עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. יש לי ראוטר אלחוטי של בזק מסוג rotal rta 1025w אני מעוניין לרכוש כרטיס רשת. 1. מה עדיף - כרטיס פנימי / usb, או שאין עדיפות? 2. מה עדיף - עם/בלי אנטנה, או שאין עדיפות? 3. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 300 Mbps למרות שהמודם רק 10/100 Mbps? 4. האם אני יכול להשתמש בכרטיס רשת שתומך ב 802.11n למרות שהמודם רק 802.11g? תודה

• 4 תגובות
    • 985 צפיות
  2. Started by Revolver,

יש לי DLINK 2650U של בזק ומספר שאלות לגביו ולגבי הרשת בכלל: 1. במספר מקומות (כולל המדריך למשתמש שלו) יש בתפריטים תפריט של Quick Config, אצלי הוא לא מופיע. לדעתי בעבר היה אבל נעלם מתישהו. מישהו מכיר תופעה כזו? 2. כאשר התחברתי אמרו לי אצל הספק (בזק בינלאומי) שמומלץ לבטל את ה FIREWALL ולשים במקום על המחשב. אז ביטלנו אותו לכל מיני בדיקות (כי בהתחלה היו בעיות) ולא החזרתי אותו. איך אני יכול לבדוק אם הוע עובד או לא דרך הנתב? האם באמת יש סיבה לבטל אותו? 3. אני משתמש ב FIREWALL NOD32 על המחשב. מידי פעם קופץ לי חלון שמזהיר אותי מתעבורה נכנסת למחשב (ושואל אם לאפשר או לא). אם אני מאחורי הנתב, ב NAT מן הסתם, והמחשב שלי לא מוגדר כאילו הוא ב DMZ, אז איך תקשורת נכנסת יזומה מבחוץ בכלל מגי…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Mr.positive,

שלום קיבלתי מבזק את הנתב הבא NETGEAR DGN2200 האם הוא טוב? יש לי פס של 10 מגה NGN זה יעבוד סבבה או שכדי להחליף אותו ?

• 4 תגובות
    • 5.5k צפיות
  4. Started by dazzler,

אם אני עושה חיבור vpn עם מחשב אחר , האם הוא מזהה אותו כמחשב רשת כמו ברשת רגילה? ואם כן איזה תכנה מומלצת לדבר כזה?

• 0 תגובות
    • 761 צפיות
  5. Started by refaels2006,

שלום . האם מחשב שחסום לגלישה מאייסיקיו ,יוכל להכנס דרך רשת VPN ביתית ?..(פרטית). מה אני בעצם יכול לעשות עם הVPN אחרי שמישהו התחבר אליי ?... אשמח להסבר כי לא ממש הבנתי את זה .

• 5 תגובות
    • 969 צפיות
  6. Started by TalmoR,

שלום, אני מעוניין לרכוש את הראוטר הנ"ל, ורציתי לדעת מספר דברים: 1. הוא נתמך בארץ כמו שצריך ובלי בעיות? האם אצליח לנצל את כל המהירות שהוא מציע? 2. כרגע אני בבזק ובזק בינלאומי במהירות של 10 מגה (מסתבר שהראוטר הנוכחי שלי לא מאפשר את השדרוג ל 15.. איזה כיף ), בעתיד היחסית קרוב אני מתכוון לשדרג למהירות של 50 או 100.. אני יודע שבמהירויות הללו אצטרך מודם VDSL, השאלה היא האם בזק נותנים מודם VDSL בנפרד מראוטר? או שאקבל ראוטר עם מודם?? 3. בהנחה שהתשובה לשאלה 2 היא ראוטר עם מודם, איך יתבצע, אם בכלל, חיבור שלו לראוטר של אסוס והאם יהיו לי השפעות כלשהן (לחיוב ו/או שלילה) 4. מכיוון שלא מצאתי מקורות השוואה אמינים ואין לי מספיק ידע בתחום, בין ה asus rt-ac66u וה netgear r6300, מה עדי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Nahum2,

טוב ניסיתי לקרוא את הסטיקקים אבל זה נורא מבלבל. אני רוצה לחבר גם את המחשב השני שלי לרשת. יש לי שני מחשבים בבית ברגע זה שניהם באותה קומה אך כנראה יהיו בעתיד נוספים ובקומה האחרת. איזה סוג חיבור מומלץ לי לשים? ואיזה נתב אלחוטי וכרטיס רשת מומלץ? שאוכל להעביר קבצים במהירות סבירה ולא רק אינטרנט. מה ההבדל בעצם בין ICS ו Infrastructure ? המליצו לי על: LevelOne WBR34061X Wireless LevelOne WNC0301USB זה טוב? תודה רבה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 667 צפיות
  8. היי! יש לי בעיה שבטח יש אותה לעוד אנשים ואין לי מושג איך לעקוף אותה, כשאני רוצה לפתוח פורטים בנתב שלי של 3COM 100-75 השדות של הפורטים מאד מצומצמים ואין לי כבר מקום לפתוח פורטים חדשים אלא למחזר. צירפתי תמונה שממחישה את התופעה, אשמח אם תוכלו לעזור בפיתרון המון תודה מראש. [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום. רכשתי - לפי המלצה שקיבלתי פה - מודם זה: TOTOLINK A3002RU AC1200 Wireless Router https://goo.gl/9DYgvy חיברתי אותו לקופסת HOT FIBER בחיבור כבל רשת ישיר. יש לו אפשרות (תחת Operational Mode) לבחירת AP MODE. עבד! אבל הבוקר הכל "התחרבש", והסטאפ הזה כבר לא עבד. שאלה: 1. האם בכלל הגדרתי אותו נכון? או שהתמזל מזלי והוא עבד "בפוקס"? 2. האם יש דרך טובה יותר להגדיר אותו? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אהלן. סורי אם התשובות כבר היו כתובות כאן, לא ידעתי בדיוק מה לחפש כדי למצוא את התשובה. בכל מקרה, אחי חזר מחול והביא איתו ראוטר אלחוטי כדי לחבר את המחשב הנייד שלו גם לאינטרנט בנוסף למחשב שלי. ניסיתי לחבר את המחשב שלי לכניסה "1" בראוטר, וחיברתי את הראוטר (בכניסה של האינטרנט כמובן) למודם של בזק. אני רואה את עצמי ברשת.. זה בסדר. הבעיה אבל שאין לי גישה לאינטרנט. אני לא מצליח להכנס להגדרות של הראוטר כדי לגרום לו להתחבר לאינטרנט. שאני עושה את ההתקנה האוטומטית בדיסק שקבילתי איתו, התוכנה פשוט מנסה לבדוק אם המודם (של בזק) מחובר לאינטרנט... כנראה שזה היה עובד רק למודמים שהם מחוברים כל הזמן.. למודם שלי אני צריך חייגן כדי להתחבר. אז בשורה התחתונה.. מה לא בסדר? איך אני גורם לראוטר האלחו…

• 5 תגובות
    • 983 צפיות
  11. רכשתי כרטיס רשת מתקדם של tp-link מאמזון ארה"ב לאחר זמן מה רכשתי כרטיס נוסף זהה מאמזון גרמניה מאחר וראיתי שיש הבדלי מחיר לטובת הגרמנים. יצא לי להשוות בין הקופסאות ומצאתי הבדל זעיר בסימון המוצר. לגירסה האמריקאית יש קוד עם תוספת המילים US הראוטר C7 היה על הגדרת 5ghz בצורה אוטומטית. מדינה ארה"ב. התוכנה בחרה תדר 149 אני מתקין את הכרטיס החדש, הגרמני והוא לא מזהה תקשורת 5 (רק את השכנים שלי) אחרי כמה בדיקות מתחיל לרדת לי האסימון שיש כנראה הגבלה בכרטיס. אני משנה בראוטר את המדינה לגרמניה ואז נבחר אוטומטית תדר 36 הפלא ופלא הכרטיס קולט היטב. בקיצור הוא מוגבל ולא קולט תדרים שאסורים לשימוש באירופה אבל מותרים בארה"ב

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום לכולם! הייתי רוצה חוות דעת מומחים (וזה המקום). אני צריך להעביר סרטים בפורמט גבוהה(TS MKV וכ')בין המחשב למעלה ל HTPC ואני נתקל באיטיות מעצבנת. ניגון סרטי DIVX כאשר הHTPC הוא הנגן והתוכן נמצא במחשב1 למעלה ללא בעיה או קירטועים אך כאשר אני מנסה לנגן HD זה מקרטע. תצורת המערכת: מחשב1 - מחובר בכרטיס רשת אלחוטי מחשב2-מחובר ישירות לראוטר(פיזי) HTPC- מחובר בקומה למטה אלחוטי כל המחשבים חזקים מאוד (!) כולם XP . ראוטר מסוג TPLINK 108MB. 1.האם יש איזה פתרון לכך?האם קיימת אופציה מהירה יותר? 2.האם גלישה באינטרנט מושפעת כאשר מעבירים קבצים בתוך הרשת הביתית?

• 4 תגובות
    • 942 צפיות
  13. Started by DT Tunong,

שלום לכולם, יש לי עמדת XP (עם שני כרטיסי רשת) שמחוברת ל-Domain. ברצוני לבצעי מידי פעם מעבר ל-WorkGroup מקומי לצורך פעולה מחוץ לרשת (שלא פועלת כאשר המחשב מחובר ל- Domain) ואז לחזור ל-Domain. שאלתי היא איך ניתן לבצע פעולה זאת אוטומטית (סקריפט לדוגמא או קובץ אצווה) ? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  14. היי, כשאני מבצע מעבר בין USER ב XP (שתי הUSER היו בLOG IN) האנטרנט האלחוטי שלי מפסיק לעבוד ומתחבר חזרה. זה גורם למסנג'ר להתנתק ולהתחבר ולעוד כל מיני תוכנות הורדה להתנתק לרגע ולהתחבר. מישהו יודע איך אפשר למנוע את זה?

• 0 תגובות
    • 535 צפיות
  15. Started by shlomibandit,

יש לי אינטרנט 2 מגה .. בגלל שבזק לא מסוגלים לספק לי את המהירות 5 מגה (כניראה רחוק מהתשתית). לכן אני רוצה לעבור לכבלים במהירות 5 מגה.. הספק שלי הוא בזק בינלאומי.. הבעיה שיש לי רשת אלחוטית, ולפי מה שהבנתי מבזק הנתב שלי (eci 352+) הוא מתאים אך ורק לתשתית של בזק.. לכן אני צריך לרכוש נתב נוסף.. איזה נתב הכי מומלץ בטווח המחירים 200-300 +-? זה מספיק? הוא יהיה טוב בשבילי לרשת אלחוטית?או שצריך משהו בתקציב יותר יקר? לא מבין פשוט בנתבים.. ועוד שאלה .. יש לי מחשב אחד שהוא יהיה מחובר פיזית מהנתב.. עוד אחד נייד שיש לו כרטיס רשת אלחוטית אז זה לא יהיה בעיה.. ועוד מחשב שאני מחבר אותו דרך מתאם אלחוטי.. המתאם האלחוטי שיש לי שמחובר אלוטית לנתב שיש לי של בזק יתאים לנתב החדש? או שאני צריך לקנ…

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  16. Started by shlomibandit,

עד לפני חודש לא היה לי בעיות באינטרנט .. אבל לפני חודש עברנו דירה על הדרך העלנו את המהירות של האינטרנט מ2.5 ל 5 מגה.. בזק לא יוכלים לספק לי את המהירות הנ"ל כי כניראה אני רחוק מהמרכזיה או מה.. אז האינטרנט לא יציב והם רוצים להוריד לי את החבילה ל 2 מגה מ5 בגלל חוסר יציבות, והם טוענים שתוך כמה זמן שזה ישתפר אני יוכל להעלות את החבילה.. יש לנו רשת של שלוש מחשבים ואנחנו מורידים וגולשים הרבה לכן רציתי לנסות את הוט אולי הם יכולים לספק לי את רוחב הפס.. הבעיה היא שיש לי ראוטר של eci 352 + ולפי מה שידוע לי הוא מתאים רק לבזק.. אז אני צריך לקנות ראוטר אלחוטי שיתאים גם לכבלים.. איזה ראוטר אתם ממליצים ככה בין 200-300 ש"ח +- שיהיה טוב ויתאים גם לבזק וגם לכבלים ..?

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  17. אני רואה בהמון ראוטרים חדשים כמו למשל בדגמים החדשים של סיסקו, שיש אפשרות לעבודה ב 2.4 ו 5 שהיא באופן SELECTABLE ויש אפשרות בראוטרים יותר מקדמים לעבודה אוטומטית בו זמנית. מה זה נותן העבודה האוטומטית בין הערוצים שדרך אגב מייקרת את הראוטרים לא מעט בגלל האפשרות הזאת.

• 1 תגובה
    • 4.9k צפיות
  18. Started by yambtz,

אז ככה, עברנו עכשיו דירה ובגלל שזאת דירה שכורה אין מצב להעביר כבלים. אני מתנצל כי אני מניח שכבר ענו על זה הרבה אז גם לינקים זה סבבה בכל מקרה, מה שיש לי זה מודם אלקטל שהפכתי לנתב לפני כמה שנים ואני מאוד אוהב, והאב פשוט וקטן. חוץ מזה יש לי מודם אלחוטי USB של אחותי שהיא השתמשה בו בלפטופ הישן שלה (כתוב עליו linksys compact wireless G USB) ואין לי מושג במה מזה אני יכול להשתמש. למען הסר ספק, אני לא יודע דבר וחצי דבר בנושא של תקשורת אלחוטית, אבל זה לא נשמע לי מסובך. חיפשתי ולא מצאתי בפורום אפילו מה הרכיבים הדרושים, אז אני אשמח ללינק. חוץ מזה אני צריך המלצה על איך לבנות את הרשת (איזה רכיבים), המלצות לדגמים ספציפיים, ואולי גם איפה לקנות(אני מניח שלא כדאי מבזק?). מאז הגיוס (לפ…

• 2 תגובות
    • 684 צפיות
  19. Started by בניה פרץ,

אז המצב הוא כזה: הייתי מחובר בVDSL בדירה הקודמת, יש לי מודם HG610 הזמנתי טכנאי שיחבר את האינטרנט בדירה החדשה שיגיע רק בעוד כשבוע. בינתים חיברתי את המודם שלי לשקע בזק בדירה החדשה והוא הצליח להסתנכרן בADSL2+ לכאורה, אך הוא לא מצליח לחייג לאינטרנט המודם כרגע מוגדר עם ההגדרות חיבור לVDSL. אז קודם כל, יש מצב שיש סינכרון אבל אי אפשר לחייג ? (כי הקו מנותק או משהו) או שזה כנראה רק משהו בהגדרות החיבור של המודם ואני צריך לשחק עם זה תודה!

20. שלום לכולם, בימים הקרובים אני עובר דירה (רמת גן) והגיע הזמן לבחור תשתית וספק אינטרנט. עד היום הייתי עם בזק + בזק בינלאומי במהירות 15 מגה ללא בעיות כלשהן ודיי מרוצה מהשירות. בדירה שאני עובר אליה, ידוע לי שהדיירים הקודמים היו מחוברים דרך תשתית של הוט. האם כדאי להשתמש באותה תשתית של הוט, או לעבור לבזק? האם יש הבדל בין התשתיות מבחינת ביצועי רשת ומהירות? אני מתלבט בין 40 מגה או 100 מגה, כנראה שאלך על 100 מגה. אם Unlimited היה פעיל, הייתי מתחיל איתם... אבל עד אז זה בזק או הוט. תודה, רן.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. אז ככה אני לקוח כבר בבזק בחבילה של 750k, ואני משלם 109 שקל לחודש כמובן כבר אין לי התחיבות. והייתי רוצה לעבור למבצע של בזק לחבילת ה1.5M, ב80 ש"ח לשנה. היום התקשרתי לבזק לבקש את המבצע והם אומרים לי שזה ללקוחות חדשים בלבד. כמובן ניסיתי לדבר איתם ולשכנע אותם, אבל הם אמרו שיחזרו אלי וכמובן לא חזרו. איך אני יכול לשכנע אותם לעבור למבצע? למישהו יש נסיון?

• 6 תגובות
    • 920 צפיות
  22. או שהבעיות עם ה Netgear נפתרו? רוב הסכויים שהוא יחובר כ Bridge לנתב אחר. דרך אגב, התופעה של עוצמת שידור חלשה שקיימת ב 2760U BN, קיימת גם ב 6740U? תודה

• 96 תגובות
    • 16.2k צפיות
  23. Started by 125Live,

שלום, אספר בקצרה. לפני מספר שבועות עברתי לאקספון - נשארתי עם מודם של בזק וגלשתי במהירות 15MB בלי בעיה. ביום חמישי קיבלתי את ה- Actiontec C1000A שהזמנתי מחו"ל. שדרגתי את המהירות ל- 100MB. האינטרנט עבד לי מצויין במשך יום, אבל אז, בלילה שבין חמישי לשישי התחילו ניתוקים בלתי פוסקים (המודם יוצא מסנכרון). יש איזה שמועה לא מובנת שיש תקלה איזורית באינטרנט מיום שישי ועד עכשיו, אבל זה לא משהו שאני יכול לדעת בוודאות. בזק מכחישים - אומרים שהיתה תקלה וכבר אין. בכל מקרה זה לא זמן סביר לתקלה אזורית ב- Log של ה- C1000A מופיע הדבר הבא, בכל מפעם שיש ניתוק : "According to CPE.2.3 Part C,wouldn't accept this Prefix" ניסיתי לאפס את המודם-ראוטר, החלפתי חוטי טלפון, אין לי כיוון. אשמח לק…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  24. Started by udicol,

טוב לאחר לחץ חברתי בעבודה ותשלומים כואבים לספקית ולכבלים כמובן הוחלט (יותר מכון צעד אישי שלי )לעבור ל- ADSL. מה שילמתי לפני : 119 ש"ח חודשי לחברת הכבלים. 99 ש"ח חודשי לספקית האינטרנט בזק בין לאומי. מה הוצא לי ? 70 ש"ח לחברת בזק חודשי. 99 ש"ח חודש כן חודש לא. (בדיוק לפני סיום המבצע הפציר בי סוכן המכירות הזריז שלהם.). מיהרתי להזמין, ומודיעים לי - 4 ימי עבודה תבוא לקחת מודם. כולי התרגשות , מתקשר לברר האם אפשר לקבל מודם. נדה , כלום, יש בעיה באיזור שלי. טוב, מזל שלא ניתקתי את הכבלים, אמרתי נחכה עוד קצת .... מתקשרים ואומרים סבבה הכל טוב תבוא לקחת מודם. מאושר , חגיגי , קובץ למרכז בזק סטור , משלם כרטיס חנייה, וממתין בתור. מקבל מודם סמסונג כחול, מגיע לביתי בודק סינכרון , נדה. מ…

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  25. אז אני סוף סוף עובר דירה מהגליל למרכז, ורוצה לעשות את האינטרנט של 018 כיוון שזה במחיר הכי טוב.. הלכתי לבאג, והם הציעו לי את הראוטר/מודם שבמבצע עם 018 : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=21584 משהו של חברת KASDA שלא שמעתי עליה בחיים קודם.. האם למישהו יש נסיון עם המוצר הנ"ל? האם יש המלצה במחיר סביר למודם/ראוטר שיתמוך במהירות גלישה 100MB, או האם כדאי בכלל לקנות מודם וראוטר בנפרד? (המלצות יתקבלו בברכה) תודה ושבוע טוב!

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים