מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,819 דיונים בפורום זה
-
http://www.bit-tech.net/bits/2006/12/29/bit_tech_awards_2006/1.html Top 100 Products of 2006 http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?id=2152&cid=20&pg=1
-
- 0 תגובות
- 590 צפיות
-
-
בסוף החודש הזה אני אקנה מחשב חדש וכל הזמן אני מתבלט איזה מעבד כדאי...אני לא הולך לעשות אוברקלוקינג, אז northwood לא יהיה משמעותי ובנוסף תקחו בחשבון שאני לא מתכנן להוציא 3000!!! ש"ח רק על המעבד!! (טוב אולי קצת הגזמתי - "רק" 1750 ש"ח ) לפני חצי שנה, טרם יציאתו של pentium 4 A, האתלונים אין ספק השתלמו יותר, אך כיום המצב שונה לגמרי. קראתי בפורומים באתרים שונים על מקרים שנשרפו מעבדי AMD או שהגיעו לטמפרטורה מאוד גבוהה וזה מדאיג אותי מאוד!!! אני לא מתכוון להסתכן בקנייה מסוג שכזה. בנוסף, מאז שמחירי הפנטיום 4 ירדו, הם הספיקו להתקרב לAMD וההבדלים כבר לא משמעותיים, הן במבחינת ביצועים והן במבחינת מחירים. אינטל חיזקו את מעבדם (FSB ו-512K cache) ואילו AMD מוציאים פעם בחצי שנה מעבד נו…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3500 S939 ספק ג'נרי 400W לוח אם של גיגה בייט GA-K8NMF-9 קירור של טרמלטייק ללא OC ועוד 3 מאווררים לאוורר המארז והלוח אם... פתחתי את שתי התוכנות everest ו sandra וקיבלתי תוצאות שונות לחלוטין בקשר לטמפרטורות ואני מודאג בקשר למתחים לא נראה לי שהספק מותאם לזה... ולמה הRPM תמיד אותו דבר? קבלו את ההבדלים: בסנדרה 2005 sr3 באוורסט 2006 האחרון שיצא:
-
- 14 תגובות
- 673 צפיות
-
-
שמועות עסיסיות חדשות מתיימרות לספק לנו פרטים ראשוניים אודות התוכניות של החברה בעולם המעבדים מעבר ל-Ryzen 4000 לכתבה
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש ואני מתלבט בין DUAL CORE (E8400) לבין QUAD CORE איטי יותר. פתחתי דיון בפורום מפרטי מחשב ואני לא מצליח להבין משהו מאד בסיסי - מתי אני באמת מנצל את כל הליבות? אם אני פותח בו זמנית 4 אפליקציות שכל אחת מהם רצה על ליבה אחת אז כל אפליקציה תרוץ על מעבד נפרד? במקרה כזה האם עדיף לי לקנות מעבד עם 4 ליבות או לקחת DUAL CORE מהיר יותר. לינק לשרשור בפורום מפרטי מחשב http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=368794.new#new תודה
-
- 22 תגובות
- 3k צפיות
-
-
בהמשך לחיפושים שלי ללוח אם חדש למערכת ה HTPC שלי הבנתי למה אני זקוק. - תמיכה ב I3. -יציאת SPDIF, עדיף חשמלית מהפנל האחורי אך אם לא, גם יציאה פנימית תתאים לי (מצאתי את כרטיס ההמרה שבניתי לפני מספר שנים...) -Combo Cooler Option אפשרות להשתמש בגוף קירור של תושבת 775 (השם הזה מופיע בלוחות אם של ASROCK) -יצאת הוודיאו זניחה, אשתמש בכרטיס מסך של nVudia (תוצרת Club) מדגם 8400GS. -לפחות חריץ PCI רגיל אחד, אני זקוק לחיבור לכרטיס הרשת האלחוטי (רוב לוחות המיקרו ATX מגיעים עם PCI אקספרס בלבד) -זול הבעייה היא שמצאתי רק לוח אחד (של ASROCK) וגם הוא לא במלאי, אם מישהו מכיר לוח דומה עם הפרמטרים המבוקשים אשמח מאוד אם יוכל לענות לי.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6Mb 1333mhz BOX או Intel Core 2 Quad Processor Q6600 2.4GHZ BOX Stepping G0 מצד אחד השני הוא 4 ליבות אבל מצד שני יש כאלה שאומרים ש 2 ליבות יכול להיות עדיף במצבים מסויימים.. אני מתכוון מה יותר טוב גם לאורך זמן ולא רק בחצי שנה הקרובה.
