רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,493 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשותי מחשב בן 7 שנים מסוג אינטל פנטיום 3 450, זיכרון של 256MB, ומערכת ההפעלה היא חלונות 98 בעברית. אני מחובר לאינטרנט המהיר (של בזק ADSL ונטוויז'ן, מהירות 750K) באמצעות כרטיס רשת, ומודם רשת מסוג: + b focus router 312. הבעיה היא שלפעמים בכניסה לאתרי אינטרנט מוצגים התמונות כ- X אדום (מצורפת תמונה). המצב מחמיר מאוד כאשר אני מחובר לאימיול ומוריד קבצים, אז לפעמים מוצגת הודעת שגיאה: "אין אפשרות להציג את הדף". מה הבעיה? תודה מראש. [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 882 צפיות
-
-
שלום! לפני כמה חודשים קניתי ראוטר אלחוטי DIR-615 rev M של DLINK. הוגדר לשדר WIFI בבית, 2 הסמארטפונים קולטים את האות ועובדים איתו טוב. קניתי מחשב נייד של לונובו Lenovo ideapad G500. התקנתי בעצמי WINDOWS 8.1 pro והורדתי את הדרייברים החדשים ביותר מהאתר של לנובו. הבעיה היא שאין תקשורת אלחוטית מהנייד דרך הראוטר הביתי. הראוטר מחובר חוטית למחשב והגלישה שם בסדר. בנייד - אני מקבל Limited, No internet access. הקטע המוזר הוא שאני מקבל כתובת מהראוטר, לפי ה-DHCP שהגדרתי לו. אבל אין גלישה באינטרנט - והבעיה האמיתית היא שפינגים לראוטר מקבלים destination host unknown או timeout (פעם אחת ראיתי פינג של קצת מעל אלף MS) דבר המצביע על בעיה באות. למרות שבווינדוס רואים חיווי קליטה מלא (אני מטר מ…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
ברגע ששידרגתם את המודם הDHCP שלו מופעל ואתם יכולים להגיד את המחשב "להשיג אוטומטית" את הIP ואז המודם מקצה לו לבד ונותן לו לבד GATEWAY, SUBNETMASK וגם את הDNS! ברגע שפירמטתם לא צריך להגדיר אותו!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי מחשבים בבית ואני רוצה לחבר אותם זמנית בשיטת ics כלומר מחשב אחד יהיה מחשב השרת בו יש שתי כרטיסי רשת והשני יהיה מחשב הלקוח כמו במדריך למעלה רק שבמחשב אחד יש vista ובמחשב השני יש xp אפשר לעשות את זה ?
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-
-
מחפש לרכוש ראוטר במקום לשלם 20 ש"ח שכירות. מחובר דרך גילת טלקום עם תשתית בזק ב 1GB. שוכר את הראוטר שלהם ב 20 ש"ח לחודש. תומך WIFI6. הם מציעים לרכוש אותו גם ב 350 ש"ח. זה הקישור למפרט של הראוטר שלהם. https://gilat-telecom.co.il/wp-content/uploads/2025/01/CDATA-XPON-ONU-FD614GS3-R8504GE-2WIFI6AX3000-1POTSdatasheet-v4.0-2.pdf האם יש ראוטר אחר מומלץ? בטווח מחירים דומה? אני עובד מהבית ולראוטר מחוברים 3 מחשבים נייחים כך שצריך ראוטר עם לפחות 4 כניסת LAN . שיתמוך גם במעבר לחברות אינטרנט סיבים אחרות בעתיד? כגון פרטנר, סלקום וכו'? תודה מראש לכל העוזרים?
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז ככה.. לפני כשבוע בערך הלכתי למסיבת רשת ושינו לי שם את ההגדרות כדי שיעבוד לי שם הרשת.. וכשחזרתי חברתי את המחשב מחדש וגם את הקבל רשת שיש ביני לבין אחותי. וגם אני זוכר שלפני ששינו לי היה לי כל מיני טווחי אי פי רשומים והיום אין לי מושג מה האי פי שלי.. הנה תמונה עכשיו לא עובד האינטרנט של אחותי שהיא מקבל מהמחשב שלי .. ואני חושב שזה בגלל ששינו לי את ההגדות שלא יהיה לי טווח אי פי.. מה אני עושה? איך אני יודע מה הטווח שאני רושם?
