עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מעבדים, לוחות-אם וזכרונות

פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות

1. Started by Gritzman,

טוב אז לפני כשבועיים המחשב נתקע לי אחרי עבודה של כמה דקות , פתחתי את המארז וראיתי שהמאורר מסתובב לאט מאוד וכל נגיעה קלה בו עוצרת אותו התקנתי תוכנה למדידת טמפרטורה וראיתי שהטמפרטורה היא 65 מעלות לקחתי אותו לחנות שממנה קניתי ובמעבדה הוא הוציא את המאורר ניקה אותו שימן אותו והחזיר אותו למקומו ,הכל עבד טוב המעבד והמעבד עבד בטמפרטורה של 40 עד שלשום שהמחשב נתקע שוב וראיתי שהחום הוא 75 מעלות ושהמאורר בכלל לא עובד. לקחתי אותו שוב לחנות ושם הטכנאי ניסה להחליף כל מיני דברים בהתחלה הוא אמר שהכרטיס רשת עושה את כל הבעיות ואחרי זה הכרטיס מסך, זכרון... לבסוף הוא הגיע למסקנה שזה המעבד. יביאו לי עוד פעם PIII 1000 mhz ? או שבגלל שהפסיקו ליצר אותו יביאו לי אחד טוב יותר?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by anri,

בהתחלה הייתי דיי נעול על ה FX53 אבל ברגע שיתברר לי שרק בעוד חודש וחצי חודשיים אולי אני יכול לקנות אותו התחלתי להיתעניין באינטל . עכשיו רציתי לדעת כמובן מי מביניהם יותר טוב (בעיקר למשחקים אבל לא רק .)?? וגם צריך להיתחשב בעובדה שבאינטל יהיה PCI-E וגם DDR2 שזה שתי חידושים לדעתי לא גדולים במיוחד אבל עדיין יתרון קטן . אבל את השאר אני ישאיר לכם ... ובבקשה אני מתחנן ממכם לא להיכנס בדיון הזה לנושא הכספי או לכל דבר אחר שלא קשור לשאלה .

• 38 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אהלן , תודה רבה על העזרה . בקרוב מתכנן לקנות מחשב חדש . לכן , אני בוחן כל מיני אופציות וכד' . התקציב שלי למחשב הוא בסביבות ה 3000 ש"ח גג . השימושים , הם : גיימינג - בינוני , ברזולוציה גבוהה ( FULL HD ) , ושימושים יומ - יומיים . אינטרנט , וכד' . עריכה תיהיה ברמה חובבנית . AMD Athlon II x4 Quad Core 635 VS Intel Core I3 530 חשבתי על אחד מהמעבדים + לוח M בסיבות ה 500 ש"ח + HD5750/5770 . אשמח לעזרה , תודה .

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  4. הזכרונות ביניהם אני מתלבט הם: 1) GEIL VALUE DDR2 800MHZ ב - 1490 ש"ח. לינק - http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_677_1998&products_id=14763 2) MUSHKIN XP2 667MHZ ב - 1500 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5384 3) G.SKILL GA 667MHZ ב - 1520 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5951 4) G.SKILL ZX 667MHZ ב - 1550 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4951 5) G.SKILL LA 667MHZ ב - 1550 ש"ח. לינק - http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5851 מה לבחור? אני יודע שהמאשקין לא רעים באוברקלוק אבל הם גם יכולים לא לעשות 900MHZ (זה בערך מהשאני שואף אליו). לגבי הזכרונות של G.SKILL הם (GA,Z…

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by LermanIsUberCool,

הנשארו 1.6Aים במלאי חנויותינו?

6. לא מתכנן קניה סתם מתעניין מה יש. תודה לעוזרים :-*

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  7. האם קיים לוח אם התומך גם ב-DDR2 וגם ב- DDR3(ז"א שיאפשר שדרוג עתידי ל- DDR3)? ואם כן, איזה(גם אינטל וגם AMD)? תודה!

8. Started by derdevil,

שמעו יש לי מפרט מוכן חוץ מלוח אם עכשיו הבעיה היא שאני לא יודע אם בעתיד אני ישתמש ב-sli או oc עכשיו הבעיה שאני מתלבט בין 2 לוחות אם: asus a8n sli premium dfi lanparty עכשיו אני רציתי את ה-asus בהתחלה מכמה סיבות: 1.קירור שקט וטוב 2.sli 3.אפשרויות ייחודיות ל-asus 4.והכי חשוב בכל אתר שבדקתי ביקורות על הלוחות אם ה-asus ניצח את ה-dfi אפילו פה באתר.... אבל אני עדיין בהתלבטות ונא לא להציע לי לוחות אם אחרים אני מתלבט ביניהם וחשוב לי גם ביצועים טובים....