-
- 5 תגובות
- 816 צפיות
-
-
יש לי כרטיס זיכרון של Geil 512mb ddr 400mhz והוא עטוף במתכת כחלחלה שאמורה כביכול לקרר את הזיכרון... אפשר קצת פירוט על העניין הזה של המתכת שעוטפת את הזיכרון? איך בכללי הזכרונות של GEIL? ולפי מה נקבע ההתחממות של הזיכרון והאם זה יכול להשפיע? ואיך הזכרונות של GEIL לעומת הזכרונות של A-DATA? תודה לעוזרים
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפני כמה ימים המאוורר של הצ'יפסט על הלוח DFI nForce 4 Ultra-D התחיל להרעיש בצורה מוגזמת במיוחד... ממש מעצבן הטמפ' שלו נעות בין 48-52 מעלות, מה כדאי לעשות ? ואם כדאי לקנות קירור מיוחד לקנות קירור פסיבי או אקטיבי ? כמו כן בגלל המבנה של הלוח אם... כרטיס המסך עולה על הקירור בסלוט הPCI-E הרגיל.. לא בדקתי אם זה עולה לגמרי על השני כך ש אם כדאי להחליף קירור הוא חייב להיות או שטוח או שלא ירד לעבר הסלוט השני (בהנחה שהוא מתחת לצ'יפסט) תודה
-
- 11 תגובות
- 684 צפיות
-
-
שלום,יש לי שאלה לגבי זיכרונות שעובדים יחד כ-DUAL ומכפילים את המהירות. בד"כ מוכרים אותם בזוגות,לפי מה שראיתי. השאלה היא האם מוכרים אותם אם בבודדים ואני יכול לקנות אחד ואח"כ לקנות אחד נוסף והוא יעבוד במהירות כפולה על DUAL.אמרו לי שזה תלוי בעצם בלוח עצמו,כאילו לא משנה איזה זיכרון זה הלוח עצמו אחראי על אפקט ה-DUAL. תודה רבה! מתן
-
- 11 תגובות
- 909 צפיות
-
-
-
השאלה: ------ אני רוצה לקנות מחשב מבוסס AMD ATHLON XP, המחיר של ה-ATHLON 2000+ הוא 1000ש"ח, ושל ה-1800+ 650ש"ח, מה יותר משתלם? ההפרש בביצועים שווה את הכסף? (אני מעדיף ממישהו שניסה את שתיהם, אבל גם מי שיודע בתור ידע כללי) לבקשה: ------ עם למישהו יש איזה מקום שאפשר לראות השוואה בין ביצועי מעבדים אז אני רוצה שיתן לי את הכתובת, גם השוואה בין האטלונים, וגם השוואה בין אטלון לפנטיום4. תודה מראש, gonzila
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ראיתי באיזשהו אתר טבלה של הגרסאות החדשות של מעבדי ה- Pentium 4 עם ה- stepping החדש של כל מעבד. הכוונה היא לא למהירויות גבוהות יותר, אלה core חדש למהירויות שכבר כימות. ניראה לי שהגרסאות החדשות איכותיות יותר, ומאפשרות המהרה גבוהה יותר. מישהו יכול להפנות אותי לאינפורמציה הזו?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
החלטתי לקנות מעבד חדש ולבצע OC למעבד 6300E מעוניין להגיע למהירות 3.5Ghz . איני יודע באיזה לוח לבחור ומה יביא אותי הכי רחוק ובסכום ריאלי. יחס עלות תועלת. אני אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על אחד מהם ולהביא סימוכין לטענותיו (מה הבאס המירבי שיכול להגיע?) הזכרונות שאני מתכנן לקנות הם 2GB Cellshock (2X1024) DDR II - PC6400 4-4-4-12 800MHz CS2221041 - 1739 NIS ההתלבטות שלי היא: - GIGABYTE 965 DS3 - 780 NIS - ABIT AB9 - 690 NIS - GiGABYTE 965 S3 - 700 NIS - ASUS P5B-E - 890 NIS - ASUS P5B DLX - 1100 NIS