-
- 1 תגובה
- 672 צפיות
-
-
היי המליצו לי בבקשה על ראוטר שמתאים לדרישות הבאות: תשתית הוט (יש Hotbox), ספק בזק בינלאומי, מהירות גלישה 100 מגה ללא חייגן. תקציב עד 200 ש"ח, עדיף דגמים חדשים יחסית. תודה,
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי רשת LAN אליה מחובר ROUTER WIFI. LAN GATEWAY= 192.168.1.1 LAN SUBNET MASK = 255.255.255.0 הראוטר מוזן בקו LAN ומשדר WIFI מן הסתם מחשבים המחוברים ל WIFI משוייכם לקבוצת IP שונה אותה מנהל ה ROUTER האל חוטי. WIFI GATEWAY = 192.168.0.1 SUBNET MASK = 255.255.255.0 הצלחתי להגיע למצב שהמחשבים המוברים ב WIFI מצליחים לשלוח ping למחשבים הנייחים, אך לא להיפך. אודה לכל עזרה אפשר לכלל המחשבים להיות נגישים זה לזה - ללא קשר בין אם הם מחוברים קווי או אל-חוטי. תודה רבה!!!
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי. יש לי שרת VPS שמריץ אובונטו, ואני משתמש בו בתור seedbox. אני שם לב שהוא מתנתק מכל ה peers שאליהם הוא מחובר לעיתים קרובות, ואני רוצה לבדוק עד כמה החיבור לאינטרנט יציב כדי לראות האם הבעיה היא באמת בחיבור. האם יש כלי שעושה כזה דבר? (לדוגמא לשלוח פינגים לגוגל בתדירות גבוהה ולהודיע כל פעם שיש timeout). תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.7k צפיות
-
-
למה ה PING שלי קופץ כש המשחק עוד לא מתחיל ב BATTLE-FIELD2 וכש הוא מתחיל הפינג שלי בסדר 20 פינג בשרת ישראלי החדש השני למה זה אני מכבה את כל התוכנות הרצות ברקע
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
היי לכולם, יש לי בעיה, אני משחק המון warcarft 3 ברשת וקורה לי הרבה מאוד פעמים שאני מתנתק באמצע או שאני נאלץ לשחק עם מלא תקיעות מרגיזות אני מחובר לאינטרנט עם - Siemens ADSL SL2-141 של בזק, אני יודע שהוא מעפן, האם יש דרך לשפר את זה? או שאני אשמח להמלצה על מודם ראוטר טוב שלא ידרוש הרבה התעסקות תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 768 צפיות
-
-
שלום לכלום! נגיד ואני מזמין רשת אלחוטית מבזק אז אני יודע שאני מקבל נתב אלחוטי (לא HPNA 3) ואני מקבל גם מתאמי USB... עכשיו קודם כל.... הציוד שהם מביאים הוא ציוד איכותי? איזה ראוטר (משולב מודם ADSL) אני מקבל? כאילו איזה דגם? איזה מתאמי USB אני מקבל? הראוטר מוגדר מראש כדי שיוכל להתחבר כמו מודם? או שאני צריך לעשות את ההגדרות שיתאימו? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 629 צפיות
-
-
חיברתי שני מחשבים (אחד מהם נייד עם מודם ורשת מובנים) עם XP בעזרת כבל מוצלב, הגדרתי ICS על החייגן מודם. במחשב השני רואים את החייגן והוא אפילו מצליח לגרום למחשב הראשון להתחבר לאינטרנט (אינטרנט זהב), אבל המחשב עצמו לא רואה אינטרנט. על המחשב הראשון (זה עם המודם) מותקן Norton internet security, ואני חושד שהוא הבעיה, איפה מגדירים שם רשת פנימית? כמו בpersonal firewall? (אני שואל ולא בודק כי אין לי גישה למחשבים האלה עכשיו, אני רק רוצה להגיע לשם עם רעיון מוכן). במחשב הCLIENT אני אמור להגדיר עוד משהו? DNS או GATEWAY? או שהכל אמור להיות מועבר אוטומטית ע"י הICS?
-
- 1 תגובה
- 871 צפיות
-
-
אוקיי יש לי שתי מחשבים אחד מותקן עליו 98 [אי אפשר להתקין עליו XP כי הוא עושה בעיית חומרה, אין לי ממש כח ליבדוק אותה, כי הכל נראה תקין בwin98] השני שהוא המרכזי ומותקן עליו XP והוא גם מחובר ישירות למודם שלי האם אני יכול ליצור רשת שתעביר גם את האינטרנט למחשב עם ה98 ??? תודה ועוד שאלה שהיא ממש למי שרוצה להוסיף הבאתי מחשב אחר עם winxp לצורך בדיקה והיה בשניהם אינטרנט במחשב המרכזי שיחקתי משחק רשת והיה פינג אחלה ברגע שהמחשב השני התחיל רק לגלוש באינטרנט אקספלורר זה עשה לאגים במשחק של המחשב המרכזי.. לא נראה לי שזה אמור להיות ככה יש לי adsl 750kb והדרך שהמחשבים מחוברים זה עוד כרטיס רשת נוסף המותקן במחשב המרכזי האם זה ככה אמור להיות?? תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 743 צפיות
-
-
לום.. שדרגתי את מודם SAMUNG (לא זוכר את הדגם - ז המודם הכחול השקוף) לראוטר.. הכל עובד יפה, אבל עכשיוו כמובן יש את קטע פתיחת הפורטים וה LOWID באימיול.. האם יש אפשרות לפתוח את כל הפורטים בבת אחת?? אם אני לא טועה זה נקרא מצב DMZ, לא?? האם זה יפתור את בעיית ה LOWD באימיול?? תודה רבה מראש.לום.. שדרגתי את מודם SAMSUNG (לא זוכר את הדגם - ז המודם הכחול השקוף) לראוטר.. הכל עובד יפה, אבל עכשיו כמובן יש את קטע פתיחת הפורטים וה LOWID באימיול.. האם יש אפשרות לפתוח את כל הפורטים בבת אחת?? אם אני לא טועה זה נקרא מצב DMZ, לא?? אני מעדיף להתקין פירוול על המחשב עצמו במקום שיהיה פירוול בראוטר.. אני צריך את פעולת הראוטר רק כדי לשתף אינטרנט בו זמנית במחשבים ברשת שלי.. האם זה יפתור א…
-
- 1 תגובה
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן יש לי מודם כבלים מוטורולה SB4200 יש לו חיבור רשת וחיבור USB שאפשר לחבר שני מחשבים בו זמנית אליו דרך שני החיבורים השונים אבל אני לא מצליח לחבר את המחשב דרך הUSB לא מצאתי קובץ התקנה נורמלי תודה
-
- 1 תגובה
- 631 צפיות
-
-
שלום מס' שאלות קטנטנות ברשותי ראוטר TP LINK - TL-WR641G וכאשר אני נשאר בקומה הראשונה של הבית הוא קולט מצוין אבל בזמן שאני יורד קומה הוא מפסיק לקלוט (לפטופ או PC ) שניהם לא קולטים אפילו אות חלוש ! בעזרת (TL-WN620G) חשבתי לקנות ראוטר נוסף חזק יותר עם עוצמה גדולה יותר אבל לא נראה לי שזה יעזור , שאלתי היא אם אקנה ראוטר נוסף דוגמת TP LINK שלי ואנסה לחייג דרכו לאינטרנט האם זה יעבוד ? כלומר ראוטר מס' 1 יהיה החייגן הראשי ושלי יחייג אליו ודרכו יתחבר אל האניטרנט ככה אני אגדיל את טווח הקליטה וגם את העוצמה . מה עושים ? ? ? המלצות על ראוטרים יתקבלו בברכה בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 727 צפיות
-
-
אהלן, אני מתחבר עכשיו לאינטרנט בדירה חדשה וממש לא רוצה לקחת ראוטר מהספק (פרטנר), גם כי הדגמים שלהם בדרך כלל הכי פשוטים (השכרה) וגם כי אני לא רוצה לפרוס תשלומים על 36 חודשים אצלם (דגם קצת יותר טוב). חיפשתי באתרים בארץ ראטור + מודם משולב ואין כזה מבחר גדול אבל מצד שני ממה שראיתי באמזון (US) כמעט ואין דגמים שיש להם גם מודם משולב וגם VDSL. וגם הם בעיקר מוכרים חיבור כבלים. אז יש לי 2 שאלות: 1) המלצות על ראוטר+מודם (VDSL) או N או AC - למרות שבארץ אני עדיין לא רוצה צורך ב-AC חוץ מלהיות future proof. גם ככה רוב הספקיות מקרטעות ולא באמת מספקות 100 מגה. 2) האם כדאי לקנות ראטור בנפרד ומודם בנפרד? האם הספקיות בארץ תומכות בזה (במקרה של…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
איזה בדיקת מהירות נותנת את התוצאה הכי מדויקת? המהירות שלי הוא 30 על 3 ב speedtest אני מקבל בכל שרת נתונים אחרים, למשל השרת של spd hosting פתח תקוה תמיד נותן את התוצאה הכי מהירה, לייטנסי של 7 והורדה של 30 נקודה משהו, ובשרת של תל אביב לעומתו אני מקבל רק 8 מגה הורדה ופינג בסביבות 25, כל שאר השרתים בארץ נותנים הורדה של 29 אך בפינג גבוה מזו של spdhost, מ12 עד 35 זה כבר שבוע שאני בודק את זה, והתוצאות נשארו זהים
-
- 1 תגובה
- 834 צפיות
-
-
להדפיס מהסלון שלום ברשותי מחשב נייח עם מערכת הפעלה WIN_XP ומחשב נייד עם מערכת VISTA יש לי ראוטר שמחובר עם כבל למחשב הנייח ואני גולש מהנייד דרך ה Wifi מהסלון למחשב הנייח מחוברת מדפסת של קנון (פיקסמה 1600) ומותקנת עליו התוכנה ואני מדפיס בלי בעיה האם אני יכול להגדיר את המחשבים כך שאוכל לשלוח הדפסה מהמחשב הנייד בסלון דרך אגב, יש לי את דיסק ההתקנה של המדפסת וכל הדרייברים. האם העובדה שמותקנות מערכות הפעלה שונות על כל אחד מהחשבים מהווה בעיה תודה מראש על עזרתכם המדפיס
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
שווה? https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=940437 תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים באזור שלי בזק אינם מספקים מעל 40 מגה תשתית. אני שוקלת לעבור להוט 200Mb. . (אשמח לרעיונות טובים יותר אם יש כאלו ) 1. התכנון הוא לחבר רק אינטרנט כנראה במבצע של ה- 200Mb. . לא טלויזיה, סיכוי מסוים שבהמשך טלפון קוי כנראה שלא. 2. מה תוכלו לספר (או להפנות אותי בלינקים) לגבי העניין? 3. ראיתי באתר שלהם התייחסות להוטבוטקס2. ראיתי גם שמדברים על HOT FiberBox אבל אם הבנתי נכון זה מיועד רק לאלו שמתחברים גם לטלויזיה שלהם. איני רוצה בכך. אבל אם הבנתי נכון זה גם לאנשיגם הוטפייבר אהאם זו האופציה היחידה או שיש אחרות. אם יש אחרות, איזו כדאי לדרוש (לפני העסקה זה בדיוק הזמן לבקש ולקבל דברים ) 4. קראתי פה באיזה דיון שיש בעית קליטה עם הקופסאות של הוט. האם יש לכך פתר…
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי מדפסת חדשה, ואני מנסה לחבר אותה לראוטר D-LINK DIR-655, דרך חיבור USB, כדי שהיא תהיה משותפת ברשת ללא תלות במחשב אחד. הורדתי את התוכנה shareport, שנדרשת להתקין על כל מחשב, על מנת לקבל אפשרות גישה. התוכנה שבמחשב לא מזהה את המדפסת. ניסיתי לעשות ריסטרט לכל המכשירים המעורבים. כאשר המדפסת מחוברת ישירות למחשב, הכל עובד כמו שצריך. אני עם הגירסא האחרונה של הראוטר, וכן הגירסא האחרונה של shareport. ניסיונות הגישה הם דרך מחשב עם ווינדוס 7. איך אפשר בכל זאת להשתמש בחיבור הזה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שאלה קטנה שאולי מעסיקה גם אתכם... אני מנסה לבנות אינטרנט שיתופי ברשת בין שני מחשבים (ICS).. האם נכון יותר לשים את המחשב עם המעבד החזק יותר כשרת או שזה לא משנה ? ובאותה הזדמנות - בהנחה שיש לי כרטיס רשת אחד על כל מחשב כדאי לשים מודם USB ולחבר את שני המחשבים בכבל רשת או להתקין עוד כרטיס רשת ולשים מודם שמתחבר לאחד מכרטיסי הרשת ?
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
אקי אז כמו שאמרתי בכותרת חיברתי את הרואטר ואת המחשבים והכל עובד סבבה... ואני מחפש עכשיו איזה תוכנה שמראה לי מידע אודות הרשת. אממממממ אני בעיקרון רוצה לדעת כמה תעבורה המחשב של אחי תופס כרגע וכל מיני פרטים כאלה.. בקיצור תוכנה לניטור רשתות.. מישהו יכול לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-