רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
האם בשביל לחבר 2 מחשבים ברשת אלחוטית אני יצטרך רק 2 כרטיסים כאלה? http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6797 איך הכרטיס הזה באמת? איזה אורך החוט של האנטנה? אם אני רוצה לחבר מחשב שלישי אני חייב ראוטר או נקודת גישה (מה ההבדל?) או שאני צריך רק עוד כרטיס כזה למחשב השלישי? מה טווח של דבר כזה בשטח פתוח ובמעבר בין קירות? עוד הערות והארות משלכם תודה :-*
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה יותר טוב חיבור חוטי או חיבור אלחוטי ? כי ממה שאני מבין מהיגיון שאלחוטי יותר איטי כי בעצם הוא לא קולט 100% כמו כבל ... אני יש לי רשת אלחוטית בבית ויש לי מחשב בחדר והנתב בחדר השני עכשיו אני רוצה לדעת אם אני שם כרטיס רשת אלחוטי האם אני מוריד וגולש בעצם כמו בחיבור כבל "מהיר" ? יותר פרטים בעניין הזה.. ואני רוצה המלצה לUSB או כרטיס רשת אלחוטי למחשב שיקלוט טוב משהו איכותי וטוב... וגם נתב עם קליטה חזקה במיוחד שבכל הבית יהיה קליטה מלאה... זה בית רגיל בלי קומות או משהו .. אבל אני רוצה משהו טוב
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
אהלן יש לי רשת ביתית מזה זמן מה. אני מחבר אליה PS3, מחשב נייד ועוד מחשב נייח שלא נמצא בשימוש (אליו הראוטר מחובר חוטית). היום אני מקבל מחשב חדש שייחליף את הנייח ויש לי שאלה, האם אני אצטרך להתקין את הראוטר / רשת מחדש כמו שעשיתי לראשונה שקיבלתי את הרואטר? ועוד שאלה בקשר לרשת ביתית, שמתי ססמא לרשת ושחכתי אותה, יש אפשרות לאתר אותה מחדש? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 582 צפיות
-
-
שמים לי בדירה עוד יומיים את ה-12 מגה של הוט,ויש לי נתב של D-LINK 2650U שקיבלתי מבזק ויש לי כמה שאלות: 1.האם הנתב הנ"ל יתמוך במהירות מלאה של 12 מגה? 2.אם לא,איזה נתב כן יתמוך והוא לא יקר מדי מקסימום 200 ש"ח 3.הציעו לי גם מהוט ב-10 ש"ח לחודש נתב שלהם,בהתחלה סירבתי אבל עכשיו אני רואה באינטרנט שלא בטוח שהנתב שלי יעבוד אז אני חושב לקחת כי זה 120 ש"ח,מישהו יכול לפרט לי איזה נתב זה והאם אולי כדאי לקחת דווקא אותו ולא לקנות במקום אחר? 4.ראיתי הרבה דברים באינטרנט על הדבר הזה שנקרא L2TP,מישהו יכול להסביר לי מה זה,האם אני אצטרך להשתמש בזה,איך עושים את זה ואיזה נתב תומך בזה? תודה רבה לעונים!
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב נתחיל ככה שיש לי ראוטר של בזק (DLINK DSL-6740) ומתאם שיחות של בזק בנלאומי (האינטרנט שלי מבזק והשיחות מבזק בינלאומי) שמחובר באמצעות כבל לראוטר של בזק להמחשה אני אתן תמונה: https://dub122.mail.live.com/att/GetInline.aspx?messageid=a2ff7609-842c-11e2-ac51-00237de33618&attindex=0&cp=-1&attdepth=0&imgsrc=cid:22D3D5D8-12E6-4AC3-B07E-9032C6011763&cid=28453a4df73dbec9&hm__login=elliron&hm__domain=outlook.com&ip=10.111.12.8&d=d1295&mf=0&hm__ts=Mon%2c%2004%20Mar%202013%2016:01:36%20GMT&st=eliron%25windowslive.com%407&hm__ha=01_f661ff7c3558ca0caa241ab16521f1fb9cfaad311d1cc84574adaefdbc316e79&oneredir=1 עכשיו נגיד וקניתי ר…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אחרי שחרשתי את הפורום( ) הבנתי - שמחברים את המודם לנתב והוא מתחבר לכל המחשבים. יש לי מודםALE 130 (בחיבור USB) והמקור מתח שלו זה ה-USB כמובן , איך אני יחבר לו מקור חשמל או שהוא מקבל אותו מהרשת הטלפונית? ועוד דבר שחשבתי עליו שאפשר להחלף את המודם למודם רשת של ECI שניתן להפוך אותו לנתב ולחבר אותו לשאר המחשבים עם HUB/Switch ולחסוך את עלות הנתב , האם זה כדאי?? לגבי חלקים - האם כ.רשת שעולה 30 ש"ח שווה קניה ?? ואיזה נתב מומלץ ?
-
- 8 תגובות
- 641 צפיות
-
-
האם תהיה קליטה בין החדר, שבו יהיה הראוטר, לבין החדר שבו יהיה המחשב עם ה. רשת אלחוטי ? אין לי נסיון עם זה.. המרחק לא יותר מ-5 מ', אותה קומה, אבל יש איזה 4-5 קירות בקו ישר שמפרידים. (אני לא יודע איך זה הולך באינטרנט אלחוטי, אבל בטלפון אלחוטי אין בעיות) אני מתכנן לקנות EDIMAX BR6504N + Edimax EW7728IL, האם זה מספיק/יותר מדי? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי כמה שאלות חשובות ... בבבקשה עזרה ... 1. מאיפה אני יכול להוריד ADMINISTRATIVE TOOLS ל XP PRO.... 2.יש לי H.D אחד עם ויסטה ואחד עם XP PRO האם אני יכול לעשות DUAL BOOT ??? ואם כן איך בדיוק האם יש תוכנה ץץ דחוף לגבי זה ... 3. אני לא מצליח להתחבר עם הויסטה לאינטרנט ... אני לא מצליח ליצור חייגן בכבלים ( מחובר דרך HOT ו012 ויש לי מודם TERAYON 715 אשמח לעזרתכם תודה מראש OK103
-
- 0 תגובות
- 536 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות כלליות על רשת ביתית(שכנראה הולכת ליהיות מוקמת בקרוב בגלל קניית STREAMER) 1. כמה עולה נתב קווי, עם יציאות של 1000MBS? 2. במידה ואני מחבר לנתב 4 כבלי רשת, שמתוכם 3 מחוברים למחשב, ועוד אחד מחובר לנתב קווי בקצה השני שמפצל לשניים(סטרימר, וVOD של יס בעתיד) איך זה מתחלק? האם הVOD לדוג', יכול לקבל 10MB אינטרנט במידה ואין שום מחשב אחר שגולש על הרשת? 3. יש לי ארון תקשורת חיצוני, והוא בלי פתחי איוורור ודי צפוץ(ראוטר ומודם נכנסים שם אבל בעמידה), יש סכנה שבקיץ הראוטר והמודם יתחממו ויתקלקלו? 4. האם יש בעיה להעביר כבל רשת מסוכך, באותה תעלה עם כבל טלוויזיה? והאם זה יעבור בתעלות? תודה, אריאל
-
- 1 תגובה
- 682 צפיות
-
-
טוב, אני לא הכי מבין בכל העניין הזה, אז יש לי כמה שאלות נאביות: 1. מה זה כתובת IP? 2. מה זה שרת פרוקסי? 3. אם יש לי בבית רשת ביתית והמחשב שלי מחובר למודם שבמחשב של אחי(זה כבלים)- אז המהירות מתחלקת בין שני המחשבים?? ואם כן אז זה רק כששנינו גולשים נכון?? והאם זה יכול להשפיע למשל על משחק שאני משחק ברשת- כלומר שהוא ייתקע לי כל כמה זמן, בגלל שאחי גולש/מוריד משהו במחשב השני?? 4. מה זה בדיוק פינגים? 5. מה בדיוק ההבדל בין כבלים לADSL ומה עדיף?? אז תענו לי בבקשה על כל השאלות, ותסבירו כמה שאפשר, חפירות יתקבלו בברכה תודה!
-
- 6 תגובות
- 781 צפיות
-
-
שלום, לאחר התקנת הראווטר צצו לי כמה שאלות .. 1. בהגדרת הנתב מה מה יש לבחור איפה שכתוב BASIC SETUP ? לא מצאתי PPPOA . יש כל מיני דברים , בינתיים שמתי PPPOE למה אין PPPOA ?? ומה עליי לבחור בכלל? 2. יש שורה KEEP ALIVE ולידה מספר 30 שניות , מה זה אומר? ואיך להגדיר את זה? 3. איך מוסיפים שם משתמש וסיסמה כך שלא כל אחד יוכל להתחבר לרשת האלחוטית? 4. איך מכבים את הרשת האלחוטית? במידה ולא משתמש בה בינתיים איך אוכל לכבות? ( למנוע קרינה). 5. איך פותחים פורטים בנתב זה? לאמיול למשל. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 698 צפיות
-
-
אני חושב להתחבר אליהם ורציתי לדעת: 1. לאיזה מהירויות הורדה אתם מגיעים אצליהם (בארץ ובחו"ל)? 2. איך הפינגים במשחקים אצליכם (שוב, בארץ ובחו"ל)? 3. איך השירות שלהם? 4. האם יש תקלות שמונעות גישה לאינטרטנט או שמאיטות את הגלישה לעיתים קרובות? תודה רבה לכל מי שיענה לי על שאלות אלו.
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לנו הרבה מפלסים בבית ויש בעיה קשה של אינטרנט אלחוטי. יש לי נתב די חזק של POWERNET שהוא חוטי+אלחוטי רק שהקליטה לא מספיקה לכל הבית, ועל כן חשבתי לקנות נתב נוסף שאוכל לחבר אותו לחשמל בלבד (ולא לשרשר אותו לראווטר הקיים), ז"א חיבור HOMEPLUG אם הבנתי נכון (כתובת MAC משהו?), שאותו אתקין באמצע הדרך בהנחה והוא תומך בWDS. שאלותיי הן כאלה: 1. מה ההבדל בין מגביר טווח לAP? 2. הבנתי ששרשור ראווטר מוריד את רוחב הפס ב50%. האם זה נכון גם לHOME PLUG?? גם אם זה נכון אין מה לעשות אחרת, נכון? 3. איזה ראווטר מומלץ עד350 שח לעניין הAP? נניח DLINK DIR615 טוב? כבר עדיף לקחת תקן N למרות שהראווטר המקורי הוא תקן G? תודה תודה תודה תודה
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עדכון! לא משנה פתרתי את הבעיה. פשוט התקנתי מחדש והגדרתי כתובת רשת פנימית שונה מזאת של המודם שלי ועכשיו הכל עובד חלק פשוט תענוג. את הסמוט'וול התקנתי על P3-933MHz מואט ל-400MHz. (זה P3 ES, אז הוא עובד כרגע על 3x133MHz ) 192MB RAM, שני כ.רשת, כ.מסך עתיק של MATROX וHD של Western Digital 4.3GB שאני חייב להשתיק או שאני אשתגע בקרוב, אבל אני מבסוט שזה עובד. פשוט חזק ומומלץ! שלום. אני החלטתי להפוך מחשב ישן לראוטר ולחבר אותו למודם שלי. התקנתי בו Smoothwall. הראוטר מצליח להתחבר לספק וחלק קטן מאתרים עולים, ואפילו AIM, ICQ וYAHOO. אבל MIRC וMSN לא עובד, ופתחתי עבורם פורטים, חלק גדול מאתרים גם כן לא עובד. נראה לי קצת מוזר שבחיבור עם חייגן הכל עובד תקין ובחיבור דרך הראוטר חל…
