עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן, אני מרכיב מחשב חדש בסכום של עד 5500 ש"ח (כולל ציוד היקפי) כהשימוש העיקרי יהיה אינטרנט/אופיס, אך המטרה היא שיהיה חזק מספיק לתכנות (visual studio) וכן משחקים חדשים. המעבד אותו אני חושב לקחת הוא - Intel Core 2 Quad Q8200 2.33Ghz 4MB Penryn OEM (מחיר: ¤1071) הזיכרון שאני רוצה לקנות הוא- A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 No Heatspreaders CL5 (מחיר: ¤331). כרטיס המסך שאני רוצה הוא ה- Gigabyte Radeon 4850 512MB DDR3 (מחיר: ¤894). ההתלבטות העיקרית היא בין לוח האם הכי "פופולרי" פה לשימושים שהזכרתי (ובטווח המחירים) - GIGABYTE GA-EP43-DS3L לבין לוח אם טיפונת יקר יותר (הפרש זניח), אך אחד שתומך ב-DDR3 - הלוח GIGABYTE EP45T-DS3R. מה אתם אומרים? איזה משני הלוחות מתאימים יותר למעבד, לזכ…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שימו לב זה נראה לכם רציני...? http://www.megagames.com/news/html/hardware/3dtransistorspromise50ghzprocessors.shtml כי אם כן אני רוצה מחשב כזה...!!!

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by בוריס,

שלום לכולם, אני לא בטוח איזה דגם של לוח אם אני צריך למחשב החדש שלי. הייתי מעוניין בהמלצה לדגמי לוח אם של ASUS בלבד שמתאימים לרכיבים שאני מתכוון לרכוש. אני לא מתכוון לשדרג את המחשב בעתיד ולכן אני מעוניין בלוח אם שמתאים לרכיבים ולא יותר מזה וכמובן ככל שזה זול יותר זה עדיף. הרכיבים העיקריים הם: מעבד: i5 core 2400 3.1Ghz זכרון: 2x2GB DDR3 1333Mhz כרטיס מסך: GTX560 Ti 1GB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI-E בתודה מראש

• 13 תגובות
    • 830 צפיות
  4. יש לי 2 סלוטים של ddr2 שתומכים במהירות 667mhz, כרגע הם ריקים ואני רוצה למלא אותם עד למקסימום גודל ומהירות. כרגע אני יכול לשלם רק על סטיק אחד של ג'יגה, וחודש הבא כנראה שאני יקנה עוד סטיק של ג'יגה, אבל חשוב לי שהם יעבדו בדואל צ'אנל. אני מתכוון ללכת על croshair שסטיק אחד עולה בערך 700 שקל, ובעוד חודש אני יקנה את אותו כרטיס מאותה חנות, הם יעבדו בדואל צ'אנל?

• 13 תגובות
    • 788 צפיות
  5. ASUS P5QL-E http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=2389 או GIGABYTE GA-EP43-DS3L http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4093 המחשב יכלול מעבד E8400 HD4850 512 MB 4 GB DDR2 800 MHZ ייתכן ואני ארצה לעשות אוברקלוק בעתיד , במידה וארצה איזה מביניהם עדיף(אולי שניהם טובים ) והאם שווה לשלם את ההפרש (60 שקל) כי אין לי עוד שקל מיותר לבזבז. מעבר לאוברקלוק בכללי האם הם לוחות טובים?

• 13 תגובות
    • 861 צפיות
  6. Started by Track,

אוקיי, אז הזמנתי מגולדטופ ביום שני את לוח האם eVGA 680i T1. הלוח הגיע היום, אבל יש בעיה. על הקופסא, יש מדבקה אחת, שעליה כתוב שהלוח הוא גם 680i LT וגם 680i. NF68 זה 680i SLi וNF67 זה 680i LT SLi, והמדבקה טוענת שזה גם NF68 וגם LT. אז מה קיבלתי? תודה מראש EDIT: טוב, אז החלטתי להוריד את ההיטסינק ולראות בעצמי אילו צ'יפסטים קיבלתי. להפתעתי הגדולה, הSouthbridge שקיבלתי הוא 570i! זה אומר שיש לי לום אם 680i עם 3 חריצי PCIe, עם מספיק נתיבים רק לשניים? הNorthbridge בסדר גמור. אז כנראה שיש לי את לוח האם הכי מיוחד בעולם.. אני רוצה לחשוב שזו טעות במפעל, אבל לא אדע עד שאתקשר ליבואן ביום ראשון. הנה הSouthbridge: ולוח האם שנראה בדיוק כמו שהוא צריך.. הבני אלף הללו.. :'(

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. שלום לכולם, ידוע לי,שכל מעבד גרפי מובנה לוקח מהזיכרון הראשי של המחשב. מה קורה במקרה של corei3? הרי שם המעבד הגרפי מובנה בתוך ה-CPU. האם גם שם יש שימוש שלו בזיכרון הראשי של המחשב,או שזה שונה? פשוט אני מתלבט בין שני מחשבים,שבאחד יש מעבד Dual Core פשוט,שמגיע עם 3 גי'גה של זיכרון,ובשני ה-corei3,שמגיע רק עם 2 ג'יגה של זיכרון,וההבדל בין המחשבים זניח,כי העסקה היא בתשלומים. בתודה מראש, יוחאי.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. שלום לכולם. ראשית ראיתי שיש נושא שגם מבקש המלצה לזכרונות, והסתכלתי וחפשתי עוד נושאים. אבל אני צריך ייעוץ עם המפרט שלי, מכיוון שהדרישות שלי שונות. רציתי לקבל המלצות איזה זכרונות כדאי לקנות. ברשותי לוח Asus P4P800-SE i865 ומעבד פנטיום 4 2.66Ghz B! כלומר, הFSB שלי הוא 133, וכאשר ארצה לעשות אובר-קלוק, אני לא יכול, או אולי כן, אבל לא מתכוון לעבור את ה-FSB 200. לכן זכרונות של DDR400, יתאימו בול בשבילי. לכן רציתי להתייעץ על זיכרונות DDR400, הלוח שלי תומך בדיואל צ'נל לכן ארצה לשים 2 סטיקים תואמים. כל סטיק 512MB, כלומר סה"כ 1GB זכרונות בדיואל צ'נל DDR400. מכיוון שאני לא ממש מבין בתזימונים לזכרונות, פתחתי את הנושא, לקבל המלצות ל-2 סטיקים תואמים (או חבילה של דיואל צ'נל שמכי…

• 13 תגובות
    • 911 צפיות
  9. Started by lipa,

http://www.maximus.co.il/Product.asp?Pid=sata3845&Cat2Cat1ID=24&Cat2ID=8&aff=Zap

• 13 תגובות
    • 778 צפיות
  10. המלצה לזכרונות ocz 2g עד 200 דולר מחנות newegg

• 13 תגובות
    • 738 צפיות
  11. Started by ras81,

שלום בהמון מקומות יש הרבה דיעות מישהו יודע מה הטווח בעומס וברגיל למעבד AMD 64 3000? תודה

• 13 תגובות
    • 749 צפיות
  12. 1400 ש''ח כולל משלוח ו HT אז דאי או לא?

• 13 תגובות
    • 707 צפיות
  13. Started by RuThLeSs,

יש בין שני המעבדים כ-300 ש"ח הבדל...האם זה שווה את המחיר? ואיזו ליבה יש למעבדים הנמכרים בארץ? מתי יגיעו VENICE? תודה על העזרה...

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by keypod,

שמתי לב שלוחות אם ל- AMD 64 939 באים עם 4 סלוטים לזיכרון בניגוד ל-3 בלוחות 754 האם זה אומר שניתן למלא את כל 4 הסלוטים בזיכרון ועדיין לקבל DDR400? אני יודע שבלוחות 754 שימוש ב-3 סלוטים מוריד את המהירות ל- DDR 333 תודה

• 13 תגובות
    • 944 צפיות
  15. Started by ofir24,

שלום לכולם אני רוצה להחליף מעבד ולוח אם למחשב המצ'וקמק שלי ודי התבלבלתי מכל הנתונים שקראתי: מה שיש לי היום זה פנטיום 2 350 ולוח אם ישן (לא לצחוק בבקשה ) מה שאומר שאני חייב להחליף את שניהם זכרון 128 133 mhz זכרון 128 100 mhz הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף את המעבד והלוח אם היא בגלל שנמאס לי להמיר דיוידי ל vcd ב 20 שעות חוץ מההמרות האלה אני משתמש במחשב לתכנות ולמשחקים פשוטים (עובדים עם p2 - הרעיון מובן). המטרה שלי להשיג משהו כמה שיותר זול, לא בהכרח ביצועים מקסימליים (ואני לא מתכוון לעשות overclocking ולהסתכן בלקצר את חיי המחשב שלי) אני ממש לא רוצה להוציא עוד כסף על זכרון מה שאומר שאני צריך לוח אם שתומך ב sdram שיש לי קראתי את הת'רד הקודם ולא הבנתי בסופו של דב…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. אני רואה פה לפעמים הודעות על זה ואני לא יודע מה זה מישהו מוכן להסביר לי?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  17. שלום לכולם! אני מעוניין להחליף את הלוח אם שלי וראיתי את זה במחיר משתלם:http://www.cobrapc.co.il/Product.asp?productid=3885 האם הלוח תומך באוברקלוק? ורציתי לדעת איזה שיפור יהיה מSLI של שני evga 8800gt 1gb

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Bartleby,

אני שוקל שדרוג של הזכרונות. כרגע יש לי 2 סטיקים של מושקין, כל אחד 256 PC-3200 400MHz. הלוח שלי הוא: http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=276 מהם הזכרונות הכי טובים שמתאימים למחשב שלי (הייעוד של המחשב הוא משחקים) שאפשר לקנות ב-800 ש"ח? ועוד שאלה, האם ההבדלים בין DDR ל-DDR2 משמעותיים מספיק בשביל לשקול לבטל את השדרוג ופשוט לחכות לשדרוג כולל של הלוח, המעבד והזיכרון? תודה. נ.ב. אם תוכלו להמליץ על זכרונות מהאתר של פנד'ס (www.pandas.co.il) זה יהיה מצויין.

