עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני מתלבט בין הסמפטרון S754 לבין הסלרון S775 (סדרות המעבדים הנ"ל בתושבות החדשות מתחילות במהירויות של 2600MHZ ומעלה ובמהירות זו הם בערך באותו סדר גודל מחיר) והשאלה שלי היא מה עדיף מבחינת ביצועים נטו (הסלרונים בתושבת הישנה, נטען כי הם לא שווים כלום, חלשים בטירוף וחבל לחשוב אפילו בכיוון שלהם ומה לגבי ה775 ???) חיפשתי בכל מקום אפשרי ולא מצאתי תושבה מספקת, משום מה אין עניין במעבדים הללו (ובצדק) אז אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי. תודה רבה רבה לכם קובי אלבז

• 13 תגובות
    • 938 צפיות
  2. Started by yoav_chai,

שלום, אני מעוניין להגיל את כמות הזכרון במחשב שלי, אני כרגע לפעמים מגיע לאיזור ה-100, ואז המחשב שלי מתחיל לעבוד לאט. מצורף צילום למטה מ cpuz של הזכרון והלוח אם. כשפתחתי את המחשב וצילמתי את המדבקה של הזכרון רשום: transcend 4G ddr3 1333mhz 1) אתם יודעים למה ב cpuz רשום לי שמהירות הזכרון היא 700mhz ולא 1333Mhz? 2) יש לי סלוט פנוי בזכרון וחשבתי להוסיף את הזכרון הבא: Corsair Value 4GB DDR3 1600MHz CL11 https://ksp.co.il/?select=1038..392 האם יעבוד טוב? תודה!

• 13 תגובות
    • 4.6k צפיות
  3. Started by dbx22,

יש לי אפשרות לקנות מחשב של פנטיום 2 הנל (כל המחשב לא רק מעבד) אבל בלי מסך ב250 ש"ח 1. רציתי את המחשב שיהיה אך ורק בשביל הורדות באימיול ושיעבוד איתו 24 שעות, השאלה האם מחשב כזה יספיק לאימיול או שיש גירסה של אימיול כלשהי שלא לוקחת כמעט משאבים וניתן להפעיל על מחשב כזה. 2. האם יהיה מסוגל להריץ וינדוס 98 3. האם שווה? תודה לכל העוזרים, מקווה שזה שייך לפורום זה

• 13 תגובות
    • 614 צפיות
  4. Started by forumate,

בינתיים אני חושב על: GIGABYTE B450M DS3H. עולה רק 72 דולר כולל משלוח לארץ. השימושים הם יותר לעבודה, ואפשר לעשות OVERCLOCK אבל לא רציני. יש המלצות יותר טובות? מחפש כמה שיותר זול ושעדיין יעשה את העבודה ויהיה אמין. ראיתי גם לוח אם באמזון ב-60 דולר: ASRock B450M-HDV, אבל הוא נראה פחות טוב משום מה. יש לכם המלצות אחרות? תודה!

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. שלום למומחים. המחשב שלי כבר בן שנתים וחצי ומתחיל להראות את גילו.באיטיות תגובה בויסטה, טעינות ארוכות וכו'. השנה לא אוכל לקנות מחשב חדש ולכן חשבתי לשדרג אותו. השימוש העיקרי הוא משחקים, אבל אני עוסק גם בעריכת אודיו ועוד מפה ומשם. כרגע יש לי מעבד E6750 ו-2 GB זכרון DDR2 800 בשני סטיקים וכרטיס מסך geforce 8800GT. השדרוג שאני שוקל הוא תוספת 2GB זכרון (אני מניח שחשוב שיהיה בשני סטיקים גם כן) ומעבד מסדרת Q9x50. האם אפשר להסתפק בתוספת הזכרון בלבד ולקנות מחשב חדש בשנה הבאה? האם ההפרש בביצועי המעבד שווה את המחיר? האם עדיף להשאיר את המעבד ואולי לשדרג את כרטיס המסך? תודה רבה

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by Demon,

בויכוח קטן עם חבר עלתה אצלנו הסוגייה הבאה: אילו מן הלוחות הבאים (מבוססי KT333) הוא טוב יותר (מבחינת ביצועים, בעיות ידועות, יחס מחיר/תמורה): ASUS A7V333 או Gigabyte GA-7VRXP. העלו פה את דעתכם/טענותיכם. תודה מראש, וסליחה אם הדיון כבר היה.

