מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני טכנאי מחשבים זמן רב. לאחרונה אני נכנס חזק לנושא בדיקות הביצועים של מערכות. קיבלתי מחשב לתיקון עם בעיות תוכנה בפוטושופ CS5 ואחרי תיקון התוכנה שעבר בהצלחה בדקתי לו ביצועים עבור בעלי המחשב (חברה כלשהי) .המחשב כשלעצמו עובד מעולה ומריץ עריכות בדו מימד בעיקר תוכנות ADOBE המפרט של המשב הוא : מעבד i5-760 לוח אם asus p7h55 usb3 זכרון 8GB דיסק קשיח 1T WD כ מסך gigabyte ASUS EAH5770 מערכת הפעלה win 7 home prem 64bit התוצאות שהוא מקבל ב pcmark 7Version: 1.0.4.0 היא 2624 המערכת השניה אמורה לתת תוצאה נמוכה משמעותית מעבד I3-2100 לוח אם ASUS P8H61 MLE זכרון 4GB דיסק קשיח WD 500GB כ מסך -מובנה מערכת הפעלה win 7 home prem 64bit התוצאות שהוא מקבל ב pcmark 7Version: 1.0.4.…
-
- 2 תגובות
- 608 צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם. במסגרת שדרוג שביצעתי למחשב, החלפתי את הלוח אם לאחד יותר טוב מבוסס צ'יפסט P35 לעומת הישן שהיה בסיסי ומבוסס צ'יפסט G31. בנוסף גם העליתי את כמות הזיכרון מ 3GB ל- 6GB, מה שגרר להתקנה מחדש של מערכת ההפעלה - 64 ביט. הרבה אמנם לא יצא לי להתעסק עם המחשב לאחר השדרוג, אך האם אני אמור להרגיש בקפיצה כלשהיא בביצועים? ה- OC למעבד נשאר זהה - 3600 מה"ז ב- OC לעומת 3000 מה"ז תדר בסיסי, שאר הרכיבים נשארו זהים. בנוסף האם אפשר בחלונות 7 להעביר את קובץ הזיכרון הוירטואלי שיעבוד על הזיכרון במקום על הדיסק הקשיח?
-
- 5 תגובות
- 605 צפיות
-
-
יש לי שאלה מאוד פשוטה: התדר הרגיל של המעבד הזה הוא 3.3 אך שמעתי שיש לו turbo boost והוא מגיע ל 3.7 רציתי לדעת איך הוא פועל והאם הוא אוטמטי הוא שצריך לשנות משהו ב bios?
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ברשותי לוח ASROCK Z68 EXTREME 4 אליו חיברתי דיסק OCZ VERTEX 3 120GB יש לי ספק אם חיברתי אותו לSATA 3 או SATA 2. לפי היצרן יש לו שני פורטים SATA 3 עם בקר MARVELL ועוד 2 פורטים SATA 3 עם בקר intel שאלתי היא מלבד הסתמכות על הוראות היצרן איך אפשר לוודא האם השתמשתי בפורט SATA 3 של MARVEL או של INTEL יש איזה שהיא תוכנה שמציגה את זה ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, ביקשו ממני המלצה ללוח אם ומעבד i7 בתקציב 2,200 ש"ח זה סופי והבנאדם נעול על i7... הלוח צריך לתמוך SATA3 ו USB3 ולתמוך בעוד כול מיני חידושים , רק לא לוח מחברה MSI. אין צורך ב OC - הבנאדם לא יעשה OC בחיים... חנות מעודפת http://www.rsm.co.il/ שאלה שלא קשורה לפורום הזה: מה עדיף כונן SSD או SAS : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1881 או http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1849 תודה רבה!!! :-*
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
היי כולם אז ככה אני ממש נמצא בנקודה שאני לא מבין טוטאלית איך בעצם ה-I7 עובד כל אחד אומר לי דברים שונים לגמרי.. אז אני מבקש אם אתם יכולים לתת לי הסבר מפורט שמסביר בעצם איך ה-I7 עובד עם כל הליבות הוירטואליות והליבה הגראפית והכל בעצם. ועוד שאלה..מה ההבדל בין ה-I7 2600 ל-2600K כנ"ל לI5 52500 ל-2500K. תודה לעוזרים.
