מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,799 דיונים בפורום זה
-
לכבוד מנהלי הפורום וגולשי האתר אני גולש באתר הזה מזה יומיים והאתר באמת מלא תוכן .מה שאני לא מבין זה שכמעט כל הפלטפורמות שאתם ממליצים עלהם הם פלטפורמות AMD בעוד שהמצב בחניות המחשבים בד"כ שונה לחלוטין . אם יש מקום בו אתם ממליצים על פלטפורמות של אינטל אנא צרפו קישור אשמח לקבל התיחסות להודעה בכבוד רב, קובי
-
- 20 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי חברים, מקריאה באינטרנט הבנתי שה4005 שייך לדור הישן שהוא Haswell לעומת ה5005 ששייך לדור החדש שהוא Broadwell. החדש בעל נתון של 2.0Ghz לעומת הישן שבעל 1.7Ghz. בנוסף, לחדש מוצמד כרטיס מסך מובנה של Intel HD Graphics 5500 לעומת 4400 בישן. על הנייר יש הבדל בנתונים - במה זה מתבטא וכיצד אני אמור להתיחס אליו? האם הוא זניח או משמעותי? אשמח להסבר והרחבה בנושא. אשמח גם לדעת אם אכן מדובר במעבד טוב יותר - למה אותו יצרן (לצורך העניין אסוס) ממשיך לייצר מחשבים חדשים עם המעבד הישן ובו זמנית מייצר מחשבים חדשים עם המעבד החדש בתג מחיר זהה? המון תודה
-
- 20 תגובות
- 6.4k צפיות
- 2 followers
-
-
יש כבר משחקים שרשמית מנצלים/ינצלו כפולי ליבה? וכמה אתם חושבים שזה ישפיע/משפיע על המשחקים? בכמה אחוזים?
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה הCACHE במעבדים של אינטל ברמה הראשונה לא שווים? כלומר בכל המעבדים יש נגיד 12+16 או 24+32 וב AMD כולם שווים כלומר 64+64 או 128+128 ועוד שאלה למה הCHACHE של AMD ברמה הראשונה יותר גדול הרבה משל אינטל?? כדי לכפות על "נחיתות" בתדר השעון??
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קבלתי את ה-HDD שהזמנתי (SATA-II) ואני לא יודע לאיזה קונטרולר עדיף לי לחבר אותו. בלוח (אביט IC7-MAX3) יש שני קונטרולרים אחד מובנה ב- ICH5 והשני באמצעות צ'יפ של SilicomImage. אני יודע שיש הבדל בינהם לגבי RAID (הסילקון נותן גם 1-0) אבל אין לזה משמעות מבחינתי, השאלה האם יש הבדל כלשהו אחר ביניהם, שנותן עדיפות לקונטרול אחד על פני השני. תודה, המרטש.
-
- 20 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי ל AMD 64 Bit ויש לי כמה שאלות: 1.האם כדאי לשדרג את מה שיש לי כבר (ראו חתימה) 2.מה דעתכם על הלוח שבחרתי? MSI K8N Neo-FSR ומה דעתכם על DFI LANParty UT nF3 250Gb תודה.
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אינטל מכריזה על מחשבי NUC חדשים במראה מעודכן ועם חומרה שאמורה להפוך אותם למחשבי ה-HTPC האולטימטיביים לכתבה
-
- 20 תגובות
- 5.9k צפיות
- 4 followers
-
-
ברשותי מחשב קצת ישן (למרות שחמש שנים במקרה של מחשב זה כבר לא קצת...) ואני מעוניין לשפר את ביצועיו על ידי הוספת זיכרון. לוח האם שלי הוא כאמור Asus P4R800 VM וכיום מותקנים לי שני כרטיסי זיכרון 256MB על 400MHZ (או 2*200MHZ אם לדייק). חבר המליץ לי לקנות שני כרטיסי 1024MB על 400MHZ אך הציע שאשאל כאן ואברר האם יכולות להיות התנגשויות או אי-תאימויות בין הלוח לכרטיסים. אז האם יכולות להיות בעיות או אי-תאימויות בין הלוח לכרטיסים מסויימים? וגם, האם את הזכרונות החדשים כדאי לחבר בנוסף לישנים או במקומם? תודה!
-
- 20 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש זיכרון DDR1 של 512M או 1024M ושיתאים FSB יותר גבוה מ200 תודה מראש וסליחה על השגיאות.