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אהלן ... בעיקרון השאלה שלי היא כזאת.. הזמנתי מחשב (שאני משלם עליו) שעלה לי 5780 ש"ח והייתי צריך להתפשר על הלוח הראשי שאמרו לי שהוא בסדר אבל אני אישית לא מכיר אותו רציתי לשאול אתכם אם הוא בסדר ... מדובר ב GIGABYTE GA-EP43-DS3L בפורומים אחרים קיבלתי תשובות חצויות יעני חצי אמרו שהוא סבבה וחצי קטלו אותו... וממש לא בא לי לרדת במפרט בשביל לשפר את הלוח M ============================= דרך אגב זה שאר המפרט מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Tray לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L כונן קשיח Westren Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 16MB זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 900Mhz CL 4-4-4-12 PI Black כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850X2 1024MB DDR3 PCIe צורב Samsung SH-S223 X22 SATA DVD מאר…

• 13 תגובות
    • 957 צפיות
  8. Started by SUPER300,

שלום, התחלתי להתעמק באיך מעבדים עובדים (דרך אגב זה די מחרפן). הבנתי שתדר השעון הוא כמה פולסים חשמליים עוברים במעבד בשנייה או משהו כזה, אשמח להסבר דרך אגב... מה שלא הבנתי זה מה זה "פולס" או "קלוק"? זה אומר ביט אחד? כלומר, מעבד עם תדר שעון יותר גבוה יוכל לקרוא יותר ביטים לשנייה? 2) הכוונה בתדר השעון היא באיזו מהירות המעבד קורא מידע (כמה ביטים של מידע), או באיזו מהירות הוא מבצע פעולות? כי הבנתי ששני מעבדים עם אותו תדר יכולים לעבד מידע בקצב שונה... תודה

• 13 תגובות
    • 9.7k צפיות
  9. יש לי לוח אם 648 Max-V ואני רוצה להוסיף דיסק קשיח בנפח 80GB (יש לי עכשיו 40GB) והשאלה שלי היא עם אני יכול לחבר את שנייהם ושהיא לי 120GB? מידע דיסק קשיח (שם חיבור והכל): http://www.memorypc.co.il/default.asp?catid={528B8234-67C8-41B6-8832-619EBAE7B9B6}&details_type=1&itemid={6F76906B-F381-438A-BF02-C990A13400C1} מידע לוח אם (מידע על הכל): http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=471

• 13 תגובות
    • 764 צפיות
  10. שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב חדש בקרוב אני יודע שלאינטל אמורים להגיע מעבדים חדשים לשוק (45nm או משהו) ונראה לי עדיף לחכות להם מאשר לקנות היום השאלה אם יודעים מתי הם אמורים להגיע לארץ? תודה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by moloko29,

קניתי זיכרון טייוס ddr2 667 והלוח אם זה אסטרוק 775 dual vsta עכשיו שהמחשב עולה הוא מזהה רק 533 האם זה הגיוני ? memory bus proporties: bus type:ddr sdram real clock:267mhz(ddr) effective clock:533mhz זה מeverest האם אכלתי אותה והלוח אם תומך רק עד 533 ? ולא 667 כמו שחשבתי ?

• 13 תגובות
    • 772 צפיות
  12. שלום לכולם, אני שוקל לעבור צד ולרכוש מחשב של אפל. כרגע יש לי מפרט רציני (אפשר לראות במפרט שלי), ואני תוהה כמה תהיה שונה חוויית השימוש מבחינת זריזות בין המחשב הנוכחי שלי ל MAC MINI עם מעבד 2 ליבות במהירות 2.5-2.8. נניח שגם שם יהיה SSD וזיכרון 8-16GB. השימושים שלי הם בעיקר גלישה כבדה. כלומר עשרות טאבים פתוחים בו זמנית וחשוב לי שהמחשב לא ירגיש את זה (כמו הנוכחי) מבחינת זריזות ושימוש.

• 13 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. Started by tgen,

מה קורה אחים שלי? לפני כמה ימים קניתי את הלוח P5LD2 וכשאני מפעיל את המחשב הוא עושה בדיקת IDE שלוקחת בערך חצי דקה... (מעצבן בטירוף!!!) איך אפשר לבטל את זה? מצאתי הגדרה בביוס שמאפשרת להקטין את זמן ההמתנה אבל זה לא שינה שום דבר מה אפשר לעשות?

• 13 תגובות
    • 811 צפיות
  14. כמו שחלקכם ראו נשרף לי הלוח אם. הסתכלתי קצת וביררתי ורציתי שתגידו לי מבין הלוחות הבאים מה הכי כדאי: א. Gigabyte GA-6VTXE-A VIA 694T Motherboard הבעייה אם הלוח הזה שאין לו כרטיס קול ואני לא יכול להרשות לעצמי אחד כזה כרגע. מחיר: 375 ש"ח ב. Shuttle AV18E VIA 694T Motherboard (AC97' Sound מחיר 318 ש"ח ג.http://www.digiconcepts.com/ecs_motherboards_02.htm מחיר- 350 ש"ח אם יש לכם עוד הצעות אז תציעו רק שלא יעבור את ה-400 ש"ח בבקשה אז אל תמליצו לי על כל מיני אסוסים למיניהם. בבקשה תגידו לי איזה מהם לקחת (נראה לי שאני לא יוכל להרשות לעצמי את הג'יגהביייט כי אין לו כרטיס קול אבל בכל זאת.) אם אתם מכירים לוחות אם טובים במחיר של עד 400 שקל שיותר טובים ממה שכתבתי פה אז תציעו תודה לכולכם…

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by za-david,

יש חשיבות לסוג המשחה הטרמית שאני משתמש בה ואם כן אז מה?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by wArezm0n,

מישהו יודע מתי הAN8 של ABIT מגיע לארץ ואם יהיה כדי לקנות וכמובן שאני מדבר על גירסת הFatality של הלוח ושמעתי שהוא nForce 4 Ultra ויש אותו כבר בארצות הברית אז מישהו יודע מתי הוא מגיע אלינו ואם הוא שווה משהו??