• 49 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by gazit12,

הזמנתי זכרונות G.Skil אבל לא היו במלאי הציעו לי KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 667 CL5 אחריות: ללא הגבלת זמן. האם עדיף יש אפשרות להחליף ל G. Skill בתודה מראש..... ???

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  10. הסיבה לשאלה - אני שוקל לרכוש מעבד X2 כלשהו, ובמחשבה לעתיד (Windows Vista) יש סיכוי שארצה להוסיף _עוד_ מעבד דו-ליבה כדי להגביר ביצועים. המחירים של אותם מעבדים עוד שנה-שנה-וחצי ירדו לרמה שזה (לי) יהיה כדאי מאוד להשקיע. אני מריץ המון דברים במקביל, ולמרות שהם לעתים דברים קלילים (בתיאוריה), עדיין תמיד יש איזה תוכנה מצ'וקמקת שלא כתובה כמו שצריך שתוקעת את ה-CPU, לא משנה כמה מהיר הוא יהיה. תיאוריה לחוד מציאוד לחוד. אז אני למעשה רוצה כמה שיותר מעבדים/ליבות "ספייר" כדי להקציב לאותו יישום מטופש (ואחותו הצולעת) ליבה משל עצמו ושיעזוב אותי בשקט. ;D יש או היה זה חלום?

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  11. גם בחנות המקוונת הגדולה ביותר ניתן למצוא פרטים אודות דגמי ה-Coffee Lake השולחניים הבאים לכתבה

12. Started by yoss,

יש המלצות? האם זה נכון שintel815 לא תומך ביותר מ512 מגה של זכרון?

13. מעט פרטים Intel(R) Pentium(R) CPU B970 @ 2.30GHz 4GB RAM המחשב כעיקרון סבבה, אני צריך טיפה יותר מהירות האם שידרוג ה RAM ל 6/8 יעזור לי?להזמין מ EBAY לדוגמא? תודה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  14. היי guys ידידה שלי, עורכת גרפית (דו-מימד) במקצועה צריכה לקנות מחשב חדש בקרוב. מדובר על פוטושופ כמובן. לא הולכת להשקיע סכומים מטורפים אבל בהחלט משהו סביר, ואני תוהה בקשר לשילוש המומלץ לאפליקציה שלה. מבחינת עיבוד אני יודע שהתוכנה תומכת ב-multithreading, והשאלה אם יש מקום להשקיע ב-Q6600 על פני ה-E4500 או אפילו ה-E2180. אני אולי לא עורך מקצועי אבל מהעבודה שלי על התוכנה הזו לא נתקלתי במשימה שלוקח כמה דקות לבצע אותה, והשאלה אם מרובע ליבות באמת שווה את התוספת הנכבדת לתקציב, או שעדיף להסתפק בכפול ליבה מהיר מספיק, ולהשקיע את הכסף במסך איכותי יותר למשל. אם אינני טועה גודל ה-CACHE של המעבד לא ממש משפיע בצורה דרסטית על הביצועים בתוכנה זו, כמו שניתן לראות פה את ה-E2200 vs E4500 …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  15. אחרי מותו בטרם עת של ה-TBIRD 1.2 הישן שלי...... (NOTE TO SELF: לוודא שה-WATER BLOCK יושב ממש חזק על המעבד בפעם הבאה...) רצתי לזיגזג וקניתי XP2000 (היחיד שהיה והייתי חייב מחשב לסוף שבוע). חיברתי הכל והדלקתי את המחשב ולהפתעתי MBM5 מדווח על 91 מעלות! ברור לי שזה לא נכון כי מיד עשיתי RESTART וב-BIOS רואים חמישים ומשהו.... יש תוכנה אחרת שאולי תקרא נכון את הטמפרטורה?

16. Started by smootskin,

הי חברו'ס, אני משחק בעיקר ב Arma 3 ונתקל לפעמים בתקיעות קטנות שהורסות לי את החוויה. (ואת ההקלטה) אני חושב שזה בגלל המעבד ואולי הגיע הזמן לשדרג אותו, המפרט שלי: לוח אם: MSI Haswell 1150 H81ME34 H81 מעבד: Intel 3.2GHz 6MB Core I5 1150 QUAD 4460 כרטיס מסך: EVGA GeForce GTX 1060 SC GAMING 6GB GDDR5 ספק: A.PFC Thunder 450W CoolerMaster זיכרון פנימי:ADATA CL9 XPGV1.0 4GB DDR3 1600MHZ זיכון פנימי 2: Crucial DDR3 4GB 1600 CL9 Balistix Sport XT 1.5V Crucial Retail יכול להיות שדברים אחרים ישפרו (זיכרון, ספק, כרטיס), אם כן, מה? ואם לא לאיזה מעבד עדיף לשדרג אם זה שווה בכלל? תודה

