עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום, נכון להיום ברשותי Intel core 2 DUO E4400 (תדר 2 GHz) אני רוצה לשדרג את המערכת בתקציב נמוך (סדר גודל של 300-400 ש"ח) וזה נראה כאילו שדרוג לאחד המעבדים 6700 או 5800 יהיה האופציה הכי משתלמת שכן מדובר במעבדים מסדרה דומה אך במהירות גדולה ב 50%+ מה שאמור לשפר משמעותית את מהירות המערכת. עד כמה שאני רואה ההבדל היחיד בין שני המעבדים הוא תדר ה FSB שהם משמשים בו השאלה העיקרית שלי היא עד כמה ההבדל בתדר זה משמעותי ,מה תהיה ההשפעה שלו על הביצועים והם זה באמת שווה עוד 70 שקל בערך ( ה E5800 נמכר בפחות מ 300 ש"ח) דבר אחרון - אני מניח שיש אנשים שיציעו לי לקנות מעבד חזק יותר יד שנייה - זאת אמנם אפשרות אך איני רוצה לדון בה בשרשור זה תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by shkaf,

שמתי לב לאחרונה שהמהירות שלי בFRONT SIDE BUS היא בסך הכול 100 MHZ לעומת זאת הלוח שלי תומך עד 400 MHZ יש לי מעבד אינטל 2.0 SOCKET 478 לצורך העניין סוג הלוח אפשר למצוא במפרט

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by soft40,

צהריים טובים, אתמול הרכבתי מחשב חדש במפרט הבא : I7 7700K COOLERMASTER HYPER 103 GIGABYTE GA-B250M-DS3H 2X8 GB DDR4 2400 FURY 2X TRANDSCENDENT 240 GB SSD SEASONIC520W NZXTS340 SAPPHIRE RX480 8GB OC עידכנתי ביוס לגרסא אחרונה F6 WIN10 PRO בבדיקה ב HWMONITOR וב CPUZ המעבד לא עובר את ה 4403 MHZ ולא מגיע ל 4500MHZ "מובטחים" למישהו יש רעיון !? אין לי שום פיצ'ר מגביל ורשום מכפלה מ 8-45 בביוס

4. אני מדבר על הIntel Pentium D 820 ועל הAMD Athlon 64 X2 4200+. ממה שראיתי בחיםוש פה בפורום האינטל יעלה 241$, זה נכון? כי אם כן הוא יעלה בארץ משו כמו 1300 שקל, לא כ"כ רציני, לא? מביקורות שראיתי זה אחלה מעבד. וכמה יעלה הAMD? תודה.

• 22 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. השאלה בכותרת היא שאלה חשובה, לא מעט צרכנים עומדים בפיתחה של רכישת מחשב ומתלבטים, והיו רוצים לדעת על היציבות והאמינות שהם צפויים לקבל ממכונה חדשה שתהיה מבוססת על פלטפורמת ריזן עם סוקט AM4 שהיא צעירה בשוק. האם מדובר בחוויה בעייתית שאוכלים בה הרבה חצץ, או שהפלטורמה יחסית יציבה. בריאן - אחד הסוקרים המוכרים מ- tech yes city מנסה לענות על שאלה זו, ומשתף מנסיונו במשך שלושת החודשים האחרונים. Three Months on RYZEN... What's it Been Like

6. Started by roadrunner,

תודה

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. הלוח הוא לאינטל סוקט 478 וכרגע יש שם זוג זיכרונות 256*2 והלוח עובד בדואל צ'אנל.. יש לי אפשרות במקום זוג הזיכרונות לשים סטיק אחד של 1 ג'יגה.. רק שאז אני מאבד את הדואל צ'אנל מה עדיף בתכל'ס ? חצי ג'יגה ודואל צ'אנל או 1 ג'יגה וסינגל צ'אנל ? תודה לכל מי שיעזור

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. המפרט שלי: amd athlon 3200 gigabyte k8nf-9 ddr 400 512 x2 sapphire x800GTO 256 ddr3 hitachi 80Gb wd 250 GB hec power supply 400 אני רוצה לקנות את המעבד הזה..... רציתי לדעת שתי דברים. א. האם זה בכלל מתאים למפרט מחשב שלי? ב. עם זה מתאים האם אני ירגיש בהבדל משמעותי בין המעבד של עכשיו לבין המעבד הזה? תודה לעוזרים.

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. היי חזרתי עם תשובות: טוב עכשיו אני קונה: Athlon XP 1600 Gigabyte GA-7VTX-H+ Kingstone 256ddr 266mhz TASK CASE - TK3003B SCREWLESS COL Msi Geforce 4 MX440 64DDR בקשר לכ. מסך אני עדין סגור על הגיפורס 4 . מודם אני לא צריך, אני צריך כרטיס רשת ואותו יש על הלוח. וכרטיס קול יש גם על הלוח של קראטיבי וברה 128 והוא אחלה של כרטיס. ל-סי.די.רום אני צריך המלצה כי אני לא יודע מה לקנות . אני צריך משהו מהיר ושלא ישבור את הדיסק. ושיהיה אמין בלי בעיות. כונן דיסקטים זה לא חשוב איסה לקנות, נכון? ואני צריך שכלול של בערך כמה כל זה יעלה לי. תודה על ההמלצות חברייה.

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by DAVIDKI19,

DIMM1: Nanya M2Y2G64CB8HA5N-CG 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 ) (7-7-7-20 @ 533 ) (6-6-6-17 @ 457 ) מה אומר ה @ שהזכרון ב OC? האם אפשר לעשות עם הזכרון הזה OC למחשב?

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. כידוע, בתעשיית השבבים בין שהיו אלו מעבדים כלליים CPU או מעבדים גראפיים GPU, פותחה לפני שנים רבות טכניקה להנצלת שבבים פגומים, כאלו שבעבר היו נזרקים לפח שכן רק שבב שהוא 100% תקין היה בר שימוש. עם השנים פיתחו שיטה בה הטופולוגיה של השבב מאפשרת נעילת חלקים ספציפיים בו, כאלו שיש מהן יתירות, וכך השבב נשאר פעיל ושמיש אך בתפוקה מופחתת יכולות - משום שלא כל חלקיו של השבב היו פעילים. אם בעבר מתוך wafer שלם נגיד רק 30% מהשבבים נולדו שלמים ושמישים, אז זרקו לפח 70%. אך משעברו לשיטה החדשה, יכלו להנציל אחוז גדול מהשבבים שפעם נזרקו לפח, ולהעלות את אחוז השבבים השמישים לערכים גדולים בסדר גודל מכך. אותה שיטה משמשת כיום את AMD בייצור מעבד Ryzen, על פ…

12. שלום לכם! בעייתי היא כזו: לחבר שלי (תודה לאל, הבעיה לא במחשב שלי, אבל צריך לעזור לחבר!) יש מחשב עם פנטיום 4, 2.4 (או 2.6, אני לא זוכר. ביררתי את הדגם של הלוח אם GA-8SR533P, אבל מעבד לא...). עכשיו ככה, הוא קיבל מסכים כחולים עם error של בעיה בזיכרון (אח"כ הוא גם שרף את הזיכרון אבל זה כבר משהו אחר... ) בכול מקרה, הוא קנה זיכרון חדש, שם אותו (והפעם טוב, הסברתי לו איך להכניס זיכרון בלי לשרוף אותו...), הדליק את המחשב ו... לא מאתחל. לא מדליק את המסך, והכי גרוע - ישנו ציפצוף קבוע, לא פוסק עד שמכבים, מהמחשב. עכשיו אני יודע פחות או יותר לאבחן את קוד התקלה לפי מספר ציפצופים (עם עזרה אדיבה של אתרי חומרה וכו') אבל ציפצוף בילתי פוסק - קטונתי, ואני פונה לעזרתכם, האדיבה מאוד... מה יכו…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by rubin 37,

לוח GIGABITE דגם G41M-ES2L צ'יפסטG41 + כ.קול 5.1 כ.רשת 10/100/1000 או לוח MSI דגם G41TM-P33 M צ'יפסט G41 + כ.קול 7.1 כ.רשת 10/100/1000 בברכה

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by galtzur,

שלום לכולם. כנראה שאלו כבר לפני, אבל אני לא מצאתי בסטיקים משהו שענה לי על השאלה , איך מתחילים לבחור לוח אם. כשאני רוצה להתחיל לקרוא על לוחות אם של חברה מסויימת, אני מתקשה לשים אפילו את דריסת הרגל הראשונה (הקליק הראשון ליתר דיוק) אחרי שאני יודע מהם המעבד וכרטיס המסך שאני רוצה. איך להמשיך (נגיד מעבד Q6600 וכרטיס 8800GT) ? נראה לי שגם המעבד הפשוט ביותר יש לו את המינימום הנדרש ללדרישות המעבד והכרטיס האם עיקר ההבדלים הם כמות וסוגי החיבורים ? האם זו הסיבה להדלים ההאסטרונומים במחירים ? איזו השפעה יש ללוח על מהירות העבודה ? מה זה בדיוק chipset ואיך הוא משפיע על ההחלטה ? מקווה שתוכלו לכוון אותי יותר.

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  15. כפולי הליבות הודגמו על שרת HP עם 4 שקעים כשבכל שקע פעלו שתי ליבות, כלומר על 4 שקעים פעלו 8 מעבדים שונים עם בקרי זכרון נפרדים עבור כל ליבה. הלוח הוא אותו לוח (שרת קיים בשוק של HP), פשוט מוציאים מעבד אופטרון רגיל ושמים במקומו אופטרון כפול לבות ומפעילים שוב, זהו, הוכפל מספר המעבדים במערכת. כפולי ליבות בשקע 940 (לשרתים) יצאו במחצית הראשונה של 05 וכפולי ליבות בשקע 939 יצאו במחצית השניה של 05. הספק היחיד מבחינת יכולת שדרוג מערכת מובסת שקע 939 הוא האם בקרי הזכרון של כפולי הליבות שיצאו במחצית השניה של 05 יהיו תואמים ל DDR או שיתאימו ל DDR2 בלבד. מקורות: http://www.xbitlabs.com/news/cpu/display/20040831093201.html http://zdnet.com.com/2100-1103_2-5330737.html?tag=zdfd.newsfeed ht…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  16. Started by curdi1,

שלום לכולם איזה מ-2 המעבדים הנ"ל יותר חזק לשימושיים משרדיים וצפייה ב-HD ? האם ישנם מבחני השוואה בין השניים ? תודה

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. שלום לכולם, ברצוני לשדרג את המחשב הנייח הנוכחי שלי בגלל העובדה שהוא כבר לא סוחב את כמות המולטיטסקינג שאני זורק עליו. את המפרט הנוכחי ניתן לראות מצד ימין. כרגע המעבד שלי לא מצלייח לעלות עם האוברקלוק שהוא היה בו כבר כמעט שנה. וכבר שבוע שהמעבד לא מצלייח לעשות פוסט עם אוברקלוק זניח, מדובר על אוברקלוק של יותר מ 200MHZ והמערכת לא עולה ואני מקבל BSOD בעלייה של הוונדווס. אני בדקתי את האפשרות שהזכרונות פגומים אך המחשב עולה מצויין בסטוק למעבד ואנדרקלוק לזכרונות עם בדיקת MEMTEST. אני בדקתי את האפשרות שהספק לא מספק את ההספק הדרוש (CAPACITOR AIGING) אך עם ספק חדש של 550W HEC היה אותו מצב לכן הכול מצביע על המעבד. התקציב הנוכחי שלי הוא בסביבות ה500שח. ברצוני להעלות את יכולת העיבוד של המ…

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by menyd1,

הבנתי בעתיד יצאו מעבדים עם שבב גרפי מובנה ושיתמוך גם בדיירקטס 11 מזה אומר? שאם הכרטיס מסך שלי תומך דיירקטס 10 ויש לי ווינדוס 7 יהיה לי תמיכה מלאה בדיירקסט 11? משחקים יעבדו על דיירקטס 11? או 10?

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by Zinger777,

היי, יש לי את לוח האם הזה: www.asus.com/Motherboards/M4N68TM/ וחשבתי לשדרג את ההראם במחשב (כרגע יש לי שני סטיקים של 2GB כל אחד). ראיתי שבאתר כתוב שהמקסימום הוא 8GB ואני לא בטוח אם הם מתכוונים ל8GB לסלוט או 8 סה"כ. איך ניתן לדעת? תודה, Zinger777.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שבוע טוב חברים, אני צריך לקנות מחשב ויפה שעה אחת קודם (הנוכחי עומד להחזיר את מעבדו לבורא כל רגע), לפני כמה ימים קראתי כאן על ההשקה של המעבדים החדשים של אינטל, (כתבה כאן) ואני תוהה אם יש טעם שאחכה שיגיעו לארץ או לקנות מה שיש כבר עכשיו. מה דעתכם ? הייתם מחכים במקומי ? שבוע טוב..

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. שלום! אני מחפש מעבד חזק לסימולציות Matlab, אבל בעל הספק נמוך ומחיר בטווח של המעבדים E8400-Q6600 (stepping G0). על המחשב לא ירוצו משחקים, אלא רק Office, דפדפן, וסימולציות matlab כבדות ביותר. איזה מעבד מומלץ לסימולציות matlab? איזה לוח אם "ירוק" מומלץ עבור המעבד? האם יש בנצ'מרקים שמודדים צריכת אנרגיה של המעבד + לוח האם, ותומכים בהמלצת המומחים כאן? אני לא אבצע OC. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by hadarelk,

שלום, יש לי לפטופ של טושיבה Z30-A-1E9 עם מעבד i7 4510u ו512GB SSD. כרגע יש לי 8GB ram על סלוט אחד. כרגע הוא עובד על 663MHz (לדעתי הוא 1333 אבל לא סגור על זה). הייתי רוצה להרחיב את הזיכרון ל16GB 1600MHz ולהחליף את הקיים ומתלבט בין 2 אופציות Kingston HyperX HX316LS9IB/8 (לקנות 2 סטיקים). http://www.kingston.com/dataSheets/HX316LS9IB_8.pdf G.Skill F3-1600C10D-16GSQ (קיט של 2X8). http://www.gskill.com/en/product/f3-1600c10d-16gsq 2 האופציות קיימות בחנויות בארץ ולא ראיתי הבדלי מחיר משמעותיים מחו"ל. אני נוטה לקינגסטון בגלל CL נמוך יותר ומתח נמוך יותר אבל עדיין מתלבט. אשמח להארות או המלצות אחרות (גם מחו"ל אם ההפרש במח…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. מה דעתכם על הלוח אם: Foxconn P9657AA-8KS2H ? והאם יש בו אופציית OC בביוס? תודה.

• 28 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. היי לכולם 1. ניסיתי לחפש מבחנים וטבלאות השוואה רצוי לפי פרמטרים שונים בין מעבדים עם חשיבות למעבדי AMD (החל מ- amd athlon 64 x2 dual core 4800+ ולחדשים יותר) אני זוכרת שבעבר הפנו אותי (נדמה לי גם מפה) לכאלה אולם כעת לצערי לא הצלחתי למצא, אודה לעזרתכם. 2. אשמח גם לטבלאות דומות עבור לוחות אם - זאת גם בין יצרנים שונים (מכירה את טבלאות ההשוואה באתר של GIGABYTE) לזכרונות, ואם אפשר גם לספקים. 3. ראיתי מבחן השוואתי בין AMD ATHLON II X2 240 VS ATHLON64 X2 4800 אולם הוא באתר שלא יצא לי לשמוע עליו ובחיפוש לא ראיתי שהוא מופיע פה. מישהו מכיר את האתר הזה? http://www.ultimatehardware.net/ האם הוא כזה שיש טעם להסתמך עליו? אשמח אם תציצו במבחן http://www.ultimatehardware.net/amd/amd_athlo…

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by none,

מישהו יודע עד כמה אפשר להעלות את הוולטז' בCORE בלוח הזה? כי ב8ihxp אני יודע שאפשר רק +0.100 מישהו אולי יודע בקשר ללוח הזה, אני רוצה לקנות אותו ואני מחכה לתשובה, תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.