-
- 10 תגובות
- 652 צפיות
-
-
המפרט הנוכחי הוא- D920 P5WD2-E גירסאת הפרימיום עם ציפסט 975, נותן לי אופציית אוברקלוק מטורפת. 4 סטיקים של 512 DDR2 800MHZ מתוכם 2 של G.SKILL עם קירור ו2 קינגסטון שתיהם CL5. כ.מ 7600GT עכשיו המעבד מחזיק בלי תקיעות את סרטי הבלו ריי ב720P אז אני לא יודע אם שווה להשקיע במעבד. עכשיו השאלה אם אני ישדרג לויסטה אולי עד 4 גיגה? או ש2 יעשו את העבודה גם בויסטה? עכשיו אני צריך קירורים שישתיקו את המחשב כי כיום הוא רועש ואני צריך פתרונות לזה. לא משחק משחקים בכלל!!! רק אינטרנט, מוזיקה וHD. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 479 צפיות
-
-
קניתי את כל החלקים כבר. קניתי ספק כוח THERMALTAKE TT480APD 2 FANS 480 WATT 1Y התחלתי להרכיב ואני עובר שלב שלב ב-user guid של הלוח ובחיבור של הספק רשום בספר למטה הערה: Power supply of 350 watts (and above) is highly recommended for system stability. אני הבאנתי מזה של ספק עם 350 וואט ומעלה הוא גבוהה מידי בשביל המערכת מה אני עושה כבר קניתי ספק... או שאולי אני לא מתרגם את זה נכון... עזרו לי אני ימתין לתשובה..
-
- 4 תגובות
- 579 צפיות
-
-
במבחן ביצועים שיש בתומס הוא מצוין , רק חבל שאין את E4500 רק את E4300 החלש יותר מה שטיפה יותר מסבך להשוואת ל E6550 מעניין שאין מעבד אמצע בין E4500 ל E6550, יש בניהם פער מחיר של בערך 30%, חבל. עכשיו העניין שאני רוצה לקנות מחשב מחשב חדש ואני לא בטוח שיש טעם בשבילי להשקיע עוד 250-300 שקלים על הE6550, סה"כ השימושים שלי הם כלליים, אינטרנט, פה ושם קידודים (מעט) וכו', לא משהו מרגש. אם ההבדל ממש משמעותי בניהם אולי שווה לי טיפה לשלם יותר אבל אם לא, אני לא רואה טעם לשלם עוד 40% יותר...
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני 3 ימים הורדתי את הביוס האחרון ללוח הזה מהאתר של אינטל, והתקנתי אותו, ומאז אין POST ניסיתי הכל שום דבר לא עזר, דיברתי עם התמיכה באתר של אינטל והנציג אמר שלא יכול להיות שהביוס דפוק, ויש מצב שהלוח סתם נדפק. היום אני שם לב שהורידו את העדכון הזה מהאתר, ונתקלתי בנושא הזה בפורומים של אינטל: http://communities.intel.com/message/140564 פשוט בושה שחברה כמו אינטל משחררת עדכון ביוס דפוק שהורס את הלוח של הלקוח, ויותר גרוע שהם גם לא לוקחים על זה אחריות! לפחות שירשמו משהו באתר על הפאדיחה שלהם!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי זכרון GEIL Golden Dragen Dual Kit 2x256 וכאשר שמתי אותו בלוח שלי(P4P800E-Delux) אז שום דבר לא הופיע לי על המסך לא הצלחתי להיכנס אפילו לBIOS, יש למישהו רעיון?
-
- 3 תגובות
- 487 צפיות
-
-
אז ככה לפני כמה חודשים רכשתי זיכרון של קינגסטון 512DDR 400 CL 2.5 היום רכשתי זיכרון נוסף בעל אותם תכונות של חברת NCP הבעיה היא שהלוח למרות שתומך ב DUAL DDR 400 עדיין עובד על מצב SINGLE האם יש דרך שבה אני יוכל להעביר אותו למצב DUAL? חוץ מזה חשוב לציין שישנו זיהוי לזחכרון החדש. והמחשב מזהה שיש עליו סה"כ 1.5 G זיכרון תודה
-
- 8 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי ישנו ילד שקיבל מחשב מחברת HP עם מפרט די עלוב CELERON D 1.6GHZ 512MB RAM DDR 2 250GB HD O\B GPU ויש לי כמה חלקים להרכיב לו. יש לו לוח של חברת HP עם חיבור PCI-E עליו הבעיה התחילה כששמתי לו כרטיס מסך GF6200,המחשב לא עלה כאשר שמתי אותו. הכרטיס תקין לחלוטין. בהגדרות BIOS שמתי את חריץ הPCI-E ראשון (שיזהה אותו קודם ללוח אם מחובר כרטיס) הבעיה המשיכה. כעת אני רוצה להרכיב לו חלקים נוספים כגון PENTIUM D 3GHZ וקיט זכרונות שיש לי רק שאינני יודע מה הבעיה שגרמה לכרטיס לא לעלות והאם בכלל הלוח יקבל את שאר החלקים. האם HP "חסמו" את האפשרות להרכיב רכיבים חיצוניים בBIOS ולכן הוא לא מקבל את הרכיב? אשמח לעזרתכם,רק רוצה לשמח את הילד
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי מחשב חדש ואני חושב שאולי המעבד שלי לא עובד במהירות שהוא אמור לעבוד בה. מדובר במעבד אינטל e7300. לינק למפרט מאתר יצרן: http://processorfinder.intel.com/details.aspx?sSpec=SLAPB# במאפייני המערכת המעבד מזוהה כ 2.66 G , אבל כאשר אני מפעיל תוכנת בדיקה כמו CPU-Z, OCCT - המעבד לא עובר את ה 1600 גם כשה CPU על 100%. הלכתי לחנות אבל הטכנאי טען שהכל תקין. ושהתוכנות מזייפות. [הוא לא בדק בביוס] אני מצרף תמונת מסך של הביוס ושל אחת התוכנות. השאלה היא, האם הוא צודק והמעבד תקין? אם כן איך אפשר לראות שהוא עובד כראוי? אם לא, מה עלי לעשות? איך אני אוכיח לו שיש בעיה? תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המארז מבפנים אצלי נראה רע חוץ מהמון אבק לא רואים כלום, איך לנקות אותו ביסודיות ואת המאווררים שלו (מארז ספק מעבד) - יש לי כרטיס מסך גיפורס 4 128M המאוורר שלו הלך והוא לא מסתובב יותר, הוצאתי אותו יש בזה סכנה ?? -איך אני בודק את הטמפ' של חלקיקי המחשב בדרך הכי קלה ?? תודה
-
- 4 תגובות
- 495 צפיות
-
-
שלום, נמאס לי מהמחשב הישן (חלאס, הוא כבר בן 6) ואני רוצה לקנות חדש. השימושים - בעיקר דו-מימד (עריכת תמונות בפוטושופ, אינדיזיין, ArcGIS), אולי קצת HD על מסך 22" ועריכת וידאו ביתית פשוטה (קצת קליפים של הילדים עבור הסבתות). לא משחק משחקים כרגע. דרושה לי עצתכם באשר למעבד: חשבתי לקנות איזה מעבד צנוע ולהרביץ לו אוברקלוק כדי לחסוך כסף, אבל אני לא רוצה להגיע למצב שאני מוציא על חשבון החשמל כפליים מהחסכון בקנייה. במילים אחרות: i3 עם אוברקלוק או Athlon II X4 בסטוק? (ואולי בכלל איזה i5?) - מי יניב עבודת דו-ממד מהירה יותר וישתה פחות חשמל? נ.ב. אני יודע, אוברקלוק וחסכון בחשמל הם הפכים. ובכל זאת אני מתעקש להכניס אותם באותו המשפט.
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עריכה......... איך הזיכרונות האלו DDR II 800Mhz - Life Time Warranty - 2x2GB OCZ EL Platinum XTC Dual Channel לעומת אלו OCZ 4Gb Kit DDR2 800MHz PC2-6400 Vista Upgrade 5-6-6-18 OCZ2VU8004GK מה יותר טוב?
-
- 6 תגובות
- 909 צפיות
-