עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות זיכרון נוסף למחשב שלי (1GB), עפ"י המפרט לא ממש ברור לי איזה סוג של זיכרון אני יכול לקנות ? SDRAM,DDR? שניהם? שאלה נוספת - יש לי 2 סלוטים של זיכרון על לוח האם, האם עפ"י המפרט שלי עדיף לקנות 2 זיכרונות של 512 או אחד של 1GB? הסיבה העיקרית שבגללה אני מגדיל את הזיכרון היא יצירת מוזיקה (דורשת המון המון זיכרון....לא בטוח ש-1GB יספיק...) אני זקוק להמלצות של זכרונות עפ"י המפרט של המחשב ועפ"י דעת מומחים בלבד.......! תודה רבה ! זה המפרט הטכני המדוייק של המחשב שלי נכון לעכשיו: CPU Type Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) Motherboard Name Asus P4SP-MX (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN) Mot…

• 13 תגובות
    • 659 צפיות
  2. אהלן אנשים, כמו שאתם רואים בתמונה, יש לי 2X512MB DDR2 533MHZ, אני יודע שזה די עתיק, אבל זה מה יש. אני צריך שתעזרו לי להבין מהתמונה אם אני אוכל לשים עוד זכרון במחשב (לדוגמא, לקנות עוד מודול של 1 ג'יגה ולשים אותו) תודה לכל העוזרים! (בתמונה: הסלוטים הכחולים בשימוש, השחורים לא... מה ההבדל בין השחורים לכחולים???) [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 813 צפיות
  3. Started by neo690,

יש לי אותו, אני מרוצה ממנו והוא עובד ממש אחלה בחזית המארז יש לי 2 יציאות USB והכנה לעוד כל מיני דברים כמו FIREWIRE ונקודה למיקרופון ואוזניות.. רציתי לדעת איך מפעיל את היציאה של המיקרופון והאוניות? מה צריך לעשות? לקנות? צריך להחליף לוח אם בכלל? הלכתי ל KSP (שיש להם את המארז שלי) שאלתי לגבי זה, והם אמרו לי שהם לא מתעסקים בזה..

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by djelectric,

ביום חמישי הקרוב, 17/10/13, בשעה 20:00 תתקיים בדיון זה תחרות בזק בשם SpeedTest. אחת לכמה דקות תפורסם כאן שאלה כלשהי הקשורה לתחום המחשבים. זה שיענה את התשובה הנכונה במהירות הרבה ביותר יזכה בנקודות. זה שיצבור את מירב הנקודות יהיה גם בר המזל שיזכה בפרס. מה הפרס? קיט זיכרונות DDR3 של חברת Patriot מסדרת Viper 3 המצויינת, בנפח של 8 ג'יגה בייט (2 מקלות של 4 ג'יגה כל אחד) הפועלים בתדר של 1600Mhz וכוללים צלעות קירור כמובן. שימו לב: - ההשתתפות פתוחה לכל משתמשי הפורומים. - ברגע ששלחתם תשובה לשאלה- אין לערוך את ההודעה. הודעות שנערכו לא יקבלו שום התייחסות, גם אם הייתם ראשונים. - בין שאלה לשאלה יפרידו דקות בודדות, אז תהיו עם היד על הדופק שלא תפספסו נקודות. - במקרה ש…

• 11 תגובות
    • 3.4k צפיות
  5. למי שלא זוכר, קניתי מחשב חדש, עם המפרט: athlon64 3400+ corsair 1024Mb 2.5-3-3-6 geforce 6800GT 256Mb 256bit של gainward והרדיסק 160GB 7200RPM 8Mb של Seagate. (השאר לא רלוונטי) כמובן שהתקנתי Doom3 (עובד חלק או כמעט חלק על High), והתקנתי Farcry ופה מתחילה הבעיה, Farcry לא עובד חלק ב Medium (אני מדבר על ההגדרות המתקדמות), וגם ב Low הוא לא עובד חלק כל הזמן. (יש קצת קפיצות כאלו). אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר אצלי. 1) מישהו יודע אולי ספציפית איך גורמים לFarCry לעבוד טוב? 2) איך אני יכול לבחון את ביצועי המחשב ולהשוות כך שאוכל לדעת האם הוא עובד כפי שהוא אמור לעבוד? תודה!

