עבור לתוכן

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Itzik 007,

כרגע יש לי שני סטיקים של 128 DDR 400 MHZ... (זהים לגמריי!) הלוח הישן שלי תומך רק עד 266 ולכן הם פועלים בתדר הזה... (בביוס כמובן רשום 133). לאחר ההתקנה שלהם היה לי כתוב שהם פועלים בתדר של 100 וקאס 2.5... שיניתי בביוס לקאס 2 ותדר 133 (אגב, זה גם OC, לא???)... דרך התוכנה CPU-Z אני רואה שהזיכרון שלי תומך בתזמונים הבאים: http://img508.imageshack.us/img508/4032/12qe.jpg ובתדר 133: 2-2-2-6... למרות זאת אחרי מה שעשיתי הוא פועל אצלי ככה: http://img508.imageshack.us/img508/7739/22ah.jpg תדר 133: 2-3-3-6 למה זה?! יש דרך להוריד את זה? ולמה אחרי ההתקנה שלו הוא ישר בא על 100 ולא על 133?! ולמה קאס 2.5 ולא 2??? תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 513 צפיות
  2. Started by HydroIT,

שלום באינטרנט יש הרבה זכרונות "לא תקניים", כדוגמה 4-4-4-18, או 5-4-5-12, וכד'. כיצד זה ישפיע על ביצועי המערכת לעומת זכרונות תקניים? האם יש הבדל בכלל? אישית אני תמיד בעד הזכרונות התקניים, אבל אולי אני טועה - קצת הסברים יעזרו. תודה, עידן.

• 3 תגובות
    • 524 צפיות
  3. Started by Yung_man,

היי כולם אני כיום עובד עם תצורה של 512MB של זיכרון שפועלים במהירות 333MHZ, שזה המקסימום שהלוח שלי עובד (ידוע - ישן ) . רציתי להוסיף עוד כרטיס, ורציתי לדעת אם הוא ידע לקבל כרטיס של 400MHZ ולהסב אותו ל-333, או שעדיף שאני אקנה 333 ולא אנסה להתחכם תודה!!

• 5 תגובות
    • 454 צפיות
  4. הידקתי את התיזמונים שלי להכי נמוך שאפשר עכשיו ראיתי שרשום ב CPU-Z בתווית של ה TRas# רשום 9 עכשיו הורדתי אותו בביוס ל 3 מה זה אומר ה TRas הזה ואם זה טוב שהורדתי אותו יותר נמוך ממה שרשום הוספתי תמונות!! [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 466 צפיות
  5. Started by saar3,

שלום! יש לי את התוכנה everest ושם כתוב שמהירות הזיכרון שלי היא 400,ומהירות הזיכרון שאני קנתי היא 800. לכן רצתי לדעת אם יש מצב שרק חצי ממהירות הזיכרון מנוצלת? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 432 צפיות
  6. Started by boss,

מישהו אחד מוכר לי מעבד CORE X980 מחו"ל,יום אחד מעבד התקלה ואם אפשר זה נותן להחליף מעבד 980 בארץ? אני נאלץ לדעת אם מעבד חוקי? תודה בראש

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  7. שאלה. הזמנתי לוח ga-a320ma-m.2, והיום הזמנתי מאמזון את הרייזן החדש (התחכמתי קצת כי זה לא היה טריויאלי, אבל יצא 130$ כולל הכל). בקיצור, השאלה האם הלוח יעבוד עם המעבד, הבנתי שיש עדכוני ביוס, אבל אני מניח שהוא יגיע עם ביוס ישן, האם הוא יזהה את המעבד? האם אהיה חייב לשים מעבד ישן כדי לעדכן? אשמח לעזרה. כעיקרון הזמנתי מאמזון גם רייזן 3 1200 שלאור ההזמנה החדשה אחזיר מיד כשיגיע, אבל אם לא תהיה ברירה אשתמש סו כדי לעדכן את הביוס...

8. Started by anx,

כמה "Cache" יש ל AMD Athlon 64 3200+ ??? K האם זה שונה מה 3000+ ?

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  9. Started by zZOROo,

כמה עולה מעבד בעל 4 ליבות :s05: :s05: :s05: :s05: צריך לזה לוח אם מיוחד או שגם לוח אם שוןב לשתי ליבות טוב לזה :s05: :s05: :s05: :s05: ואם צריך לוח אם מיוחד מה סביבות המחיר שלו :s05: :s05: :s05: :s05: אני שואל כי אני חושב לקנות מחשב חדש בסביבות 4000 - 4500 שקל ואני מעדיף מעבד חזק והרבה רם מאשר קרטיס מסך טוב תודה מראש למי שעוזר

• 1 תגובה
    • 478 צפיות
  10. Started by אנדרי07,

שלום לכולם, אני רוצה לשדרג את הזכרון במחשב שלי ב512mb ל2048mb. יש לי מחשב פנטיום 4(רגיל),3GHZ וחבר המליץ לי להוסיף זכרון ram. פתחתי את המחשב שלי כדי לראות איזה כרטיס יש לי כרגע והוא cl4. רציתי לדעת מה ההבדל בין ה-cl ולמה זה טוב? ??? תןודה מראש

• 5 תגובות
    • 652 צפיות
  11. Started by dnd_man,

שלום! ברשותי לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R, ללוח האם יש סלוטים של זיכרון לפי המפרט הבא: 4XDDR2 DIMM, 2XDDR3 DIMM כרגע, על לוח האם יש 2 כרטיסי זיכרון: DDR2-800 400 MHz, 5-5-5-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 23-42-3-6-3-3 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP) (לקוח מתוך everest). מלבד זאת, חשוב לציין כי אני עובד עם מערכת הפעלה XP, למחשב המשמש למשחקים בעיקר. בהקשר הזה, יש לי מספר שאלות: א. אם אוסיף עוד שני כרטיסים DDR3, בנפח 1 GB, ובמהירות 1333MHZ (מקסימלית אפשרית ללוח האם), בנוסף על 2 הכרטיסים הקיימים, האם XP יתמוך בזה או שכדאי לי לשדרג חלילה לויסטה? האם ארגיש הבדל ביצועים? האם לא תהיה בעייה שלוח האם עובד עם DDR2 ו-DDR3 במקביל? ב. אם אחליף את כרטיסי הזיכרון DDR2 ל-DDR3 באותו נפח, ובאותו מהיר…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. שלום, רציתי לשאול האם אפשר לעבוד עם כרטיס מסך חיצוני במקרה ואני קונה את אחד המעבדים מסדרת i3 או i5 שמגיעים עם GPU Core מובנה. ואם כן, אז האם ה GPU Core עוזר לפעולה של הכרטיס הרגיל שלי, והאם זה עובד חלק. עוד שאלה: אין אני מתאים את לוח האם והזכרונות הכי טובים למעבד שאני בוחר? תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by a1a1a1a,

ראיתי שהמעבד תומך רק בזכרונות 1033. אני רוצה להזמין את המחשב מSKYPC, וראיתי שאין שם זכרונות כאלו, רק זכרונות 1300 או יותר. אפשר להרכיב את המעבד עם זכרונות יותר מהירים, או שיש פתרון אחר? תודה

14. Started by 1moran,

יש לי מס' שאלות: 1. במחשב שקניתי (ועוד לא קבלתי)יש לוח אם מהדגם ASUS P5PL2 ,מפורסם בכמה אתרי קניות (KSP וגם באתרים בחו"ל- עשיתי חיפוש בגוגל) שהלוח תומך בSATA2 . 2. אבל באתר של ASUS בדף של הלוח מופיע רק SATA ולא SATA2. 3. האם משהו יודע האם הלוח תומך או לא בSATA2 (אני יודע שהארדיסק SATA2 עובד על SATA1 כי יש תאימות לאחור אבל אז אני מפסיד את הייתרון של ההארדיסק המהיר). 4. כמו כן איזה מהירות של העברת מידע נחשבת לSATA2. אודה לעזרתכם הדחופה אני אמור לקבל את המחשב מחר ביום שישי או ראשון...

• 2 תגובות
    • 449 צפיות
  15. שלום לכולם ! יש לי 2 שאלות ואם אפשר אז עוד אחת...למרות שהיא לא קשורה לפורום הנוכחי 1. במידה ואני מבצע אוברקלוק למעבד במחשב חדש ונניח שנשרף המעבד לאחר זמן מה (או במקום...) כל זאת כמובן כשאני עדיין במסגרת אחריות על המעבד. האם פגה האחריות במקרה כזה מול היבואן ? במידה ואני מביא את המחשב התקלו למעבדת החנות , הטכנאי במקום יוכל לדעת אם ביצעתי אוברקלוק ? מה אומר החוק במקרה כזה ? 2. ראיתי במפרט טכני של לוח לדוגמא של ASROCK שיש לו 128 זיכרון של כרטיס מסך OB. האם זה אומר שיש זיכרון מובנה לצ'יפ שהוא OB ? או שהכוונה לכמות הזיכרון המקסימלית שהוא יוכל "למשוך" מהזיכרון הפיזי של המחשב ? כלומר מזיכרון של ה-DDR 3. שוב לא כל כך קשור ... אבל חשוב לי ... האם מישהו מכיר תוכנה שיכולה לבצ…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Leo101,

יש לי שאלה שמציקה לי הרבה זמן..... לפי מה שהבנתי אם עושים אוברקלוקינג מתון למעבד d805 הוא משתווה ב"עוצמה" שלו ואפילו יותר לamd 3800 דיול קור.... שאלה ראשונה שלי-האם זה נכון שהוא משתווה לו בעוצמה....? שאלה שנייה-אם זה נכון, ואוברקלוקינג מתון יכול להפוך מעבד כזה למעבד שמשתווה לamd הזה (שלפי מה שהבנתי נחשב מעבד ממש חזק.) למה לא לקנות d805 ולחסוך אלף שקל....איזה חסרונות יש לזה? (-חוץ מידע באוברקלוקינג שאפשר לצבור ולהבין איך מבצעים את האובר קלוקינג המתון) שאלה אחרונה...בהנחה שעשיתי אובר קלוקינג למעבד הזה....באיזה רמה אני חייב לשפר מערכת הקירור ( יהיה נחמד אם תדברו איתי במספרים (לדוג': תצטרך להשקיע משהו כמו 500 שקל על קירור....) תודה לעונים.... :

• 8 תגובות
    • 560 צפיות
  17. Started by talhill,

שלום מישהו יכול להסביר לי (או לקשר אותי למדריך שיסביר) כיצד לבחור זיכרון RAM כך שיתאים למעבד ולשאר רכיבי המחשב ?

• 1 תגובה
    • 861 צפיות
  18. Started by ozeini,

שלום, יש לי מעבד athlon 1200mhz אבל אני לא יודע מה הדגם שלו? הכוונה היא שבמעבדי AMD הדגם שונה/גבוה ממהירות ה-MHZ, כמו לדוגמא מעבד AMD SEMPRON 2400, מהירות המעבד היא לא באמת 2400 אלא 1667MHZ, אז השאלה היא אם יש לי את ה-ATHLON במהירות 1200MHZ אז מה הדגם שלו? מקווה שלא סיבכתי יותר מדיי, תודה

• 5 תגובות
    • 585 צפיות
  19. שלום, יש לי מחשב נייח עם 2 GB זיכרון DDR 2 עם מערכת הפעלה של XP, ומעבד 4 ליבות (לא מהסדרה החדשה, אלא מלפני 3 שנים). אני רוצה לשדרג אותו קצת ולהוסיף לו שיהיה לו 8 GB זיכרון, אחרי שאתקין בו WIN8. כרגע הזיכרון יושב על שני סלוטים ויש שני סלוטים פנויים. האם אפשר להוסיף בשני הסלוטים הנותרים שני זכרונות של 3GB כל אחד? אם אי אפשר - אז האם כדאי לקנות פשוט שני זכרונות של 4 GB ולשים בשני סלוטים או 4 זכרונות של 2 GB שימלאו את כל החריצים? עזרתכם, תודה

• 5 תגובות
    • 945 צפיות
  20. שלום, ברשותי כרגע מחשב i5 760, לוח אם p55, וזיכרון 4GB של transcencd, בשני סטיקים של 2GB 1333 דואל צ'אנל.. לפני כמה ימים התקנתי SSD ואני חושב על לשדרג את ה - RAM, כדי לאפשר לו לעשות יותר חישובים כדי להקל על ה - SSD... איזה שדרוג כדאי/מומלץ? או שמא אולי בכלל אין צורך.. חשבתי על אולי להוסיף 8GB, ואז שיהיה במערכת 12GB, אבל אני תוהה אם יש התנגשות בנושא של דואל/טריפל צ'אנל וכו.. בכל מקרה, אשמח לעצה לגבי מה השדרוג הכי כדאי/משתלם שאני יכול לעשות.. המון תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by skyfire,

שלום רב, אני מעוניין להוסיף זכרונות. הזכרונות במחשב שלי הם - 2X256MB בתזמונים: 2-6-3-3 השאלה שלי היא האם אני צריך זכרונות זהים בתזמונים לאלו שיש לי או שמספיק רק שיהיו CL2 תודה.

• 7 תגובות
    • 641 צפיות
  22. Started by romchik19,

אם אני לוקח לוח של 250 ש"ח ולוח של 600 ש"ח על מעבד 4 ליבות של אינטל וכרטיס מסך כמו 260GTX 2 הלוחות בעצם תואמים ללוח מעבד וזכרון , הדבר השונה בהם זה הצ'יפסט האם יש צורך לקנות את הלוח עם הצ'יפסט היותר יקר , נגיד EP45 מול G31 מבחינת ביצועים או תאימות לכרטיסי מסך חדשים? תודה רבה

• 3 תגובות
    • 533 צפיות
  23. הזיכרונות שלי הם במהירות 667 CL4 - לינק מצורף. http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_5400_gold_gx_xtc_dual_channel הגדרתי בביוס את התזמונים שלהם בדיוק כמו שרשום על הזכרונות, וגם נתתי להם מתח בדיוק כמו שמומלץ באתר. הCPU-Z מציג אותם כ300, הם לא אמורים להיות מוצגים כ333? ואם כן, איך משנים את זה? מצרף תמונה. [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 603 צפיות
  24. Started by אני1,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות את המחשב vestro 3500 ולשדרג את הזיכרון מ- 2 GB ל- 4. אתמול דיברתי עם המוקדנית של dell והיא אמרה לי לקחת בחשבון שהאחריות שהם נותנים מכסה רק את הזיכרון המקורי שמגיע עם המחשב. אני פוחד ממצב שבו משהו ישרף ו- dell יאשימו את הכרטיס שלא באחריותם וככה בעצם האחריות שלי לא תקפה. לפיכך יש לי מס' שאלות: 1) במחשב יש 2 סלוטים. האם הזיכרון מגיע בשני כרטיסים של 1 ג'יגה או כרטיס נוסף של 2 ג'יגה? 2) איך אני יכול לדעת שלא הכניסו כרטיס נוסף של 2 מחברה אחרת? 3) אולי עדיף לוותר על שדרוג הזיכרון, ללכת עם המחשב למעבדה מוסמכת ולבקש שיכניסו לי כרטיס נוסף של dell של 2 ג'יגה. 4) יש לי אחריות NBD (טכנאי בבית הלקוח)- האם יש אפשרות שהוא יגיע עם כרטיס נוסף וככה אני אקבל מהם א…

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. שלום, אני רוכש בקרוב זכרונות של 8GB של Gskill ואני לא יודע אם הם יתאימו לי ללוח אם. לפי שני האתרים של היצרנים יש רשימת התאמות וזה לא מופיע , למרות שאני יודע שמה שמופיע זה מה שהם בדקו יחד. האם למישהו יש את השילוב הבא כבר? או שהוא בטוח שהם מתאימים? זכרונות: [ RipjawsX ] F3-12800CL9S-4GBXL / F3-12800CL9D-8GBXL http://www.gskill.com/products.php?index=355 לוח אם: GA-P67A-D3-B3 (rev. 1.0) http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3800#sp בבקשה תעזרו לי זה ממש חשוב.

• 5 תגובות
    • 664 צפיות

דיונים חדשים בפורומים