-
- 0 תגובות
- 666 צפיות
-
-
אהלן, כבר מחובר כמה שנים ל 012. הבנתי שאצלהם הם חוסמים פורטים. זה נכון? לפי מה שהבנתי בזק בינלאומי הם הרע במיעוטו היום. נכון? הדיל הכי טוב שהציעו לי בבזק בינלאמי עם התחייבות לשנה - 39.90 ש"ח ל 1.5MB או 49.90 ל 2.5MB אלו מחירים טובים? מישהו מכיר מחיר יותר טוב אצלהם? באינטרנט הרגיל של בזק (ADSL) נגמרה לי ההתחייבות - ועכשיו הם מקפיצים לי את המחיר ל 80 ש"ח לחודש ללא התחייבות, אן אם אני רותה להתחייב לשנה זה יצא 65 ש"ח ל1.5 MB - נראה לי מחיר מטורף? לא? בבזק בינלאומי אמרו לי שאולי יעזרו יל להוזיל את העלות של האינטרנט של בזק. אשמח על כל הארה ומידע בנושא... תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, היום יש לי מחשב אחד בבית אשר מחובר לאינטרנט מהיר 1.5 MB באמצעות בזק בינלאומי ADSL. המודם שלו הוא של אלקטל (בצבע שחור). קניתי מחשב חדש שיהיה עם רכיבים חדשים ולכן יותר מהר ואני מעוניין לחבר ביניהם בצורה אלחוטית כדי לאפשר גם למחשב החדש גלישה באינטרנט. השאלות שלי הן: 1) האם כל מה שאני צריך כדי לבצע זאת זה שני כרטיסי רשת אלחוטיים (אחד למחשב החדש והשני לישן) וראוטר? 2) אני יכול לבצע זאת לבד או שאני צריך לדבר עם הספק שלי? 3) יש איזה ראוטר מומלץ במיוחד? שמגיע עם כרטיסים טובים? 4) מה המהירות שאוכל להגיע אליה כאשר שנינו ניהיה מחוברים? תודה לכל העונים
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
רציתי לדעת אחרי שאני נכנס לאתר דרך המספרים 192.168.... איך אני פותח פורט ?? אני לדוגמא רוצה לפתוח את הפורט של האיסיקיו ששאני יוכל לשלוח ולקבל קבצים.. איך אני עושה את זה?
-
- 3 תגובות
- 672 צפיות
-
-
1. יש אותה (או יותר נכון את קבלתה) גם בחלונות 95? 2. מה הפורטים בהם היא עובדת? 3. מהו הsyntax אותו היא בעצם שולחת? (מה היא שולחת לתוכנה המקבלת)
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
שלום,חבר של אבא שלי מביא ראוטר כדי שלי ולאח שלי יהיה אינטרנט, עכשיו יש לי כמה שאלות : 1.אם המחשב שלי מכובה האינטרנט אצלו יעבוד?ואם שלו מכובה שלי יעבוד? 2.שאני משחק במשחק רשת והוא גולש באינטרנט / מוריד משהו באותו זמן זה יעשה לי פינגים ולאגים תקיעות? 3.זה אמור להאט את האינטרנט שלי או משהו ? רוחב פס או משהו כזה? תודה לכל העונה.
