מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם ידידי 1. בלוחות החדשים יש תמיכה ב-MB 16 FLASH ROM , מה זה אומר ? למה אני צריך 16 MB בביוס ? מה זה נותן לי ? 2. q - shield - מה זה ? 3. q - connector - מה זה ?
-
- 4 תגובות
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם! ברשותי מחשב חדש (אוטוטו חודש) שהרכבתי בעצמי. AMD XP2000 GA-7VAX WINBOND 512MB DDR 3200 (לא בטוח - כנראה בטעות קיבלתי2700) LEADTEK TI4200 מכיוון שלא יצא לי להרכיב לוח אם על מחשב מהשנה האחרונה היו לי כמה שאלות ובעיות. בהמשך הדבקתי ריפורט של SiSoftware Sandra שמתוכו גזרתי את החלקים הרלוונטים. 1. מהירות העבודה של המעבר מוגדרת ל133MHZ. על 166MHZ הוא לא עובד. זה לא מהווה צוואר בקבוק? 2. מהירות העבודה של הלוח עפ"י SiSoftware Sandra היא 272 MHZ (אני מניח שזה בעצם 266). הלוח תומך ב333. לא מצאתי בביוס אפשרות לשחק עם המהירות. מישהו יכול לכוון אותי? 3. כשקניתי את המחשב הזמנתי זיכרון 3200 400MHZ. אני חושש שנתנו לי 2700. לפי התוצאות של סנדרה שהדבקתי בהמשך - אני צודק? איך אנ…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי 2 שאלות: 1. הבנתי שאמור להגיע (מתישהוא) מעבד 4850e שצורך פחות חשמל ונותן אותם ביצועים, האם כדאי לחכות או לקנות את ה- 4800 ? 2. ראיתי בשני אתרים שונים קוד מוצר שונה של המעבד (ADO4800DDBOX/ADO4800DOBOX) - עשיתי השוואה באתר של AMD וההבדל הוא ב- revision, אחד הוא G1 והשני G2 - האם יש לזה חשיבות ?
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק למחשב לעבודה באינטרנט בשוק ההון הצורך המיוחד שלי הוא לחברבסופו של דבר 4 מסכים (שני כרטיס מסך) לאותו מחשב שבהם אני רואה בעיקר גרפים. לאור העובדה שהמחשב ישמש אותי לעבודה אני רוצה שיורכב מחלקים אמינים ככל האפשר ושקטים ככל האפשר אני מצרף מפרט שבניתי בעצמי באתר של נעה מחשבים שהומלץ ע"י חבר אשמח לשמוע תגובות נוספות בקשר לחנות זו. אין לי יותר מידי ידע רק מה שקראתי באתרים שונים. אני אתחיל בשאלה כללית מה ההבדל בין BOX ל OEM ול TRAY והאם זה משנה לי? Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6Mb 1333mhz BOX, יחידות 1 ¤925 url]http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=2809 האם כדאי לי לקחת את המעבד Q9300 למרות שהוא יקר יותר? או דגם מתקדם יותר Q9400? האם אני אנצל את הלי…
-
- 1 תגובה
- 549 צפיות
-
-
1. מה זה? 2. מה ההבדל בין 64 ל-32? 3. איזה פיצ'רים יתווספו לי עם 64 ביט? 4. מה השיפור בביצועים?
-
- 25 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא ממש יודע איך מאייתים את השם אבל למה הם קרים ולמה הם רגישים לחום המעבדים האלה
-
- 3 תגובות
- 485 צפיות
-
-
המפרט: מעבד: [url=https://tms.co.il/intel-core-i7-13700k-1700-tray]Intel Core i7 13700K / 1700 Tray[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 1536 קירור למעבד: [url=https://tms.co.il/coolermaster-masterliquid-ml240l-v2-rgb-liquid-cooler]CoolerMaster MasterLiquid ML240L V2 RGB Liquid Cooler[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 254 לוח אם: [url=https://tms.co.il/asus-rog-strix-b760-i-gaming-wifi-m0eay0]Asus ROG STRIX B760-I GAMING WiFi[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 895 זיכרון: [url=https://tms.co.il/corsair-vengeance-rgb-ddr5-32g-7200-cl34]Corsair DDR5 32G (2x16G) 7200 CL34 Vengeance RGB[/url] כמות: 1 מחיר: ₪ 764 מארז: [url=https://tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=101637]מארז מחשב Antec …
-
- 0 תגובות
- 214 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי כמה דברים במפרט של לוחות אם שאני לא מבין ואשמח מאוד אם מי שמבין יעזור לי LAN Dual Gigabit LAN controllers, both featuring AI NET2 Support Teaming Technology LAN 1. 2 x RTL8111D chips (10/100/1000 Mbit) 2. Support for Teaming 3. Support for Smart Dual LAN iTE IT8720 chip 1. 1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk drive IEEE 1394 1. T.I. TSB43AB23 chip 2. Up to 3 IEEE 1394a ports (2 on the back panel, 1 via the IEEE 1394a bracket connected to the internal IEEE 1394a header) I/O Controller 1. iTE IT8720 chip eSATA והאם יש לוח אם שיש בו את הכל (או לפחות את הרוב) וכמובן שבנוסף שיש בו SATA 6GB ו USB 3.0 ? אם…
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין לשדרג את הזכרון ואודה לעזרה : יש לי מחשב עם לוח אם של GB MA785GMT-UD2H עם מעבד amd athlon 250 ו זכרונות של מושקין 2x1gb ddr3 1333 ללוח אם יש עוד שני סלוטים פנויים . מערכת הפעלה : ווינדוס 7 פרו . איזה זכרונות אני יכול להשתמש בשביל לשדרג : האם אפשר לקנות 2x2gb או שזה יהיה בזבוז כסף ועדיף להשתמש ב 2x1gb ? כמו כן האם יש משמעות לנתונים אחרים פרט למהירות הזכרון בנוגע לתאימות (לייטנסי וכו...) .
