עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תמיכה טכנית למחשבים

פורום בנושא תמיכה טכנית, פתרון בעיות ותקלות במחשבים האישיים.

1. היי חברה לא מזמן קניתי כרטיס 'חדש' למחשב של אחי וכאשר הכנסתי בו המחשב עלה סבבה והכל טוב שיחקתי ושיחקתי ובאיהשהוא שלב נתקע לי המחשב ונאלצתי לעשות ריסט (ידנית).. אך הבעיה שלאחר מכן הWIN2K סירב לעלות!. בעת תהליך עלייתו הוא מציג מסך כחול עם ERROR שכתוב שמה שיש בעיה עם הACPI ..שצריך לעדכן את הביוס שאין תמיכה או משהו כזה.. ועוד משהו נראה לי שבעת התקנת כונן חדש ללחוץ על F7 ואז זה יעשה IGNORE על הבעיה.... : בקיצור חברה אני בטוח שגם למישהו מכם היתה בעיה דומה.. אז אנא עיזרו לי תודה מראש, B0necrack3R.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by okpimp,

המפרט שלי הוא: Radeon X1950 Pro Intel® Core2 CPU 6300 @ 1.86GHz @ 1861MHz 1024 MB Microsoft Windows XP בקיצור כל פעם שאני משחק משחקים כמו BIOSHOCK וגם משחקים חלשים פחות, המחשב נופל ומפעיל מחדש, והדריבר מודי לי על נפילה של VPU. הכרטיס מסך חדש (או מחודש) קיבלתי אותו לפני חודש בערך לאחר שX1900 שלי הלך. עכשיו השאלה שלי אם יש משהו שאני יכול לעשות? מבחינת המערכת או אם צריך לשדרג את אחד הרכיבים איזה מהם? ד"א יש לי דריבר מעודכן

• 22 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. השאלה בכותרת. לנובו מציינים במפרט של E480 ו 580 שפורט ה USB C הוא 3.2 Gen מה שמהווה יתרון לעומת המתחרים במחיר זה, אך קראתי היכנשהו מישהו שטוען שזהו שקר ובפועל מדובר ב 3.1, ורק הסדרות היקרות יותר L\T מצויידות ב 3.2, מה שמתאים למקובל ברמות מחירים אלו. כיצד ניתן לבדוק זאת מתוך המחשב? עריכה: lsusb -t בלינוקס מחזיר רק התקן 5000M ולא 10000, כלומר 3.1 ולא 3.2... לנובו פשוט שיקרו במפרטים כולל ליבואנים. לא יאומן.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by ברק2000,

יש לי תיקיה בכונן C שרשום שהיא שוקלת 21 ג'יגה אבל שאני נכנס כל התיקיות שבפנים שוקלות רק 2 ג'יגה איך אני מסדר את זה?

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  5. Started by itzkoo,

יש לי SSD המשמש כדיסק הראשי עם הוינדוס ויש לי HDD משני שפתאום החליט להשתגע אם החשמל מחובר המערכת עולה אבל אם הSATA מחובר המחשב לא עולה ניסיתי להחליף כבל SATA, ניסתי להחליף SLOT אני מניח שהHDD הלך אבל האם יש דרך להוציא את הקבצים שנמצאים שם?

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. לוח אם 7VRXP , ביוס F11. כרטיס מסך GF4 MX של צינאטק, מסך של יממאה. כל פעם שאני מוסיף כרטיס פיסי אי חדש, המסך לא נדלק כאשר אני מפעיל את המחשב. (המסך נשאר במצב סטאנד בי) מה יכולה להיות הבעיה? אולי המסך לא מדבר טוב עם הכרטיס מסךך ולא מזהה שהוא נכנס לעבודה? או שהכרטיס עצמו בכלל לא מתחיל לעבוד?

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

הלוח הוא לוח SQ800 של ג'יגה בייט, הכרטיס קול הוא כרטיס קול און בורד ולפי הנתונים הוא משתמש בבקר של SIS7012 ובמקודד ALC650 (לפי הפרטים של הלוח זה ALC650E, לא מצאתי דריברים ספציפיים לכזה יצור) הבעיה: לא שומעים כלום אם מגדירים שהכרטיס יעבוד כסטריאו, זה עבד בWINAMP בלי דיירקטסאונד ונעלם פתאום. שמגדירים את הכרטיס ל4 או 6 ערוצים ומחברים את הרמקולים לLINEIN (שהופך להיות כניסה לרמקולים אחוריים) שומעים, אבל לא שומעים אם מחזירים את הרמקולים לכניסה הרגילה (LINEOUT, העליונה ביותר) אין שום התנגשות חומרה ואין שום הודעות שגיאה. ציוד: לוח אם SQ800 זוג רמקולים סטריאו מוגברים חלונות XP PRO SP1 WINAMP מדיה פלייר 9 גרסת דריברים: 5.10.0.5080

