מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,791 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם לפני כמה ימים התקנתי מחדש על המערכת את ה- WIN7 ובעקבותיו כמובן את שלל הדרייברים. התעוררו מספר בעיות וכאשר ביקשתי עזרה, קבלתי תשובה שהשאירה אותי עם מספר שאלות בנושא: אשמח אם תוכלו להסביר לי מעט דברים 1. דרייברים ללוח האם את הדרייברים הקשורים ללוח הורדתי והתקנתי מהעמוד של לוח האם (GA-870A-UD3) בנוסף, במערכת מותקן מעברד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core. נאמר לי שיכולתי להוריד דרייברים חדשים יותר לערכת השבבים מהאתר של לוח האם http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx נכנסתי לשם אולם היה לי מעט מוזר לגלות שמוצעת חבילת דרייברים זהה לכל ערכות השבבים מסדרה 700 ומעלה (במערכת מותקן מעברד AMD Athlon II X4 635 2.9GHz Quad Core.) כלומר, אם ה…
-
- 4 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום, יש לי מספר שאלות בנוגע למעבדים וללוחות אם: 1. האם כדאי לקנות מעבד box בגלל האחריות שנלווית לרכישה שכזו או שכדאי דווקא לקנות tray בגלל שלרוב המאוורר החיצוני שאקנה באותו המחיר יהיה עדיף? 2. בנושא כרטיסי זיכרון - למי שלא מתכוון לבצע המהרה, זה באמת משנה אם המהירות תהיה 1333 או 1600 או שלא באמת מרגישים בהבדל? 3. האם הכוונה לבצע OC תתן יתרון ללוח אם כזה או אחר, או שאין קשר בין ביצוע OC לבין לוח האם? 4. ראיתי שיש צ׳יפים של z68 ו-h68 ואין לי מה מושג מה עדיף ומה ההבדלים בכלל. מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הייעוד של כל אחד מהם ומי מהם עדיף? 5. האם יש חברה מסויימת שלוחות האם שלה עדיפים, או שכל החברות המוכרות(gigabyte, asus, asrock) מומלצות באותה מידה? תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 740 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע (2x2gb) זכרונות, DDR3 1333MHz. מפרט: GA-870A-UD3 AMD Phenom II x4 955 Samsung HD502HJ Nvidia Gefore 460GTX 1gb אם אני אוסיף למחשב עוד 2GB או עוד 4GB של RAM, במה זה יבוא לידי ביטוי בביצועים? ראיתי שיש סטיקים של 2GB שעולים 150 שקל וכאלה שעולים 110 שקל. מה ההבדלים ביניהם ולמה זה ככה? אם אני מתכנן להוסיף למחשב שלי כונן SSD מהיר, כדאי לי ביחד עם זה להוסיף RAM כדי שלא יגביל אותי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
-
-
כרגע יש ברשותי: לוח ASUS P5QL-EM מעבד Q9550 זכרון 2X2GB KVR Kingston כ.מסך 560GTX Ti אני מתכנן לשדרג את המחשב כרגע התכנון הוא למעבד I5-2300 לגביי לוח אני מתלבט על איזה דגם זול וטוב של P67 זכרון אני צריך קיט של 2X2GB 1600MHZ , אשמח להמלצה כרטיס מסך יישאר אותו דבר וספק נוכחי, ENERMAX ECO80+ 500W (אם יש ספק באותו תקציב בערך שמומלץ אני ישמח לשמוע) תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 785 צפיות
-
-
היי , בזמן האחרון אני שומע על זה הרבה , אז רציתי לעשות סדר בבלגן (לעצמי ;D, ואני משער שלעוד כמה אחרים) ... * האם מהירויות ה DDR - מעל 266 , שימושיות למי שלא מתכוון לבצע OC במערכת שלו (ומשאיר אותה במהירות 133) ? * לוח שתומך ב DDR400 + זכרונות , האם ניתן להמהיר את הלוח ל 200 מה"צ או שרק הזכרונות יעבדו על 200 ? * האם ל DDR יש יתרונות על ה RDRAM חוץ מ OC (ומחיר , כמובן ) ? בתודה מראש , VooDoo3
