מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,823 דיונים בפורום זה
-
האם הקונרו הכי חלש יתן ביצועים יותר טובים מאשר הפטניום D930? והאם שווה בכלל לחכות לו מה יהיה מחירו המוערך? ובקשר ללוחות אם אני קצת מודאג כי עוד לא הבנתי איזה צ'פיסט (ללוחות אם של אסוס) עדיף ונחשב לטוב? שיתמוך ב sata2 זכרונות מהירים 800MHZ ? וכמובן כמה לפי דעתכן יצא לוח +המעבד? ומתי צפוי כל הלוחות והמעבדים לנחות בישראל ולא רק בשאר העולם? תודה וסליחה על כל השאלות כי קראתי את הנעוץ וזה קצת בילגן אותי
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה אתם חושבים על המעבד genuine intel® 1.60 ghz@ 2140 אין לי מושג יותר מדי במחשבים וסתם רציתי לדעת אם מה שקניתי לפני כמה חודשים זה סחורה טובה תודה
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
שלום, אני מתלבט בין בחירה בדיסק קשיח פנימי של WD 1TB SATA3 לבין WD 1TB SATA2 ,ההתלבטות היא בהבדלים ביניהם והמחיר ביניהם,מה עדיף יותר,יש הבדלים בביצועים,במהירות ובכללי מה ההבדלים בין S2 ל וS3 והאם הם מורגשים. ובנוגע ללוח אם: אם אני ייקח sata2 האם GA-P55A-UD3 של Gigabyte יספק אותי,לקחת אחר זול יותר או שעדיף להשאר עם Sata3 ולקחת לוח אם Gigabyte GA890XA-UD3 מה ההבדלים ביניהם ומי יותר כדאי? תודה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
השטפון הגדול החל: אינטל משיקה מספר שיא של מעבדים חדשים מדור ה-Skylake, כולל כמה הפתעות שלא ראינו בעבר לכתבה: http://hwzone.co.il/זה-הזמן-לחשוב-על-שידרוג-מעבדי-ה-skylake-החדשי/
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, יש לי חבר שברשותו מערכת עם לוח MSI X58 כלשהו (לדעתי זה ה X58 PRO, אם יש צורך אפשר לוודא), מעבד Core i7 920 ו 4GB זיכרון מהדגם הבא: http://www.ocztechnology.com/ocz-ddr3-pc3-10666-intel-extreme-edition.html הוא מעוניין להרחיב את הזיכרון ל 8GB לפחות. האפשרות הזולה ביותר היא להוסיף עוד 2X2GB - וכך לקבל 8GB שלפי מיטב הבנתי, גם יעבדו בערוץ משולש. הבעיה: לא חושב שאפשר למצוא את אותם מודולים של זכרון. השאלה: מה האפשרות הכי טובה לשדרוג? אני מבין שהזכרונות האלה עובדים במתח של 1.75V, שזה מעל לתקן. האם זה משנה? האם צריך עוד מודולים בעלי אותו מתח עבודה? עד כמה תזמונים דומים משנים? תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
איזה מעבד עדיף למשחקים הamd יהיה 3200 venice , לא מתוכנן oc
-
- 24 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני משחק בעיקר overwatch על ההגדרות הכי נמוכות. אני חווה אי יציבות באפן קבוע ולעיתים הfps גם יורד עד ל-100. ובאופן כללי הfps לא יציב וזה גורם לקירטועים במשחק כי יש לי מסך 144. גיליתי שאם אני מגדיר בtask manager את העדיפות לגבוהה (set priority) עבור המשחק אז הfps הממוצע עולה פלאים והמשחק עובד 99% מהזמן חלק לגמרי. לפי msi afterburner כמעט כל הליבות נמצאות על אזור ה95+ בזמן משחק לעיתים גם מאה. משחק בfhd מה המשמעות של זה? האם המעבד שלי פשוט מעפן? מצרף את המפרט המלא רק שבמקום 960 יש לי כרטיס 1060 gtx של חברת gainward
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יום ראשון אני הולך לקנות עוד 512MB בנוסף ל-256 שלי עכשיו אני רוצה לדעת איזה CL ה 256 שיש לי על המחשב כדי שאני לא יקנה סתם 512 עם CL נמוך וישלם הרבה שבמילא הוא יעבוד לפי הזיכרון האיטי יותר.. וגם תמיד חשבתי שהזיכרון אצלי עובד בתדר של 266MHz אבל לפי התמונה יש מצב שהוא פועל על 366MHz? תמונה: אני חייב פה את העזרה שלכם.
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בזמן האחרון מצאתי את עצמי יותר ויותר מתעניין בקשר לחלקי מחשב (מכיוון שאני מעוניין לקנות מחשב בקרוב) עכשיו הבנתי ש ערכת השבבים Z77 היא שדרוג קל של Z68 והייתי רוצה לדעת האם עדיף לרכוש לוח אם למחשב Z77 מתוך מחשבה לעתיד (תמיכה ב-USB3). אז מה עדיף? ובנוסף הייתי רוצה המלצה כל לוח אם שתומך ב-XMP, + הסבר מה טוב בו בתודה הדר
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
-
ראיתי באיזה מקום כרטיס זכרון בודד DDR3 שכתוב עליו triple channel אבל לא כתוב שם שום דבר על dual channel (ועל זכרון אחר ראיתי שכתוב dual channel + triple channel) האם זה אומר שזכרון זה אינו תומך בערוץ כפול? מה, אי אפשר לקחת 2 כרטיסי זכרון כאלו מסוגו ולעבוד ב dual channel ? אם אני זוכר נכון ערוץ משולש או כפול לא תלוי בכלל בכרטיס זכרון עצמו, אלא במעבד וכמובן תמיכה בלוח. או שאולי אני טועה פה במשהו?
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלושתם עולים בסיביבות 600 שקל אבל עכשיו השאלה איזה לוח הכי טוב מביניהם? הדגמים הם: ALBATRON KM18G Pro Nforce 2 AMD או Chaintech 7NIF2 nForce 2 או Leadtek NForce2-GT K7NCR18G איזה יותר טוב?
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כידוע, בתעשיית השבבים בין שהיו אלו מעבדים כלליים CPU או מעבדים גראפיים GPU, פותחה לפני שנים רבות טכניקה להנצלת שבבים פגומים, כאלו שבעבר היו נזרקים לפח שכן רק שבב שהוא 100% תקין היה בר שימוש. עם השנים פיתחו שיטה בה הטופולוגיה של השבב מאפשרת נעילת חלקים ספציפיים בו, כאלו שיש מהן יתירות, וכך השבב נשאר פעיל ושמיש אך בתפוקה מופחתת יכולות - משום שלא כל חלקיו של השבב היו פעילים. אם בעבר מתוך wafer שלם נגיד רק 30% מהשבבים נולדו שלמים ושמישים, אז זרקו לפח 70%. אך משעברו לשיטה החדשה, יכלו להנציל אחוז גדול מהשבבים שפעם נזרקו לפח, ולהעלות את אחוז השבבים השמישים לערכים גדולים בסדר גודל מכך. אותה שיטה משמשת כיום את AMD בייצור מעבד Ryzen, על פ…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בין מעבד סלרון למעבד intel pentium רגיל. האם ההבדלים הם מהותיים? ואם כן במה זה מתבטא. תודה.
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מממ... (מדבר בשם חבר שלי)... החלפתי במחשב שלי אצל איזה טכנאי לוח אם, מעבד וכרטיס מסך... את הראם וההרדיסק השארתי... אז היום אני מגיע אליו והוא אומר לי שהראם וההרדיסק לא עובדים על הלוח אם... אלה שתי סטיקים של 512 ראם (כל אחד), DDR400... PCI3200... והלוח אם הוא בסוקט 939... הטכנאי אמר לי שלכל לוח אם (לא זוכר איך קוראים לחדש שרכשתי) יש רשימה של זכרונות שמתאימים לו... זה נכון?.. גם ההרדיסק הוא טוען שלא עבד.. הוא אמר לי שווינדוס לא עלה או משהו, אבל הוא לא ניסה לפרמט... אני מחבר את ההרדיסק עם Raid... אבל אמור להיות רייד על הלוח אם... החלקים עבדו לי פיקס על המחשב הקודם... נראה לכם הגיוני?..
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קיצור, כבר איזה חודש מאז שהחלטתי שאני קונה מחשב חדש.. מכרתי את הישן. אספתי שקל ועוד שקל ועוד חצי. השגתי תקציב... נכנסתי לHW (כי אמרו לי שפה יעזרו...) התעניינתי ולמדתי... התחלתי להשתגע... הרבה מים זרמו בירקון מאז שקניתי מחשב.. בסופו של דבר נסגרתי על מפרט, אפילו ישבתי בחנות ואימתתי חלקים, ראיתי מארז. וקיבלתי אוקיים מאנשים מנוסים... ואאאז ראיתי את החדשה.. משהו ששכחתי לבדוק (מתי החידושים מגיעים...) ה-M2. הסוקט החדש.... אמרתי סבבה, נקנה לוח אם שיתמוך בו.. אבל, "ז***...." יש איזה יצור כלאים, שלא מתאים לסבתא שלי... הרבע השני של 06. ז"א מרץ. ז"א ארבע חודשים ואני יכול לקנות את זה בארץ במחירים עממיים... (טוב אולי טיפ טיפה יותר...) אבל השאלה המתבקשת (וכן, אני יכול לחכות 3 חודשים,…
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי אני בשלבי הגדרת מפרט למחשב עבודה חדש ואני נדרש ל 8 גיגה זכרון. הטכנאי בחנות שעובד מולי בעניין אומר שיש בעייה במתח של הסלוטים ותכל'ס - לא מומלץ להרכיב 8. האם מישהו מכם עובד עם 8 ואם כן האם נתקלתם בבעיות וכמובן מה הלוח + זכרון + מעבד לץשובה מהירה - אודה ניר
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למרות שתוכניות ההשקה לשנת 2019 נדחו - ב-AMD מבהירים כי סדרת מעבדי ה-HEDT לשוק הביתי עוד תבצע את הקאמבק שלה לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
לפני שלוש שנים נדפק לי לוח של גיגהבייט שהיה ממש מושקע ויקר. אז קניתי אסוס. השבוע הוא נדפק והלך לו בקר sata. זה היה z170i pro gaming. מה לקנות שיחזיק לי יותר זמן אסוס או גיגהבייט?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני עובד עם לוח האם של MSI Neo2-i865PE. ה-FSB במקום לעבוד ב-200 עובד ב-203 ומהירות המעבד בהתאמה במקום 2400 מגה הרץ עומדת על 2435 מגה הרץ. בנוסף לכך ה-voltage ל-AGP הועלה עצמאית ל1.7v. חיים עצמאיים ללוח האם?
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב שיריץ סרטים בלבד, אני רוצה מעבד קר כדי שלא שישמעו את המאוורר שלו (פעם אחרונה שבדקתי הוידאו שלי היה שקט ), לוח עם כרטיס קול מובנה, ועדיף גם עם כרטיס מסך מובנה עם TvOut בשביל חיבור לטלוויזיה. זיכרון 256 זול, לא משנה איזה מהירות. הדגש הוא על שקט וביצועים לסרטים בלבד. לא משנה אם זה אינטל או AMD או אפילו VIA, לא משנה DDR או SDRAM, שיריץ סרטים! עדיף גם במחיר זול מאוד. תודה.
-
- 22 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד עם מעבד i7-5500u כשאני מסתכל עליו בתוכנה cpu-z אני רואה שהcore speed שלו הוא כמעט על 800. מעבדים לא אמורים להגיע ל3 ג'יגה אפילו יותר? ולמטה אני רואה שיש לו רק שתי ליבות, הגיוני שאין לו 4? ומה זה הcore voltage שעומד על 0.664 v? שאלה אחרונה, מה זה הmax tdp שעומד על 15.0 w? תודה על היחס
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי שאלה מעצבנת... אני לא מבין למה בכל מיני חנויות מחשבים זיכרון 800MHZ CL4 עולים לפעמים 70% ויותר מזיכרונות CL5??? ומה בכלל משפיעים התזמונים? תודה. נ.ב: ואל תגידו לי לעשות חיפוש כי חיפשתי ולא מצאתי משהו מתאים...
-
- 16 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
http://www7.tomshardware.com/motherboard/20050513/index.html
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-