17. שלום לכולם. בזמן האחרון החלטתי על שדרוג המחשב שלי כדי שאני יוכל לשחק במשחקים כמו בנאדם. כרגע יש לי: לוח אם-msi h55m-e33 מעבד:intel core i3-530 זיכרון: ceon 2GB @1333mhz 2 דיסקים קשיחים, כרטיס רשת... וזהו אני רוצה להוסיף עוד סטיק של זיכרון זהה לזה שיש לי וכ.מסך עם זיכרון של 1-2 ג'יגה. השאלות שלי הן: 1.סטיק יחיד של זיכרון עולה 180 שקל. זה שווה את המחיר או שעדיף לקנות kingstone 4GB dual channel @1333mhz בתוספת של כ20 שקל? 2.(נובע משאלה 1)-הזיכרון הזה טוב? 3.יש לי כרגע מערכת הפעלה win7 32bit, ולפי מה שהבנתי בחישוב הזיכרון של 32bit נכנס גם הזיכרון של הכ.מסך-כלומר שהגעתי ליותר מ4GB זיכרון סה"כ, והמערכת פשוט לא תקלוט את זה. האם זה נכון? אני צריך לשדרג ל64bit בהוספת הרכיבים הנ"ל?…

18. יש לי מחשב P4 2800 800 Bus Asus P4P800 Deluxe Geil Ultra Series 512x2 333 Mhz אני רוצה לדעת מה הבדל הביצועים בין הזיכרון שיש לי (להזכירכם זה 1024 מגה בדואל אבל 333 Mhz) לבין זיכרון Geil Golden Dragon 256x2 400 Mhz (לתשומת ליבכם זיכרון זה הוא 400 Mhz אבל רק 512 מגה). האם יש הבדל גדול בין 2 הדברים שהצגתי כאן? האם אני אראה הבדל ביצועים משמעותי במשחקים? ואם יש הבדל אז מה עדיף? יש לי אפשרות לבחור אחד מ2 הדברים הללו (אבל לא שום דבר אחר אז אל תציעו לי זיכרונות אחרים כי פשוט אני לא יכול...!) נ.ב. 2 סוגי הזיכרונות הללו הם CL2 בבקשה תענו בהקדם כי זה מאוד חשוב ואני צריך לדעת דחוף (אם אפשר לבסס את התשובות שלכם על משהו אז בבקשה תבססו כי זה מאוד מעניין אותי ואני) תודה לכולם מראש!

• 39 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by abarbotel,

למה 1 מגה זה 1024 קילו בייט ולא 1000?

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  20. משפחת ה-Core של הדור התשיעי נמצאת על המדפים כבר כמה חודשים במחירים גבוהים למדי - ועתה נראה כי יהיה פוטנציאל לקבלת עלויות קורצות מעט יותר תודות לדגמים ראשונים מסוגם בהם הליבות הגראפיות המובנות אינן פעילות לכתבה

21. מעוניין במידע על לוח אם ASUS Rampage II Extreme האם הוא טוב לעריכה וגרפיקה? תודה

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by GQ4U,

המפרט שלי יורכב מ amd 3200 + גיגהביט knf-9 + גיגהביט 6600 gt . הוא דיי סגור בעזרתם האדיבה של הרבה אנשים (בלי עין הרע - יום ראשון ההזמנה) . שימושים עיקריים : photoshop dreamweaver maya illustrator באיזה זכרון תבחרו מהארבעה ולמה ? (כולם באותו סכום של 1000~ שח- וכולם 512X2 כמובן pclogic) 1. DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=978 2.Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1999 3.GeIL 1GB (2x512MB) DDR 3200 Value Dual Channel Memory http://logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4044 4. A-Data 512 MB DDR 3200 Memory שכולם מכירים ו2 סטיקים שלו עולים כ- 900…

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by eXaLT,

i want do buy a motherboard and im thinking about ABIT nf7-sl. but i heard that the ePoX is an exellent motherboad! i have a radeon 9600pro, and i need to know if it will work on the abit or the epox plz help me! 10x p.s the motherboards are for OC

24. Started by aofer,

היי, אשמח להסבר קצת (או קישור) שמסביר מה ההבדלים ואיפה באים לידי ביטוי היתרונות של הI7 תודה מראש, עמית

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום. ברשותי זיכרון מסוג G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory Model F3-12800CL7D-4GBRH. רציתי לדעת איזה עוד זיכרונות יתאימו לי כשדרוג למערכת חוץ מאותו הדגם שכרגע בקושי נמצא בחנויות. התקציב הוא עד 400 ש"ח האם G.SKILL RIPJAWS F3-12800CL9D-8​GBRL 8GB 2x4 DDR3 1600 יתאימו לי? ומה ההבדל בין F3-12800CL7D-4GBRH ל F3-12800CL9D-4GBRLתודה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.