עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. קניתי השבוע מעבד 8400 וחיפשתי מידע על טמפרטורת עבודה שלו. מצאתי שיש stepping חדש e0 (בניגוד לישן c0) שיצא לאחרונה וזמין כבר בחנויות. מישהו מכיר? שמע? להחליף?

• 4 תגובות
    • 659 צפיות
  2. http://www.anandtech.com/show/11551/amds-future-in-servers-new-7000-series-cpus-launched-and-epyc-analysis

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by avivlevy,

האם מעבדי FX הם מיוחדים למשחקים? ומה עדיף FX או כפול ליבה?

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  4. Started by imac,

ראיתי במכרז של המדינה (העיתון) מחשב שהמעבד שלו הוא GigaPro 1000Mhz מי מיצר את המעבדים האלה הם טובים?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. בכתבה של Ynet לגבי ההשקה של מעבדי ה-Haswell של אינטל, אינטל/כתבי אתר iopanel (הם פרסמו את הכתבה ב-Ynet), התלהבו על כך שהמעבדים מהסידרה הזו הם בעלי צריכת חשמל נמוכה יותר מהמעבדים שלהם מהדור הקודם ומשך זמן עבודה בין הטענה להטענה של מחשבים ניידים הקצר ב-50% מהמעבדים מהדור הקודם (מבחינתי, צריכת חשמל נמוכה יותר של מעבדים מהדור החדש = הספק חשמלי בוואטים נמוך יותר של המעבדים מהדור החדש בעבודה רגילה ובמאמץ בפועל, מאשר הדור הקודם של המעבדים). מה שאני רואה פה כ"צריכת חשמל נמוכה יותר" של מעבדי ה-Haswell, זה לא הספק חשמלי (Watt) נמוך יותר מהדור הקודם, במצב עבודה רגיל ובמאמץ, אלא כל מיני פיצרים לחיסכון באנרגיה כדוגמת בקרת מתחים, זרם עבודה (כן זרם באמפר A, לא הספק בוואט W) נמוך יותר במ…

• 1 תגובה
    • 773 צפיות
  6. http://www.tomshardware.com/news/intel-haswell-e-devils-canyon-pentium-anniversary-edition-broadwell,26326.html אך לא ברור באיזה חודש יגיע , למשהו יש מושג , מה דף באינטרנט ?

7. Started by AlonXp,

שלום לכולם תמיד רציתי לדעת על מעבדי ה Haswell , יש לי כמה שאלות אני מקווה שתענו על כולם (: 1) מתי מעבדי Haswell יגיעו? 2) את מי הם מחליפים? 3)ומה יהיה עם ivy bridge ו עם Sandy bridge , לא ייצרו אותם יותר ? 4) איזה תושבת Haswell יהיו ? , אני יוכל להשים מעבד Haswell על 1155? תודה לעוזרים (:

• 3 תגובות
    • 707 צפיות
  8. Started by sdodly,

שלום, אני בונה מפרט לפיתוח תוכנה (Visual Studio) וסרטים HD. איזה מעבד מדגמי i5 לדעתכם הכי משתלם מבחינת יחס עלות תועלת. אשמח לדעת מה ההבדל בין הדגמים 4590, 4690 ו- 4690K (קיים הבדל משמעותי במחיר בין ה- 4690 ל- 4690K, נה המשמעות של ה-K?). בחלק מהדגמים מצויינת האות S. מה זה אומר? האם כל הדגמים של i5 כוללים ליבה גרפית שיכולה לשמש כתחליף לא רע ללוח אם (כשאין דרישה ל- Gamming כמובן)? תודה...

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. ניסיתי לחקור קצת את הנושא, והדבר היחידי שהצלחתי להבין הוא שהמעבדים בתושבת 1366 תומכים ב Triple Channel. חוץ מהעובדה הזאת (שאין לי מושג בכלל איזה יתרונות וחסרונות יש לה) אין לי מושג מהן שאר ההשלכות בבחירת סוג כזה או אחר של מעבד i7. כשהגעתי לחנות מחשבים עם מפרט הכולל מעבד i7-960 המוכר אמר לי שאלו מעבדים מיושנים, והמליץ לי על ה i7-2600. לא ידעתי אם הוא ממליץ כך על סמך האמת או מתוך שיקולים אחרים של מלאי וכו'. (ההבדל היחיד שהבחנתי בו הוא שה-i7-2600 עובד בתדר טיפה יותר גבוה) אני זוכר שפעם (כשרק יצאו מעבדי ה i7) היה מספר מאוד מצומצם של דגמים (920 960 ועוד איזה 2 דגמים), והיה רק סוג אחד של תושבת (1366). הבחירה הייתה מאוד קלה - לפי הכיס. היום - יש גם תושבת 1366 1155 1156, פתאו…

• 3 תגובות
    • 4.9k צפיות
  10. Started by mystic,

אני רוצה לקנות מחשב אבל טכנאי שאני מכיר אמר שזה עניין של שבועיים-שלושה עד שיצאו מעבדים חדשים מה שיגרום להורדת המחירים של המחשבים עם המעבדים הנוכחיים.. אמת בדבריו?

• 2 תגובות
    • 676 צפיות
  11. Started by TECH AMATEUR,

אינטל מכינה מעבדי של SKYLAKE-X תושבת 2066 הכרזה ב12/6/2017... המעבדים i9-7920X מעבד 12 ליבות i9-7900X מעבד 10 ליבות i9-7820X מעבד 8 ליבות i9-7800X מעבד 6 ליבות כל המעבדים עם Turbo Clock 3.0 ויש שני מעבדי של KABYLAKE i7-7640K וi7-7740K כל המעבדים מלבד מעבד 12 ליבות יהיו זמינים לרכישה ב29/6... מעבד 12 ליבות צפוי רק בחודש אוגוסט-ספטמבר... פרטי המעבדים כבר מופיעים בuserbenchmark עבור מעבד 12 ליבות ו10 ליבות

12. Started by IDAN AMRAM,

טוב אז ככה.. אני יודע של intel יש את המעבדים בטכנולגית הHT ורציתי לדעת מה זה בדיוק אומר... וגם לשאול אם AMD משתמשים גם בטכנולוגיה הזאת או בטכנולוגיה דומה....

• 6 תגובות
    • 609 צפיות
  13. הרבה הדלפות ברשת עבור מעבדי דור 8. החדשות הטובות נראה 5GHZ OVERCLOCK על 6 ליבות עם קירור אוור כמו NH-D15... החדשות הרעות נראה שאינטל תעלה את המחיר ב10% לעומת הדור הישן מחיר בארץ הI7 8700K יהיה בין 1750 ש"ח ל2000 ש"ח. הרבה פרטים בתמונות...

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by PuppEDogg,

שמתי לב שההבדלים בין אינטל לAMD הם ממש רציניים לצורך העניין הנה המעבד הכי יקר בKSP של אינטל http://ksp.co.il/?uin=20484 והנה של AMD http://ksp.co.il/?uin=18290 עכשיו לפי מה שכתוב לAMD יש שמונה ליבות ו4GHZ לאומת זאת לאינטל "רק" 6 ו3.6GHZ מישהו יכול להסביר לי למה בכל זאת אינטל יותר יקרים אולי זה משהו יותר מרק ליבות ומהירות וגם אם כבר למה גם לוחות האם למעבדים של אינטל הם יותר רציניים ומתקדמים משל AMD למה יש העדפה לאינטל? אני רק לאחרונה התחלתי להתעניין בחומרה אז אם השאלות שלי טפשיות אני מתנצל אני רק רוצה להבין את הנושא הזה יותר לעומק

15. Started by amir8824,

היום התעוררתי לשמועות עם בסיס חזק אינטל מכינה מעבד I5 עם 4 Cores/ 8Threads במהירות 4GHZ ההבדיל בין המעבד הזה דגם Intel Core i5-7640K למעבד I7 זה בתמיכה בAVX... כנראה מעבדי RYZEN הולכים לתת לאנטל תחרות אמיתית ? זה טוב לנו הצרכנים...