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. א)הלוח הטוב ביותר לשני ליבות (מפנדה) לא SLI לא ל OC אבל שיהיה לוח מעולה ב)האם שווה כפול ליבה ג)מה המצב שכפול ליבה עובד בו כרגע (ללא תמיכה ב 2 ליבות ) 3.8Ghz או איטי יותר ג) האם כפולי ליבה הם גם 64 ביט? ואם לא אז אולי ה 64 ביט עדיף תודה

• 5 תגובות
    • 589 צפיות
  7. Started by stone cold,

טוב אז ככה יש לי עוד זמן לעבוד על מפרט שהכנתי בפורום מפרטים ולפי מה שהבנתי לא חיבים P35 לQ6600 אז ככה אני מחפש לוח של אסוס שמתאים לQ6600 \ ל4 גיגה זכרון \ולHD2900פרו-כרטיס גדול פיזית ללוח צריך להיות גם חריץ PCIE נוסף לכרטיס רשת אלחוטי זכרונות אני צריך 4 גיגה זולים שיתאימו לרכיבים האחרים לא מתוכנן OC לזכרונות ואני מתכנן לקנות מסקאי פי סי ככה שבבקשה תמליצו מישם בתודה קרירין

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. Started by Gliding,

היי, אני שוקל לקנות מחשב חדש ואחרי קריאת הכתבה על המעבדים החדשים שיוצאים בתחילת שנה הבאה..צצו מספר שאלות.. ראשית, ממה שהבנתי מדובר בתושבת חדשה לחלוטין, ככה ששדרוג ידרוש החלפה של לוח האם..האם זה נכון? שנית, האם כבר ידוע מתי יצאו ערכות שבבים מתאימות לתושבת החדשה? שלישית, האם צפויים עדכונים משמעותיים בתחום כרטיסי המסך (השאלה לא ממש קשורה לפורום..אז התנצלות מראש..היא סתם קשורה לנושא של הת'רד). כאלו שבניגוד לסדרת ה-200 החדשה של NVIDIA לא סתם יוסיפו עוד שיידרים וצינורות עיבוד, אלא ממש ישנו את הארכיטקטורה..? אם כן מתי בערך? ושאלה ארחונה מאוד מאוד לא קשורה.. האם יש לוח ממולץ לחיבור יותר מ-2 כרטיסי מסך, כרגע לא ברור אם ל CF או ל SLI..אז אשמח אם תוכלו להמליץ על דגמים מתאימים לשניהם…

• 4 תגובות
    • 689 צפיות
  9. כמובן שאני מדבר על זיכרונות זהים מבחינת מהירות ותיזמונים. הערה :הזיכרונות מיועדים עבור מערכת מבוססת קונרו האם בכלל כדאי להעדיף חברה מסויימת על האחרת (מבין השלוש ) ולהוסיף כסף בהתאם ? התקציב +- 1200 שח המטרה -הרצת משחקים בעיקר. בשאיפה לבצע overclock ברמה שלא תסכן את החומרה ותקצר את חייה ,כלומר גג 20-25 אחוז המהרה. כמות הזיכרון הנידרשת היא 2gb משני סטיקים של 1gb מסוג ddr2 במהירות של 667 mhz (מוכן להוסיף עוד 200 שח לזיכרון 800 mhz ,אם תגידו לי שזה תנאי קריטי ל- overclock ובאמת יביא להבדל שמורגש בביצועים .)

• 4 תגובות
    • 522 צפיות
  10. Started by DAVIDKI19,

חיפשתי ברשת ולא מצאתי... מה תאכלס ההבדל?

• 3 תגובות
    • 862 צפיות
  11. Started by eylon951,

אני בהתלבטות מאוד גדולה כבר המון זמן מה עדיף ויעלה יותר את ה FPS ? איזה מפרט יותר חזק ? מעבד AMD 3rd Gen Ryzen 5 3600 Box כרטיס מסך Gigabyte GeForce RTX 2070 Super GV-N207SWF30C-8GD או מעבד AMD 3rd Gen Ryzen 7 3700X Box כרטיס מסך Gigabyte GeForce RTX 2060 Super GV-N206SWF20C-8GD

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. משום שעל המחשב מותקן לינוקס אני לא מצליח לברר את סוג הזיכרון אם מישהו יודע שבבקשה יגיד פה http://img148.imageshack.us/img148/1258/screenshot1ge9.png http://img46.imageshack.us/img46/8499/screenshotrp2.png אני רוצה לקנות עוד סטיק של 64/128 אפילו מהאיכות הכי נמוכה שיש,העיקר שהלינוקס ירוץ טוב תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. מפתחת השבבים האדומה תציג מעבדים משושים ומתומנים יעילים במיוחד - אולי רק עבור סדרת ניידים יוקרתית ממותג ה-ROG לכתבה

14. Started by idanashh,

שלום שמי עידן ואני מאוד שמח שהאתר ניפתח מחדש (הפורם) אתם בטח שואלים את עצמכם למה אני רוצה ליקנות לוח ומעבד חדש אבל אני לא יודע איזה כדי לי, כמובן שאני רוצה AMD אבל יש מלא סוגים, אני רוצה משהוא שיתאים לאיזה אוברקלוק טוב אבל לא צריך להגזים אני מקווה שתעזרו לי בתודה עידן נ.ב יש לי זכרונות 3*64 PC-133 אבל אני חושב שאני יסתדר עם זה יש לי רק 1200 ש"ח

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by pakomako,

חברה קניתי בדיוק מחשב חדש אמור ליהות 64 bit אבל אני לא רואה שום זכר למילה מישהו יודע איך אני יכול לבדוק ? וגם יש לי זכרונות איך אני יכול לבדוק איזה סוג נראה לי זה geil כדאי לי לשדרג ל 1024 עולה גרושים לא ? תודה מראש

• 13 תגובות
    • 725 צפיות
  16. ברצוני לקנות מחשב חדש עכשיו שמת לב שישנם זכרונות 1024 (לא 512 X2 ) שעולים פחות מחצי של זכרונות 2048 (1024 X2 ) ולכן רציתי לדעת האם אני אוכל לשים את שני הזכרונות של ה1024 הנ"ל ביחד? שאלה שניה: האם זכרונות 1024 שבאים בסט (512X2 ) תופסים סלוט זכרון אחד? נ.ב אם מישהו לא הבין ברצוני ליצור 2048 זכרון משני זכרונות שאינם באים ביחד, (הזכרונות הן אותו דבר בדיק תדרים שווים וכו')

• 2 תגובות
    • 539 צפיות
  17. Started by manticore,

בהמשך לת'רד שלי מאתמול, אני מעוניין לקנות AMD Athlon 64 X2 4200+ 939 TOLEDO Dual-Core 1MB L2 Cache 2.2Ghz X2 דרך אי ביי ב61.40 דולר הלוח שלי הוא 939 בגלל זה אני רוצה את המעבד הזה השאלה שלי אם זאת עסקה משתלמת והאם הלוח שלי (Gigabyte ga-k8nf-9 nForce 4 chipset motherboard) לא יהיה צוואר בקבוק או יפגע בביצועים *העיסקה לא כוללת מאוורר, אז איזה קירור צריך המעבד הזה?

• 5 תגובות
    • 746 צפיות
  18. היי יש לי כמה שאלות שאני לא מוצא להן תשובה או שפשוט בקריאה של מאמרים בנושא עדיין לא הבנתי את התשובה כי הכל רשום בשפה טכנית קצת מסובכת אז בכל אופן ריכזתי פה כמה שאלות שעדיין לא מצאתי להן תשובה או לא הבנתי א.מה זה DMI קראתי במאמרים פה שלמחשבי I5 יש שימוש בdmi לעומת qpi ? ב.לפי הבנתי qpi מקשר בין המעבדים בליבה במחשבי הדור החדש I7 רציתי לדעת בשביל מה צריך לקשר בין ליבות הרי הם לעומת מחשבי core2 יושבים יחד על אותו פיסה לא? אז למה צריך לקשר בינהם? ג. אם יש הרבה זיכרון פיזי בשביל מה צריך וירטואלי? לא עדיף לבטל את הpage file הזיכרון וירטואלי כי גם ככה הוא בא מההרד דיסק וזה מאט את המחשב? ד.במערכת 32 ביט הזיכרון מחולק ל2 2 גיגה יוקצו למערכת ו2 לתכניות. איך משנים את זה? ומה עדיף? …

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  19. Started by 111111,

שאלתי היא האם ההבדל בינהם הוא רק במחיר? משום שאני רואה שאתם כל הזמן ממליצים על לוח אם זה שלמען האמת המחיר שלי נמוך בצורה מפחידה האם הוא לא נופל בביצועים מול לוחות אם במחיר של 860 שקל? תודה

• 11 תגובות
    • 757 צפיות
  20. Started by broke_overclocker,

אחים שליייי אני רוצה לקנות לוח DFI ULTRA INFINITY ומעבד של (AMD (SOCKET 939 בפחות מ-1000 שקל אבל משהו טוב ותמליצו לי על כרטיס מסך של NVIDIA סידרה 6 בפחות מ 800-900 שקל אני רוצה לקנות ממקום זול וטוב בקשה עיזרו לי....

21. Started by penny_hardaway,

אני רוצה לקנות מחשב מבוסס AMD אבל אין לי מושג איזה לוח אם לקנות. בתודה מראש, פני

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by erashel,

שלום, אני מתלבט בין הלוחות האלה: 1. ASUS PRIME B550M A WIFI 2. Gigabyte B550M Aorus PRO לא כ"כ מבין מה ההבדל ביניהם, חוץ מזה שלראשון יש WIFI גם (אני צריך לקנות כרטיס רשת אז זה יכול אולי לחסוך לי אם זה לא בא על חשבון משהו חשוב אחר, זה כרטיס INTEL WIFI 6, אני מניח שזה תומך תקן AC ויאפשר לקבל מהירות טובה, הראוטר שלי גם תומך AC) איזה מהם עדיף? והאם יש הצדקה למחיר שלהם או שאפשר להסתפק במשהו אחר יותר זול? מהבחינה שלהיות מכוסה לעתיד כמה שאפשר במסגרת המחירים האלה. (המחירים של אלה זה הגבול שאני שרוצה להשקיע בלוח) תודה.

• 2 תגובות
    • 909 צפיות
  23. אני מתכוון שלא צריך כרטיס קול ואפשר לחבר את הרמקולים ללוח הזה! GIGABYTE GA-7VRXP VIA KT133 motherboard (creative Sound,LAN,ATA133 RAID,USB 2.0)a אל תתיחסו ל-a בסוף! יש אפשרות דומה למה שתארתי?

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  24. Started by oneq,

שלום, טוב אחרי שלשום החלטתי שזהו, אני לא מחכה יותר ומשדרג את המערכת שלי לפלטפורמה עדכנית יותר ( במיוחד שאין לי למה לחכות כי AMD לא הכריזו על רייזן 3 אלא רק רייזן 5 שהוא גם ככה לא בתקציב שלי). רציתי לשאול 3 שאלות בבקשה: 1, האם תהיה איזושהי הורדת מחירים בעקבות הדור הבא שהולך לצאת, ואם כן האם שווה לחכות עוד קצת עם הקנייה? 2. האם Ryzen 7 2700 הוא יותר Future Proof מאשר Ryzen 5 3600 (בשל העובדה שהוא 8C/16T ולא 6C/12T כמו ה 3600)? אני לא מתכוון לשדרג שוב מעבד ב-5 שנים הקרובות... 3. מה ההבדל בין 10400F ל-3600? השימושים הם גיימינג בלבד, תודה רבה

25. כותרת.. לפי הבנתי גירסאת הsandy היא החדשה יותר? הייתי רוצה לדעת מה ההבדלים בינהם ואם אני מתכנן לקנות i5 2600\2500\k איזה מהם לקנות תודה מראש, דניאל.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.