עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. לפי מה שראיתי מבחינת נתונים המעבד i7-2600 נראה כי הוא פחות חזק מ -990X ואם אינני טועה ה990X איננו מסדרת המעבדים החדשה מהו המעבד החזק ביותר כיום למשתמש הביתי שאין לו בעיית תקציב והאם באמת אני צודק כפי שרשמתי למעלה אשמח לתגובות

2. האתר Hardware Unboxed ערך בדיקה מתי הזכרונות המהירים באמת משפיעים על ביצועי המשחקים. המסקנה ברורה : למערכת תקציבית חבל להשקיע בזכרונות מהירים. אם הכרטיס הגרפי איננו GTX-1080 ומעלה, אין טעם בזכרונות מהירים כי גם עם הזכרונות האיטיים יותר נגיע לצואר בקבוק. הערה: אני חושב שזה נכון גם עבור מעבדי אינטל, אם יש למישהו מידע קיים או מבחן דומה, מוזמן לשתף. מצורפת תמונה מתוך וידאו שהם פירסמו. כתובת הוידאו כאן:

3. אני מדבר ספציפית על זכרונות DDR3 ללפטופ, אני לא יודע מה המצב עם DDR4 וכו', אבל ממה שבדקתי לפני מספר חודשים, כעת המחירים עלו בצורה דרמטית, עלייה של 100 ש"ח ויותר לסטיק. אז דבר ראשון, האם מישהו יודע מה הסיבה לכך, ושנית, האם יש צפי לירידה במחיר?

4. Started by amilo,

http://www.tomshardware.com/2006/02/21/a_look_at_amds_socket_am2_platform/page9.html Toms Hardware קיבלו סיבוב על הסוקט החדש - ולפי התוצאות ישנה הרעה בביצועים בחלק מהישומים, ובשאר הבדל מינורי...מה שכן הסוקט יתמוך ב ddr2 עד 800 מגה הרץ...

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by pcupgrade,

קיים ברשותי כרטיס זיכרון אחד מסוג DDR2-533 של חברת Infineon, וזה לא מספיק עבורי. היכן ניתן למצוא זיכרון זהה (סוג, נפח, תדר, חברה)? הכי קרוב שמצאתי זה זה. http://www.memory4less.co.il/Product.asp?Pid=DD02610533AE&Cat2Cat1ID=53&Cat2ID=82 אולי כדאי להחליף את הזיכרון הקיים בשניים חדשים עם תדר גבוה יותר?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by zoboomafoo,

האם יש עדיפות לאחד על השני ? ההתלבטות היא בין בורד זול של MSI עם H61 לבין יקר ומאובזר קצת יותר של GIGABYTE עם H55 תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Hello again =) לאחר שחברי הפורום(בעיקר ליאור) הציעו לי לרכוש לוח של ASRock 939Dual SATA2 אשר תומך בAGP וגם PCIX בתושבת 939 ומעבד 3000AMD Sempron 64BiT בתקציב של עד 1100 שקל -----> ניתן לקרא כאן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=168682.0 התחלתי לגשש ברשת במטרה למצוא סיקורים והשוואות על המעבד הנ"ל , והגעתי למסקנה כזאת : ראשית כל מעבד athlon 3.064bit עולה 1000 שקל בערך(תושבת-939) - הסאמפרון בתושבת 939 אשר נזכר למעלה עולה משהו בין 550-600 שקל. עכשיו ! הביצועים בין השניים גדולים במשחקי מחשב לטובת האטלון לפי ההשוואה הבאה : http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/sempron-3000_8.html (תראו בבאטלפילד 2 כמה ההפרש גדול למשל.. או ב HL-2 ..) למרות שהסמפרון …

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. כרגע יש לי את הI5 ואני רוצה לגעת היים היא הבדל משמעותי במשחקים ו בlightroom במידה ואני משדרג אותו לI7. הוא משודך לכרטיס מסך 780. תודה רבה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. היי לכולם כנראה ארכיב מחשב (HTPC+ משרדי מולטיטסקיינג) חדש המבוסס על לוח של GIGABYTE (ומעבד של AMD) לשם כך אני מנסה להבין בגדול כמה דברים 1. מה ההבדל בין ערכות השבבים השונות:, 790 (FX, GX, X) 785G וגם 770 780 ומה באשר ל- 880, 890 - והאם זה רק נדמה לי או שלוחות AMD מבוססי ערכות אלה פחות נמכרים כעת בארץ? קראתי בכמה מקומות שערכת השבבים 785G טובה ומומלצת. האם בגלל שה- 790 בעלת מספר גדול ממנה עלי להניח שהיא עדיפה עליה, או שלא בהכרח? האם אני טועה או שערכות השבבים בעלות המספרים הנמוכים, בגדול פחות מתקדמות ולכן פחות טובות? כמובן שהלוח עצמו יכול להיות יותר מפוצ'ר ולכן אולי יותר משתלם - ועדיין עולה השאלה האם בהנחה שאני רוצה לנצל את הגמישות של AMD בשידרוגים עדיף היה וניתן ללכת על …

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by InFecT[0]r,

את\ה חובב של?