16. חודשים ספורים לפני הגעתו של דור חדש לגמרי, לכאורה, באינטל מעדכנים כמה מהדגמים הנייחים והניידים שלהם עם תדרים מוגדלים לכתבה

17. Started by Dubek,

שלום. רציתי לדעת מה זה בדיוק מעבד Opteron. כלומר למה הוא משמש, ומה ההבדל בינו לבין מעבד Athlon. תודה

• 10 תגובות
    • 960 צפיות
  18. קראתי כמה מאמרים וביקורות, ואיך שזה נראה כרגע אני חושב שמעבדי Opteron הולכים להשתלט על שוק המעבדים. אני יסביר גם למה. ראתי הרבה בנצמרקים על השילוב של הלוח:ASUS nForce3 SK8N(הלוח הראשון שמתאים למעבדי הOpteron) עם מעבד של Opteron 240 1.4Mhz, ועם OC ל1.6 הדבר הזה עבר בכמה מבחנים את הP4 3.0 ו 3.06 ובחלק היה מאחורה ולא בהרבה גם כן. בהתחשב בעובדה שמהירות השעון שלו קטנה פי 2 מזה של Intel אפשר להגיד שאלה הדור החדש של המעבדים. הסיבה שאני כותב את זה היא כי יש לי כבר מפרט של מחשב מוכן, שכולל את הלוח של Abit AN7, השאלה היא אם כדאי להשקיע בלוח הזה ולקוות שלא אכלתי אותה(במחינת תאימותה למעבדים הבאים) או לחכות קצת להשקיע קצת יותר כסף ולקנות את הASUS nForce3 SK8N. תודה מראש.

19. Started by Ido.G,

היי, יש לי כמה שאלות: א. למה לא מוכרים את ה P4 EE בארץ? האם אין תכנון להביא אותו? והמחיר- כמה הוא אמור לעלות?

• 10 תגובות
    • 831 צפיות
  20. Started by barakdavid,

שאלה פשוטה איך זה שפעם המעבדי P4 הישנים היו במהירות 3 GHZ והיום המעבדים ה4-8 ליבות עובדים גם כן במהירות כזאת זה לא נשמע הגיוני \ מישהו יכול לעשות לי סדר בזה תודה

• 9 תגובות
    • 4.7k צפיות
  21. Started by Shay_a,

מישהו יודע מתי מעבדי פנרין לשוק הביתי יוצאים? ומתי יגיעו לישראל? יש סיכוי שעד סוף ינואר הם יגיעו או שנאלץ להסתפק ב-Q6600? תודה רבה =]

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  22. Started by d.k.,

שמתי לב לתופעה די מעניינת, מתחילים להופיע יותר לוחות אם של AM3, אבל בחנויות בארץ משום חסרים מעבדים בשביל AM3, שהמרכזיים שבהם זה: phenom 2 x4 925/945 ויש עוד כמה ( http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=3096) מישהו נתקל במעבדים האלו באחת החנויות?

• 4 תגובות
    • 825 צפיות
  23. Started by B166ER,

^^כותרת כי לפי זאפ כן: http://www1.zap.co.il/compModels.asp?sog=C-CPU&model_id=577191 הייתי בטוח שהם 32 ביט. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 616 צפיות
  24. Started by yuri1987,

יש צפי מתי יגיעו לארץ? או שכבר יש חנויות שמוכרות? ראיתי שבארה"ב כבר מוכרים אותו בחלק מהחנויות כמו ncix.com

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  25. סיבות: א. הוא יהיה יקר למשך תקופה ארוכה: K8L בגירת הארבע ליבות יהיה מעבד בגודל משוער של 250mm גדול במקצת מה FX של היום. גירסת ה Core2 הארבע ליבתית (אני שונא את הביטוי הזה) סביר להניח שלא תיהיה הרבה יותר קטנה. עד המעבר ל45NM שזה בערך סוף2007 תחילת 2008 עבור אינטל ואמצע 2008 עבור AMD המעבדים האלו לא יוכלו להיות מתומכרים מספיק נמוך ל 90% מהשוק. ב. ביצועים לא יהיו גבוהים משעותית ממעבדי Duel Core: כמה סיבות - אפליקטיבית - רוב האפליקציות עבור משתמשי מחשבים שולחניים עדיין לא Multi-Threaded. והאפליקציות של מחשבים שולחניים סדרך כלל לא נוטים להתחלק למספר ענפים (? Thread ?) בצורה עד כדי כך יעילה שתורגש קפיצה משמעותית בביצועים במעבר ל 4 ליבות. סיבה נוספת היא שמעבדים אלו יחלקו את ה F…

• 67 תגובות
    • 5.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.