רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,498 דיונים בפורום זה
-
יש לי תשתית 12MB של הוט עם מודם מוטורולה וראוטר של EDIMAX. כשהתחברתי להוט לא יכולתי להגדיר חייגן בראוטר אז הגדירו לי DYNAMIC IP בחיבור MPLS. כרגע אני רוצה לחבר את המחשב ישירות למודם למען בדיקה אבל לא כל כך הבנתי איך. מאחר וכביכול אין לי חייגן בראוטר, אז גם לא אמור להיות חייגן במודם נכון? אז מה לעשות, פשוט לחבר את המודם למחשב ישירות ולחכות שיתחבר? או שאני צריך כן להגדיר איזשהו חייגן?
-
- 2 תגובות
- 965 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המרכיב WLAN של הראוטר+מודם שלי, RTA 1025W שבק חיים. לכן, כראוטר אלחוטי אני משתמש בD-Link DIR-300 שקניתי לפני שנתיים באיזה מבצע שקר כלשהו. "הבעיה" היא שכרגע שניהם עובדים כראוטרים ורק הדי-לינק פועל גם כאלחוטי. אני צריך "לבטל" את הראוטר של הRTA 1025W ולגרום לו להפוך ל...מודם רגיל לחלוטין. הבנתי שעל מנת לעשות זאת אני צריך להגדיר אותו כ-bridge. אני ... לא בדיוק מצליח לבצע את זה. למישהו יש עצות בנושא?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי שהדבר אפשרי, אך לא הצלחתי לבד. ראיתי מדריכים מפורטים עם DD-WRT אבל אל אף אחד מהראוטרים שלי לא תומך בזה. ראיתי שיש גם אפשרות עם WDS, שני הנתבים תומכים בזה. הנתב הראשי שמחובר למודם הוא 3COM OFFICECONNECT 3CRWER100-75 הנתב שאני רוצה להפוך ל"כרטיס" אלחוטי הוא MSI RG54G2 ב MSI באפשרות של WDS הוספתי את ה MAC של 3COM אבל ב 3COM ב WDS אין יותר מדי אופציות רק מופעל\מכובה. וה MSI לא מופיע ברשימה של WIRELESS CLIENTS. ניסיתי גם להגדיר ב MSI את אותו שם רשת וסיסמא אלחוטית כמו ב 3COM אבל הוא השתלט על האות והמחשב האלחוטי שלי התחבר לMSI, כמובן ללא אינטרנט עובד. מישהו ניסה פעם או יודע מה אני לא עושה נכון. או שפשוט אף אחד מהנתבים האלה לא תומך באפשרות כזו.
-
יש לי רשת בין שני מחשבים (שלושה בעצם אבל אחד כל הזמן כבוי) שמחוברים לראוטר OfficeConnect Wireless 11g Cable/DSL Router. הראוטר מתפקד כשרת DHCP ככה שהוא מחלק לשניהם כתובות אוטומטית (192.168.1.111,192.168.151) כתובת הראוטר היא 192.168.1.1 עכשיו התקנתי את התוכנה בשני המחשבים ולפי התוכנה השירות אמור ליצור אוטומטית רשת בין שני המחשבים ככה שאוכל ליצור הגבלות. פתחתי את שלושת הפורטים שהתוכנה דורשת ועדיין אין תקשורת בתוכנה... יש לציין ששני המחשבים נותנים פינג אחד לשני וניתן להעביר קבצים ביניהם. [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לעשות השוואה בין הספק בזב"ל לבין הוטנט. אני כרגע נמצא בספק בזק בינלאומי ורציתי לראות את הבדלי הפינג לשרת אשר נמצא בגמרניה פרנקפורט. האם מישהו מהפורום נמצא בספק הוטנט ויכול לעשות בדיקת פינג ולפרסם אותה פה? בתודה מראש הינה תוצאות של בזב"ל
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הרשת בנויה מ: מחשב 1-מערכת XP SP1 מדפסת לייזר מחשב 2-מערכת WIN7 שתי המחשבים בקבוצת עבודה WORKGROUP מחשב 2 יכול לגשת למחשב 1 מחשב 1 לא מצליח להיכנס למחשב 2. התקנתי במחשב 2 את המדפסת כמדפסת רשת אבל שאני שולח הדפסה כלום לא קורה. יש לציין שמחשב 2 מחליף מחשב ישן שבו הכל עבד בסדר ברשת. מה לעשות כדי שתהיה גישה משתי המחשבים ברשת לכל תיקיה שארצה לשתף,ולמה המדפסת לא מדפיסה לי?{ממחשב 1 היא מדפיסה}
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי אינטרנט 100 מגה של סלקום. ובאתר של ההגדרות של הראוטר רשום שהוא מוציא 3520kbps מהירות העלאה אני מחובר עם כבל רשת ובבדיקת מהירות זה מגיע פחות מ 1000kbps מה אפשר לעשות?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לנו בבית ספק ותשתית של בזק עד 100 מגה מאותה חברה. המודם ראוטר מדגם TP-Link Archer VR400 AC1200. בחיבור אלחוטי בשבוע ומשהו האחרונים אני חווה בעיות חוזרות של איטיות וניתוקים מהרשת. אני מאפס את המודם ע"י ניתוקו מהחשמל אך לצערי זה פותר את הבעיה לפרק זמן מאוד קצר. יצרתי קשר עם הספק/תשתית בפרק זמן של כשבוע מס' פעמים הם איפסו אצלהם במערכת את מה שהם מאפסים, הבעיה נפתרת גם כן לפרק זמן קצר. הבעיות של הגלישה קורות על גבי 2 מחשבים ניידים ו-2 סמארטפונים. אם הבעיה מופיעה היא משפיעה על כל המכשירים שמחוברים באותו הזמן לרשת. למרחק בין המחשב/פלאפון מהראוטר/ספק אין שום הבדל. יש לציין שבמידה ואני מחבר את המחשב דרך כבל Etherne…
-
- 2 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
יש לי שני לפטופים עם ויסטה חיברתי כבל רשת מוצלב וכלום רואים את שם המחשב אבל אי אפשר להיכנס לדברים המשותפים 0X80070035 וכותב שלא מזהה שני המחשבים באותה קבוצת עבודה בשניהם שם המשתמש והסיסמה זהים גילוי רשת מופעל הורדתי פיירוול לחיבור הקווי ניסיתי לתת להם שמות בצורה ידנית 192.168.0.1 ו-2 לא עזר הוינדוס כותב על זה רשת לא מזוהה(ציבורי) יש למישהו רעיון כי זה הורס אותי תודה
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
פעם העולם היו מקום פשוט לחיות בו, לכל אחד היה מודם 56K ולכל היותר היה מקבל איזה ניוק או שניים כאשר היה משתמש בחלונות 95. אבל, האינטרנט והחיבור לרשת החליטו להתפתח כרטיס רשת עם שמוק עגול(BNC) וRJ45 נכחדו עט עט מהעולם, לאחר שכוחות העופל הטווינים והסינים חכו בין לבין עצם = כיאה לכל עובדי עלילים - מדוע לא נעשה לנו משהו רווחי יותר כך אנשים יצטרכו לקנות לעצמם גם HUBים, כי BNC זה דבר לא רווחי - אין לו הגבלת מרחק ואפשר לחבר בוכטה של מחשבים בלי HUB וכך אנחנו רק מוורחים על כרטיס גנרים. והחלו לצוץ להם כרטיס הRJ45 בלבד שעבדו גם 100 מגה ביט. אבל החליטו להרוויח עוד יותר HGUB של 100/10 עלה יותר מאחד של 100, ופתאום כרטיס PCI 1.1 לא עבדו טוב עם לוחות של PCI2.2 שהחלו הופכים קבריים יותר מיום…
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
אתמול התקינו לנו סיב של פרטנר בבית ומאז כל ה 5GHz WIFI הפך לקצת רועש גם בגלל שחיברו לי את הנתב הישן באופן אל-חוטי (MESH) וגם בגלל שכל הבניין התחבר לאחרונה. הנתב של פרטנר בכניסה משמש רק כמודם פחות או יותר . אני מתכוון להביא טכנאי רשתות שיסלול לי כבל לחדר עם המחשבים בשביל להפטר מהקופסאות האל חוטיות . בכל מקרה מה שקורה הוא שהwifi של ה5GHz מחליט להתנתק מהאינטרנט אולי בגלל כל הרעש החדש על הקו הזה. זה היה עושה את זה פעם אבל עכשיו זה קורה יותר מדי. אין דרך לעדכן firmware כי זה נתב נעול לישראל והוא לא נותן לצרוב משהו מעודכן . כשאני עושה לו reset אז זה מסתדר . כדאי לי לקנות פשוט נתב חדש? מה מומלץ היום? אולי נקנה רק switch ונרכב על הנתב של …
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם המודם שישןשל בזק התחיל לעשות לי בעיות וחשבתי לשדרג למשהו אחר עד 300 שקל חשבתי על המודם הזה D-Link DIR615 מה דעתתכם? יש משהו יותר טוב ממנו במחיר הזה ? תודה
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
קניתי ראוטר חדש, שלוש אנטנות - TL-WR941ND. עובד אחלה. קניתי על הדרך גם רפיטר, שלוש אנטנות - TL-WA901ND.הגדרתי והכל בסדר, אני חושב לפחות. הבעייה היא ב Roaming - היא פשוט לא מתרחשת. יש בבית שתי קומות. הראוטר בקומה העליונה והרפיטר נמצא בקומה התחתונה. כאשר אני מחובר לראוטר למעלה ויורד למטה, אני עדיין מקושר לראוטר למעלה. רק כאשר אני מנתק את ה Wifi ומפעילו מחדש, אני מתחבר אוטומטית לרפיטר למטה. כאשר אני עולה למעלה - צריך לנתק Wifi שוב ידנית כדי להתחבר לראוטר למעלה. קראתי פה שצריך שמומלץ שהם יהיו עם ערוצים שונים, אבל אין אפשרות ברפיטר לשנות ערוץ - הם מסונכרנים יחד. כל שינוי שאני עושה בראוטר - הרפיטר מסתנכרן בהתאם. יש פתרון לבעיית ה Roaming ? אני אובד עצות כבר. תודה, חברים.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לפני כשבוע קניתי רטואר אלחוטי וחיברתי אותו והכול עובד נפלא,פרט לכמה אתרים אשר מסרבים לעלות רק אחרי מספר גבוה של ניסיונות הם עולים. אתרים כמו גוגל,תפוז,ויד2. יש לציין שיש לי שתי מחשבים שמחוברים לראטואר האלחוטי:1:מחשב נייד בחיבור אלחוטי,2:ומחשב נייח בחיבור כבל רשת. הבעיה במחשב הנייח,במחשב הנייד הכול עובד קשורה+האתרים שרשמתי שעושים בעיה במחשב הנייח. אשמח לקבל עזרה.
-
- 2 תגובות
- 780 צפיות
-
-
התקציב שלי הוא 250 ש"ח לראוטר [300 אם זה ממש שווה את זה] אני צריך ראוטר שיש בו מודם מובנה [זאת אומרת שהראוטר עצמו תמיד מחובר ואין התקנים נוספים וכל מחשב שיחובר אליו ישר יקבל אינטרנט אני ב-ADSL במהירות 2.5 מגה עדיף אלחוטי למרות שחוטי יתקבל גם כן כרגע יש לי אחד שמתנתק כל בערך 15 דקות זאת לא בעיה ברשת ועדכנתי קושחה מה שיש לי כרגע הוא של u.s.robotics תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
אני מקווה שלא פספסתי משהו אבל לא מצאתי תשובות קונקרטיות... אני לא מחובר בבית (כן, כן, מתכלב...) ועכשיו צריך.... מה עדיף, בזק או כבלים? צריך להיות מנוי של הכבלים בשביל להתחבר לאינטרנט? איזה ספק? אני לא מוריד הרבה, אז משהו ממוצע ו... זול ככל האפשר :s05: רב תודות!!!
-
- 2 תגובות
- 592 צפיות
-
-
שלום מחפש המלצה לראוטר ביתי (מספיק 2 יחידות) שיכסו את השטח של הדירה הגדולה. כרגע ראוטר אחד של נטגיר בקושי מגיע לקצה השני של הבית. יהיו כ 15 משתמשים (מחשבים \ טלפונים \ טלויזיות וכו) על רשת סיבים של פרטנר במהירות של 1G המלצה עד כ 700 ש"ח ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, יש לי בבית ליד כל מחשב נקודות טלפוניה שהן לא בשימוש. 1. האם ניתן להחליפן לנקודות לחיבור כבל רשת כדי שכל המחשבים שלי בבית יתחברו ישירות למודם ולא דרך חיבור אלחוטי? 2. האם במצב זה אני אקבל בוודאות 100 מגה? 3. במידה וניתן להחליף את הנקודות, האם זה סיפור בשביל בעל מקצוע או שזה משהו פשוט? כמה כסף הוא ירצה על זה פחות או יותר?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מספר שאלות... 1. ממה נובעים פינגים במשחקי רשת, ואל תגידו לי עומס... אני רוצה לדעת מה גורם לעומס, כ.מסך,מעבד, רזולציה של המשחק,וכד'. 2. באיזה רזולציה ממולץ לשחק? ורוב האנשים משחקים היום? 3. האם יש קשר בין הרזולציה שבה אני משחק לבין הפינג?
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
כמו שרשמתי בכותרת, יש לי בחדר 2 מחשבים ,בעצם אחד מהם הוא טלוויזיה (ללא דונגל אלחוטי) , המחשב העיקרי מחובר באמצעות מתאם רשת אלחוטי, האם ניתן לחבר את הטלויזיה אל המחשב שמחובר לרשת האלחוטית באמצעות כבל רשת? כך שהחיבור לרשת של הטלויזיה יעבור דרך המחשב? אם כן אשמח להדרכה, תודה מראש, אלעד.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לדוד שלי יש חיבור לרשת בעזרת הכבלים. כרגע המודם מחובר דרך הUSB ואני רוצה לחברו דרך כרטיס הרשת (ע"פ המלצת טכני ההתקנה) על-פי אינטרנט זהב אין צורך בשום פרמטרים (IP ו DNS וכו') וצריך להשאיר הכול על זיהוי אוטומטי. הבעיה שבצורה זו אין זיהוי של המודם ברשת. כל הדריברים מותקנים ולא נראה לכאורה שקיימת בעיית התקנה. החיבור דרך ה USB עובד כראוי. השאלה היא האם בכל זאת צריך להכניס אי אילו פרמטרים או לבדוק משהו שלא חשבתי עליו. מדובר בכרטיס רשת "אונבורד" ובכלל, אולי אין משמעות להתקנת הרשת ואין הבדל משמעותי במהירות הגלישה.
-
- 2 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום כרגע יש לי ברשת 2 מחשבים שמחוברים בינהם ע"י כבל רשת בין מחשב למחשב אני רוצה להוסיף מחשב נוסף לרשת הבנתי שאני צריך ראוטר (נתב) נכון? מישהו יכול להמליץ לי על משהו כזה? במחיר סביר 200-300 שקל בערך דרך אגב אני מעדיף אחד כזה בלי פיירוואל מובנה או כל מיני שטיות כאלה לא רוצה שזה יחסום לי פורטים במחשב ואיך מגדירים את הרשת אחרי הנתב?
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
כרגע יש לי ECI B-FOCuS 270pr ואני רוצה להחליף אותו מכיוון שיש לי מספר בעיות שלא נפתרו וזה המפלט האחרון. חשבתי על ECI B-FOCuS 312+ אבל תכלס מה ההבדל בין שני הדגמים האלו? כי לפי מה שהבנתי הוא יותר טוב מה- 270 ובכלל, מצויין. הבנתי שגם המודמים של אלקטל טובים מאוד 510/speed touch, מה אתם אומרים עליהם?
-
- 2 תגובות
- 937 צפיות
-
-
הכל מתחיל בזה שמישהו כאן בפורום פרסם קישור לCANTENNA ואני זוכר את התגובות המזלזלות ואיך זה ייתכן וכו' בכל אופן, עבר הרבה זמן, ואז מסיבה לא ברורה זה התחיל לסקרן אותי. CANTENNA לא בניתי, אבל אם בונים את זה כהלכה זה אמור לעבוד. יש לזה הסבר מצוין, לא אכנס לזה כעת. מה שכן מצאתי מספר מדריכים שמדברים על דרך להגביר את אות הראוטר בעזרת תאמינו או תבדקו בעצמכם, הדפסה קרטון דק ונייר אלומניום! בניתי שני דגמים, אחד חפיף ואחד מושקע. בחפיף נייר האלומניום התקמט וגם לאחר נסיון חוזר ליישר אותו לא הצלחתי, תוצאה פגיעה בעוצמת האות! הדגם השני אומנם לא מושלם אבל די קרוב למה שצריך הגביר את האות של הראוטר אל המחשב שלי שלא הוזז ולא כלום ב20%-25% מי שסובל מאזורי קליטה חלשים בדירתו מומלץ בחום …
-
- 2 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי אינטרנט 5 מגה (תשתית של HOT ונטוויז'ן ספקים) בדירה ואנחנו 3 שותפים המשתמשים בו. יש לנו מודם Motorola של הכבלים וראוטר Edimax. מסיבה כלשהיא בימים האחרונים יש איטיות מחרידה בגלישה לאתרים (ישראליים בעיקר) ואני לא מצליח לאתר את הבעיה. שלחתי פינג לאתר וואלה ואתר YNET כי הם אתרים ישראליים והפינג אליהם הוא כ-2,500ms במקרה הכי גרוע, בממוצע כ-800ms. אף אחד לא גולש לי על הקו כי יש סיסמא, אף אחד לא מוריד כלום (המחשבים של השותפים סגורים בכלל כרגע), והאיטיות היא גם במחשבים של השותפים (שוב אף אחד לא מוריד כלום) מה שניסיתי לעשות זה לחבר את המחשב שלי ישירות למודם ובדקתי פינגים, הפינגים עדיין היו גבוהים. התקשרתי לחברת HOT והם לא מצאו שום בעיה על הקו ומבדיקה איתם מה…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-