עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אני ממש יום לפני הזמנת המחשב (השני) שלי, ועכשיו אני מבולבל מעט. תכננתי לקנות- מעבד- פנטיום4 , 2.8 נורטווד (אם לא אמצא אז פרסקוט) לוח- p4p800 e delux. עכשיו יש את המעבדים 775. המחיר שלהם דומה. האם הם עדיפים ? אם כן,אני נעול על לוח של אסוס (ופנטיום). איזה לוח שלהם הכי דומה לp4p800 e delux, אך למעבד 775 ? (גם בתכונות וגם במחיר) ראיתי 2- Asus P5GD1VM Asus P5GD1 אחד מהם תומך בציפסט P, והשני ב G. מה ההבדל ? לחץ כאן הם דומים במחיר ללוח שרציתי, אך אני לא מכיר אותם טוב. אשמח לעזרה והבנה בנושא ,בהקשם האפשרי. (חיפוש לא מצאתי את מבוקשי) תודה ושבוע טוב

• 40 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by sxs,

כנראה אני קצת לא מעודכן... הבנתי שזה סוג של DDR מהם זיכרונות TCCD? מה מיוחד בהם? אילו מהירויות הם באים? כמה הם עולים? איפה אפשר להשיג בארץ? תודה מראש

• 31 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by OR007,

אני מאמין שהכותרת אומרת הכל, ד"א מהה הבדל בין כל הגרסאות של ABIT ? ההתלבטות שלי היא בין האפוקס לבין האביט הבסיסי (עולה 75 שקל מתחת לאפוקס)

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  4. Started by ccc,

אני רוצה לקנות לוח אם בימים הקרובים ועכשיו הידיעות אומרות שעוד חודשיים הוא יהיה ישן ומגעיל נו מה.. גם כרטיסים של השוק הנמוך יפעלו על התקן הזה? או רק השוק הגבוה? שווה לחכות לזה? מה המהירות של האפיק הזה לעומת 8X

• 28 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by cohenha,

שלום לכולם האם מישהו יכול לתת לי רשימה של כל המעבדים של אינטל וAMD עם פירוט על כל מעבד (כל חברה בניפרד) ומחיר בארץ תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. וכאן נשאלת השאלה שכבר חודש אף אחד לא יכול לתת לה תשובה, מי מבין השניים עדיף? בהנחה כזאתי, שהP5KC עולה 987 ש"ח, ובנוסף לכך אקנה Asus 2900XT ב2200 ש"ח, או שאקנה את הP35C שעולה 854.40 ש"ח, ובנוסף לכך אקנה Gigabyte 2900XT ב2285 ש"ח, הנה היתרונות והחסרונות: P5KC: יתרונות: בעל תמיכה בCrossFire, בעל FireWire בפאנל האחורי, צבע שחור שנראה טוב במארז, היט פייפ אחד. חסרונות: בעל שישה חריצי הרחבה בלבד, בעל 5 חיבורי סאטא בלבד, בעל חיבור סאטא חיצוני אחד בלבד, פאנל אחורי "דל", באנדל ריק ביותר, לפי טענות הRAID לא פועל. Asus 2900XT יתרונות: מגיע עם המשחק סטלקר. חסרונות: בעל 2 היטפייפים בלבד לעומת המתחרה, יש שמועות שאין לו את הבלק בוקס, סטיקר על הכרטיס עצמו. P35C: י…

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  7. שלום. השאלה לא כל כך אובייקטיבית, אבל מעניין אותי מאוד לשמוע (כמתחילן) מה אתם מוצאים הוא הסדר ה"נכון" להרכבת הרכבים הללו. האם הרכבת כל המערך מחוץ למארז, ואז הושבתו פנימה? או אולי עדיף להתחיל עם לוח האם, ומשם למעבד, ואז לזכרונות.... וכן הלאה. לבטח הניסיון מלמד דבר או שניים על ההליך הראוי - ואשמח לשמוע את דעתכם (בפעם האחרונה שבניתי מחשב, סיימתי את כל העובדה, והמחשב אפילו נדלק - אבל מייד עם הכנסת העכבר גיליתי ששכחתי להרכיב את ה I/O Shield

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. Started by Matankzr23,

אני יודע שה965 יותר טוב.. אבל יש לי שאלה אם אני לא עושה בכלל OC... ואני לא מתכוון לשדרג את המחשב אם אני יחליף מעבד או משהו כזה זה כבר מחשב חדש... אז עם זה... מה היתרונות של ה965 על 945? תודה 3 שאלות קטנטנות למרות שהן לא קשורות... זיכרון עם 800MHZ ממש מהיר יותר מ 667MHZ? שווה להשקיע יותר או לא כדאי... אין שום OC כדאי לקנות כרטיס מסך שהוא כבר עבר OC? או שיש בזה סיכונים כל שהם? כמו חום יותר מדי או משהו אחר...? אם קונים מחשב חדש חייב לקנות קירור למשהו? מעבד או משהו? או שלא? וכמה זה מומלץ סליחה על השיגעון.. ;D

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. ב"ה הייי חברים יש לי אפשרות לרכוש זיכרון TWINMOS TWISTER 512MB כפול 2 יחידות שזה 1024MB ומצד שני יש את הרגיל 1024MB בסלוט אחד ההבדל בינהם הוא 5$, כמובן הטוויסטר יקר ב 5$ יותר (ושתי היחידות ביחד אני מדבר) מה יהיה עדיף לרכוש ? בעיקר שיש לי כיוון כל שהוא מתי שהוא ל OC קטן אולי במחשב ושהזכרונות לא יגבילו ממש כמה MHZ אפשר לקבל עוד עם ה TWISTER ?

• 26 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. הכותרת אומרת הכל .... יש לי 8 גיגה ראם במחשב החדש שקניתי .... האם בישביל להפעיל משחקים עם AA גבוהה אני יצטרך כמה שיותר ראם - במיוחד המשחקים החדשים שיצאו כמו Dragon age 3 וכו שהם דורשים בישביל להפעיל על הכי גבוה 8 גיגה אז שווה לי לשדרג ל 16 גיגה או שזה לא ממש משנה ? הכוונה לא יראו כזה הבדל ומה שמשנה זה בעיקר הכרטיס מסך (דרך אגב זה GTX 770 עם כל התוספות של EVGA +2giga )? ,תודה לכל העוזרים

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by BA,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב. אני מתלבט איזה לוח אם לבחור. אני מעוניין בלוח אם ל AMD, עם יכולות אוברקלוקינג טובות ומכפלה פתוחה. מהמלצות ששמעתי הלוחות של EPOX הם המתאימים ביותר. אז רציתי לשאול, איזה לוח אם מבית EPOX הכי מומלץ? מבוססי ה KT-400 כמו ה EP-8K9A או מבוססי NForce2 כמו ה 8RDA+ ? האם כל הלוחות האלה באים עם מכפלה פתוחה?

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by ofir24,

שלום לכולם אני רוצה להחליף מעבד ולוח אם למחשב המצ'וקמק שלי ודי התבלבלתי מכל הנתונים שקראתי: מה שיש לי היום זה פנטיום 2 350 ולוח אם ישן (לא לצחוק בבקשה ) מה שאומר שאני חייב להחליף את שניהם זכרון 128 133 mhz זכרון 128 100 mhz הסיבה העיקרית שאני רוצה להחליף את המעבד והלוח אם היא בגלל שנמאס לי להמיר דיוידי ל vcd ב 20 שעות חוץ מההמרות האלה אני משתמש במחשב לתכנות ולמשחקים פשוטים (עובדים עם p2 - הרעיון מובן). המטרה שלי להשיג משהו כמה שיותר זול, לא בהכרח ביצועים מקסימליים (ואני לא מתכוון לעשות overclocking ולהסתכן בלקצר את חיי המחשב שלי) אני ממש לא רוצה להוציא עוד כסף על זכרון מה שאומר שאני צריך לוח אם שתומך ב sdram שיש לי קראתי את הת'רד הקודם ולא הבנתי בסופו של דב…

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. Started by zigi11,

מה דעתכם על לוח האם הזה - INTEL EATONVILLE BLKD915GEV P-4 LGA775 DDR2 100Mbps LAN 3Y על איזה לוח אם בתקציב של 800 ש"ח אתם ממליצים ? האם יש ASUS באותו טווח מחיר שיתן לי ביצועים טובים יותר ושיכלול פיטצ'רים נוספים ? (Raid support, Firewire) אין לי צורך בכרטיס קול ומסך משולבים. המעבד שיעבוד איתו - INTEL P-4 LGA775 3.2GHZ 640 800MHZ FSB HT 2Mb

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. http://www.vr-zone.com.sg/?i=1641&s=1 Winbond BH4

• 24 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום! השאלה בכתותרת ועוד שאלה, יש לי אפשרות לקנות וניס 3500.....אני רוצה לעשות למחשב OC אבל אמרו לי שיש בעיות עם ה3500 ושהוא גם לא מציג תוצאות ראויות כמו האופטרון.... איזה מעבד אופטרון מותאם ביכולת ל3500? תודה ניב

• 29 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. ;D

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. Started by Rbix,

שלום לכולם, נאמר לי שהלוח אם gigabyte ga-ex58-ud3r צורך חשמל בצורה מוגזמת ולכן כדאי להתרחק ממנו כמו אש. האם זה נכון? תודה.

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום ברשות אבי מחשב דיי ישן ולו לוח אם Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3. אני מעוניין להוסיף ללוח כרטיס מסך על מנת לאפשר למחשב להריץ age of empires definitive edition. האם ניתן להוסיף כרטיס מסך ללוח האם? במידה וכן, לאלו פרטים ומגבלות יש לשים לב ברכישת כרטיס זה? תודה מראש

19. Started by longhorn,

מה עדיף? 3700+ AMD 3800X2

• 43 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. האם יש הבדלים משמעותיים בין מעבד P4 1.5GHZ לבין P4 .3.0GHZ ? מדובר על אותו מעבד, אך כנראה בגלל הלוח הוא עובד על מחצית התדר. לשימושים משרדיים נטו. למעשה 2 השימושים הכבדים ביותר שאני יכול לחשוב עליהם כרגע הם: 1. פתיחת IE8 וטעינת לשוניות ודפים. 2.השימוש הכבד ביותר - כ50 לשוניות פתוחות בפיירפוקס שמכבידות מאוד על המחשב. מה שמפתיע אותי זה שהמעבד על סביבות 70%, מתוך ה1GB זיכרון שברשותי האוורסט מראה על 88% שימוש (920MB) שמתוכם הפיירפוקס משתמש ב503MB. איך זה יכול להיות שהמחשב לא על 100% CPU ו/או שימוש מלא בזכרונות והמחשב איטי? אולי אפשר לתקן/לשנות משהו בהגדרות? קובץ החלפה למשל? העלות ללוח אם יד שנייה משומש כ150 ש"ח. למרות שהלוח שברשותי נקנה חדש מהחנות לפני כ2-3 שנים ומלבד העניין …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. כבר הייתי די סגור על הג'יגהבייט GA-P55A-UD3 ואז ראיתי שבתוספת של עוד 100 ש"ח אפשר לקנות GA-P55A-UD3R ולקבל את השיפורים הנ"ל. האם כדאי? קישור להשוואה בין הלוחות.

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. תראו פה: http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.pcpop.com%2Fdoc%2F0%2F137%2F137979_3.shtml&langpair=zh-CN%7Cen&hl=en&safe=off&ie=UTF-8&oe=UTF-8&prev=%2Flanguage_tools עם מאורר 42 מעלות, ללא מאורר 49 מעלות, דמיינו לעצמכם איזה יכולת אובר קלוק.

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by BuLa,

בדקתי את שני הסטיקים של 512 MB ב- DDR 400 בסמסונג- PC3200 במיקרון- לא היה כתוב ואני מצרף לינקים: מיקרון- http://www.zenit.co.il/936.htm סמסונג- האחרון בדף: http://www.pchardware.co.il/docs/pi-1415146789_2.htm דרך אגב אני קונה לוח אם Gygabyte 7vax - יש סיכוי שהוא לא תומך ב-3200? תודה לכולכם

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. אז כך יש לי זיכרנות של corsair pc4400 550mhz 2.5-3-3-5 אז כך.. משום מה שהמחשב עובד או שאני מפעיל את הדפדפן או לא יודע מה כול מה שקשור להפעלה של המחשב אני שומע מדיי פעם את הזיכרנות שלי מוציאם רעשים של זימזומים כאלה... מה זה אומר? זה בסדר או לא?

• 25 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by אריק פרלס,

היות ולגבי מפרט מחשב שלם לא ענו לי אני מנסה לברר כמה דברים. האם למעבד 3900x צריך לוח אם x570 או שדי ב b550 ? אני לא מתכוון לעשות oc. בעיקר רינדורים. ואם אכן b550 האם יש המלצה על חברה ודגם ספציפים שהוכח כטוב. המליצו לי באתר אחר על b550 aorus elite בזמן שאני חשבתי על x570 asrock steel legend או שאולי עדיף b550 aorus pro? הזכרונות שאני מתכוון להשתמש ב 2*16 3600mhz. וכרטיס מ. כנראה 3080. תודה רבה לעונים.

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.