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
הי 1ץ האם יש הבדל חוץ מהמחיר בין זכרונות בעלי אותם תזמונים בין החברות coarsair &g.skill ? 2מה החשיבות האמיתית של התזמונים(למשל בין 5-5-5-15 ו 4-4-4-12? 3.למה הם הרבה יותר זולים בחול(ebay) תודה לעונים
-
- 10 תגובות
- 911 צפיות
-
-
שלום, יש לי שאלה בקשר ללוח האם הזה. הוא טוב לסלרון טואלטין? כי אני מתכנן UPGRADE קטן למערכת שלי. ורציתי לקנות מעבד סלרון 1100 (עם ליבת ה טואלטין), ואניט מחפש לוח אם טוב בשביל זה. תודה על העזרה. נ.ב המעבד 1.1 הוא טוב לאובקלוק, אותה שאלה בקשר ללוח אם. שאלה נוספת בערך ביצועים קרובים לאיזה מעבד (של AMD) אני אקבל עם הסלרון הזה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עומד לרכוש מחשב ויש לי כמה שאלות מקווה שתוכלו לעזור לי 1. רציתי לדעת מה ההבדל בין הi5 2300 ל i5 2500 2.האם הלוח אם הבא gigabyte H55M-D2H יכול להתאים למעבד הבא i5 2500 אני שואל כי אמרו לי שזה בלתי אפשרי ויש להשתמש ב h67 3. מה ההבדל באמת בין ה H55 לH67 4. איזה מאוורר הייתם ממליצים לי למערכת כזאת בסכום של עד 150 שח. 5. האם על מחשב עם נתונים כאלה (מעבד ולוח אם הנ"ל) ניתן לעבוד עם ווינדוס XP או שזה פוגע בביצועים משום שמערכת ההפעלה ישנה.? תודה לעונים אשמח לקבל המלצות ללוחות אם שמתאימים לi5 במחיר סביר.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה יעלה מעבד מעולה דיי טוב לא יקר למחשב האם ירדו לו המחירים כי הוא יקר מאוד והאם שווה לקנות אותו?
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום. מבקש לדעת איזה מעבד של intel מקביל ה amd athlon 64 3700 (939) san diego האם הוא טוב לעבודה עם תוכנות גרפיות שונות ,כגון:photoshop,paint shop pro וכדומה. שאלה אחרונה- האם זה נכון שמעבדי amd עדיין לא תומכים ב DDR2? תודה.
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום =] יש לי מספר שאלות, אני לפני קניית מחשב,, אז ככה: 1) איך ה DQ6? הוא טוב לOC? לכמה FSB הוא יכול להגיע בערך? [בהנחה שאני אעדכן את גרסת הביוס להכי חדשה] 2) האם ידוע על בעיות תאימות זכרונות כלשהם עם ה- DQ6? 3) בהנחה שאני יכול לקנות את ה-DQ6 ב 1250 ש"ח, האם יש אופציה עדיפה עליו באותו מחיר+-? אני יודע שה P5B DELUXE עושה מלא בעיות עם זכרונות והוא לא מתאים לכולם, בגלל זה אני לא חושב עליו כל כך, ושמעתי על אותן בעיות גם עם ה DS4, ובגלל זה גם אותו פסלתי. הלוחות שאין בהם בעיות תאימות זה ה DS3 [אפשר להכניס זכרונות פשוטים ולעדכן ביוס ואז זה יעבוד] וה- DFI INFINITY. האם ה DQ6 ב 1250 ש"ח עדיף עליהן משמעותית? אחרי הכל, בקיצור, שווה לקנות אותו? זאת קנייה טובה? [ב 1250..] 4) זכרונו…
-
- 28 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. יש לי לוח אם ABIT KN8 ULTRA-9 ורציתי לדעת מאיפה אני מוריד את הדרייברים שלו. זה לוח אם של NVIDIA לא? כאילו NFORCE4 ultra...אז אני מוריד מ-ABIT או NVIDIA. קישור להורדת הדרייברים תעזור במיוחד. 2. יש לי memory DDR400 512MB V-DATA רציתי לדעת מאיפה אני מוריד את הדרייברים אליהם?
-
- 1 תגובה
- 446 צפיות
-
-
בBIOS לגבי HPET-MODE כרגע הוא על 32ביט , לאחר קריאה באינטרנט ראיתי שמומלץ לשנות את זה ל64 ביט אם אני משתמש במערכת הפעלה מהסוג הזה, האם זה מה שצריך לעשות.? QUICK BOOT ? כרגע הוא על DISABLE , האם להעביר לENABLE ? מה בעצם המלכוד כאן? למה שמישהו לא ירצה בוט מהיר? BACKUO BIOS IMAGE TO HDD - גם כאן זה על DISABLE ואני לא מוצא שום סיבה למה לא להעביר את זה לENABLE ולמה זה לא ככה בדיפולט כבר? תודה על הסבלנות והתשובות..
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורם, יש לוח אם של Gigabyte מדגם GA-8I945GZME-RH. מפרט לוח אם: הזיכרון שיש לי כרגע: אני מעוניין להוסיף עוד זיכרון, יש לי רק שתי מקומות בתוך הלוח אם ונשאר לי רק אחד פנוי. ראשית אני קצת מבולבל, אני לא סגור על כך שהלוח אם שלי תומך בזיכרונות במהירות 667Mhz? (הזיכרון שיש לי כרגע זה 533 או 667?)- דבר שלא הבנתי מתוך אפליקציית ה-CPUZ שנית אני יודע שלא מומלץ להוסיף זיכרון מחברה ודגם שונה אבל השאלה אם בכלל ניתן לשלב בלוח אם הנ"ל זיכרון במהירות מעל 667? רשימת זיכרונות מומלצת עבור לוח האם שלי: אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלאגן ותמליצו לי על זיכרון בתקציב עד 200 שח, תודה.[br]פורסם בתאריך: 11.01.2008 בשעה 20:56:16 לדעתי גם זה יכול לעזור-
-
- 5 תגובות
- 581 צפיות
-
-
היי חברים אני מעוניין במעבד 8700K הלוח שלי הוא-ASUS Z170-P הוא בן שנתיים כמעט והוא תומך במעבד שלי I76700 הרגיל\ולא ה K עכשיו יש מצב שאני יכול להחליף רק מעבד ממקום לוח?כי הלוח נראה לי תומך גם בחדשים אבל זאת רק דעתי. הוא תומך למשל ב DDR4 בזכרונות וכדומה. השידרוג העיקר יהיה מעבד וכרטיס מסך: מעבד I78700K כרטיס מסך Asus GTX 1080 ROG STRIX 8GB GDDR5X DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E כמו כן איפה הכי זול\אמין לרכוש את שני הדברים הנ''ל? תודה מראש לעוזרים שבת שלום. אגב המעבד הוא ככה: מעבד אינטל Intel Core i7 8700K 3.7Ghz 12MB Cache s1151v2 - Tray
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני בונה מחשב למשחקים בעיקר וש לי מספר שאלות והם: לגבי פלטפורמות של AMD : 1) מה ההבדל בין מעבדים של 754 ל 939 מבחינת ביצועים ושידרוגים עתידיים ? 2) מה הלוחות המומלצים לפלטפורמה של 754 ושל 939 עד 750 ש"ח ? לגבי אינטל השאלות שלי הם: 1) מה עדיף היום 478 או 775 מבחינת ביצועים ושידרוגים ? 2) איזה ציפסטים מומלצים ל 775 ? 3) איזה לוחות מומלצים ל 775 עד 750 ש"ח ? 4) עד מתי ייצרו מעבדי 478 ? השאלה האחרונה שלי היא בתקציב של 1700-2000 ש"ח מה הייתם ממליצים למשחקים AMD או אינטל בתודה מראש על כל תשובה TOMY
-
- 4 תגובות
- 625 צפיות
-
-
1) האם הלוח הזה נחשב MATX ? 2) האם כדאי להשקיע על הלוח לעיל לעומת 780G ? 3) איזה לוח אם מומלץ מתחרה יש לאינטל (MATX כמובן) שכדאי לי לשקול כנגד הלוחות שציינתי לעיל ? לגביי תקציב אני רוצה לשמוע על ההצעות שלכם והתגובות שלכם בטרם אחליט g0vner_x3
-
- 3 תגובות
- 640 צפיות
-
-
שלום אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש ויש לי מספר שאלות: א. מה ההבדל בין הזכרונות השונים היום 667, 800, 1000 ועד כמה מרגישים את השינוי מבחינת מהירות, ממה שהבנתי בפורם אם אני לא מתכנן OC אין טעם לקנות זכרון יותר מהיר מ 667 האם זה נכון? האם שווה להשקיע בזכרון עם תזמון יותר מהיר לדוגמא CL4 על פני CL5 האם אני ארגיש בהבדל? ב. לאור המלצות רבות פה בפורם החלטתי לרכוש לוח אם של gigabyte ישנם שני דגמים על הפרק GIGABYTE GA-P35DS3P ו GIGABYTE GA-P35-DS4 באתר של gigabyte רשום שה DS4 מקורר יותר טוב האם הוא שווה את ההשקעה של עוד 200 ש"ח? ג. האם כדאי להשקיע בכרטיס קול לדוגמא CREATIVE SOUND BLASTER X-FI XTREME GAMER האם הכרטיס הנ"ל יפנה לי משאבים מהמעבד וישפר את הביצועים חשוב לי להדגיש שמבח…
-
- 4 תגובות
- 629 צפיות
-
-
1. האם המעבד עובד טוב עם win xp ? 2. איזה לוח אם מומלץ עבוד מעבד זה? 3. האם נדרש לקנות גוף קירור חיצוני למעבד? 4. האם ישנו הבדל משמעותי בין מעבד זה ל E6600 u E6700 עבוד תוכנות רגילות ומשחקים? תודה.
-
- 3 תגובות
- 569 צפיות
-
-
טוב אז יש לי אפשרות לקנות כל חודש חלקים מארצות הברית כי אבא של חבר שלי כל הזמן בעבודה שם אז השאלות הם: -מה יהיו המחירים של הbulldozer האם זה מעבד שמיועד לשוק הבינוני נגיד בסביבות ה250-350$ ? -אם אני יקנה את המעבד לפני שהוא יהיה בארץ אני יצטרך לחכות ללוחות אם החדשים זמן רב או שהם ימכרו לפני? -תוך כמה זמן הוא יהיה בארץ לאחר ההשקה?
