עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. חבר שיגיע מחו"ל עם המחשב הנייד שלו והוא רוצה עכשיו להיתחבר לאינטרנט בארץ ולגלוש בכל מקום האם זה אפשרי? האם יש כרטיס מיוחד לזה? כמה זה עולה? למי שלא אבין הוא רוצה פשוט לחבר כרטיס למחשב ולגלוש בכל מקום בלי בעיה האם זה קיים איך עושים וכמה עולה?

• 3 תגובות
    • 575 צפיות
  2. Started by אבי11,

שלום יש לי בעיה של ניתוקים כל כמה דקות. אני מחובר דרך הכבלים (HOT) ויש לי מודם של THOMSON . המודם מתחבר לנתב אדימקס 6104, נתב ישן, חוטי. מה שקורה הוא שבימים האחרונים החלו אצלי ניתוקים בתדירות גבוהה, ממש כמה פעמים בשעה. אני עושה RESET למודם ולנתב ע"י ניתוקם ממקור הזרם, המערכת חוזרת לעבוד עד הניתוק הבא. האם ישנה דרך לאתר את התקלה? האם ניתן לבדוק ולהגיע למסקנה שהתקלה הינה במודם או בנתב? האם ישנה איזו תוכנה לאיתור תקלה ואם כן, איזו? אשמח לעזרתכם, שכן זה מוציא אותי מדעתי. תודה.

• 3 תגובות
    • 665 צפיות
  3. Started by alpy,

אהלן אני רוצה להעביר שני כבלי רשת בבנין קומות. הכבלים יעברו בין הקומות מהצד החיצוני של הבנייןץ חשבתי על כבל מתקן CAT6 שהוא STP, ולנסות לשים תעלות פלסטיק מבחוץ. 1. האם זה אכן מה שאני צריך? 2. האם יש הבדל בסופיות (או מחברים, איך שקוראים לזה..) שאני צריך לקנות בגלל שאני צריך כבל CAT6 3. האם אני צריך להשתמש בעוד אמצעי מיגון לכבל? תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 559 צפיות
  4. Started by eozeri,

אהלן, בעתיד הקרוב אנחנו עוברים דירה, וזה מאלץ אותי להקים בדירה החדשה והגדולה רשת בייתית. הרשת אמורה להכיל מחשב PC אחד, מחשב נייד אחד, 2 טלפונים סלולרים, ואחד סטרימר. החיבור הוא לרשת של הוט במהירות של 2.5M אז מצאתי שאחד הראוטרים החזקים הוא linksys-wrt54GL ופתאום נתקלתי בעוד ראוטר שלהם (ביד-2) Linksys-wrt160N מישהו יודע להסביר בשפה פשוטה מה ההבדלים בניהם? מבחינת תמיכה בתקן N - למה בדיוק אני צריך את זה? ואם יש הצעה לראוטר אחר (לא של EDIMAX) - אשמח לשמוע. תודה רבה, אייל

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. מי יכול להמליץ על נתב שעובד טוב מול כבלים ( כלומר ללא צורך בשידרוגים למנהם) וכמובן מבחינת אלחוטי ומספר חיבורים( שיהיה בסדר) . מחפש נתב לא יקר 100-300 ש"ח שעושה עבודה. סך הכל שני מחשבים 1 קווי אחד אלחוטי ראיתי גם שאין שום המלצות לגבי דגמים של LEVEL ONE ( העם הוא עד כדי כך גרועה או שפשוט לא יצאה לכם לעבוד איתו)?? (לא חייב גם נתב עם חייגן מובנה ,להפך עדיף ללא חייגן שיהיה ניתן לעבור לADSL). עודה על כל עזרה חברי תודה :-*

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  6. שלום, בזמן האחרון יש לי בעיה עם הרשת בבית ואני מעוניין להחליף את הסימנס של בזק. (עברה כבר תקופת אחריות). התקציב הוא באזור 500-600 שקל. יש לי מחשב אחד שמחובר ברשת חוטים ושניים שמחוברים ב WIFI. רצוי שיהיה בעל כניסות USB לשיטוף מדפסת וכונן רשת. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  7. יש בידי את האפשרות להביא עם הדודים מחו"ל את אחד מהראוטרים הבאים: D-Link DIR-655 Linksys WRT160N Linksys WRT310N Belkin N+ Belkin N1 Vision (עם חריגה של 14 דולר, השאלה אם הוא שווה את זה) לפי מה שהבנתי, הבלקין הכי חזק, הבעיה היא שהוא לא תומך L2TP... האם אני צריך LT2P אם אני גולש ללא חייגן בכבלים (MPLS) ? הדרישות שלי הן פשוט שיהיה חזק, כי הEdimax 6524 לא עזר. איזה ראוטר הכי מומלץ ? (מזמין מ Amazon.com) אני גולש דרך כבלים, אקספון, מהירות: 5 מגה. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 840 צפיות
  8. מדובר על רשת של 3 מחשבים, אחד מהם נמצא בקומה למעלה. מה אני צריך לקנות ומה מומלץ?

