עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by Lirux,

יש לי בבית 3 מחשבים, 1 שלי, שהוא בקומה הכי למטה. ו2 בקומה הכי למעלה שזה בקומה ה3. מהי הדרך הכי טובה לעשות בינהם רשת אבל בלי לחפור בקיר ולהריץ כבלים בבית... כרגע יש לי ראוטר של 2wire מדגם homeportal 1100 שתומך ב hpna שזה רשת על גבי החיבור של הטלפון של הבית... אבל הוא מתאים רק לadsl ואני רוצה לעבור לכבלים כי יש להם מחירים יותר נורמלים ביחס לחבילות שלהם. אשמח אם הפיתרון שתציכו לי יתאים גם ל adsl וגם לכבלים במידה ואני ינדוד מadsl לכבלים וההפך. תודה.

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  2. Started by Homey,

שלום אני חדש בכל העסק הזה, אני רוצה נתב שיחובר למחשב שלי דרך כבל (ואף בעתיד דרך כרטיס רשת אלחוטי) ויחובר אל המודם (ADSL - רשת) ויפעיל את האינטרנט באופן עצמאי בלי קשר למחשב הראשי.. בנוסף אני כנראה בחודש הקרוב עובר לכבלים אז אני צריך שהוא יתאים גם לחיבור למודם לכבלים. ראיתי את הנתב D-Link DI-524 ב 268, שזה מחיר נמוך ונמצא בטווח מחירים שלי... האם הוא כדאי? או שיעשה בעיות? ראיתי את ההמלצות שלכם לנתב LINKSYS WRT54GL , האם הוא שווה את ה 120 שקל תוספת? מה ההבדל בינהם? (מספיק לי קצב העברה של 54 מגה ואין לי דרישות מי יודע מה, רק שיקלוט טוב ברחבי הבית, ושהאינטרנט יעבוד באופן עצמאי בלי תלות במחשב הראשי - כמובן שיתמוך במודם כבלים + ADSL) אז מה אתם אומרים? ה LINKSYS WRT54GL יהיה ממש מ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. האם יש אפשרות לחבר רשת ביתית של מספר מחשבים לראוטר אחד ואת הראוטר לחבר למודם ואז המחשבים לא יצטרכו להפעיל כל הזמן חייגן? אם כן, אז צריך לעשות הגדרות מיוחדות בראוטר?

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by SixKiller,

3CRWE554G72 3Com זה הדגם.. רציתי לדעת איך אני יכול לפתוח פורטים.. לאפשר לתוכנות להשתמש באינטרנט ללא הפרעה.. TCP.. UDP.. וכאלה.. תודה רבה מראש..

• 1 תגובה
    • 686 צפיות
  5. יש לי רשת ביתית שעובדת על הקו טלפון בבית (hpna). מחשב אחד מחובר ישירות למודם כבלים, ועוד מחשב מחובר אליו ברשת. המחשב שמחובר למודם מקבל את המהירות הנורמאלית והכל בסדר. במחשב השני שמחובר אליו ברשת המהירות הרבה יותר איטית - בערך חצי מהמהירות של הראשון. ישבתי על זה כבר יום שלם ואני יכול להגיד בבטחון שזאת לא בעיית תוכנות ריגול או וירוסים.שיחקתי כל היום עם ההגדרות של ה MTU וRWIN ושום דבר לא שינה כלום. מה שעוד שמתי לב זה שפינגים מהמחשב הראשון שמחובר למודם יוצאים בסדר (חוזרים ב1 ms) ואם אני שולח פינגים מהמחשב השני לראשון אז שמתי לב שיש ספייקים רציניים כל כמה שניות. הוא שולח כמה רגיל שחוזרים תוך 1 ms ואחרי זה יש שליחה או שתיים שחוזרות תוך 76ms או באיזור. יש למישהו רעיונות (עדיף לא…

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  6. אני קונה בימים אלה מחשב חדש עם כ. רשת בנוסף יש לי בבית מחשב נייד עם כ. רשת חוטי ואל חוטי אני ממש לא מבין ברשתות וברצוני לחבר את שניהם לאינטרנט. יש לי מודם כבלים Terayon TJ 715X עם יציאת USB ויציאת Ethernet אני מבין שעל מנת לחבר את כל העסק יחדיו אני זקוק לנתב? את הנתב אני מחבר לכ. רשת שבמחשב ודרך כבל או אלחוט אני מחבר את הנתב למחשב הנייד? תקנו אותי אם אני טועה. ואשמח לקבל המלצות על נתב טוב וזול (לא צריך משהו מתוכחם) שידע לעשות את העבודה. נ.ב מה אני יכול לעשות למעשה עם שני מחשבים, שבשניהם קיים כ. רשת. יש אפשרות לגלוש באינטרנט משני המחשבים במקביל בלי ראוטר?

• 7 תגובות
    • 599 צפיות
  7. היי! אני קונה את הראוטר של לינקסיס WRT54GL. האם עדף לי לקנות איתו שני כרטיסי רשת אלחוטיים שמתחברים למחשב בחריץ הPCI או כאלה שמתחברים עם USB? תודה. (באשכול הזה שמצאתי לא קיבלתי תשובה והוא דיי ישן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=121273.0) יש לי עוד שאלה: האם, כמו שכתוב באשכול הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=155038.0, עדיין נכון? כי פשוט אני מתלבט בין אלו: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=5894 http://www.lamir.co.il/product.asp?product=10567 http://www.lamir.co.il/product.asp?product=2336 תודהההההההה!!! (כל דבר שיש לכם להגיד יעזור.. אז בבקשה.. )

• 7 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. יום מצוין לכל חברי הפורום , היום בשמחה גדולה התקנתי את הנתב האלחוטי שהמלצתם (לינקסיס wrt54gl) ואני נורא מרוצה ממנו... ההתקנה הייתה פשוט מצוינת. הכל מפורט והכל ובלי להיעזר במדריך שלכם הצלחתי להגדיר שיתוף אינטרנט שפועל לא רע בכלל, אך בשיתוף קבצים ומדפסות טיפה נתקעתי... להלן הבעיות : קודם כל,המחשב הנייד לא יכול לגשת בכלל למחשב הנייח שאליו מחובר הראוטר (המחשב דלוק כמובן) בכלל - אני נכנס לרשימת המחשבים המחוברים בקבוצת העבודה ולוחץ על המחשב הנייח ווינדוס אומר שאין לי הרשאה לגשת אליו בכלל :\. כמו כן המחשב הנייח (ראשי) יכול לגשת רק גישה חלקית אל המחשב הנייד - הוא יכול להסתובב רק בכונן C וצריך להיזהר לא לגעת בתיקיות של יוזרים (מה שמעצבן שגם בנייד ובנייח יש רק יוזר אחד שהוא בע…

• 5 תגובות
    • 696 צפיות
  9. היי יש לי את המודם terayon tj 715 בטח כולכם מכירים אחלה מודם ממש אוהב אותו אבל אם זה אפשרי אני רוצה להחליפו למודם שהוא גם ראוטר ככה אני ייצור רשת בבית בלי בעיות אז בקיצור יש לחברת הכבלים מודם טוב ולא זבלה שהוא גם ראוטר? תודה לכל העוזרים

• 40 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by tktur1,

אני ממש מצטער אם ההודעה לא קשורה אבל זה נשמע קשור רשת מעבדים כאילו..... בעקרון קראתי על כמה אנשים שחיברו 10 של מחשבים וגרמו להם אכשהו להשתמש בכמות חישוב העצומה הזאת ביחד..... אם יש אפשרות תגידו אם אין אז תגידו לא.... נראה לי מעניין בסה"כ (הודעה ראשונה אני צריך לצבור מיומנות...) תודה רבה.... אני שואל האם אפשר ליצור דבר כזה בבית....? אפשרי?

• 7 תגובות
    • 792 צפיות
  11. Started by LRa,

שלום, אני רוצה להקים לבוסית שלי רשת ביתית. מה שהיא צריכה זה אינטרנט זמין לשני המחשבים גם כשאחד המחשבים סגור. יש לה שני מחשבים שבכל אחד יש כרטיס רשת. מה שאני צריך זה פעמיים כבל רשת(לא מוצלב) וראוטר? ואם כן, על איזה ראוטר זול אתם ממליצים? עדיף בלי פיירוול בליטאין, כי אם יהיו לה בעתיד בעיות עם תוכנות מסויימות, היא לא תדע לפתוח את הפורטים ואני לא אהיה כאן לעזור לה. שבוע טוב

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by skuki1,

שלום! בבית שלי יש אינטרנט בכבלים עם ספק בזק בינלאומי. בבית שלי יש מרתף ושתי קומות (בית פרטי). כרגע יש נקודת אינטרנט אחת, בקומה העליונה אנחנו גם רוצים לעשות אינטרנט במרתף מה האפשרויות שלנו? רשת אלחוטית? ליצור עוד נקודה במרתף ואז נצטרך עוד מודם? האם נצטרך לשלם כפול לספקית? תודה

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  13. Started by dmaster1984,

הבעיה שלי מתחילה כך בעבר כאשר הייתי מוריד סרטים ושירים דרך חייגן מה"Azureus" הייתי מוריד במהירויות גבוהות (110-150) היום אני משתמש בראוטר של חברת BELKIN מדגם F5D7230-4 שקיבלתי מארה"ב כאשר היום אני מנסה להוריד שירים וסרטים אני מוריד בשיא (KB15), והרבה פעמיים הוא מתנתק אני לא מבין למה בדיוק הראוטר מתנתק כול כך הרבה?? מה שכן קראתי בפורמים שאני צריך להגביל את הכמות משתמשים מהם אני מוריד, כך עשיתי, והוא באמת מתנתק פחות האם יש דרך אחרת???? אולי יש לכם כמה טיפים כיצד בכל זאת להוריד מהר מהאנטרנט ולא להתנתק כול הזמן תודה רבה על העזרה

• 0 תגובות
    • 522 צפיות
  14. אני חושב ששמעתי פעם על דבר כזה: סוויץ' שמחובר למודם במצב ראוטר ובחלק מהמחשבים ניתן רק להכנס לכוננים ברשת ללא אפשרות לגלוש. איך זה מתבצע מעשית? :s05:

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  15. Started by Norm4nde,

שלום לכולם אני עכשיו בעבודה וכמה מהאתרים פה לא נכנסים עקב כך שנעלו אותם אוטומטי ...(כמובן שגם ההורדות חסומות ) אני רוצה לדעת איך לסדר את זה שאני יוכל להיכס לכל האתרים או לרובם... ד"א זה windows98 :\ תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by LevTheKiller,

שלום, אשמח לדעת האם הדגם הנמכר בחנות זיגזג2000 : http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=199_190&products_id=4653 של הנתב המומלץ wrt45gl של לינקסיס הוא הדגם שאתם ממליצים עליו (גרסה 6 או משהו כזה ).. מה אתם אומרים? תודה רבה לעוזרים!

• 11 תגובות
    • 965 צפיות
  17. שלום איך נמדדת התעבורה החודשית באחסון אתרים? הנה מה שהבנתי: אם התעבורה החודשית היא 25G, זאת אומרת 9.6K של העלה לשרת. (יש 2,592,000 שניות בחודש, אז מחלקים 25 מיליארד במספר השניות בחודש וזה יוצר כ 9600, זאת אומרת 9.6K). נכון?

• 6 תגובות
    • 7.6k צפיות
  18. Started by wooper,

שלום מותקן אצלי במחשב אחד ראוטר ויש אינטרנט התקנתי במחשב השני את הכרטיס האלחוטי אבל בnetwork connection אין כלום ואני לא יכול להגדיר כתובת ip עד עכשיו הוא זהה לי אוטומטית את האינטרנט מה לעשות תודה לא משנה בסוף זה זהה

• 0 תגובות
    • 753 צפיות
  19. Started by -JobNick-,

שלום חברה, אז ככה,אני עוד מעט עובר לכבלים (בנתיים יש לי ADSL עם מודם נתב של Alcatel 510). לפני הרבה שנים כשהייתי נסיין של אינטרנט בכבלים היה לי מודם ראוטר של 3COM ממה שאני יודע עכשיו כבלים לא מחלקים מודמים כאלה אז השאלה היא כזו:אם אני מחבר מודם של כבלים לSWITCH ומחבר גם 2 מחשבים נוספים לSWITCH האם אפשר לעשות איכשהו שכל מחשב יוכל לחייג עצמאית דרך המודם לאינטרנט,ז"א שלמשל עם מחשב א' חייג ואני אפעיל את מחשב ב' אז הוא ישר יהיה מחובר לאינטרנט וההפך,אני ]פשוט לא רוצה להגיע למצב שאני צריך לעשות מחשב שרת שכל הזמן יעבוד.

• 5 תגובות
    • 928 צפיות
  20. Started by Screw_Master,

אני לא יודע עם הבעיה היא לפורום הזה , או לאחד אחר, אבל עם לא , אז תגידו , בכל מקרה ,הבעיה היא שאני מוריד מאימיול , ויש לי LOWid , בדקתי אלף פעמים , והבעיה היא הראוטר (משהו של alcatel ) , אני צריך ממישהו עם יש מדריך לפתיחת פורטים , שיוריד מהר יותר

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  21. אנשים,אני כבר ממש נואש עם האקספלורר [או לחליפין-האינטרנט] המחורבן הזה. לאחרונה התחלתי לסבול מבעיה שמעולם לא היתה קיימת אצלי-בעיות גלישה קשות. פעמים רבות כשאני מנסה להכנס ללינק [שנמצא באתר מסוים ומפנה אותו לאתר אחר...ככה למשל כששמים לינק לתמונה בפורומים] העמוד לא יעלה,ובמקומו פשוט האקספלורר יתן PAGE WAS NOT FOUND [מבלי אפילו לנסות להכנס]...ובשום אופן אפשר לפתוח את העמוד החדש-לא עם 1000 רפרשים,לא ע"י פתיחת חלון חדש,לא ע"י ניתוק האינטרנט וחיבורו מחדש,לא ע"י מחיקת כל ההיסטורי,הקוקיז והTEMP INTERNET FILES פשוט כלום...ואז מתי שמתחשק לו-הוא פתאום מחליט שהוא כן מסוגל לפתוח את זה [לרוב אחרי 6-7 נסיונות של פתיחת החלון וסגירתו...]...המצב יותר חמור מזה-לרוב גם תמונות באתרים פשוט לא נ…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by Lirans,

היי במקרה שמתי לב שבswitch על חלק מהפורטים כתוב lite rj. מה זה אומר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 581 צפיות
  23. Started by xXx Lid,

שלום כרגע יש לי ברשת 2 מחשבים שמחוברים בינהם ע"י כבל רשת בין מחשב למחשב אני רוצה להוסיף מחשב נוסף לרשת הבנתי שאני צריך ראוטר (נתב) נכון? מישהו יכול להמליץ לי על משהו כזה? במחיר סביר 200-300 שקל בערך דרך אגב אני מעדיף אחד כזה בלי פיירוואל מובנה או כל מיני שטיות כאלה לא רוצה שזה יחסום לי פורטים במחשב ואיך מגדירים את הרשת אחרי הנתב?

• 2 תגובות
    • 639 צפיות
  24. Started by pizzaguy,

אני רוצה לקנות כרטיס רשת חדש כי יש לי 10/100 ושמעתי שיש 10/100/1000 או 20/200/2000 או משו כזה ואני לא יודע אם יש כל כך הרבה פרטם לבדוק.. כאילו זה רק כרטיס רשת אז מה אתם אומרים על זה: http://zap.co.il/model.asp?model_id=403100 תודה מראש רועי

• 3 תגובות
    • 632 צפיות

דיונים חדשים בפורומים