• 38 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. שלום מה ההבדל בין המעבד I-5-8250U לבין I-5-8350U? תודה רבה

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by raiman1,

מישהו יכול להסביר לי מה זה? וכיצד זה מועיל?

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. היי יש לי מעבד אינטל P4 3000 ועשיתי לו אתמול OC למהירות של 3300. בזמן רגיעה הוא נמצא בחום של 45 פלוס מינוס. אבל כאשר אני מאמץ אותו הוא מגיע גם ל-60 מעלות. שאלתי היא הטמרפטורה בה יש כבר נזק ממשי למעבד ואסור שהחום יגיע עליו? האם הנזק הוא נקודתי (אתחול מחדש או פריז) או נזק מצטבר לאורך זמן. יש אולי למישהו חומר בנושא. תודה

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by hag911,

אני לא יודע עם לקנות... Asus blitz formula P35 או את הX38 maximus formula ????? ומה ההבדל בניהם, חוץ מהציפט

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by Rockstatement10,

יש לי כרגע i3 2100 בשילוב עם HD 7970. לפי מה שאני יודע כרטיס המסך הזה חזק ומספיק גם למשחקים מודרניים אבל המעבד קצת בעיה. האם זה הזמן לשדרג? הלוח שלי הוא IPMSB-H61... חשבתי על אפשרות של קניית i5 3470 יד2.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by swg,

כדי לקנות 8 GB? האם VISTA תומכת בזה בכלל? אני שמעתי שכן, אני לא יודע אם זה נכון או לא נכון. גם אם זה נכון זה קשור ללוח לא? יש לי VISTA ואני שוקל לעבור ל8 גי'גה... עכשיו אני עם 1 GB ולא הכל עובד חלק.... העבודה היומיומית תשתפר? הכל יפעל יותר מהר בצורה משמעותית? איזה יתרונות יש לזה? תודה מראש. מחכה בקוצר רוח. .swg

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. לפי מפת הדרכים המעודכנת של AMD, עוד לפני שיצא האמר (בסוף השנה הזאת), תצא כמה חודשים לפני זה סדרת מעבדים שנקראת ברטון (למי שלא ידע), שגם היא (כמו T-bred שיוצא אוטוטו) תעבוד ב0.13 אבל היא גם תעבוד בSOI (שיטה חדשה לדחוס יותר באותו מקום, או בפחות מקום, אל תתפסו אותי במילה), והחידוש הוא שלברטון יהיה גם 512K מטמון L2! אומנם AMD מאחרים (כמו תמיד) אבל לפחות עוד איזה חצי שנה גם לAMD יהיו מעבדים עם 512K.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. אני צריך למרוח משחה טרמית על המלבן הכסוף הקטן שיש במרכז המעבד הנ"ל, לפרי שאני מרכיב עליו את צלעות הקירור. אני לא ממש מבין בזה, מישהו יכול לומר לי שםשל משפחה טרמית זולה אך סבירה ? כמו כן היכן ניתן להשיג אותה ? (במספר חנויות מחשבים ששאלתי, אפילו לא יודעו מה זו משחה טרמית...)

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by iib,

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=34742 לפי חישוב משוער שלי גודל הליבה הוא בגודל של בערך 295mm בריבוע אולי יותר כמו 300... מה שהופך אותו למשמעותית יותר גדול מה-FX של היום (230~). מה שאומר שAMD לא יתמכרו אותו כנראה לרמות נמוכות יותר מה-FX... Kentsfilled הוא שני מעבדים כפולים שכל אחד בגודל של 141mm מה שהופך יצורו פוטנציאלתי למשמעותית יותר זול.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. איזה מהלוחות הנ"ל עדיף? נראה לי שה AS-ROCK, אבל יש לי ניסיון עבר מצויין עם Gigabyte. מה אתם אומרים? קונה באמזון והם עולים שם אותו דבר. לא מתכנן OC, וחשוב לי USB-C וגם בקר אודיו איכותי. ASRock Z370 EXTREME4 https://www.amazon.com/ASRock-Motherboard-Motherboards-Z370-EXTREME4/dp/B0763BS899/ref=sr_1_7?s=pc&ie=UTF8&qid=1518017053&sr=1-7&keywords=z370 GIGABYTE Z370 HD3P https://www.amazon.com/dp/B0762RN791/ref=twister_B0763NH11M?_encoding=UTF8&th=1 תודה!

21. Started by Boomer,

כנראה שאני אצרטך לקנות לוח אם חדש. אני לא רוצה לוח מבוסס על nFoce 2 כי הם עולים הרבה יותר... אז לוח מבוסס KT600 יהיה לי טוב...? Giga-Byte GA-7VT600-L יהיה לי טוב...? הוא מתאים ל-Athlon XP 1600 נכון? אני מאמין שבכל זאת הביצועים שלו יהיו יותר טובים מה-GA-7VTXH (KT266A( שהיה לי לפני יש הבדל גדול בכלל בין KT600 ל-nForce 2 בביצועים? במה הם מתבטעים?

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום לכל חברי הפורום, ברשותי מחשב ישן: פנטיום 4 2.4GHZ HT, 512 זיכרון (2 סטיקים של 256) מסוג DDR 400 (לא יודע איזה CL) לוח אם ROCK LAKE של אינטל (865PERL). אני רוצה לקנות למחשב זיכרון, משום שהוא עובד לי לאט מאוד (הוא לאחר פירמוט). 2 שאלות יש לי: 1. מה זה CL? ראיתי שיש כזה נתון של הזיכרון, אין לי מושג מה זה (אני מניח שהכוונה לשעון או משהו - אבל מה זה אומר) ובנוסף, כיצד אני יכול לבדוק איזה CL אני צריך (ב-EVEREST לא רשום, ואני מעדיף כרגע לא לפתוח את המארז)? 2. אני רוצה שיהיה לי לפחות 1GB, אבל משום שיש לי 2 סטיקים של 256 ואני רוצה שהזיכרון יעבוד ב-DUAL CHANNEL מה התצורה המומלצת? קנייה של 2 סטיקים של 512? האם במקרה זה אני אוכל להוסיף גם את מה שיש לי כרגע ולקבל בסה"כ והאם זה יע…

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by HitmanW,

השאלה היא הכותרת... אה ועוד משהו קטן - יש טעם לקחת ספק CORSAIR VX 550W במקום 450W אם הכ.מסך הוא RADEON4850? ועוד דבר קטן - יש הבדל בין 4850 של PALIT לשל SAPHIRE? (מבחינה פיזית - קירור או מבנה, מה עדיף) תודה.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. אז ככה, בתפקידי במהלך היום יום אני מדריך בשגרה נושאי תקשורת שונים. לאחרונה במסגרת העשרת ידע התחלתי בלמידה להדריך טכנאי PC על מנת ליצור גיוון בתפקיד. תחילת הלמידה שלי היא כמובן בסיסו של המחשב, שזהו חומרה. אני נהנה לי, הכל טוב ויפה, ופתאום בא לי הרש"ץ של PC ומבקש ממני לשלוח סקירה על נושא שיש להם חוסר בו והוא הNVRAM. (כמובן כאיש תקשורת NVRAM ישר קופץ לי בראש Cisco) אני נובר לי באינטרנט בעקבות מידע, ומגיע למסקנה שמבחינת צוות PC היא חסרת תקדים. עד עכשיו תהליך הלמידה של זכרונות בחומרה התבצע על פי הטבלה הזאת: http://www.siz.co.il/my.php?i=wmhw4n2izmnd.bmp עכשיו אני הגעתי למסקנה אחרת בעקבות חיפוש מידע באינטרנט על NVRAM(כל זכרון RAM שהמידע נשמר גם ללא מקור מתח אינו NVRAM, זכרון RA…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by AppleJack,

לא מזמן קיבלתי את המחשב החדש, עם לוח אם A8N-SLI Deluxe (כאמור). מהירות המאוורר שעל הצ'יפסט היא 8000RPM~ . הסטייה שלו היא כ- 1000RPM, ז"א הוא לפעמים יורד ל-7000, או עולה ל-9000. אפילו קרה שהוא ירד ל-6500. הבעייה בכל הסיפור הזה היא הרעש הנוראי שהוא מייצר. למען האמת, יותר רעש מכל המאווררים ביחד. נשמע כמו איזה חתול גברי מיילל. אז אתם חושבים שאני מקרה מיוחד? ממש לא, עשיתי חיפוש וגיליתי שזו בעייה מוכרת ושיש אותה כמעט לכל בעלי הלוח הזה. הבנתי לפי הודעות "חצי רשמיות" בפורומים (כולל הפורום של ASUS) שאם מתקשרים למחלקת RMA של ASUS ומודיעים להם כי המאוורר עושה רעשים מרגיזים (ומוסיפים שלפעמים הוא מפסיק לעבוד ל-5 שניות) אז הם שולחים את ה*דגם החדש* של המאוורר בחינם!. דגם זה גדול יותר,…

• 28 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים