עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Mike_Shinoda,

היי, כפי שכתוב בכותרת. מחפש המלצה ללוח אם לתושבת AM4 לידידה שקונה מחשב. המעבד שיהיה עליו כרגע זה Ryzen 3700x (אולי בעתיד ישודרג למעבד 16 ליבות, אבל לא בזמן הקרוב ולא בטוח בכלל) יש מחשבה על OC אבל לא קריטי. אבל כן נראה לי עדיף שיהיו VRMs איכותיים עקב הסיבות הללו. כמו כן: עדיפות ל-4 סלוטים של RAM. כמה שיותר חיבורי SATA (נניח 6 ומעלה) יהיה נחמד אם יהיו שני חיבורי m.2 PCI-E X4 אבל לא קריטי גם אחד בסדר. יכול להיות ATX, אין צורך ב- mATX או קטן יותר (אפשר אם יש סיבה מיוחדת, ככל הנראה יתחבר רק כרטיס מסך ואולי עוד כרטיס אחד בעתיד) עדיפות לרכישה בפלונטר. תקציב עד כ-500 ש"ח פלוס מינוס. (אם שווה להשקיע יותר לטעמכם אפשר גם אבל עדיף שלא) הלוחות שהומלצו ע"י פלו…

2. Started by MDK,

בסוף החודש הזה אני אקנה מחשב חדש וכל הזמן אני מתבלט איזה מעבד כדאי...אני לא הולך לעשות אוברקלוקינג, אז northwood לא יהיה משמעותי ובנוסף תקחו בחשבון שאני לא מתכנן להוציא 3000!!! ש"ח רק על המעבד!! (טוב אולי קצת הגזמתי - "רק" 1750 ש"ח ) לפני חצי שנה, טרם יציאתו של pentium 4 A, האתלונים אין ספק השתלמו יותר, אך כיום המצב שונה לגמרי. קראתי בפורומים באתרים שונים על מקרים שנשרפו מעבדי AMD או שהגיעו לטמפרטורה מאוד גבוהה וזה מדאיג אותי מאוד!!! אני לא מתכוון להסתכן בקנייה מסוג שכזה. בנוסף, מאז שמחירי הפנטיום 4 ירדו, הם הספיקו להתקרב לAMD וההבדלים כבר לא משמעותיים, הן במבחינת ביצועים והן במבחינת מחירים. אינטל חיזקו את מעבדם (FSB ו-512K cache) ואילו AMD מוציאים פעם בחצי שנה מעבד נו…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. אני יודע ש64 ביט סוג מעבד של AMD ושזה טוב... חוץ מזה אני לא יודע כלום.. אני יודע שכמה שיותר הרץ זה מהר יותר (מספר פעולות מתמטיות בשניה) כמה שיותר זכרון מטמון זה טוב יותר וכן אלה... מה כל כך טוב בביט? בדרך כלל שאומרים ביט הכוונה לרמת הצפנה, כמו בווינדוס XP 64 ביט... זה קשור גם במקרה הזה? אשמח לתשובה מנומקת .. תודה מראש!!!

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. מי יודע בוודאות על איזה צ'יפ מבוסס Kingstone Hyperx pc3200? (זה לא TCCD?) קניתי קיט של 1GB זיכרון Kingston Hyperx pc3200 מדגם KHX3200AK2/1G בהתחלה הבנתי מכם שזה מבוסס על ה TCCD שנחשב מעולה לאוברקלוקינג אבל עכשיו אני רואה באתר הזה: http://www.techpowerup.com/memdb/ שזה מבוסס על Winbond CH-5 (מה זה בכלל?!) זה טוב? ולאיזה מהירות אפשר להגיע איתו? (לוח Asus P5GDC Deluxe ומעבד Prescott 2.8Ghz LGA 775) אודה לכם מאוד על תשובתכם....

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by WHITE_ZOMBIE4,

איזה מעבד לפי דעתכם יותר טוב למשחקים,תלת-מימד וגראפיקה?,AMD או PENTIUM4

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by serg90,

אהלן, יש לי מחשב של כבן 6 שנים, ואני שוקל להוסיף לו 4GB RAM (להשלים ל-8GB) ולקנות כרטיס מסך חדש. מבחינת הספק הכוח יש ברשותי seasonic 550w 80plus bronze ולוח אם GB P55M-UD2 אני רוצה לדעת האם המערכת תשרוד אם אשרדג לכרטיס מסך מודרני. הן מבחינת צוואר בקבוק והן מבחינת שרידות של מערכת ישנה, מבחינת הספק חשמל ואורך חיים של כלל המערכת (מנסיון עבר נשרף לי ספק כוח לאחר כ4-5 שנים מבלי שנעשו שינויים כלל. אחד שבזמנו נחשב ל"איכותי" ובעל שם).

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אני יוצר מוזיקה אלקטרונית ומתעסק עם קיובייס 5, לרוב כלולים הרבה דגימות אודיו וסימפולים שלי, ולפעמים אני מגיע לכ- 10 פלאגים פתוחים, תלוי בפרוייקט לא ייצא לי לעבוד על פרוייקטים שלמים (טראקים שלמים עדיין) ולכן אני לא יודע איך המעבד הזה יודע להתמודד עם הסיפור, רציתי עקרונית לשאול אם יש למישהו נסיון איתו ועם התחום, ואם יש צורך בלשדרג למעבד חזק יותר, לדוגמא 4 ליבות (האמת שה- E8400 די חדש אצלי). במערכת יש גם 4 ג'יגה זיכרון ו2 הארדיסקים שמסתכמים בכ-750 ג'יגה תודה.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. לוח אם: Albatron PX865PE Intel 865PE Motherboard (800Mhz, Dual DDR400, 5.1 Sound, 3Com LAN, USB 2.0) מעבד: Pentium 4 1.8 478 - Northwood B0 כרטיס מסך: Innovision Geforce 4Ti 4200 זיכרון: Kingston DDR-RAM 256MB PC2700 Memory 333mhz והאם אתם חושבים שאני אצליח להאיץ את המעבד שלי מ1.8 ל2.4 על הלוח אמ הזה?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. ואם אני לא טועה צריך להיות כתוב פעמיים 1.86 . ולא 701 צודק? [attachment deleted by admin]

• 33 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. Started by Jabberwock,

עם שידרוג כרטיס המסך בא התיאבון. 😊 חשבתי לשדרג שילוש, I5 750 כבר זקן. אבל אין לי איתו הרבה בעיות. רק 2 שאני יכול לחשוב עליהם, האחד שבמשחקים יש נפילות רגעיות של FPS. אתם יודעים, ב-1% או ב-0.1% האלו. והשני שקצת יותר מעיק עליי הוא היכולת להריץ RPCS3. האימולטור הזה צורך לא מעט ת'רדים. בכל מקרה האם יש תחזית או שמועות לגבי יציאה של מעבד 8 ליבות מבית אינטל, ועד כמה הוא קרוב?

11. שלום, שאלתי את השאלה גם בפורום כרטיסי מסך אבל לא ממש ידעו לענות לי שם, אז אולי כאן משהו מכיר את האפשרות הזאת, ואשמח אם תענו לי . יש לי לוח אם עם כרטיס מסך מובנה של ATI ( עם תמיכה ב Hybrid ) כמוכן יש לי כרטיס מסך ATI HD4870 512. אני יודע שמבחינה טכנית יש אפשרות להפעיל את שניהם ביחד, אבל אני לא ממש סגור על איך לעשות את זה. אשמח לקבל המלצות, אגב הלוח אם הוא : ga-m78sm-s2h (הלקוח הקודם עבר מחשב ga-m56s-s3 ) תודה .

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by hagai,

שמעתי הרבה אנשים אומרים להתקין את זה ללוחות מבוססים VIA, מישהו יכול להסביר לי מה זה בדיוק? ואולי מאיפה מורידים ? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  13. Started by gal,

היי חברים, אבקש לדעת האם מעבד כפול ליבה 6400 יוסיף ביצועים מול 4600,או שמה עדיף לקחת מרובע ליבות.שמעתי וקראתי שהמעבדים הכפולים החזקים יותר טובים בביצועים ממרובעי הליבה האם זה נכון? כמו כן רציתי לדעת עד כמה עניין הCACHE משמעותי בין המעבדים שהזכרתי וכמה קאש יש ב6400 לעומת ה4600 תודה

• 16 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. Started by Qtec,

היי השאלה בכותרת, תודה לעונים.

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by YINON110,

בע''ה, מחשב לא יקר לשימוש כללי ומשחקים לא כבדים - מתלבט בין שני המעבדים הנ''ל. חוות דעת ו/או השווה בין השניים יתקבלו בברכה. תודה מראש, יום טוב.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. מישהו שאל אותי אם 44 מעלות זה תקין ואין לי מושג לגבי מערכות מבוססות AMD... מה המצב אצלכם?

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by AMD XP1800,

מצאתי מחשב זרוק Athlon xp 1800+ 256KB L2 עם לוח אם של ECS K7SOM+ VER 5.2 עם זיכרון 512MB החלפתי לו את המאוורר CPU של המעבד שהיה גנריק ברמה מזעזעת ושמתי DEEPCOOL חדש שהיה לי במלאי מרחתי משחה טרמית AC . שאלה 1 . למה מקביל המעבד פנטיום 4 ? 1.8 ? המעבד על 1.53 MHZ תושבת 462 . שאלה 2 . כמה שווה מחשב כזה ? יש לו 40GB כונן קשיח וצורב רגיל . שאלה 3 . על כמה מעלות אמור להיות המעבד ? הוא רותח 40 מעלות בביוס / מנוחה זה טבעי ? מעבד חם עם המאוורר הפשוט הוא היה 43 . שאלה 4. למה הוא טוב ? רק אינטרנט ? יש בו WIN XP PRO SP3 . הוא עובד מצויין באינטרנט עשיתי לו עידכון ביוס מ 2001 ל 2003 .

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by penny1,

אני מתכנן לקנות AMD 64 X 2 3800, אבל שאני מסתכל על המחירים אני לא יכול שלא לנסות איכשהוא לגייס עוד כסף ולנסות לקנות E6300 בכל זאת לפי מעבד מדובר בפער של סך הכל גג 350 ש"ח שאלתי...איפה הקאץ'??? אם אפשרי כבר כיום לקנות לוחות מתאימים בכ-550 ש"ח לערך לE6300 הפער הכולל במחירים של מעבד+לוח מאוד קטנים מדוע AMD לא מורידה עוד את המחירים? איזה אינטרס יש ללקוחות כמוני ללכת דווקא על הAMD ולא לשהקיע עוד 300 ש"ח לערך בשביל הקונרו. בתור אחד שלא!!! מתכוון לעשות OC למניהם...אני לא יכול שלא להרגיש תחושת החמצה במידה ואני אכן אקנה את ה-AMD... למרות שמבחינת הגיון אני יודע שאפילו ה-AMD הנ"ל + כרטיס גרפי סביר יעשו בשבילי את העבודה.

• 29 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by Aviv C,

לוח האם שלי הוא ASUS P5S800-VM. יש בו שתי תושבות של זיכרון RAM והזיכרון המירבי האפשרי הוא 2GB. כרגע יש לי צ'יפ אחד של 512MB DDR 400MHz, ואני רוצה להשאיר אותו. אני מעוניין לקנות עוד צ'יפ זיכרון של 1GB (זה המקסימום שאני יכול להוסיף). שמעתי שזה גם צריך להיות באותם זמנים או משהו כזה אז מצאתי צ'יפ בדיוק עם אותם זמנים כמו שלי 3-3-3-8. רציתי רק לדעת אם אני צריך לדעת דברים מיוחדים בשביל שהצ'יפ יעבוד. הכוונה שלי היא שאני יודע פיזית איך ואיפה לשים את הצ'יפ, אבל האם צריך לעשות דברים נוספים חוץ מההרכבה הפיזית או שאני פשוט מרכיב את הצ'יפ וזהו?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by daniel89,

יש לי במחשב 1G זיכרון של טווינמוס (512X2) ואני רוצה להחליף ל-2G.. האם אני יכול לעשות טרייד אין עם החנות על מה שיש לי עכשיו? ועוד משהו אם אני קונה זכרון חדש אני צריך לפרמט את המחשב??? ושאלה אחרונה.. כדי לי בכלל לקנות עכשיו זכרון או לחכות עוד?(יש לי מעבד core 2 due אם זה קשור) דניאל.

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by jacko_il,

שלום לכולם, לפני כחודש בערך קניתי מחשב ובחרתי ללכת על 2X1GB של OCZ REAPER 800. הייתי בטוח שאני אמשיך להשתמש ב XP X86 שהיתה לי וזה היה אמור להספיק. אך שינויים מסויימים קרו ועברתי לויסטה X64. לצערי 2GB זכרון למערכת 64BIT זה לא מספיק ואני רוצה להוסיף עוד 2GB. השאלה שלי - האם יש הבדל טכני בין 4 סטיקים של 1GB לבין 2 סטיקים של 2GB ? חשבתי על למכור את הזכרונות שיש אצלי ולקנות 2 של 2GB. הבנתי מכמה חברים ששימוש ב 2 סטיקים עדיף על 4 מבחינת OC ומבחינת זמני גישה של המעבד לזכרון. האם זה נכון ? האם אני יכול לקנות עוד 2 סטיקים של 1GB זהים בשקט או שעדיף לי לנסות למכור אותם ולקנות 2 של 2GB ? תודה לעונים, שחר.

• 18 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום לאינטל - אפל מאשרת סוף כל סוף את מה שכיכב באין ספור שמועות והערכות בשנים האחרונות: שבבי ARM מפיתוח עצמי עומדים להתרחב גם אל העולם של MacOS ולהחליף בהדרגה את מעבדי ה-x86 המוכרים לכתבה

23. Started by Blah,

ראיתי ב PCH שמוסיפים את זה למעבד, מה זה ? תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. היי אנשים, שאלה מהירה.. נגיד יש לי מעבד 2.8 הרץ בליבה כפולה.. אז יש לי שתי ליבות שכל אחת עובדת על 2.8 הרץ? זאת אומרת בסה"כ 5.6 ? או ששתי ליבות של 1.4 ? אני יודע שבפלייסטיישן שלוש זה ככה.... אז איך זה פועל במחשב? מכירים אולי מדריך כלשהו שנותן הסבר? תודה ולילה טוב.

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. המפרט נמצא בהמשך. רציתי לקחת Asrock z68 pro 3 - M כי הוא יותר זול אבל המוכר אמר לי שעדיף לי לשדרג ל Asrock Z68 pro 3. אבל בעקבות הכתבה שמופיעה בעמוד הראשי של האתר לגבי הביצועים של Z68 בהשוואה ל P67 האם כדאי היה מלכתחילה להישאר עם הערכה P67??? המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1417 לוח אם: [..] ASROCK Z68 PRO 3 - זמין במלאי ₪689 זיכרון: [..] G.SKILL "RM" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - זמין במלאי ₪333 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6950 2GB GDDR5 DUAL FAN DIRT3 SPECIAL EDITION חדש! לרוכשי מערכת מחשב מעל 4000! ₪1275 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪111 מארז: [..] ANTEC DF-30 w/o PSU ₪480 ספק כוח: [..] ANTEC …

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.