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום אשמח להסבר על ההבדלים בין לוות האם הללו? ביחוד לגימינג והמלצה על לוח לא יקר מידי לoc עתידי וללא cf sli חשבתי על asrock z68 pro תודה
-
- 7 תגובות
- 852 צפיות
-
-
היי, אני חדש פה ואני ממש לא מבין במעבדים ולוחות אם ובכלל בחומרה. באתי לפה אחרי ששמעתי זה הפורום הכי אמין שיש.. אוקי אז לנושא, המפרט שלי זה q6600 כרטיס מסך 260 gtx 4 g ram win7 64 bit ספק 500 וואט לוח אם לא יודע אבל הוא ישן כמו המעבד(משו כמו שלוש שנים) אני צריך שתמליצו על שידרוג של מעבד ולוח אם שהכול ''יתאים'' אחד לשני. התקציב הוא 1000 . דרך אגב בכמה אני יכול למכור את המעבד שלי?(4 ליבות) תודה :]
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
-
-
שלום חיפשתי לוח למעבד בולדוזר שתומך ב- PCI-E 3.0 ולא מצאתי לוח עם PCI-E 3.0 http://www.amtronics.co.il/catalog/productsCat.aspx?maincat=7&cat=5&subcat=65
-
- 2 תגובות
- 660 צפיות
-
-
המפרט שלי היום הוא זה: מעבד: p4 d820 (כפול ליבה מהירות 2.8MHZ) לוח אם: p5w hd delux זיכרון: 3g ddr2 800MHZ כרטיס מסך: ati hd 5770 כמו שאתם רואים המעבד כבר חלש ויוצר צוואר בקבוק. אין לי הרבה כסף התקציב לשידרוג המעבד הוא מקסימום 850 שקל. חשבתי להחליף למעבד Q9550 שיחזיק לי עוד כמה שנים ואז אני כבר אחליף לוח אם מעבד וזיכרון. השאלה האם כדאי להשקיע בכזה מעבד יקר או לבחור מעבד פחות טוב? ד"א השימושים שלי במחשב זה הרבה משחקים וסרטי HD (שכבר לא עובדים אצלי) עד עכשיו שרדתי עם המעבד הזה רק בגלל שהוא עובד במהירות 3.8GHZ.
-
- 4 תגובות
- 584 צפיות
-
-
שלום כל הלוחות שחיפשתי אין בהם pcie x16 אני רוצה לבנות סרבר קטן , יש לי כרטיס sas/sata 6gb/s שאני רצה להתקין עליו + 4 הרדיסקים של 3tb 6gb/s הבעייה שאני לא מוצא לוח כזה...יש לי cpu ram etc להתקין עליו. האמת שגם על מארז אני חושב שיתאים לי ללוח ושיכול להכיל 4 הרדיסקים אולי עם hd cage שיש לי. בכל אופן מישהו מכיר לוח כזה??
-
- 6 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום הגיע זמן להחליף את הגרוטה שיש לי, נמאס לי מהמגע הרופף של הזכרונות והלוח. מחשב לשימוש רב תכליתי גם משחקים וגם עריכת סאונד וכולה. יש לי כרטיס מסך HD4850 ואני נשאר איתו כי הוא מספק אותי. חשבתי על החלקים הבאים: מעבד: Intel Core i5 2500 לוח:Asus P8Z68-V LE זיכרון:2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel 1600MHz CL9-9-9-24 סה"כ 1975 1. התלבטות בין לוח האסוס ל:GigaByte Z68X-UD3H-B3 די דומים, איזה נראה לכם עדיף? 2. המלצות אחרות? תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הזמנתי לפני כמה ימים מעבד T1100 ואת הלוח הזה http://ph.asus.com/Motherboards/AMD_AM3Plus/M5A88V_EVO/#specifications מתוך הנחה שהוא יתמוך במעבדי הבולדוזר הבאים עלינו לטובה (שאני מתכוון לקנות בעתיד הרחוק). אבל אתמול קראתי שהדור השני של מעבדי הבולדוזר ישתמש בדבר שנקרא FM2. עוד לא הבנתי אם מדובר בסוקט חדש ושונה או שהוא יתאים ללוח שאני קונה עם AM3+. אודה לכל מי שיוכל לשפוך קצת אור בנושא
-
- 5 תגובות
- 765 צפיות
-
-
שלום, ברשותי לוח אם Gigabyte MA78GM-S2H rev.1.0, עליו יש מעבד AMD Athlon 64 X2 5200. הלוח סובל מבעיה ידועה של התחממות הNorthBridge, המובילה לכיבוי המחשב. יתר החלקים בטמפ' נורמלית ויש אוורור נאות במארז (דנתי בזה בהודעה ישנה בפורומים של HWzone). אני מתלבט בין שתי אופציות - רכישת קירור איכותי לצ'יפסט (צלעות+משחה+מאוורר 80) בסכום של בערך 200 ש"ח, או רכישת לוח אם חדש בסכום של בערך 450 ש"ח. המחשב במקור שמש לHTPC, אולם כעת הוא משמש כמחשב משפחתי רגיל, בלי שימושים מיוחדים. בהתחשב בהיצע הלוחות היום שמתאימים למעבד הזה, האם יש טעם לשדרג את הלוח, או שעדיף לקנות קירור הולם וזהו?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הודיעו אולי מתי ייצאו סדרות חדשות שלהם?? ואולי גם סדרות של לוחות אם חדשים?
-
- 0 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום. לאחרונה לוח האם הישן של חבר טוב שלי נפח את נשמתו. הוא לא מוכן להפרד מהמחשב, לכן אם מישהו יודע במקרה על חנות יד שנייה כלשהי, או פורום מסויים שיוכל לעזור לנו למצוא לוח אם דומה () או אפילו אם סתם יש לכם מחשב עתיק שזרוק בבוידעם אקראי שעלול להיות עליו לוח האם הנ"ל, זה יוכל לעזור. המוצא הישר יתוגמל בהתאם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מ-RSM זיכרונות ELIXIR 1333MHz קיט של 4GB (שזה אומר 2X2GB). ועכשיו בדקתי את המהירות שלהם וזה מה שרשום: איפה שסימנתי (באדום) רשום PC3- 10700 (667MHz) האם זה בסדר ? כי אני יודע שהסימון של 1333 זה 10600 ..
-
- 5 תגובות
- 675 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לרכוש מחשב חדש. המעבד - i5 2500k, נתון. לגבי לוח אם: אין לי כוונה לבצע OC (למרות שידוע לי שמעבד המסויים מותאם לכך). בנוסף חשוב שיאפשר למצות את היכולות הגרפיות המוטמעות במעבד (הגם שמדובר ביכולות צנועות). 'חבר שמבין' המליץ ללכת על כרטיס של Gigabyte. אז הלכתי. תוך שימוש במנגנון ההשוואה המוצלח באתר של החברה איתרתי שני מועמדים: H67A-UD3H-B3 ו Z68X-UD3H-B3. ראו קישור: http://il.gigabyte.com/products/comparison/list.aspx?ck=2&pids=3772,3853 הכרטיס הראשון קיבל ביקורות טובות בכמה אתרים אך קשה להשיגו בארץ משום מה. מצד שני המוכר בחנות המחשבים הקרובה טען שמדובר בהתפשרות וכי מוטב ללכת על הכרטיס השני (אני מרשה לעצמי להתייחס לדבריו בערבון מוגבל). מצד שלישי, הביקורת באתר…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כותרת* חבר שלי קנה לפני שנה מפרט עם מעבד כזה i7 960 ורק לפני יומיים הוא אמר לי פתאום שיש לו 2.95 בדקתי באתר של אינטל וראיתי שצריך להיות 3.2Ghz זה שהוא ילך ויחליף זה יקרה.. אבל מה זה@!#!@?
-
- 8 תגובות
- 897 צפיות
-
-
היי, האם מעבדים אלו הם המחליפים של פנום ואתלון ? לאיזה מעבד מקביל של אינטל הם דומים ? תודה לעוזרים !
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום מישהו מוכן אולי להעלות מדריך כיצד לעדכן את הביוס בצורה שלא תהרוס את המחשב? ניכנסתי לאתר של גיגבייט הורדתי את העדכון ואני פשוט לא הבנתי איך אני עושה את העדכון. (זה חשוב לעדכן את הביוס מכיוון שאם העדכון הוא יידע איך לתקשר אם שאר הרכיבים במחשב ולזהות את כל המהירויות שיש בזיכרון ובכרטיסי מסך) תודה
-
- 3 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכוון להשתמש בכרטיס הגרפי שעל ה Z68. אני מתלבט בין הלוחות השונים, רוצה את המומלץ ביותר. אני כנראה אעשה אוברקלוקינג בעתיד אבל לא כרגע. בנוסף, אין לי ממש שימוש כרגע בחיבורים מיוחדים (כמו פיירוייר) אבל נראה לי לא מזיק שיהיה. אשמח לייעוץ, תודה!
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
היה לי מעבד 2.6 i5 750 על סוקט 1156 והוא נשרף לי וקיבלתי חדש i5 760 2.8 על אותו סוקט. האם קיבלתי מעבד יותר טוב? ומה לגבי צריכת חשמל?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בלוח אם P8H67-M LX B3 של אסוס כתוב שם באודיו שהוא תומך ב8 ערוצים. ובכוכבית שם נכתב : *1: Use the chassis with HD audio module in front panel to support 8-Channel audio output. מה פשר הכתוב. (לא להסביר לי את האנגלית... )? תודה מראש לכל המומחים
-
- 7 תגובות
- 707 צפיות
-
-
שלום. מעבד: X6 1090T לוח אם: Crosshair IV זכרונות: G Skill 2100MHz כאשר אני מנסה לכוון את הזכרונות למהירות זאת בביוס, אני שם לב שהמהירות המקסימלית שאפשר לבחור בה היא 1600MHz [למיטב הבנתי, המעבד עצמו תומך במקסימום 1333MHz, אבל חשבתי שהלוח אם אמור לאפשר מהירות גבוהה מזאת]. תזמוני הזכרונות - כפי שרשום עליהם ממש - 11-11-11-30 בעקבות זאת, בחרתי במהירות 1600Mhz, וכיוונתי את התזמון ל 11-11-11-30 יש לי הרגשה שאני מפספס פה משהו תודה מראש - כמו תמיד לינק לאתר הזכרונות: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231468
-
- 5 תגובות
- 789 צפיות
-