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by y4niv,

שלום, יש לי שרת מסוג Buffalo Linkstation Pro Duo עם שני כוננים של 2TB כל אחד. בזמן שהעתקתי קבצים לאחד מהם פתאום הכל קפא והשרת נפל, ממש ניכבה, הייתי צריך להוציא אותו מהחשמל ולחבר שוב כדי שיתחיל לעבוד ואז אותו כונן כאילו מת אני לא רואה אותו בשרת יותר וגם כשהוא מחובר אליו לוקח לשרת המון זמן לעלות (בסביבות ה-5-10 דקות) ניסיתי לחבר את הכונן למחשב והוא גם גורם למחשב להיתקע ולא לעלות כלל, הוא ניתקע ממש אחרי שהלוגו של הבאיוס נעלם וגם בבאיוס אני לא רואה שום כונן מחובר. מישהו יודע מה לעשות ? אני חייב עזרה...יש לי שם מידע ממש חשוב ואני לא רוצה לאבד אותו :-( אפילו אם אתם מכירים מישהו מיקצועי אשמח לשמוע, אני גר האיזור הקריות. תודה רבה לכל מי שיכול לעזור.

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. היי, לפני איזה יומיים נתקע לי המחשב אז לחצתי על כפתור הריסט ( הוא עושה לי לא מעט בעיות בזמן האחרון אז כבר תכננתי לפרמט אותו עוד השבוע ). בקיצור, אחרי הריסט רואים שה-WINDOWS עולה ואז יש מסך שחור וקו תחתון מהבהב ( כמו ב-WORD במהלך כתיבה ). מה בדיוק עלי לעשות??? והאם אני יכול להסתדר לבד או שאני צריך להזמין טכנאי??? תודה מראש, יובלץ

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  10. בהמלצתו של מנהל הפורום אני פותח דיון זה. היי שלום יש לי שני כוננים SATA 400 גיגה שהיו מחוברים ב RAID 0 נראה לי אם אני לא טועה , אחד גיבה את השני, משהו השתבש( היו מורכבים במחשב אחר) , בזמנו הבחור שבדק את המחשב אמר ששני הכוננים תקולים והחליף בחדשים, אני לא ממזמן קניתי בקר לSATA וחיברתי את שני הכוננים, בהעברת מידע לאחד מהם המחשב פשוט בקושי זז, זוחל נתקע, יכול להיות שהם עדין מחוברים ב RAID 0 ובגלל זה הם בקושי זזים, הרצתי תוכנת בדיקה של WD והכל יצא תקין. מה פשר האיטיות ומה גורם לכך שהמחשב נתקע שאני מנסה לגשת לאחד הכוננים, הבעיה נובעת מהעתקת מידע לכונן , ניסיון גישה למידע בכונן , למרות שבוצע פורמט לכונן ,בכלל כל ניסיון גישה ולו הכי קטן תוקע את המחשב לאחר כמה שניות של עבודה. איל…

• 17 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by chook_rl,

היי, יש לי מאחורה של המחשב 6 יציאות USB ומקדימה 2. הקדימה נשחטו/נשברו כבר מזמן, ולאחרונה גם ה 4 היציאות שנמצאות במקום הטבעי (ליד יציאות התקשורת) לא עובדות ה 2 היחידות שעובדות הן כאלה שנמצאות בכרטיס PCI - תוסף שהגיע עם לוח האם. האם יש מה לקחת את המחשב למעבדה? האם יש אפשרות לתקן את היציאות הללו? האם כדאי פשוט לקנות מפצל USB2 נורמלי? (יש חיה כזאת?)

