עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Omri4u,

איזה לוח מבוסס הציפסט 645dx הוא הכי טוב כיום? ואיזה לוח מבוסס על הציספט i845g הוא הכי טוב כיום? אם אפשר גם השוואה בין הלוח הכי טוב שמבוסס על ה645dx לבין הלוח הכי טוב שמבוסס על ה i845g תודה רבה זה דחוף מאוד קונים לי מחשב בעוד כמה ימים תודהז

• 0 תגובות
    • 961 צפיות
  2. Started by MDK,

שלום לכולם! יש לי מספר שאלות בנושא הצ'יפסט הנ"ל: האם לוחות אם מבוססים צ'יפ זה יגיעו בחודש הבא לחנויות בארץ? האם הוא מריץ מעבד 1.8A\2.0A עם DDR 333? ועם DDR 400? האם התמיכה בזיכרון DDR400 רשמית? (אפשריות ראטיו) ראיתי שתי ביקורות ברשת: OCWorkBench ו-TOM's Hardware ושניהם שיבחו אותו אך ישנם הבדלים ביניהם: אצל OCWB הם לא הצליחו להריץ DDR 400 cas 2.5 עם מעבד p4 2.4 533 בגלל הביוס או משהו כזה ואילו טום הריץ אך ורק עם DDR 400 ומעבד p4 2.53 וראו שזה עובר את כולם חוץ מ-rdram 1066!!! מאוד מוזר שאתר אחד לא הצליח להריץ יציב ASYNC DDR 400 ואילו השני לא נתקל בבעיות כלשהן. שאלה נוספת: למה כולם מתייחסים לצ'יפים של SIS כ-VALUE ולא כביצועיסטים כמו 845G ו-845E למשל ? ? ? הרי הם באותה רמה וג…

• 20 תגובות
    • 2.8k צפיות
  3. Started by MONORAIL,

משלל הביקורות והכתבות נהיה לי קצת סלט בראש. אני מתכנון לקנות מחשב מבוסס P4 2.53 (בינתיים) ומחפש לוח אם טוב שיתמוך בזכרון DDR 333/400. המחשב ישמש בעיקר למשחקים. איזה ציפסט עדיף? ממה שראיתי נראה שSIS 648 הוא בחירה טובה - הלוח של ASUS נראה לי טוב. יש למישהו המלצה אחרת? האם התמיכה בDDR 400 היא חלקית?

• 1 תגובה
    • 676 צפיות
  4. Started by yonni,

תכננתי לקנות השבוע מחשב חדש שמורכב ממעבד פנטיום 2.4 ולוח אם GIGABYTE 8SQ800 ULTRA המבוסס על SIS655. אתמול קראתי מאמר-ביקורת ב- TOM'S HARDWARE שבו נבחנו מעבדי ה- 3.06אינטל על לוחות עם 7205, 850 ו-SIS 655. ברור שמלכתחילה הSIS מיועד לשוק הבינוני שרוצה הרבה פיצ'רים במחיר זול אבל עדיין ביצועיו היו נמוכים יחסית ובטח יהיו אף פחות טובים על מעבדי ה-800 MHZ. בעתיד שארצה לשדרג אני יעדיף להחליף רק מעבד ולא לוח אם. מה דעתכם?

• 5 תגובות
    • 688 צפיות
  5. Sis חשפה היום את סדרת הצי'פסטים החדשה שלה ה-SiS671 וה-SiS771 מוכנות לוויסטה. כשהיא משחררת את ה-SiS671FX ו-SiS671DX לפלטפורמת אינטל, ואת סדרת SiS771 לפלטפורמת AMD, כשה-SiS771 ישולב גם בפלטפורמת AMD למחשבים ניידים. כל סדרת השבבים המוכנים לוויסטה מלבד ה-SiS671DX יכללו מנוע גרפי מסוג Mirage3 עם תמיכה מלאה ב-DX9, כשה-SiS671DX שמור למשתמשי ה-High-End. את תפקיד הגשר הדרומי יתפוס ה-SiS968 החדש. מוצר שלפי הנתונים נראה מחוטב בצורה מכובדת, שווה עיון: SiS671: http://www.sis.com/products/sis671.htm SiS771: http://www.sis.com/products/sis771.htm

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  6. Started by vesago,

שלום לכולם... אני הולך לשדרג את המחשב בקרוב ואני צריך להחליף לוח אם, עכשיו... אני חשבתי ללכת על לוח ה sis745 של חברת msi. הסיבה שאני בוחר בו היא מפני שיש לו מחיר נמוך (יחסית) וצריכת חשמל נמוכה, וגם העובדה שלא שמעתי שום דבר רע עליו (ביצוע מקסימלי משחק עדיפות משנית אצלי) עכשיו... מישהו ממכם שמע משהו רע על השבב (בעיות תאימות,נפילות וכו...) היתי שמח עם תעזרו לי.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by E71,

היי, בעקרון החלטתי כבר שאני רוצה ללכת על Skylake, פחות בזכות המעבד ויותר בשביל הפיצ'רים של הלוחות החדשים, תמיכה ב-M.2 חדשים ו-USB3.1, זכרונות ובאופן כללי ארכיטקטורה חדשה יותר למחשב שאולי יסיים את חייו בעוד 7-8 שנים (זה מה שהחזיק האחרון ). רק זה כבר שווה לי את ההפרש הלא ממש גדול לעומת לוח ומעבד מסדרת 97 (בערך 300 שקל, לדעתי). בהתחלה חשבתי על ה-MSI הבסיסי, אבל ירדתי ממנו וכרגע ההתלבטות היא בין הלוחות האלה: הראשון - Gigabyte GA-Z170-HD3P http://ksp.co.il/?uin=28089 השני - Asus Z170-K http://ksp.co.il/?uin=27942 איזה מהם הייתם לוקחים? אולי משהו אחר, בתקציב דומה? ואשמח גם להתייחסות לגבי אמינות המותגים, שזה משהו שמן הסתם לא מוצאים בשום אתר ביקורות... אסוס או גי'גהביי…

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by Cahiml,

האם למישהוא יש מושג (הערכת זמן) מתי ייצאו מעבדי Skylake Extreme ??

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  9. Started by Roger That,

Anandtech השווה דורות קודמים אל Skylake וגילה שבמשחקים מסוימים יש ביצועים פחותים באחוז לא מבוטל יחסית לדורות קודמים. הסתבר שזה קשור אל תדר בשם FCLK, (קשור ל-PCIe) שרוב לוחות האם כיום עדיין מריצים מתחת לרמה המומלצת ע"י אינטל 800Mhz במקום 1Ghz, והרובם הנכבד עדיין חסרים את האופציה לשנותו. כנראה הבעיה הזו דווקא באשמת אינטל, משהו שקשור אל microcode/firmware לא עדכני שהגיע מאינטל אל היצרניות. פרטים כאן: http://www.anandtech.com/show/9607/skylake-discrete-graphics-performance-pcie-optimizations בלוח z170 שלי עדיין אין את האופציה לעלות את התדר, וזה חודשים וחצי לאחר הפרסום ב-anandtech. ראיתי שיש איפשהו (לא באתר של gigabyte) ביוס בטא, לא ניסיתי. כאשר חיפשתי לאחרו…

• 2 תגובות
    • 991 צפיות
  10. Started by tidan27,

איזה מעבד חזק יותר ? Intel Core i7-6770HQ Intel Core i7-7567U

11. שלושה וחצי חודשים לפני שצפויה הכרזתם הרשמית, מתפרסמים מפרט וצילומים של מעבדים שולחניים מרובעי ליבות מהארכיטקטורה החדשה לכתבה: http://hwzone.co.il/skylake-%d7%9c%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91%d7%99%d7%9d-%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%97%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%a9%d7%a8%d7%94-%d7%93%d7%92%d7%9e%d7%99-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93%d7%99-%d7%94%d7%93%d7%95%d7%a8/

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. מבעס חח ראיתי שהם העלו גם את המחירים של הזכרונות.

• 0 תגובות
    • 447 צפיות
  13. Started by BIGWOLF,

אחרי שקראתי את החדשות של האתר המתיחסות לשני מעבדים אלה, רציתי לקבל מידע על עוד הבדלים בינהם. 1 - האם ההבדל הוא בדומה ל - ATHLON/DURON - או ATHLON XP/ATHLON MP 2 - האם יש שימושים ספיציפיים נוספים בהם יהיו מצתינים כל אחד מן המעבדים 3 - האם המעבדים יתמחו בתכנולוגיה הדומה ל - H.T - של INTEL 4 - איך יראה ATHLON K7 - הנוכחי ביחס למעבדים אלו (מהירויות) 5 - איך יראו המעבדים החדשים היחס ל - P4 - והאם INTEL - מיצרת דור חדש של מעבדים כתשובה ל -AMD תודה. ???

• 1 תגובה
    • 652 צפיות
  14. Started by netanel38121,

רציתי לשאול מה הם הרכיבים (מחשב חדש) הכי מומלצים כדי לנצל SLI אם 2 כרטיסי מסך 8800GTS 604MB ועל איזו השקעה מדובר והאם זה שווה את זה(מבחינת ביצועים)

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by hwforcer,

יש לי לוח אם P5N32-SLI וזכרון של CORSAIR שתומך ב SLI MEMEORY מה אני אמור להגדיר בביוס ב SLI MEMEORY? יש לי בין 0 אחוז ל 5 אחוז ואפשרות גם של MAX מה מומלץ?

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  16. Started by DarkeyE,

קניתי זכרונות חדשים של Mushkin אתמול (Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 XP), וראיתי שנפתחה לי בביוס אפשרות של SLI-Ready Memory , יש לי לוח Asus Striker Extreme , מה האפשרו תהזאת עושה ?

• 4 תגובות
    • 753 צפיות
  17. Started by Cilay,

אני רואה רק לוחות שתומכים ב SLI , ובCF אני לא רואה .. למה ? ראיתי לוח של DFI , החברה הזאת טובה ? והבנתי ש CF פועל על כל לוח שיש לו 2 יציאות PCI-E .. אבל הכרטיס השני יפעל על X4 , מישהו מוכן להסביר לי מה הולך פה ? תודה ....

• 10 תגובות
    • 941 צפיות
  18. Started by Satlan,

חברה, ראיתי באתר את הלוח SLI X16 ... מה אתם אומרים לחכות טיפה או לקנות כבר את הלוח שהייתי אמור לקנות (Asus a8n sli premium( מה עושים ?:\ בתודה מראש

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by dadon,

שלום . לאחר חיפוש רב בפורום הבנתי שלוח nf4 sli הוא בעצם כמו nf4 u רק פחות פיירוול ועוד דברים קטנים שלא משתמשים בהם . בעוד שה sli מציע תמיכה ב sata 2 ו 1000 mhz שנמצאת בלוחות ultra . זה נכון ? בהנחה שהבנתי נכון ואני לא מתכוון לעשות oc ללוח האם . מה ההבדל בעצם בין sli ל ultra sli ?? אני מתכוון לקנות לוח של ג'יגהבייט k8n וההבדל בין השניים הוא 250 ש"ח . תודה רבה לעוזרים .

• 9 תגובות
    • 762 צפיות
  20. Started by idle`,

מה יקרה אם אני יקח שני כרטיסי מסך 7600GT למשל ויחבר אותם ללוח שיש לו תמיכה בCF??

• 1 תגובה
    • 495 צפיות
  21. Started by ליאו מנהיג הצבים,

פעם ראשונה שאני רואה משהו כזה, http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=amdintelsli&page=1 נראה שאתלון הוא עדיין אלוף המשחקים. עושה רושם שאפילו הSLI, הגיע לנקודה שהוא לא מצליח לעבור אותה ברזולוציות הגבוהות עם הכרטיסים שמגבילים את ההפרש בביצועים.

• 5 תגובות
    • 762 צפיות
  22. Started by mayfree,

אני מתכוון להחליף את הפנטיום 3 הזקן שלי בAMD64/939 בערך בפברואר.מחשב שמיועד למשחקים בעיקר ושישרוד שנה-שנתיים מבלי להחליף MB . השאלה שלי האם כדאי להשקיע ב-SLI,מבחינת עלות מול תועלת.כלומר האם צריך שתי כרטיסי מסך בשביל משחקים שיצאו לשוק בשנה-שנתיים הקרובות או שאפשר להסתפק באחד וליהנות מביצועים טובים(בהנחה ששאר הרכיבים בשילוש הם איכותיים). איזה כרטיסים גרפיים אפשר להרכיב עליו-האם צריך שתיים מאותו סוג;או כרטיסים שתומכים אך ורק ב-PCI X. כרגע יש לי PNY FX5200ULTRA 128 האם אני יכול להשתמש בו במפרט החדש או שצריך לקנות כרטיס חדש.או שאולי אפשר להשתמש בו כמאיץ גרפי שני בSLI. תודה מראש על העזרה.

• 12 תגובות
    • 850 צפיות
  23. Started by babu,

איזה לוח יספיק לי ? לא מעניין אותי כל מיני גימיקים שעליהם משלמים עוד כסף שיהיה לוח טוב שיוציא תמקסימום בתקציב של 850 שקל אם חריגה קטנה גג

• 10 תגובות
    • 848 צפיות
  24. Started by rtr,

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=112730&highlight=Kentsfield הבאנצים עם הP5B לא ממש מזהירים.. אבל הDS4 דווקה מקבל ציונים סבירים מאוד...

• 2 תגובות
    • 522 צפיות
  25. Started by T-Flash,

בדפי בפורום של האתר XtremeSystems.org פורסמה מערכת עם צ'יפסט של ATI עם 2 כרטיסי NVIDIA מחוברים ב SLI... הצ'יפסט המדובר הוא RD480 והכרטיסים הם 2 כרטיסי 7600GT. את הדבר הזה עשה אוברלוקר טייוני בשם coolaler. המערכת: M/B :DFI CFX3200 DR MEM :Corsair DDR540 1024X2 Dual Channel HDD :WD2500KS SATAII 250G 16Mb Cache VGA CARD :MSI 7600GT SLI POWER: 康舒 520W OS :WIN XP SP2 CPU COOLER:Tower 120 CPU :AMD FX60 לפי התוצאות אפשר להסיק שאין הרבה הבדל בביצועים בין הצ'יפסט של NVIDIA לצ'יפסט של ATI...

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.