• 13 תגובות
    • 915 צפיות
  19. Started by יניב51,

שלום לכולם, הסיפור בקצרה - הפעלתי בדיקת זכרונות של ווינדוס למחשב לפני שבועיים בבוקר המחשב כבר לא הגיב וצפצף בהפעלה מחדש. מפה לשם גיליתי שעם כרטיס מסך אחר המחשב עובד. הפעלתי אחרי שבוע שוב עם הכרטיס השני, ושוב לא עבד. השתגעתי ולקחתי למעבדה מצאו שכרטיס מסך שרוף, חריץ PCI שרוף, 2 חריצי זכרונות שרופים ואני מנסה להבין מה יכול היה לגרום לכל זה. האם סתם מהבדיקה? האם טעויות שלי בפיוק והרכבה של זכרונות / כרטיס מסך? יכול להיות שהספק כוח מזייף ועשה את כל זה? הטכנאי אמר לי ( ואני יודע גם ) שבלוח אם יש שני חריצי PCI-E, השאלה היא האם בשני לא יהיה הבדל מהירות? כלומר האם ניתן גם אליו לחבר כרטיס מסך שיריץ משחקים וכו'? מפרט: Intel Core i5-750 Scythe Ninja Rev. B Gigabyte GA-P55-UD2 Samsung…

• 13 תגובות
    • 5.3k צפיות
  20. הלוח הזה הוא הלוח הנורמלי של ABIT מבוסס KT333...... יאמי..

• 13 תגובות
    • 3.2k צפיות
  21. Started by אריק פרלס,

היות ולגבי מפרט מחשב שלם לא ענו לי אני מנסה לברר כמה דברים. האם למעבד 3900x צריך לוח אם x570 או שדי ב b550 ? אני לא מתכוון לעשות oc. בעיקר רינדורים. ואם אכן b550 האם יש המלצה על חברה ודגם ספציפים שהוכח כטוב. המליצו לי באתר אחר על b550 aorus elite בזמן שאני חשבתי על x570 asrock steel legend או שאולי עדיף b550 aorus pro? הזכרונות שאני מתכוון להשתמש ב 2*16 3600mhz. וכרטיס מ. כנראה 3080. תודה רבה לעונים.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by taotao,

מישהו יודע איפה נמצאים המחלקים בלוח הנ"ל.. לפי קריאת החוברת של הלוח..וחפירה בביוס הם פשוט לא שם...(הביוס מעודכן).. יש אופציה להגדיר תזיכרון על AUTO או על 533/667 זהו ...אין שום דבר מעבר לזה... מישהו נתקל עם ה"בעיה"..??

• 13 תגובות
    • 808 צפיות
  23. היי תסתכלו בפמרט שלי בפרופיל יש לי מעבד 875K I7 אני רוצה להגיעה איתו ל4 גיגה אוברקלוק עם קירור אויר/מים איכותי שעוד לא החלטתי עליו משו באזור ה 400 שקל מבקש כמה הצעות ללוחות אם איכותיים - חשבתי לקנות לוח אם של אסוס פרמיום מי שמכיר עולה 1570 שקל יש עוד הצעות כאלו או אחרות?

• 13 תגובות
    • 978 צפיות
  24. Started by efee123,

היי, אשמח לעזרתכם. הפכתי את הרשת בניסיון למצוא bios ללוח Intel dh77eb אך ללא הצלחה. כרגע אני חווה בעיה שכרטיסי nvidia לא עובדים בצורה טובה (אם בכלל) על הלוח והדבר היחיד שלא ניסיתי זה לעדכן את הbios. לפי מה שהבנתי Intel הסירו את כל גרסאות הbios ללוחות ישנים. תודה

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. אני הולך לשתדרג את המחשב, רק ראם לוח אם ומעבד, וביחד עם הספק (antec samrtblue) וכל מיני שטויות שקניתי זה יוצא 3500 וככה רק החלקים הללו עולים 2800 שקל בערך: EPOX 8K9A2 + (פורץ לי ת'מכפלה) AXP 2400 + CROSAIR PC3200 256 MB (בעתיד עוד 256) כמובן שיתלווה קירור מתאים וכמובן שהמחשב מיועד לOC עצבני (בתקווה ל200 FSB עם ירצה השם) רק אל תציאו לי את ה8RDA + היה כבר את הוויכוח...

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.