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
שלום רב. מישהו יכול לתת לי קצת יותר מידע ממה שיש בחדשות על סוקט F היה שם אולי רבע עמוד.. ואם יש מקור רצוי בעברית יותר נוח לי כך.. מה היתרון בכך שיש יותר רגלים במעבד?
-
- 10 תגובות
- 767 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לבנות מחשב שרוב הזמן ישמש כמחשב משרדי אך מדי פעם קצת למשחקים שלא יהיה יקר מדי וגם שלא ירעיש השאלות שלי לגבי סמפרון הם: 1. האם ההשפעה על משחקי תלת מימד (רב הזמן אני משחק באסטרטגיות למיניהם) היא משמעותית (לעומת אתלון X2 3800 ) או האם מדובר במשהו זניח. אני לא מחפש מפלצת ביצועים... ולפי הבנתי מעבדי סמפרון הם "מעל הראש" עבור יישומים משרדיים (אופיס, גלישה באינטרנט וכו'). ואם הוא יקבל פחות נקודות במבחן ביצועים כזה או אחר. ממש לא משנה לי כהוא זה. 2. מבחינת טמפרטורה של עבודה האם קירור פסיבי יכול "לספק את הסחורה" - ואם כן על מה אתם ממליצים 3. מבחינת צריכת האנרגיה של המעבד - האם היא גבוהה? תודה, גבריאל נ.ב. אני שוקל לרכוש את הכרטיס הזה - http://www.zap.co.il/model.as…
-
- 7 תגובות
- 776 צפיות
-
-
א.האם זכרונות בעלי תזמונים שונים (CL) יכולים לעבוד בDUAL ? ב.האם זכרונות מחברות שונות יכולים לעבוד בDUAL?
-
- 4 תגובות
- 543 צפיות
-
-
מה זה מעבדי קונרו? מעבדים כפולי הליבה החדשים שיגיעו בקרוב של חברת INTEL ? ואם זה כך, האם זה ימשיך את סידרת כפולי הליבה של אינטל? 3.4D, 3.6D האם הם יהיו שונים מכפולי הליבה שיש כיום או שהם יהיו שדרוג רגיל ? כמו P 3.0 לעומת P 3.2 וכמה כסף זה יעלה? והלוחום אם של קונרו יעלו? הבנתי שבקרוב הם יגיעו ואז המחירים ישתנו. תכננתי לקנות מחשב בימים הקרובים אבל הבנתי שעדיף לחכות שהקונרו יגיעו ורק אז לקנות (לא בהכרח קונרו..כי שאר המחירים ירדו). כמה זמן זה ה "בקרוב" ? על כמה זמן מדובר? אני רוצה לדעת אם בכלל שווה לחכות.. תודה
-
- 1 תגובה
- 551 צפיות
-
-
אני שוקל לשדרג את המחשב ברשותי כרגע P 3 600 asus p3v4x 640 MB (כן, 640 מ"ב באס 133) ויש לי מספר שאלות : 1. האם כדאי להשאיר את הזכרון העצום שלי למחשב הבא?? במידה וכן הבנתי שאני צריך לוח אם עם צ'יפסט 845, איזה מומלץ?? במידה ולא, למה?? 2. חשבתי על מעבד P4 1.6 שהבנתי שלהמהיר אותו ל2.2 זה די פשוט (למרות שאין לי מושג) ומאוד כדאי.... נכון? כרגע קילתי בלאק אאוט ואני לא זוכר מה עוד רציתיף אבל אני אשאל בהמשך.... תודה
-
- 4 תגובות
- 835 צפיות
-
-
אח שלי רוצה לשדרג את המחשב שלו כיוון שהמשחקים הכבדים לא פועלים אצלו ________________________ מעבד - INTEL P4 DUAL CORE 3.0GHZ 800MHZ 2X2MB 64BIT (925) LGA775 TRAY כרטיס מסך - GEFORCE 7300LE 256MB לוח אם - GIGABYTE GA-945GZM-S2 64BIT 800MHZ זיכרון - CL5 1024MBX2 800MHZ ______________________ השאלה שלי היא , אם אני מחליף לו את הכרטיס מסך ב-8800GT , האם המעבד והלוח אם מספיקים בשביל זה? או שחייבים גם להחליף אותם ? אני לא יודע איזה ספק כוח יש במחשב , איך אני בודק ? תודה לכל העוזרים
-
- 15 תגובות
- 896 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב סלוני שיענה על צרכים של בעיקר צפייה בסרטים בhd שיטוט באינטרנט ואולי הרצת משחקים קלים, המארז יהיה mini itx )COOLER MASTER Elite 120 Advanced ויש חשיבות לכך שהחשב יהיה שקט יחסית חשבתי ללכת על מעבד INTEL i3-3225 בגלל ה HD4000 המובנה שיחסוך רעש מעוד מאורר של כרטיס מסך ויחסוך חשמל וחום במארז הקטן השאלות הן : איזה לוח כדאי להתאים למעבד יש לזכור כי יכנס לmini itx עדיף עם תמיכה בUSB ו sata 3 לעתיד והאם כל הלוחות ידעו לנצל את המאיץ הגרפי של המעבד בצורה מקסימלית? לגבי זיכרון חשבי ללכת על 2x4gb השאלה אם יש חשיבות לחברה מסוימת או דגם כי כולם בערך באותו המחיר בברכה עדי
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז יש לי לוח אם D102GGC2 של אינטל אם שני מעבדי Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz, 3000 MHz , עכשיו השאלות שלי הם לאיזה מעבד אני יכול לשדרג ומה המקסימום ראם שאני יכול לשים(DDR2). תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 512 צפיות
-
-
הרכבתי מחשב חדש: מעבד: E7200 לוח אם: Gigabyte G31 ספק: seasonic 400W דיסק קשיח: wd5000aaks ללא OC 1. לפי הביוס המתח על הזכרונות הוא 1.93, ולפי מה שהבנתי הם אמורים לעבוד על 1.8 האם זה תקין? 2. שאר המתחים הם: 12v -> 12.1-12.2v Vcore -> 1.22v 3.3v ->3.28v האם תקין?
-
- 5 תגובות
- 501 צפיות
-
-
אני קצת מבולבל לגבי המעבד הבא: AMD Athlon 64 3700 San-Diego Socket 939 BOX אני מבין שמדובר במעבד עם מהירות שעון של 2.2 MHz ומכפלה של 11. אבל ב LOGIC הם שמו את התמונה הבאה: http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6727 האם מדובר ב FX? האם המכפלות פתוחות כלפי מעלה? ראיתי במספר מקומות ש פוטנציאל ה OC למעבד הנ"ל גבוה מאוד גם על קירור אויר פשוט: http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1815 ודוגמא נוספת של go_go כאן : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=141297.40 בנוסף SANDIEGO יש L1 CASH של 1 MB.... מה דעתכם עליו? בהשוואה לVENICE ב OC?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין לשאול שאלות מה ההבדל בין 4 ערוצי זכרון כמו למעבד 3960K לבין 2 ערוצי זכרון כמו למעבד 3770K 1. איך אני יודע אם 2 ערוצי זכרונות מספיקים לי ??? או אני צריך 4 ערוצי זכרונות ??? 2. במעבד 3960K [table][tr][td]Max Memory Bandwidth[/td][/tr][/table]51.2 GB/s[/t][/t]מה כאן הכוונה ??? אני כיום משתמש במעבד עם 2 ערוצי זכרון שמגיעים עד לתפוסה של 4.5GB מתוך 8GB האם זה אומר שאני לא צריך 51.2 GB ??? 3. האם 4 ערוצים נותנים מהירות עבודה של זכרון גבוהה יותר מ- 2 זכרונות ??? ואיך זה יתבטא ??? למשל משחק גוזל לי 1,000,000 BIT מהזכרון , האם עם 4 ערוצים של זכרון הוא ירד ב- 30% לדוגמא ??? תודה לעונים נכונה ,אנא לעונים תכתבו לאיזה שאלה אתם עונים ותסבירו ,כך שאני יוכל להבין
-
- 0 תגובות
- 790 צפיות
-
-
טוב קודם כל שלום אני חדש פה אז שלום לכולם (זה רק אני או שיש פה כפילות?) אני רציתי לקנות מחשב בזמן הקרוב ורציתי לשאול כמה דברים א. אני לא כל כך מכיר את המעבדים של AMD אבל לפי מה שאני קורא פה בפורום (וגם בכל מיני אתרים) הוא הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 (הבנתי גם שהפנטיום 4 עבר מן העולם, ולא בדיוק הבנתי למה ומה זה אומר? שמגיע דגם חדש ? ואם כן מתי?) ב. בהמשך ל-א. אם מגיע דגם חדש של פנטיום שווה לחכות לו? או שמגיע דגם חדש של AMD ששווה לחכות לו (בכללי האם עכשיו זה זמן סביר לקנות מחשב וכן אני יודע שאף פעם זה לא זמן אידיאלי לקנות מחשב כי תמיד תוך כמה חודשים יהיה משהו הרבה יותר טוב, מה שהתכוונתי זה האם עכשיו זה שונה וכדאי לחכות כי יש משהו חדש מעבר לפינה). ג. הבנתי שיש משהו חדש שי…
-
- 2 תגובות
- 574 צפיות
-
-
טוב קודם כל שלום אני חדש פה אז שלום לכולם (זה רק אני או שיש פה כפילות?) אני רציתי לקנות מחשב בזמן הקרוב ורציתי לשאול כמה דברים א. אני לא כל כך מכיר את המעבדים של AMD אבל לפי מה שאני קורא פה בפורום (וגם בכל מיני אתרים) הוא הרבה יותר טוב מהפנטיום 4 (הבנתי גם שהפנטיום 4 עבר מן העולם, ולא בדיוק הבנתי למה ומה זה אומר? שמגיע דגם חדש ? ואם כן מתי?) ב. בהמשך ל-א. אם מגיע דגם חדש של פנטיום שווה לחכות לו? או שמגיע דגם חדש של AMD ששווה לחכות לו (בכללי האם עכשיו זה זמן סביר לקנות מחשב וכן אני יודע שאף פעם זה לא זמן אידיאלי לקנות מחשב כי תמיד תוך כמה חודשים יהיה משהו הרבה יותר טוב, מה שהתכוונתי זה האם עכשיו זה שונה וכדאי לחכות כי יש משהו חדש מעבר לפינה). ג. הבנתי שיש משהו חדש שי…
-
- 18 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
[shadow=gray,left]קודם כל זה המפרט שלי[/shadow] AMD Athlon64 3500 (Box) Socket 939 +Abit AV8-3rd Eye EVGA GeForce6800GT 256 MB Samsung DDR 1024 MB PC3200 400 MHz X2 Maxtor Serial ATA 120 GB Chenbro Gaming Bomb II Antec True480 Mitsumi FDD 3,5 inch *המחשב נרכש בתאריך לפני שנתיים!(עד עכשיו נעשה שדרוג בזיכרון). ;D שאלה מס.1: בקשר לזיכרון שלי, מה ההבדל בינו לבין זיכרון עם יותר MHz או DDR2 אני די מבין במחשבים אבל אני מבקש תשובה מפורטת בבקשה. בנוסף אם מישהו יכול לעשות השוואה בין הזיכרון שלי לזכרון מתקדם יותר, כדי שאני אדע אם יש הבדל בכלל? שאלה מס.2: ללוח אם שלי יש…
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
1. שמתי לב שהרבה חברים שקונים מחשב חדש הולכים על זיכרון 1 ג'גה השאלה למה להשקיע כסף בזיכרון כאשר אין תוכנות שדורשות זיכרון כזה והמחשב החדש יכול להריץ כל תוכנה בלי שום בעיה , מה הזיכרון יכול לשפר במחשב חדש וחזק 2 רציתי לדעת מה דעתכם על לוחות של dfi 3 אולי לא שייך לפה אבל רציתי לדעת אם אני הולך על מחשב עם 2 כרטיסי מסך צורב dvd ושאר החלקים הסטנדרטים צריך לכך ספק כח מיוחד. 4 אם אני הולך על מעבד AMD ולא עושה אוברקלוק האם אני צריך להוסיף מאווררים למארז תודה
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בזמן הקרוב אני רוצה לשדרג את זיכרון המחשב שלי מ-2GB ל-4GB. חשבתי לקנות G.Skill RipJaw 1600Mhz CL9 ב-230 ₪, אך לאחר קריאה בנושא יש לי כמה שאלות על כדאיות הרכישה. ראשית כיום יש לי זיכרונות CL7 ורציתי לדעת אם החלפה לזיכרונות של CL9 לא תפגע בהמהרה שעשיתי למעבד שלי שהוא Athlon X3 425 2.7GHz @ 3.4Ghz. שנית רציתי לדעת אם באמת כדאי ללכת על מודול אחד של 4GB במקום שניים של 2GB. שתי האפשרויות הם באותו מחיר עם אותם נתונים. בתודה מראש לעונים.
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-