• 1 תגובה
    • 726 צפיות
  9. Started by kolola,

שלום, נתקלתי בבעיה לא מובנת, אשמח לעזרתכם.המחשב לא שלי אישית. מחשב לוח אם של אביט IP35 עם 2 כרטיסי רשת מובנים. בצעתי פירמוט מלא + התקנה מחודשת של מערכת הפעלה windows 7 64bit. התקנתי את כל הדרייברים הנדרשים, בצעתי עדכוני מייקרוסופט, ומסרתי את המחשב לבן אדם. אחרי כמה שבועות, בצורה פתאומית מתלונן שאין גלישה לאתרים, קשר מול הנתב יש, ניתן להגיע לממשק. בבית מחוברים עוד 2 מחשבים נוספים , שעליהם ניתן לגלוש בלי בעיה. 1. חיברתי את המחשב ישירות למודם עם כבל של מחשב אחר שגולש, אין גלישה, קשר מול הנתב תמיד יש. 2. בצעתי התקנה מחודשת של דרייברים לכרטיס רשת. 3. שניתי הגדרות על המנהל התקין במקום auto negotation, ב 1GB Full Duplex, לפעמים זה עוזר. 4. לקחתי את המחשב אלי הביתה, תראו איזה פלא…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. הייי , מבקש עזרה בבקשה ASAP בהגדת ה IIS שיריץ ASP אני יודע את כל הבסיס, הIIS מותקן וכו' מפה אין לי שום מושג מדוע אינני מצליח לראות את האתר. [נ.ב כאשר אני פותח את האתר דרך VISUAL STUDIO האתר עובד מצוין] -פיירוול כבוי -אישרתי הכל בWeb services .Net 3.5 מותקן למי שיש מושג ורוצה לעזור אני מוכן לתת להתחבר מרחוק תודה מראש !!

• 2 תגובות
    • 576 צפיות
  11. אהלן חברים אני גר בבית פרטי כאשר הרשת שלנו בבית היא אלחוטית-אני משתמש בנתב של חברת בלקין בתקן G. הנתב ממוקם בקומה השניה בחדרי השינה והמחשבים בקרבתו מתחברים בקלות כאשר האות נקלט ברמה מקסימלית. הבעיה מתחילה בקומת הקרקע כאשר האות מן הסתם חלש יותר והמחשבים כמעט ולא מצליחים להתחבר ואם כן אז הגלישה מאוד איטית. רציתי לבקש ממכם המלצה לרכיב שישמש לי כמגבר/REPEATER של חברה טובה ובסדר גודל מחיר של 250-300 שקלים. תודה רבה לעוזרים!

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. קניתי לסבתי מחשב חדש של Lenovo עם כרטיס רשת ותקשורת אלחוטית בתקן N. כשקיבלתי אותו הוא עבד רק עם תקשורת אלחוטית מול נתב אלחוטי. מכיון שהיו המון שיבושים בתקשורת, בא טכנאי מהוט (נדמה לי) וסידר לה את האינטרנט בחיבור עם כבל ישיר מהמודם, תוך ביטול הנתב (לקח אותו בכלל). הבעיה היא שכשהיא הולכת, נגיד לבית קפה, היא לא יכולה ליצור קשר אלחוטי עם הנתב שבבית הקפה או בכל מקום אחר עם תקשורת אלחוטית. איך מתקנים את זה? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 893 צפיות
  13. קראתי את המדריך הנ"ל, קראתי את המדריך של מייקרוסופט. ועדיין לא הצלחתי לשתף קבצים ביננו. יש לי נתב של EDIMAX שהוא מחובר למודם. הרשת עצמה עובדת-אני גולש מהמחשב השני. מחשב א (נכנה אותו הישן) נמצא בחדר אחד הוא המחשב שממנו אני רוצה לשאוב קבצים ונתונים שלי. מחשב ב (נכנה אותו החדש) נמצא בחדר שלי ואליו אני רוצה להעביר את הקבצים. פעלתי לפי ההוראות שיש באתר של מייקרוסופט הגדרתי קבוצת עבודה. קראתי לה HOME. כעת שאני נכנס ל- my network places-(בכל אחד מהמחשבים) ואני לוחץ על --> VIEW WORKGROUP COMPUTER מופיעים לי שני המחשבים. שלי, מחשב ב' החדש ולידו המחשב השני בשם שקראתי לו. וזהו! כל פעם שאני לוחץ מהמחשב שלי (מחשב ב') על השם של המחשב השני הוא אומר לי שאין לי הרשאה וכנ"ל מהמחשב השני.…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם ושבת שלום הפכתי את המודם שלי לנתב ואני מתחבר ללא כל צורך בחייגן של בזק איך אני מחזיר את זה לקדמותו ? יש לי מודם של בזק aztech adsl2+ dsl 600e אני רוצה להחזיר רת זה בחייגן רגיל ולא כראוטר תודה וכל טוב וגמר חתימה טובה לכולם

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  15. פעם היה לי כונן קשיח נייד,כך שהייתי מעביר נתונים בין הנייח לנייד. כרגע אין,ונדמה לי שניתן להעביר נתונים דרך כבל רשת המחובר בין שני המחשבים. רק איך עושים את זה? צריך להגדיר משהו במחשבים? הנייח עם xp ,והנייד עם וינדוס 7

• 8 תגובות
    • 946 צפיות
  16. במדריך שיש באתר http://hwzone.co.il/guides/ICS/ לא כל כך הבנתי מה קורה שם. מצד אחד מוצגים נתבים ומצד שני רכזות וגם שלוש אופציות להתקנה והמדריך מתייחס לרכזות, אז לשם מה הנתב? ולשם מה הבלבול עם שלוש אופציות התקנה? בקיצור, אני רוצה להקים רשת לצורך פשוט ובסיסי ביותר. אני רוצה להעיף את תוכנות ההורדות למחשב אחר וכמובן ליצור שיתוף בין המחשבים כדי שאוכל להעביר את הקבצים שהורדו למחש הראשי, בקיצור לא משהו מסובך. יש לי מודם של סימנס C2-010 נתב של אדימקס BR-6104K בכל מחשב יש כרטיס רשת האם הגדרות לשיתוף קבצים וחיבור (כל אחד) לנתב הן שתי פעולות שלא קשורות אחת בשניה ופשוט מבצעים אותן ביחד? היכן אני יכול למצוא את המדריך המתאים ביותר ל'פרוייקט' שלי?

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  17. שלום לכולם מצאתי המון ת'רדים על הקמת רשת , לא ממש עזר ולא ממש הבנתי , אני רוצה שמישו יתחשב במקרה וברכיבים שיש לי ויעזור לי באיך להגדיר בדיוק אז ככה הרכיבים: יש לי 2 מחשבים , מותקן בכל אחד וינדוז איקס פי פרו , במחשב הראשי יש לי 2 כרטיסי רשת ובמחשב השני יש כרטיס רשת אחד. במחשב הראשי , כרטיס אחד מחובר למודם של בזק( אלקטל), והכרטיס השני מחובר דרך כבל רשת מוצלב לכרטיס הרשת במחשב המשני. אני רוצה להקים רשת ביתית עם שיתוף אינטרנט למחשב השני , ואין לי בעיה שהמחשב השני יהיה מחובר רק אם הראשי מחובר מישו מוכן לעזור לי צעד צעד? ואם זה חשוב אני מחובר עם נטויג'ן במהירות מגה וחצי תודה רבה לכל העונים.

• 9 תגובות
    • 691 צפיות
  18. אני מחובר לאינטרנט דרך הכבלים במהירות 5MB (אולי בעתיד אשדרג), הבית שלי בנוי מ3 קומות ללא ממ"ד כאשר הנתב נמצא בקומה העליונה ביותר ואני מתכוון לחבר אליו מחשב אחד בLAN ו2 מחשבים בWLAN. רוב הגלישה ה"כבדה" (הורדת קבצים, אימיול וכ"ו) מתבצעת מהמחשב המחובר דרך הLAN. אני מתלבט בין שני דגמים D-Link DIR-655 ו D-Link DIR-615 (אני יודע שההבדל הכספי בינהם משמעותי) השאלה שלי היא האם כדי שתהיה לי קליטה טובה בכל הבית אני חייב את ה655 או שאני יכול להסתפק ב615?

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  19. אני אחרי שעתיים שפעלתי לפי החוברת והתייאשתי!!! סה"כ מה שעשיתי עד כה: חיברתי את נתב והמודם. חיברתי בכבל את המחשב המרוחק לנתב חיברתי את המחשב שהיה מחובר עד היום לרשת לנתב. מכאן ואילך הסתבכתי עם מיליון ואחת כתובות IP. מבקש שתצילו אותי!!!!! אני רוצה הסבר כמו לילד הכי מטומטם בעולם (אל תדאגו אני לא אעלב), ממש אם אפשר שלב שלב מה ללחוץ ומה להקיש. אני מתחנן!!!!! תודה.

• 2 תגובות
    • 564 צפיות
  20. Started by shashkavil,

שלום אנשים לאחר המלצות חמות בפורום קניתי היום linksys 54gl. חיברתי אותו כפי שמוסבר וכעת המצב הוא כזה: אני מחובר דרך חייגן לכבלים. המחשב השולחני שלי מחובר לראוטר בצורה קווית ומאפשר גלישה חלקה באינטרנט. המחשב הנייד שלי מחובר לנתב האלחוטי עם עוצמת קליטה מקסימלית אבל כאשר אני מנסה לפתוח דף אינטרנט אני מקבל הודעת "The page cannot be displayed". אני ממש לא יודע מה לעשות. מבקש עזרתכם תודה, טל

• 0 תגובות
    • 551 צפיות
  21. ערב טוב לכל חברי הפורום, אתמול רכשתי נתב מסוג LINKSYS WRT54GL ושני כרטיסי רשת אלחוטיים Edimax EW7128G, במטרה ליצור רשת אלחוטית בין 3 מחשבים. אני מחובר דרך תשתית של כבלים והספקית שלי היא נטויז'ן. חיברתי את הנתב לאחד המחשבים בעזרת כבל רשת וניסיתי להתקין, אך בסיום ההתקנה כאשר הגעתי לחלון ה- Confirm New Settings ולחצתי אישור קיבלתי הודעת שגיאה שאומרת שיש לבדוק את החיבור של הראוטר עם המודם (כמובן שבדקתי והחיבור תקין). בכל מקרה אחרי חיפוש קטן הבנתי שיש בעיה עם הנתב הנ"ל וחיבורו למודם כבלים, מצאתי בנוסף את עדכון התוכנה Tomato והלטתי לנסות אותו, אבל מה שקרה זה שלאחר עדכון התוכנה הגישה שלי אל הנתב נחסמה, איכשהו, הסיסמא של הנתב השתנתה וכרגע איני יכול לערוך בו שינויים כלשהם ובין הית…

• 1 תגובה
    • 704 צפיות
  22. יש לי נתב EDIMAX 6204 מחובר ל-3 מחשבים נייחים בכבלים. קניתי נקודת גישה אלחוטית EDIMAX EW-7206 על מנת לאפשר חיבור המחשב הנייד לרשת הביתית באופן אלחוטי. ההוראות מסבירות איך להגדיר את נקודת הגישה כ universal repeater אבל אני חושב שאני צריך מוד עבודה אחר. מה צריך לעשות? איך אני יכול לחבר את נקודת הגישה ישירות לנתב כאשר היא מוגדרת לאותה הכתובת כמו הנתב 192.168.2.1?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אני מנוי של קווי זהב עם מודם כבלים ו הגדרות ה- L2TP בראוטר ה-LINKSYS WRT54G לא עובדות (מראה על חיבור לספק אבל אין אפשרות לגלישה). התקשרתי לתמיכה בארה"ב וגם שם לא הצליחו לעזור לי. מאחר שראיתי שלמספר גולשים בפורופ קיים ראוטר זהה אשמח לדעת אשמח לדעת אם מישהו הצליח לפתור את הבעיה.

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  24. שלום. אני מחפש שירות VPN או PROXY שיספק לי IP אמריקני, יכול להיות גם בתשלום. מה שחשוב לי הוא אמינות השירות ולא המהירות, כאמור זה לא לטובת צפיה בסטרימינג או הורדות. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים