ ? http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3927#ov

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by ToMeRv32,

שאלה קטנה - האם יכול להיות שסלוט זכרון נפגם בגלל ספק ג'נרי? כי יש לי ספק ג'נרי וסלוט זכרון שהפסיק לעבוד בשלב מסויים בחייו של המחשב הצעיר שלי אני מדבר על החיבור עצמו, לא על כרטיס הזכרון.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by adlanm,

זה משהו שאפשר לראות או לבדוק בלי לוח אם?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. שלום בקורב יגיע אלי 1800+ ואני מתלבט בין לוחות אם אני מתכוון לעשות אוברקלוק לFSB אבל לא רוצה לאבד את האחריות אז אני צריך לוח שפותח את המכפלה אוטומטית חשוב שלוח יהיה NFORCE 2 או KT400 ושמחירו לא יעלה על 700 ש"ח (כמה שפחות יותר טוב)

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by mzlbat,

היי יש לי כמה שאלות בקשר ללוחות אם ואני ישמח אם מישהו יהיה סבלני ויעזור לי 1. בכללי איזה לוחות יותר טובים למעבדי אינטל ג'יגהבייט או אסוס ? 2. אני רואה שיש הרבה לוחות שיש עליהן כרטיסי מסך ורציתי לדעת אם כדאי לקחת לוח כזה < ( שיהיה רק רסירברי אם הכרטיס המסך הרגיל ידפק ,ובמקום לשבת כמה ימים בלי מחשב עוברים למובנה ?) 3 . יש לוחות עם תדר 1333 ואחרים עם 2200 , זה משנה כך כך ? אמנם יש זכרונות בהרצים האלה אבל המעבדים יש להם את המהירות הזאת למשל I7 ? 4. לבדוק את מעבד מסוים ואני רואה Max Turbo Frequency 3.6 GHz וה Clock Speed 2.93 GHz הכוונה שזה מסוגל או המקסימום אחרי אוברקלוק ? ומה זה Intel® Turbo Boost Technology ומה הקשר בינו לבין Max Turbo Frequency 3.6 GHz ? …

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. לא נראה לי שאי פעם המחשב יגיע לניצול של כל ה 4GB. האם יהיה טוב יותר לבטל paging?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by Yehudaa,

מי יותר חזק ? כמה ה E2200 עושה סופר פאי 1M ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by elr3,

שלום, יש לי מחשב עם מעבד P4 1.4 לוח אם: D850GB (קצת מיושן... מצטער) הסיפור הוא שיש לי זיכרון DDR 512MB חדש והוא לא מתאים ללוח אם הנ"ל. כיון שהתקציב שלי מוגבל, אני לא מתכוון להחליף מעבד כרגע. האם יש לוח אם שמתאים למעבד ולזיכרון הנ"ל???? במחיר סביר??? כרגע יש לי 256MB ב- 4 סימים של 64 RDRAM תודה על העזרה

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. אז ככה, יש לי כרגע במחשב רק 512 זכרון של קינגסטון זכרון פשוט... עכשיו זה בסטיק אחד ואני רוצה להעיף אותו, ולקנות 2 סטיקים של ג'יגה(משמע 2 ג'יגה בדואל צ'אנל)... עכשיו אין לי כ"כ תקציב, גג 1200 ש"ח(אין אפשרות לחריגה) ואני מעוניין בזכרון DDR 400Mhz.... מקווה להסבר על דואל צ'אנל, על תזמוני זכרונות(אני לא מבין מזה 2-3-5-5 או כאלה בסגנון, לא אומר לי כלום אני רוצה לדעת!). וגם אם אפשר המלצה לזכרונות שישרתו את המטרות שלי, בכללי זה אולי יהיה OC מינימלי בעתיד הרחוק, אבל לא יותר מזה... תודה

• 24 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by yirmio,

אני רוצה להוסיף זיכרון למחשב. כרגע יש לי 512 מ"ב מסוג DDR במהירות 166MHZ בשני סלוטים של 256. הלוח אם הוא intel d845gebv2, הנה קישור לפרטים: http://www.intel.com/design/motherbd/bv2/ לא צריכה להיות בעיה לשים שני זכרונות של ג'יגה על כל סלוט, נכון? אם אני קונה זכרונות DDR במהירות 400 MHZ, אמורה להיות בעיה? או שפשוט הזכרונות יעבדו במהירות נמוכה יותר? פשוט אני לא מוצא זכרונות במהירות נמוכה יותר. תודה!

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. שלום אני מחפש: כבל לחשמל של מאוורר מ 3 פינים ל.. 4 פינים. (עבור מאוורר 120) איפה ניתן לרכוש? חיפשתי מלא באינטרנט. לא מצאתי. עכשיו שאלה לגבי מאוורר של ספק. יש לי בלוח אם מקום למאוורר של ספק (רשום עליו PWR FAN) למה הכוונה? אם זה למאוורר של הספק אז מאיפה יוצא הכל שלו או שצריך מפצל מאיפשהו לשם? יש לי ספק 400W של HuntKey אחרת אם אני לא מחבר את זה אז בתוכנה של ה - H/W Monitor זה מצפצף לי. תודה.

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. שלום רציתי לשאול, האם שווה לשים במחשב חדש מעבד דו ליבתי מהסדרה החדש של אינטל כמו http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=20632 או שעדיף ללכת על מרובע ליבות? מבחינת מחיר הם דומים, ההיתרון שאני רואה כרגע לכפול הליבה הוא בנושאים כמו SSE 4.1, FSB של 1333 וכו' וכמובן מהירות של 3.2 ג'גה הרץ בקירוב (ואפשרויות OVERCLOCKING רציניות) מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by gopher,

חשבתי על השילוש הבא G.Skill 2GBPK 800MHZ 4-4-4-12 Core 2 Duo 6400 GA-965-DS4 הבעיה שאין לי מספיק כסף ואני צריך לרדת באחד או שניים מהרכיבים ל6300, 965-DS4, או זכרונות של 667. אני מניח שבעיקר המעבד חשוב אז איפה כדאי לי לוותר בלוח אם או בזכרונות? במה אני ארגיש יותר את ההבדלים? וחוץ מזה עוד שאלה לגבי הזכרונות האלה , הם מתאימים בכלל ללוחות 965 של gigabyte ? הבנתי שיש בעיה עם המתח של חלק מהזכרונות אבל אני לא יודע איזה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by RT2,

טוב אז הרכבתי הכל, וישר כמו שזה עשיתי בנצ'ים. לא נכנסתי אפילו לביוס, ולא שיחקתי עם שום הגדרה בשום מקום כמו שאומרים, "לא נגענו". הOC הראשוני יבוא מחר או מחרתיים, כרגע חסרים לי 2 מאווררים למארז..בלעדיהם אני לא רוצה להתחיל. אשמח להצעות, שיפורים ותגובות רציניות. המפרט בחתימה.. http://img236.imageshack.us/my.php?image=cp2ac8.jpg

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני עכשיו בתהליך של רכישת מחשב "כפול ליבה" 3.4 MHz מציעים לי לוח של צ'יפסט 945 ו 946 מתוצרת MSI ההבדל ביניהם 300 שקל, כמובן שה 946 הוא היקר יותר. השאלה היא מה ההבדל ביניהם, ואם יש הבדל משעמעותי ששווה את ה 300 שקל. בנתיים התשובה היחידה שקיבלתי היא שה 946 הוא חדש יותר :-X מוכר לא מקצועי תודה מראש, מיכאל

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by roma,

אני רוצה לוח זול בתצורת מיקרו atx עם כרטיס מסך מובנה חזק יחסית, כמו כן שיאפשר לי לנסות לפתוח את הליבה הרביעית וגם שיהיו לו יכולות oc טובות. יש חיה כזאת?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. ..שנקנו ב-eBay. [קיט של ג'יגה (2x512MB) מסוג DDR PC3200, דגם F1-3200DSU2-1GBFX ; CL2 2-2-5] אחרי קניית HD חדש בניסיון להתקין מערכת הפעלה ללא הצלחה ולאחר מספר בדיקות בנוסף ל +memtest הבעיה נמצא בשני זכרונות הקיט. - איך אני בדיוק ממש את האחריות עבורם? לשלוח לחברה בחו"ל? ליבואן? - האם זה נכון שהמושג "אחריות לכל החיים" היא למעשה אחריות למוצר כל עוד הוא בייצור, מכיוון שסביר מאד להניח שדגם זה כבר לא בייצור... תודה, ריפר.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by offirg8,

שלום, קניתי מחשב חדש עם מעבד Q8200 QUAD , כשהסתכלתי ב- TASK MANAGER ב- PERFORMANCE ראיתי רק שני חלונות של עבודת המעבד, האם ככה זה צריך להיות ? או שאני אמור לראות 4 חלונות? תודה מראש אופיר :s05:

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by catsmonster,

קניתי חצי מחשב, כרטיס מסך HD5850, מארז COOLER MASTER 690, ספק חזק (650W), ומאווררים (השאר אני משתמש מהמחשב הקודם שלי). אני אולי יעשה OC למעבד ולכרטיס אבל אני עדיין לא סגור על זה. אז ככה, יש לי שתי אפשרויות (ואחת שלא בטוח שהיא אפשרית, אבל בשביל זה יש לי אתכם). 1. לחכות חודשיים שלושה, ולקנות CORE I5 כשמחירי הלוחות אם P55 ירדו, ואז אני גם צריך להוסיף עוד זכרונות- בערך 2000 ש"ח אחרי שירדו המחירים. 2. לקנות לוח אם לתושבת AM3 במחיר סביר, ולקנות את PHENOM II (כרגע לא משנה איזה דגם, יהיה משנה רק אחרי התשובה) ואז אני גם (לפי מה שהבנתי) לא צריך לקנות זכרונות חדשים, ואני סוגר מחיר בסיביבות ה- 1200 ש"ח. 3. לקנות Phenom II x4 Quad-Core 940 שתומך בתושבת AM2 (שיש לי כרגע בלוח אם)- יעלה …

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. שלום וברכה! היום הרכבתי את המחשב החדש ונשאר לי רק להרכיב תדיסק קשיח ואת הצורב.... ישלי מעבד i3 3220 אינטל בגרסת tray עכשיו כשהרכבתי את המעבד שמתי לב שאיפה שהפינים מתחברים לתושבת של הלוח אם יש מדבקה והתלבטתי מאוד האם להסיר אותה או לא, מה אתם אומרים להסיר או לא???והאם בחנות tms האחריות מתבטלת אם אני מסיר? אני רוצה לשמוע חוות דעת לגבי העניין של המדבקה בעניין אחר משהוא נוסף שקשור גם: בנוסף במעבד קיים מין פלסטיק/ברזל שרשום עליו את השם של המעבד לדוגמא במצב שלי intel core i3 3220 3.3ghz וכמו בהרבה מעבדים שהרכבתי בעבר אפשרי להוציא תחלק הזה, השאלה היא האם אפשרי להוציא את החלק הזה????החלק שמחובר למעבד והוא נמצא באזור כשמרכיבים את המעבד האזור מופנה אלינו....

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Blablabla Bla,

שלום לחבר יש מעבד 7700k במידה והלוח תומך ב oc האם הוא יכול לשדרג למעבד 9900ks? ד"א אני לא זוכר איזה לוח אם יש לו

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.