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by Kolshamen,

:s05: יש רק מסך שחור

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by ido_,

אהלן, יש לי מחשב בסלון שיש עליו GTX 1060 של NVIDIA שמחובר לרסיבר של קולנוע בייתי ומשם לטלויזיה. אתמול החלפתי טלויזיה, אחרי ההחלפה באמת היתה לי את האפשרות להעלות רזולוציה ל4K אבל אחרי RESTART פתאום נעלם לי הCONTROL PANEL של NVIDIA, הרזולוציה מוגבלת ל1920x1080 ואין לי אפשרות להוציא שמע דרך הHDMI, עם איזשהו דרייבר ג'נרי של WINDOWS. ניסיתי: 1. לחבר ישירות לטלויזיה במקום דרך הרסיבר 2. להסיר את כל הדרייברים ולהתקין מחדש 3. לנתק מהחשמל 4. לפרק את הכרטיס מסך ולחבר מחדש (לא ניסיתי עדיין להחליף סלוט PCIE בגלל שיש בעיית מקום במארז בסלוט השני) 5. לבטל את הכרטיס מסך ONBOARD דרך הביוס כאשר מסירים לגמרי את הדרייברים הWINDOWS מ…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. שלום לצוות ולגולשים, צריך עזרה קטנה.. יש לי מחשב בין חצי שנה עם הארד דיסק 80GB של HITACHI ב SATA.. בזמן האחרון (כחודש) המחשב התחיל לעשות לי קצת בעיות בהפעלה של הווינדוס - בזמן הטעינה של הווינדוס ממש לפני מסך ה"ברוך הבא" כשרץ הבר הכחול הזה - המחשב פשוט נתקע ככה לאיזה 10 דקות ללא שום תגובה מכלום ואפשר לשים לב במיוחד לזה שאין שום צליל של קריאה הבוקע מהארד דיסק (כמו בזמן עבודה רגיל)..קבלתי אפילו פעמיים בתקופה הזאת מסך האומר לי שהמערכת שוחזרה לאחר שגיאה חמורה..(?!) לאחר שווינדוס עלה.. בתחילה חשבתי שאולי הספק החלש שלי (300W עלובים) לפעמים לא מחזיק את העומס הנדרש ממנו כדי להריץ את כל הרכיבים המותכנים על המחשב שלי (הבנתי שכשמפעלים את המחשב והווינדוס עולה נדרש הרבה הספק חשמלי מהס…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by shaolin,

ברצוני לשחק ב CALL OF DUTY GHOSTS אך מבדיקה מקדימה שערכתי עולה כי יש לי רק 4GB RAM בעוד הדרישה המינימלית היא ל-6. השאלה האם החומרה הנוכחית שלי תתמוך בהוספת RAM: Intel® Core i5-2310 CPU @ 2.90GHz NVIDIA GeForce GTX 560 [TABLE=class: section] [TR] [TD=class: primary-title]Memory[/TD] [TD=class: value]4.1 GB[/TD] [/TR] [/TABLE] מערכת הפעלה: Microsoft Windows 7 Enterprise Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit אודה לעזרתכם. כמו כן, ככל שהשדרוג אפשרי אשמח לשמוע מה המשמעות מבחינה כספית...

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Or ei,

אני מקבל מבך כחול על פעם שאני מעלה את הXP unmountabel boot drive מישהו יודע מה זה ואיך מסדרים ? המחיצה של הXP הלכה או משהו ?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  17. Started by liav_n,

שלום לכולם, כבר מספר חודשים שאני חווה קריסות רנדומליות בזמן משחקים שונים, ללא דפוסי זמן קבועים. לרוב הקריסות מסתיימות בחזרה לwindows, נדירים הפעמים בהם המחשב קופא לחלוטין. פרמטתי והתקנתי שוב מספר פעמים, בווריאציות שונות ובכולם חזרו אותן התקלות ביצעתי בדיקות מאמץ למעבד ולזכרונות, יצא תקין. שלחתי את המחשב לבדיקת מעבדה, החליפו לי כרטיס מסך ועדין התקלות נמשכות.. מפרט: מעבד i7 1150 quad 4770k (לא מוגדר oc) קירור של noctua nh-d14 ספק 750wשל corsair לוח asus maximus vi gene זכרונות 2 של 4gb 1600mhz מדגם cl9v corsair דיסק ssd sandisk ultra plus 64gb עליו מותקנת מערכת ההפעלה דיסק WD 2T עליו מותקנים המשחקים כ.מסך gtx760 oc 4gb-5 של gigabyte חיפשתי והפכתי ועדין לא מצאתי את הגאלוה, א…

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by איתמר בן עזרי,

שלום יש לי מחשב דל lattitude E7450 והוא מתחמם, לא כל כך אבל יוצא לו אוויר חם מהמאווררים, יש דבר שקוראים לו windows moudler insteller שהוא גורם ל CPU להיות על 35% ולזיכרון שלי להיות על 45%, זה קורה בערך לרבע שעה ואז יורד לנורמאלי ולא מתחמם בכלל.(דרך אגב יש לי משטח קירור וכוליי

19. היי לכולם. אני מריץ ווינדוס 10 64ביט עם העדכון האחרון בהחלט (בעת כתיבת שורות אלה). שני כרטיסי מסך R9 290 שעבדו בסדר גמור עד לאחרונה. דרייברים מעודכנים ביותר של הכרטיסי מסך וביטלתי ברג'יסטרי את EnableULPS. בהגדרות הדרייבר של הכרטיס מסך מופיע CrossFire Enabled תחת הגדרות גלובליות. בווינדוס הסרתי את Xbox ו-Game Mode = OFF כשאני מריץ GPU-Z ומפעיל את הבדיקת מאמץ שמובנית בו, הכרטיס מסך השני לא נכנס לפעולה בכלל. כך זה נראה דרך GPU-Z: שני הכרטיסים צריך להיות על x8 3 ולא 1.1! בביוס הכרטיסים מוגדרים על GEN 3 (הלוח אם הוא Asus P8Z77-V-Deluxe) ומוגדר להשתמש בכרטיס PCIE ולא ב- iGPU. כך שאין לי…

20. כשאני מדליק את המחשב הוא עושה לי מין צליל ארוך והמסך לא נידלק. מישהו יכול לעזור לי לסדר את זה בבקשה? תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. אני מעוניין לקנות את הכרטיס gtx 1050 ti, כיום החומרה שלי היא: מעבד - i7-4790 RAM - 8.00 GB לוח אם - intel Q87 Express Chipset כרטיס מסך - GTX 750 אם צריך שאני יוסיף מידע על המפרט תגידו לי. גם עניין חשוב הוא עניין הספק, האם החלפה בין הכרטיסים תגרור צריכת הספק גדולה יותר?

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. שלום. לא הכנתי את עצמי לכך, אבל מצאתי את עצמי [לאחר פירוק כרטיס המסך] זקוק להחיל משחה טרמית על הכרטיס [Nvidia]. לכן - השתמשתי במשחה טרמית שיש לי עבור המעבד [Zalman STG-1]. האם זה בסדר להשתמש במשחה טרמית עבור ה CPU בשביל ה GPU? כי שאלתי את עצמי [בזמן שאני מורח ] האם למעבד של הכרטיס גרפי יש משחה יעודית אחרת?! שאלה נוספת: שמתי לב שהמעבד גדול משמעותית מגוף ה Heat-sink של גוף הקירור. האם זאת בעיה? [ראו תמונה] תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. בנוסף גם אין את הצפצוף הזה שמדליקים את המחשב. מה יכולה להיות הבעיה? הכרטיס מסך? ספק? לוח אם? או מעבד? פתחתי את המחשב והסתכלתי טיפה בפנים, המאוורר של הכרטיס מסך עובד, הארד דיסק עובד, וגם המאוורר של המעבד והמאווררים שמחוברים ללוח אם עובדים. אני נואש כי סגרו את חנות המחשבים שקניתי מהם את המחשב. המחשב הוא בן כמעט שנתיים. תודה לעוזרים דרור

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. אני מפרט את המחשב מתקין דרייברים מתחיל לגלוש ואחרי איזה הוא נתקע פשוט אי אפשר לעשות כלום רק ריסט. אני לא יודע מה לעשות כבר 3 שבועות תעזרו לי בבקשה

25. Started by Sh1,

שלום, יש לי בעיה במחשב, הילד עשה בלגן במחשב, אין לי מושג בדיוק מה. ועכשיו כשאני מכניס תקליטור די וי די הוא לא מפעיל אותו אוטומטית והוא כותב לי "היישום לא נמצא". ניסיתי להגדיר את הדברים ב"הפעלה אוטומטית" בלוח הבקרה. וזה עבד רק לתקליטור שמע או משחקים. אבל בDVD זה לא מצליח לי. כי הוא נותן לי אפשרות להפעיל עם "ווינדוס מדיה פלייר קלאסיק". ושם זה לא מצליח למצוא את התוכנה וכותב לי "היישום לא נמצא" ! הסרתי והתקנתי שוב את "מדיה פלייר קלאסיק" וזה לא עזר ושוב "היישום לא נמצא" . הסרתי אותו לגמרי ועדיין הוא ורק הוא מופיע לי בתפריט הפעלה אוטומטית . איך אני מחזיר את המחשב שיפעיל לי את הDVD אוטומטית ב"מדיה פלייר" הרגיל , או תוכנה מומלצת אחרת שתעלה את הדיוידי בצ…

דיונים חדשים בפורומים