עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. אהלן וסאהלן! יש לי כמה מושגים על מעבדים שאשמח אם תפרשו לי אותם ותסבירו לי על כול מושג. Multiplier Process Voltage L1 cache L2 L3 HT תודה לכול מי שיעזור לי :-X

• 1 תגובה
    • 557 צפיות
  2. שלום אנשים. עד לפני יום היה לי ויסטה עם דיסק קשיח במחשב יחסית חזק וכמובן שגם הווינדוס וגם הדיסק קשיח היו מפוצצים בזבל...החלפתי אחרי דילאי מטורף לווינדוס 7 (משחק פה ושם במשחקים אז מעדיף להישאר "בונקר" בינתיים עם 7 ). די מרוצה ממנו חוץ מהזיוני שכל שלהעדכונים שתוקעים לי את כל המחשב... עכשיו במקרה יצא לי לבדוק מהירות זיכרון בתוכנה CPU Z. יש לציין שבגלל שהחלפתי כל ה4 מנוצלים מכיוון שעברתי ל64 ביט מ32 ביט. היום גם קניתי זיכרון חדש, עכשיו יש לי 6 על ווינדוס 7 64 ביט. תכננתי לקנות עוד סטיק של 2 כדי שיהיה לי 8 בסך הכל אבל היה יקר מדי ולא היה במלאי. עכשיו לבעיה אחרי שהגברבר חפר לכם... כשאני נכנס לתוכנה של CPU Z אני רואה שהמהירות של זיכרון היא 667! מיותר לציין שיש לי DDR 3 עם מהירות…

• 1 תגובה
    • 598 צפיות
  3. Started by gimdy,

איזה זכרון יותר מתאים למפרט שלי mushkin 2X1024 ddr2 800mhz cl 5-5-5-18 es או mushkin 2X1024 ddr2 800mhz cl 4-4-4-12 es אשמח להסבר קצר על ההבדלים בינהם. זה המפרט שלי : מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Tray לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L כונן קשיח Hitachi Deskstar 320GB SATA2 16MB זיכרון כרטיס גרפי ASUS ATI Radeon HD3650 Silent 512MB DDR2 PCIe צורב LG GSA-GH20N X20 DVD מארז ללא ספק NZXT Alpha ספק כח FSP BlueStorm II 400W קרור למעבד Arctic-Cooling Freezer 7 Pro קרור למארז arcting coolong 120mm

4. Started by Speed Demon,

היי אנשים. קניתי אתמול מחשב,הרכבתי אותו והכל הלך טוב ויפה. הגעתי לנקודה שאני צריך לחבר את ה-Firewire שעל המארז סופראנו שלי ללוח האם,וכתוב בהוראות שאני צריך למצוא משהו כמו IEEE1394 בלוח האם שלי ואין לי מושג מה זה ובמה מדובר בכלל? האם קיימת האפשרות שזאת רק אופציה ושלא לכל לוח אם יש את זה? הלוח אם הוא Gigabyte GA-965P-S3 rev. 3.3. ועוד שאלה קטנה,שמתי לב שצריך לחבר בין כונן הדיסקים ללוח האם כבל סאונד כלשהו,ואין לי אותו בקומפלקט,חבר אמר שזה מיותר ושאצלו אין אותו ואין שום הבדל והכל עובד. תסבירו לי בבקשה מהו צפקידו של הכבל הזה והאם הוא הכרחי או משנה משהו אם מחברים אותו?(במחשב שאני כותב ממנו כרגע יש את הקבל הזה ב-2 הכוננים).

5. Started by Hatzi6,

היי, זה המחשב מדובר במחשב שמקסימום שלו זה 16GB (שתי סלוטים), DDR3L, 1600mhz SO-DIMM https://www.ebay.com/itm/223188255606?ul_noapp=true&autorefresh=true נניח. כרגע יש לי בנייד את הכרטיסים הבאים: Handle 0x0029, DMI type 17, 34 bytes Memory Device Array Handle: 0x0028 Error Information Handle: 0x002B Total Width: 64 bits Data Width: 64 bits Size: 4096 MB Form Factor: SODIMM Set: None Locator: DIMM0 Bank Locator: BANK 0 Type: DDR3 Type Detail: Synchronous Speed: 1333 MT/s Manufacturer: Unknown Serial Number: 2E70CC6A …

6. כמו שפרסמתי בפורום מפרטי-מחשב סבתא שלי קונה לדוד שלי מחשב לבר-מצווה, יש שתי אפשרויות AMD או CELERON, ה-AXP הרבה יותר חזקים מה-Celeron, אבל אני מפחד שהוא יתקע עם ה-AXP והוא יעשה לו בעיות, גם אם הוא יתקשר אלי לבקש עזרה ואני יסביר לו הוא לא ידע מה לעשות, אז יש מה לפחד בלקנות AXP? או שזה בטוח? לא רוצה גם את הסיכון הכי קטן.

7. Started by silky,

של SAMSUNG, CAS3, שני מודולות של 1GB, חדשים. אני יכול להשיג בכ-600 ש"ח. שווה?

• 1 תגובה
    • 523 צפיות
  8. אני מעונין בלוח אם שיתמוך במשחקים DX10 וברזולוציה 1080P ( לא 1080I ) האם הלוח הזה יכול לעמוד בכמות תעבורה של 1080P M2A-VM של ASUS

• 1 תגובה
    • 465 צפיות
  9. Started by benma,

מחשבים שהכל מובנה על לוח האם. לוח אם מסוג MINI ITX ומעבדים מסוג CELERON, AMD,VIA, PENTIUM-M ? אם כן, אפשר לקבל לינקים לחנויות? תודה.

10. Started by PCguy,

יש לי שתי אופציות לכרטיס מסך radeon 9600se fx5500 אה ויש גם את ה FX5700LE כולם בגירסה של ה 64bit מה לקחת?

• 1 תגובה
    • 545 צפיות
  11. Started by ivgeni6,

אני עומד לקנות בקרוב מחשב חדש. ולא יודע איזה מעבד יותר כדאי Intel Core 2 Duo E4500 Box או AMD Athlon 64 X2 5000+ Socket AM2 Box שאלה שנייה האם יש הבדל משמעותי בין E4500 ל E6550 ?

• 1 תגובה
    • 604 צפיות
  12. Started by oferiko,

תודה לכל העונים!!

• 1 תגובה
    • 693 צפיות
  13. אני מעוניין לקנות קיט 2 ג'יגה זכרון למחשב.. DDR2 יש לי 600 ש''ח ואני רוצה לקנות זיכרון הכי טוב שאפשר בתקציב הזה מה יש לכם להמליץ לי ? תודה ,אופיר.

• 1 תגובה
    • 468 צפיות
  14. Started by tomer_et,

אני רוצה לקנות לוח אם חדש מבוסס אינטל בתקציב של סביבות ה - 750 ש"ח. יש לי מחשב אחר עם לוח ABIT IT7 MAX ואני מאוד מרוצה ממנו, אבל לאחר קריאה של הת'רדים בפורום (המכובד) הזה, אני רואה שהדעות חלוקות בנוגע למי יותר טוב: ABIT , EP , ASUS וכו' (דרך אגב - מה לגבי ג'יגהבייט?) בכל מקרה לא הייתי בעניינים דיי הרבה זמן (מאז שקניתי את ה - IT7) ולכן רציתי לבקש את המלצתכם ללוח בסכום שציינתי - אשר לא עתיד לשמש ל - OC ומיועד למשחקים, סרטים וכו'... אני משאר שזקני הפורום לא מתים על ת'רדים בסגנון הזה - אבל בתור אחד שלא היה בעניינים בזמן האחרון, דיי הלכתי לאיבוד מקריאה רנדומלית בפורום וחיפוש של הודעות קודמות. אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי (ולהסביר לי) - ולהחזיר אותי לעניינים... בתודה מראש.

• 1 תגובה
    • 562 צפיות
  15. Started by moshepsh,

שלום יש לי לוח אם אסוס p8z68 deluxe/gen3 אני מחפש זיכרונות ddr3 cl7 איכותיים עם גוף קרור נמוך 2 יחידות של 4GB מישהו יכול להמליץ?? בברכה ותודה

• 1 תגובה
    • 489 צפיות
  16. Started by shiranbi,

אנא הסבירו לי את ההבדל האמיתי בין (בצורה שגם מבין לא גדול יבין) : Asus A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra ל Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 ל Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nForce4 ולמי הייתם מציעים לקנות כל אחד מהלוחות הנ"ל

• 1 תגובה
    • 938 צפיות
  17. Started by SpEcToR,

קניתי דיסק קשיח 160 GB של SATA2 האם זה יציאות שונות? והמהירות שונה?

• 1 תגובה
    • 457 צפיות
  18. Started by cold fire,

אני קונה מחשב חדש אבל אנני בטוח לגבי המעבד או שאני אקנה את e6300 או את הe6600 שהוא יקר ממנו בהרבה האם הקנייה של המעבד e6600 כדאית כי יש לו 4mb זכרון מוטמן? ואיזה לוח אם יתאים למעבדים הללו אם אני ארצה לעשות oc בעתיד?? האם שווה להשקיע בזכרונות של 800mhz או שההבדל בין 800 ל667 הוא הבדל זניח

• 1 תגובה
    • 638 צפיות
  19. Started by acid-3x-,

כן/לא ולמה התקציב הוא עד 550 שקל אז אם משהו אחר עדיף, שלא יעלה על התקציב הזה תודה

• 1 תגובה
    • 505 צפיות
  20. Started by יניב קופר,

יש לוח שתומך גם ddr1 ddr2 ואם אני רוצה להשתמש רק ddr1 בכל הכינסות של הזיכרון מה שאני הבנתי זה שיש שניים של ddr1 ושניים DDR2

21. Started by mr.Man,

במהלך שיטוט באיטרנט מצאתי את הדבר היפה הזה: A8N32-SLI Deluxe ושימו לב לזה: True Dual X16 SLI http://usa.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=15&l3=226&model=744&modelmenu=1

22. קניתי מעבד 9550 Q. אבל שהרצתי תוכנת CPUZ היא הראתה תדר הרבה יותר נמוך מ - 2.83G וגם מכפלה בפועל של6 ולא של 8.5 כפי שצריך להיות. גם המתח שמוצג שם הוא 1.1V של ה VCORE רשום שזה התדר בפועל מישהו יכול לתת הסבר ? האם המעבד לא מנצל את כל כוחו בסטוק? תודה

• 1 תגובה
    • 630 צפיות
  23. Started by orlupo,

יש לי שני סטיקים של 256 מגבייט שהם PC3200 עם לוח אם GA-7N400-L. משום מה CPU-Z כותבת לי שהם של סמסונג. מישהו אולי יודע מה הבעיה? בתודה מראש orlupo

24. Started by ^DaRk-MiNd^,

אהלן, יש לי בבית 3 מחשבים עם מפרט עיקרי כזה (אחד עם לוח שונה אבל ניחא) Intel E5300 2.6GHz 800MHz dual core64 Asus P5KPL-CM G31 Transcend 2GB DDR2 800MHZ המחשבים משמשים את הורי ואחיי בעיקר לגלישה(פייסבוק, יוטיובו וכו')\אופיס ולא הרבה מעבר.כרגע אחד מהם מריץ ווינדוס 7 והשאר XP. כחלק מתוכנית לשדרג את ה2 האחרים גם ל7, חשבתי אולי להוסיף לכל אחד מהם עוד 2 ג'יגה של זכרון ולהשלים ל 4GB DDR2 800MHZ. האם כדאי? המחיר לא נראה נורא מדי, אך השאלה אם הם יחושו בהבדל בשימוש סטנדרטי שלהם, או שהמערכת הזאת יחסית ממצה את כוחה ועדיף לי לשמור את הקשב והכסף לשדרוג הכולל הבא שיצטרך? (כנראה כשאחד מהם יתקלקל) תודה

25. Started by dark_zero,

AMD K6 450MHZ אוCELERON 700MHZ

• 1 תגובה
    • 462 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.