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי היום לקנות עוד 2GB של ראם למחשב שלי, אחרי שכבר היה לי 2GB. בטפשותי שכחתי שהזכרון שיש לי עובד במהירות של CL4, ומה שקניתי עובד במהירות של CL5 (שניהם 800MHZ). עוד לפני שחשבתי על זה, הכנסתי את הזכרונות החדשים, כך שהישנים נמצאים ביחד בDUAL CHANNEL, וגם החדשים. הפעלתי את המחשב, הלוח אם אומר שיש לי 4GB והכל טוב, עד שהוינדוס עלה ונתן מסך כחול. ישר ניסיתי להחליף את אחד הזכרונות הישנים באחד חדש(להחליף אותם במקום), עכשיו המחשב עלה אבל המחשב שלי קורס עדיין ונותן מסך כחול כל חצי שעה, אני ממשיך לבדוק. ד"א, המחשב שלי בOC של 3.33GHZ מ2.4 לQ6660, אחרי שהוא קרס הוא עשה ריסט לביוס, עכשיו לא החזרתי לOC אחרי הריסט, אני אראה אם המחשב עדיין קורס. בנוסף - הויסטה מתעק…
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תעזרו לי להחליט מכיוון שקשה לי למצוא לוחות של אינטל שתומכים ב ddr pc2700 ולכן חשבתי ללכת לכיוון ה pc1066 יש הבדל?
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום שלום אני רוצה לדעת איזה לוח אם עדיף, אחד של MSI ואחד של GB, שניהם זהיים במחיר אבל מי עדיף? זאת השאלה שעליה אני מבקש ממכם לענות בבקשה: K8NF-9 (NF4, s939, PCI-E) http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-K8NF-9.htm# VS nVIDIA nForce4 - MSI K8N Neo4-F (939) http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=652 ומי יתן שהטוב ביותר ינצח ;D
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי. קניתי בדיוק מעבד מסוג E6600 ואני כרגע בחיפושים אחר לוח אם מתאים. בעיקרון אני מתכנן לשים עליו 2GB זיכרון ולהוסיף כרטיס מסך 8800GTS או משהו מקביל של ATI אם הם יחליטו להתעורר עם הליבה החדשה שלהם בקרוב. הדרישות העיקריות: - מיועד עבור משחקים, תוכנות שולחניות ועוד. - לא מתוכנן כרגע OC. אבל אולי בעתיד אשמח לOC קל בלי החלפות של המפרט הנוכחי ולא משהו שמצריך הוצאה נוספת על פתרונות קירור מטורפים וספק 1000W... - אין צורך מיוחד בPATA. הכונן והDVD מתוכננים להיות בSATA. - אין צורך בIEEE (אבל אני לא אגיד לא) - רצוי מאד כרטיס כל איכותי 5.1. כזה עם יציאה אופטית או קואוקסלית שלא מצריכה מתאם. - לא מעניינים אותי במיוחד חיווי LED ואולטרות. - כן מעניין אותי לוח קריר ושקט, או משהו עם פתרונו…
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי P3 930 עם 2X 128 SDRAM נראה לי 100MH.. יש אפשרות פשוט להחליף אותם בזכרונות DDR חדשים? אולי לערבב ולהוסיף על הקיימים DDR? הודעה ראשונה! איזה כיף לי... עלו והצליחו..!
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
במפרט של הלוח M2NPV-VM asus כתוב: Dual channel memory architecture 4 x 240-pin DIMM, support max. 8GB DDR2 800/667/533 ECC and non-ECC,un-buffered memory האם הוא גם תומך בזכרונות 675 ? לינק: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820145539
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום. אני בקרוב מתכנן לקנות מחשב מדיה סנטר HTPC חדש. אפרט כאן מהם בערך הדרישות, ואשמח לקבל המלצות כלשהם, כי אני דיי בדילמה (AMD VS INTEL). כרגע יש לי כבר מארז HTPC שוכב, כך שאני צריך דברים שיתאימו (אפשר גם לוח ATX אך עדיף כמה שיותר קטן ולא תופס מקום). המחשב מיועד לסרטים באיכות 720 1080 ובלו ריי מלא (30 גיגה סרט וכו') כאשר חובה יציאה אופטית לרסיבר מהלוח אם, וכן למשחקים (פיפא, פרו, סטריט פייטר..). בנוסף, יש לי כבר כרטיס מסך ATI Sapphire 5670 1GB HDMI GDDR5 שכרגע משמש אותי במחשב מדיה סנטר והייתי רוצה להשאירו, אלא אם כן תמליצו על משהו מובנה טוב יותר. הכל מתחבר לטלווזית פלזמה 42" - רזולוציה 1024X768 - אולי יהיה שדרוג בעתיד. בכללי חשבתי על i3 אך לא סגור מול …
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
היי כולם, אני קונה מחשב חדש ומתלבט איזה לוח לבחור משניהם תוכלו לעזור לי?מה מומלץ יותר לדעתכם? תודה
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
האם מישהוא מכיר את הלוח הזה? או יכל להמליץ לי על לוח אחר במחיר שלו(מתוצרת גיגבייט או אסוס או אינטל) פחות או יותר...זה ממש דחוף... תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה ואני צריך שתענו לי יש לי מעבד i5 4440 וכרטיס מסך gtx 1060 3gb oc ו 8gb ראם ואני מנסה להריץ arma 3 וזה מריץ לי את המשחק על האיכות הכי נמוכה 50-60 fps וגם משחקים כמו pubg בערך 70-90 fps על האיכות הכי נמוכה ואז שאני מעלה תאיכות לhigh המשחקים האלה פשוט נתקעים 15-35 fps וזה מחרפן אותי! אשמח לדעת עם זה קשור למעבד לראם או לכרטיס מסך.