-
- 5 תגובות
- 666 צפיות
-
-
שלום, האם בגין מהירות הורדה נמוכה ואי יכולת החברה לטפל בבעיה אפשר להגיד שבכך הם בעצם הפרו את החוזה שהיה לי עימם ויש לי עילה להתנתק מהם ללא צורך בתשלום קנס בשל ביטול התחייבות לשנה (נשארו לי 3 חודשים)... האם אפשר לבקש מספקית האינטרנט החדשה יוזר ניסיון ליומיים שלושה לבדוק את המהירות וכו' לפני שאני מתחייב ? האם אפשר להכניס לחוזה ההתקשרות שלי מול הספקית שבאם מהירות ההורדה יהיית איטיות להחריד (כמו עם הספקית הנוכחית שלי) אוכל להתנתק מהם בו ביום בו התקשרתי ללא צורך בתשלום קנס על הפרת ההתחייבות ? תודה מראש על התשובות **הרציניות**
-
- 5 תגובות
- 580 צפיות
-
-
היי,אבא שלי התעניין בלהקים רשת אלחוטית בשביל הלפטופ שלו,הוא התקשר לבזק ונתנו לו הצעה ל10 שקלים בחודש למשך שנתיים. יש למישהו דעה על העיסקה איתם? המודמים הללו פועלים על WIFI או על משו אחר? יש אפשרות לחבר למוד כזה חיבור של כבל רשת למחשב אחד ואלחוטי לשני? תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 650 צפיות
-
-
אני עושה עכשוו אינטרנט של בזק ויש לי הוט ואני עושה 5m/500kbs משהו כזה אני יודע ש 500 שווה ל 62 ורציתי לדעת כמה זמן יכך לי לעולת גיגיה על מהירות של 62 KB ואיך בודקים את זה ועוד שאלה מה יותר שווה בזק או הוט ומישהו יכול להסביר מה ההבדל בין ספקית ולתשתית כי אמרו לי אם יש לי 5m בבזק לא חייב להיות לי 5m בבזק בין לאומי מישהו יכול להסביר לי את זה תודה רבה רבה
-
- 3 תגובות
- 794 צפיות
-
-
הי לכולם קניתי את המודם-ראוטר TP-Link - TD-W9970, גרסאת חומרה v2.1. הראוטר הוגדר ועובד טוב, אבל במהלך מעבר על ההגדרות (בממשק ה-Web-י), עלו לי כמה שאלות קטנות שלא הצלחתי למצוא להן תשובה. אני מקווה שיש כאן אנשים שיש להם את הדגם הזה, ויודעים לענות. שאלה ראשונה: במידה ואני מגדיר Guest Network, האם אפשר לבטל את ה-SSID Broadcast גם ל-Guest Network? שאלה שנייה: בעמוד DHCP Server, בתת-עמוד Address Reservation, ניתן להגדיר כתובת IP קבועה, למחשבים/התקנים שברשת. אנחנו בעצם מקשרים שם בין MAC Address, לבין כתובת IP שאנחנו רוצים שתוקצה עבורו כל פעם כשהמחשב/התקן הזה מתחבר. אבל יש עמ…
-
- 2 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. איך הכי עדיף לעבוד עם ההוטבוקס, בתור מודם בלבד או גם כראוטר? והאם צריך לשלם עליו סכום נוסף, ואם כן כמה? הוט גובים דמי התקנה מונפצים על ההוטבוקס הזה? 2. יש לי ראוטר TP-LINK WR641G, לא מהחדשים, איך אני יכול לדעת אם הוא תומך ב-100 מגה? 3. הקטע של עם חייגן/בלי חייגן, לא הבנתי... אם אני רוצה להתחבר להוטנט, זה בלי חייגן? ואיך זה ישפיע על החיבור, חוץ מזה שאני יודע שאי אפשר לשנות IP בחיבור קבוע? 4. שמעתי ממישהו שצריך לשלם להוטנט עוד כסף על תמיכה טכנית, הנפצה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מניח שכבר עניתם על השאלה הזאתי אבל אני לא מצליח למצוא את התשובה בחיפוש ותאמתי אין לי יותר מידי זמן אז אני אודא לכם אם תוכלו לעזור לי במהירות האפשרית... יש לי ראווטר של EDIMAX: א. בתפרי של פתיחת הפורטים שלו, כדי לפתוח פורט, הוא רוצה כמה דברים, שכשאני מחפש כתובות של פורטים נפוצים, הם לא מופיעים. הוא רוצה שאני אמלא שם: PUBLIC PORT - START ,PUBLIC PORT - END, PRIVATE PORT אם תוכלו להסביר לי מה זה כל אחד ומאיפה אני מביא את הנתונים למלא את זה... ב. מאיפה אני יכול להביא רשימה מפורטת של פורטים לדברים נפוצים כמו ל אי מיול/ביטורנט/ איי סי קיו(שבגלל זה כנראה אני לא מצליח לקבל קבצים)/ ומשחקים... אודה לכם אם תעזרו לי ותסבירו בפירוט ביותר ועם זאת בפשטות כדי שאוכל להבין כי אין לי ממ…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-