• 13 תגובות
    • 736 צפיות
  17. Started by D@nny,

שלום יש לי עכשיו amd athlon xp 1800 עם זיכרון 256 , 40 ג'יגה וכרטיס מסך r9550 לוח האם שלי פגום (מאוד) וכמעט ולא מאפשר עבודה חשבתי בסכום כסף יחסית קטן "לשדרג" קצת את המערכת על מנת שאפשר יהיה לעבוד על המחשב..(עכשיו הוא מתכבה כל הזמן) כרטיס מסך אני משאיר וכך גם ההארד דיסק.. מה הכי מומלץ בסכום של עד 1000 שקלים..? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by david32,

לפי מה שמפורסם באתר סך הכול יצאו 15 מעבדים לשרתים ורק אחד למחשב האישי שהוא EXTREME (והם כול כך OVERPRICES) השאלה שלי: לא הולכים לצאת דגמים יותר "עממיים"? שמתאימים למחשב האישי ואולי גם כפולי ליבה? האם יצא משהו כמו E4X00??

• 13 תגובות
    • 814 צפיות
  19. Started by apolo1,

שלום לכולם, לפני מספר שנים רכשתי בהמלצת חברים מהפורומים של HWzone מחשב עם מעבד AMD שעיקר עבודתו היא משחקים... לוח האם שרכשתי תומך במעבדים מהירים יותר ממה שיש לי כיום ולכן אני מעונין להחליף רק את המעבד, שאר החומרה כבר הוחלפה. המפרט שכיום יש לי: לוח אם ג'יגה בייט, דגם GA-K8NS ULTRA 939 מעבד: AMD Athlon 64 +3000 זכרונות: קינגסטון CL 2.5 512 X 4 (בסה"כ 2GB) כ.מסך: Sapphire X800 Pro 256MB מבירור באתר של ג'יגה בייט עולה שהלוח תומך במעבד עד ל AMD Athlon 64 X2 4800 Toledo זה לא אומר לי הרבה, אבל מבירור באי ביי ראיתי שמדובר במעבד שעולה מעל ל 200$, המחיר הזה מעט גבוהה מהתקציב שלי אני מדבר על חצי מהסכום בערך (100$ - 500ש"ח + \ -) אני מחפש מעבד שכמובן יתאים ללוח, שישפר את הביצועים, …

• 13 תגובות
    • 923 צפיות
  20. Started by Dante_9,

כרגע יש לי 8KNS Pro עם 2X 512 DDR 400 של TwinMos בהנחה שיש לי רק עוד SLOT אחד פנוי אני מעוניין לשדרג ל- 2 GIGA, מה הכי מומלץ לי לקנות? נ.ב מה הכוונה ב- CL2, 2.5 ו- 3.0? דרך אגב אני לא אוברקלוקר

• 13 תגובות
    • 675 צפיות
  21. השאלה בכותרת

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by YAK33,

עד איזה באס אפשר להגיע באובר קלוק עם מעבד E6600 רק עם מאוור שמגיע בסטוק ? (הלוח הוא DS3 והזכרונות סמסונג 667)

• 13 תגובות
    • 871 צפיות
  23. Started by tmpusr,

לחבר מציעים במפרט את ה-ISLETON כי אין להם את ה-ASROCK שהצעתי לו. מישהו יכול לחוות עליו דעה? לא מתוכנן OC והשימוש הוא משרדי/משחקים קלים. מכיוון שהוא ממילא יקח כנראה 7300GT אני חושב שעדיף למצוא תחליף מבוסס על 945P.

• 13 תגובות
    • 668 צפיות
  24. Started by itaysk,

אני מחפש לוח כזה בכמה שיותר זול (ד"א מי שמוכר נא ליצור איתי קשר) ך]ני היה לי ASUS P3B-F ואם אני רוצה עוד פעם לקנות זה מאה ומשהו דולר אז חיפשתי יותר זול חנות אחת הציעה לי לוח של HIF עם CHIPSET של VIA ב 80$ כדאי? מה אתם אומרים בכלל על VIA ל PIII? אם יש לכם המלצות אחרות הן יתקבלו בברכה....

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מחפש לקנות מחשב תקציבי (עדיף עם אפשרויות אוברקלוקינג) השאלה אם לקחת מעבד סלרון D או מעבד סמפרון (בהנחה שהמהירות שעון דומה ) או מעבד XP נכחד המלצות יתקבלו בברכה וכמו כן לוח אם תקציבי יתאים

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.