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחרונה חשבתי ללכת לכיוון הפלטפורמה של AMD PHENOM II . עכשיו מה שנשאר לי הוא לוח אם . ההתלבטות שלי היא בין שתיים , בין GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 , ובין UD4 גם של GIGABYTE. לפי מה שראיתי הלוח GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 לא כ"כ יציב ב OC , ויש לו CF מלא . והלוח GIGABYTE GA-MA790X-UD4 הוא ללא CF מלא , ולא יודע מה היכולות שלו ב OC (אבל לפי מה שהבנתי מכמה מקומות הם ממש טובים). עכשיו השאלה שלי היא , איך הלוח GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ל Overclock ? וגם לפי מה שהבנתי זה לא אמורה ליהיות כ"כ בעיה כי ב 940 מה שמשחק שם זה המכפלה ולא התדר . אז מה דעתכם ? GIGABYTE GA-MA790X-UD4 / GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 ושאלת סיכום : עכשיו התושבת של לוחות אלו הם AM2+ , אבל כשיתחילו לצאת ל…
-
- 0 תגובות
- 560 צפיות
-
-
אם מישהו מבין בעבודת המעבד יש לי כמה שאלות. מה משפיע על כמות המחזורים לפקודה? כלומר למה מעבדים שונים בהינתן להם אותה פקודה,יבצעו אותה בזמנים שונים גם עם מהירות השעון שלהם שווה? עוד שאלה שבעצם שקשורה לשאלה הקודמת,אם יש לי נניח דגם מסוים של AMD ודגם של INTEL איך אני אדע איזה מעבד טוב יותר(מבחינת המהירות וכמה מחזורים פקודה מסוימת צורכת),הרי הם משתמשים בסטנדרטים שונים ומהירות שעון נמוכה יותר של AMD תיתן ביצועים שווים לINTEL בעל שעון גבוהה יותר. והאם יתכן דבר כזה שישנם 2 מעבדים מאותה חברה אבל בעלי דגם שונה ואחד מהם יקח פחות מחזורים לפקודה מאשר השני? ולבסוף האם מישהו יכול להביא לי כמה דוגמאות לפקודות שונות וכיצד הם לוקחות מחזורים שונים(בקיצור איך כל העסק הפקודתי עובד)!! בבקשה …
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
אני מעונין לקנות את המעבד הזה: Intel Core 2 Duo 6600 - 2.39 GHz - 4MB cache - 65W - מה דעתכם עליו והאם הוא מעבד טוב יותר משמעותית מה 4800 X2 שאלתי היא האם עדיף לקנות את הלוח הזה: INTEL - Bad Axe (975x) LAN 1000 + RAID + Firewire או הלוח הזה: ASUS P5W DH DELUXE (975X) - ATX איזה מהלוחות הוא OVERCLOCKER טוב יותר וכמובן יציב יותר???.....היציבות חשובה לי יותר. וכמובן זכרונות שזה מה שאני מחפש: 2GB Cellshock (2X1024) DDR II - PC6400 4-4-4-12 800MHz מישהו שמע על החברה הזאת??? ומה אתם אומרים עליהם? אני מצטער על השאלות המטומטמות פשוט אני לא הייתי מעורה בענף שנה בערך.
-
- 7 תגובות
- 676 צפיות
-
-
שלום לכולם הזמנתי מחשב מחדש, אני ירכיב אותו והחלקים שלו יגיעו אלי בעוד כמה ימים. אני הרבה פעמים הרכבתי מחשבים, אבל לא מאפס, אלה רק שידרוגים, וכו'. יש לי כמה שאלות אליכם לפני שאני מרכיב את המחשב החדש בעוד כמה ימים. איך מומלץ לשים את המשחה טרמית? כאשר המעבד מחוץ ללוח אם?, או כאשר הוא בתוכו? גם אין לי משטח אנטי סטטי שבו אני יוכל לשים המעבד והחלקים האחרים. איזה אילתור טוב מהבית יכול לשמש לי כמשטח אנטי סטטי? ושאלה אחרונה. הזמנתי ביחד עם המחשב גם את הקירור ARCTIC-COOLING FREEZER 7. הבנתי שהוא מגיע עם משחה טרמית מכונה על הקירור, אני צודק? אם כך, האם עדיף לי קודם להרכיב את המעבד ללוח ואז רק לשים את הקירור כולל המשחה טרמית שיש בתוך הקירור? ואיך להרכיב את הקירור? פשוט להב…
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני הולך לקנות מחשב חדש עם מעבד Athlon 64 bit 3200 socket 939. נתנו לי פה שמות של 2 לוחות אם אך אני לא יודע מה ההבדל בינם, הראשון הוא GIGABYTE K8NSUltra-939 N-Force3Ultra,Athlon 64Bit 939 והשני הוא GIGABYTE K8NF-939 N-Force4 PCX,Athlon 64Bit. מישהו יכול בבקשה להסביר מה ההבדל בינם ומה שווה לקנות?. ועוד שאלה, יש לי sound blaster live 5.1 מהמחשב הישן, האם יש בשבילו מקום בלוחות האם האלה? תודה לכל העונים.
-
- 4 תגובות
- 676 צפיות
-