-
- 20 תגובות
- 2.9k צפיות
- 2 followers
-
-
איזה מעבד הוא היותר טוב מבין השניים? גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת מחיר? איזה מהם יותר טוב למשחקים ואיזה יותר טוב לתוכנות ולאינטרנט? תעשזרו לי כי אני מתלבט איזה מעבד לקנות...
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב שישמש ל Media center. מה שאני רוצה ממנו : 1. מעבד פנטיום 4 3GHz רצוי בעל 2 cores או דומה מבחינת מחיר וביצועים, של חברת אינטל. 2. לוח אם בעל chipset 915 או 945 3. חיבור SATA 4. זיכרון 512MB DDR2 ב 667MHz בעל אורך חיים גבוה (לא חייב חברה עם שם) ואפשרות לשדרג ל 1024MB. אם לא יקר אז מהתחלה 1024MB. 5. אני רוצה לחבר למחשב מסך ברזולוציה 1280*1024 או יותר גבוהה + טלויזיה ברזולוציה 640*480 ושבשניהם תהיה תמיכה בסיסית ב 3D (כמו כרטיס מובנה של אינטל או nvidia GF3 / GF4) להפעלת אפקטים של 3D בשולחן העבודה. לצורך זה אני רוצה אחד מאלה : - כרטיס מסך Dual head מובנה בלוח - כרטיס מסך מובנה בלוח וכרטיס PCI - כרטיס מסך AGP או PCI עם Dual head כשאחת מהיציאות היא ב compo…
-
- 20 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ה HTPC שלי השתגע לאחר מעבר דירה ואני צריך לוח-אם חדש בשבילו. כרגע יש לי בו כרטיס מסך עם קירור פאסיבי של nVidra GT650 (אני חושב, לא מצאתי את מספר הדגם רשום עליו ואני לא זוכר מתי רכשתי אותו...) והייתי שמח להמשיך להשתמש בו. מה שבי צריך הוא לוח אם חדש עם הפרמטרים ההכרחיים הבאים: -בעל יציאות SPIDF חשמלית ואופטית. -חזק מספיק להציג סרטי Full HD (1920 * 1080() עם כרטיס המסך הישן שלי. -זול. דברים נוספים שהייתי שמח להם הם: -חזק מספיק כדי להריץ WIN7 (רצוי אך לא הכרחי, אני יכול להשתמש גם ב XP) -שני סלוטים לכרטיסי מסך. יש לי עוד כרטיס מסך דומה (GT6xx לא ממש זוכר) והייתי שמח לשיפור ביצועי הווידאו בעזרתו במקום להעמיס את המעבד. תודה מראש.
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתם ? אם לא אז לכו לחנויות ה-ONLINE ותראו מה קרה למחירי הזיכרונות ! זכרונות DDR עולים כמו ואפילו יותר מה-RDRAM ! זיכרונות SDRAM רגילים עולים פי 3 ויותר ממה שעלו בסביבות אוקטובר-נובמבר 2001 (זיכרון 128 מ"ב 133MHz רגיל עולה כמעט 260 ש"ח ואני קניתי אחד עוד ב-72 ש"ח, בפלונטר ! !) מה יהיה ? ? ? ? ? ? ?
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
1. השאלה בכותרת.. 2. מה עדיף 1066mhz עם cl5 או 800mhz עם cl4 ? 3. האם שווה להשקיע עוד 400 שקל בשביל זיכרונות ddr3 למרות שהcl שלהם ממש גבוה יחסית לddr2 ? 4. ראיתי באתר של gskill שהזכרונות האלו לא מתאימים לצ'יפסט p43 יש אמת בדברים האלה? לא שמעתי על זה עד עכשיו..אז איזה זכרונות אני אקח שיתאימו לp43 ? זה הלינק http://newgskill.web-bi.net/bbs/view.php?id=g_ddr2&no=98 האמת אחרי שהסתכלתי באתר יותר לעומק לא ראיתי שום זכרונות שכתוב שתומכים בצ'יפסט p43 מה זה אומר? מה אתם אומרים?
-
- 20 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לפני רכישת מחשב ויש לי מס שאלות. לוח אם ASUS P5W DH DELUX או P5B DELUX. הציעו לי את הזכרונות הבאים :GEIL 2048MB ?1024X2? DDR2 800MHZ DUAL CHANEL KIT WITH COOLING CL4-4-4-12 המעבד יהיה C2D בעתיד אולי אעשה OC. המחשב הוא ל 5 שנים לפחות לעבודה כללית , עיבודי תמונות 8MB ותוכנות CAD מזדמנות האם הזכרונות הנ"ל מספיק טובים וחברה טובה ? ואם לא תיהיה לי בעיית תאימות עם לוח האם מאיזושהי סיבה כמו שקראתי בפורומים לגבי סוגים אחרים של זכרונות ? תודה
-
- 20 תגובות
- 957 צפיות
-