רשתות ואינטרנט
שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...
31,491 דיונים בפורום זה
-
אז ככה. סידרתי לי היום את ה- P3 שלי שמתי לו FX5200 ועוד כמה שיפצורים השגתי לו מסך והכל. מה שנשאר זה רק אינטרנט. אבל כמובן שפתרון של עוד כרטיס רשת + כבל רשת מפוצל זה לא פיתרון טוב כי זה מהסלון לחדר אז חשבתי על ראוטר. אז מה זה בעצם ראוטר? איך זה עובד? ומה אני צריך בשביל שיהיה לי אינטרנט בשני המחשבים. אשמח לקבל המלצות לקניה של מה שצריך בתקציב כמה שיותר נמוך. תודה מראש. לידור
-
- 0 תגובות
- 527 צפיות
-
-
שלום אני צריכך לבנות רשת ביתית אם שלושה מחשבים וראוטר מודם D-LINK 604+ יש לי כמה שאלות. 1.איך אני קובע IP קבוע לכול אחד מהמחשבים?ואיך אני יכול לקבוע את תווח ה-IP של הראוטר?(כלומר 100-200) 2.בכול אחד משלושת המחשבים יהיו את התוכנות הבאות. A.אימיול B.קאזה C.אי.סי.קיו. D.מסנג'ר E.סקייפ F.ומרידה(השאלה אם הפורטים שלה שונים משל האי סי קיו?) השאלה שלי איך אני יכול לפתוח לכול מחשב בנפרד פורטים לתוכנות האלה?ומה תווח הפורטים של כול תוכנה לקבלה ושליחת קבצים? אני יודע שיש בעיה אם תוכנות השיתוף ויש סיכוי לא רע שראוטר הקרוס בגללן ומכאן מגיעות עוד כמה שאלות האם אני יכול לקבוע לכול מחשב פס רוחב נפרד? אם כן איך אני עושה את זה בראוטר הזה? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 552 צפיות
-
-
אז ככה יש לי 2 מחשבים : שניהם XP אבל בתיאוריה תוסיפו גם LINUX ו VISTA בזק+ב"ב , WRT54GL ו מודם 600E שדרוג הקושחה של הראוטר מה הוא ייתן לי בעצם? אין לי בעיה להתנסות עם דברים חדשים השאלה היא אם יש בכך רווח תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
Wireless Mesh Network Wireless Mesh Network (WMN) is a concept that is pushed by companies like Google to create an open and free Wi-fi network in cities to attract people to consume network services and hence to get local advertisements. This network is simple to install and operate. Lets look on it in this work Figure 14: Wireless mesh network a. The nodes in the network supports IEEE802.11n standard. Explain how its opearte and how MIMO antennas are used in this network b. What end users need to do in order to connect itself to the network? How he will get its IP address? c. The network in the drawing demonstarte a Wireless mesh network. Define the needed funcionality…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ממה שהבנתי יש נתב של חברה שנקראת 3COM או משהו כזה והנתב הזה כאילו ממש ממש טוב.... עכשיו-יש לי מחשב שנימצא במרתף ושם גם נימצא הנקודת אינטרנט....אני לא חושב שהנתב יישדר אות עד לקומה השניה..(כלומר הוא במרתף וזה אומר שהוא צריך לשדר לקומה של המרתף לקומה מעליו ולקומה שמעליה...) אז חשבתי להציב אותו בארון חשמל שנימצא בתוך הבית בקומה האמצעית....האם הוא יישדר היטב לכול הבית?! בדגם של הנתב הוא: נתב נתב 3CRWE554G72 של 3COM ותנו לי בבקשה המלצה לכרטיס PCI לאינטרנט האחלחוטי למחשב הנייח במרתף והמלצה למחשב הנייד שנימצא בקומה השניה...
-
- 4 תגובות
- 643 צפיות
-
-
שלום, יש לי ראוטר של TPLINK דגם TL-WR1043ND יש לי כמה שאלות אשמח לעזרה. 1. האם ניתן לחסום אתרים דרך הראוטר (כמו שניתן דרך הקובץ HOSTS של המחשב) ? 2. ראיתי שיש חיבור של USB מאחורה וחיברתי לשם DOK שנכנסתי להגדרות בראוטר ראיתי את הפירוט שלו מקום זמין וכו' אבל לא הצלחתי להיכנס וליראות את הקבצים ? האם זה אפשרי ? אני מעונין ליצור לי מקום לקבצים של הלימודים(כמו DROPBOX ) יש לי DYNDNS מוגדר על הראוטר. תודה רבה על העזרה אור
-
- 2 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום, אני מחובר לבזק ובזק בינלאומי במהירות של 50 מגה+ 3 מגה אפלוד בימים האחרונים אני סובל מבעית פינגים מעצבנת במשחק COD mw3+bo2 בPS3 1.מישהו יודע על בעיה עם הפינגים במשחקי רשת עם אחת מהחברות הנ"ל בימים האחרונים? 2.האם יש משהו לעשות בעניין? כי לעלות מהירות אני לא יכול 3.חבילת גיימר תעזור? 4.אני יודע שיש הרבה תוכנות להורדת הפינגים במחשב האם יש משהו דומה לPS3? אני לא יכול להגיד במספרים מה הפינג שאני מקבל כי הוא מדורג בקווים (1-4) אבל בדרך כלל אני מקבל את אותו מספר קווים ששאר הישראלים מקבלים (הישראלים שאיתי בלובי כמובן) אך לפעמים אני מקבל קו אחד פחות למי שלא יודע COD ב PS3 עובד על שיטה של הוסטים ולא סרברים אם זה משנה תודה רבה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 814 צפיות
-
-
יש לחבר שלי שתי מחשבים בבית והוא רוצה להקים רשת ביתית רגילה, בלי ראוטר.. למחשב הראשי עם המודם יש Windows 98 ולמחשב השני XP (אין מצב להעביר את המודם למחשב עם ה XP).. רציתי לשאול איך עושים שיתוף אינטרנט בין 98 ל XP ? עוד שאלה, מה בדיוק ההבדל בין כבל רשת מוצלב ולרגיל? ועוד משהו שרציתי לדעת, המודם הוא TERAYON TJ715x יש אפשרות לחיבור גם USB וגם רשת, אם נחבר את המודם דרך USB אז הכרטיס רשת יתפנה, ואז ונוכל לעשות רש ? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
קודם כל.. התקנתי לא מזמן את הוויסטה. עכשיו אני משתמש בXP כדי להיכנס לאינטרנט. איך אני בדיוק מתקין את החייגן בצורה נורמלית?! הורדתי והתקנתי את החייגן של נטוויז'ן ( משתמש בכבלים ). והוא עושה לי טונות של בעיות =\ הוא לא מתחבר לי בכלל. חוצמזה.. למרות שהווינדוס XP מותקן, אני מחויב להתקין את הדריברים? בתודה, אייל.
-
- 1 תגובה
- 602 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן הסתיים לי ההתחייבות של עם בזק , רציתי לשאול כמה עכשיו עולה 2.5-3 מגה , ואם יש פה אנשים שמנויים לבזק ומה דעתם על השרות ועל האינטרנט. אני אישית לא ממש רוצה לעבור מבזק כי אין לי כוח להתעסק עם כל התשתיות והכאבי ראש. אבל אם יש דילים טובים בלי התחייבויות או התחייבות של שנה וחצי אני אשמח לשמוע. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 646 צפיות
-
-
שלום חבריה רציתי לשאול כמה שאלות בנוגע לstatic IP Adress יש לי מודם נתב של בזק SL2-141 היות ובשביל לפתוח פורטים צריך שתיהיה כתובת איי פי קבועה, חיפשתי מדריך וביצעתי. עכשיו רציתי לשאול, איך אני יודע שהכתובת שאני בוחר לא תפוסה כבר? והאם יכולות להיווצר כל מיני בעיות איטיות מביצוע לא נכון של המהלך? שאלה שניה, יש לי שני מחשבים שמחוברים לראוטר. האם אני צריך לעשות בשני המחשבים את התהליך ואם כן האם מותר שתהיה אותה הכתובת ואם לא מה אני צריך לעשות? תודה מראש, אור.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני לא מבין גדול ברשתות ותקשורת ואני מקווה שכאן אולי יוכלו לעזור לי. לפני כחודש וחצי קראתי כאן אצלכם מאמר על הנת"ב הנ"ל. עכשיו, כפי שאמרתי, אני לא מומחה, אבל הבנתי שהוא אמור להיות חזק יותר מכל מה שבזק חילקו עד עכשיו, אז התחייבתי לשנתיים במהירות 8 מגה וקיבלתי את הנתב. התקשרתי לספק האינטרנט שלי, בזק בינלאומי וביקשתי כלקוח ותיק, שיעשו לי הנחה על 8 מגה. לאחר ששמע על מצוקתי הכלכלית, הבחור הציע לי לקחת את החבילה של NGN במהירות 10 מגה ואמר שזה יוצא זול יותר משמונה מגה. אבל מה, האזור בו אני נמצא לא תומך NGN (או לפחות לא תמך לפני כחודש וחצי) אבל הבחור הבטיח שזה לא משנה בכלל, מבחינתם, הם מספקים לי 10 מגה ובגלל שהתשתית מחוברת כשמונה, היא תגביל אותי ואני אגלוש במהירות ש…
-
- 15 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
היי אני הולך לקנות ראוטר, רציתי שיעזרו לי פה בכמה דברים: 1.עד כמה יכול לשאת הראוטר בעומס יתר של תוכנות ומשחקים ברשת? 2. האם זה אפשרי לחסום גישה כלשהי לראוטר של המחשב- כולל כניסות לאתרים, הורדות וכדומה (כולל המחשב עצמו)? 3. לאן הראוטר מתחבר? המודם? תודה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, 1) אני רואה בראוטר שלי (W9980 - מומלץ בחום) שהוא מסונכרן על 40 מגה כמו החבילה שלי אך הוא גם מראה את הקצב המקסימלי והוא עומד על בערך 78 מגהביט. האם זהו הגבול העליון של מהירות האינטרנט שאותה אוכל לקבל? 2) הקן שלי מיועד לDSL בלבד ולא יושבים עליו טלפונים או משהו אחר. למיטב הבנתי ניתן לחבר את המודם DSL ישירות לקו ללא "מיקרופילטר" שלבזק בשקע במקרה הזה. האם יש למישהו נסיון עם זה? הורדת הפילטר העלתה לי את קצב הסנכרון המקסימלי ל 79 בערך (שינוי מזערי). 3) אני מרשת את הבית עם כבלי cat5e ומקבל מהירות רשת של 750Mbps ע"פ בנצ'מרקים שונים. האם זו תוצאה הגיונית והאם זה אומר שכל החיבורים נעשו כמו שצריך? (התקמצנתי על בודק כבלים) תודה!
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
1 אני רואה שאני מחובר אבל איפה יש לי CONNECT או DISCONNECT כמו למשל בראוטר LINKSYS שלי ? 2 איך אני יכול להגביל תעבורה (DOWNLOAD,UPLOAD) של מחשב מסויים ברשת ? (דרך הראוטר אם בכלל). תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הבנתי שבשביל שהמחשב נייח יקבל רשת מהראוטר הוא חייב כרטיס רשת. איך בדיוק הדבר הזה מתחבר? מסובך לחבר אותו? והאם גם שהמחשב דולק ולא משתמשים בו הוא לוקח לי רוחב פס מהאינטרנט? אה והדבר הכי חשוב, איזה דגם מומלץ לקנות אין לי שמץ של מושג, יש איזה משו טוב מאייבורי או ksp ? פשוט הם קרובים לי לבית. יש לי ראוטר תקן n אבל המחשב נייח הוא של אחותי והיא צריכה גלישה בסיסית לא הורדות וכאלה, המרחק שלה מהראוטר הוא 4-5 מטר, והראוטר הוא מצויין של tplink1043nd .
-
- 7 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לפני שתגידו לי שזה לא שווה והכל עזבו,אני רוצה\צריך רשת אלחוטית בבית ל 3 מחשבים. השאלה שלי היא כזאת: האם אני חיב נתב או רק 3 כרטיסי רשת אלחוטיים (יש לי מודם של הכבלים),ראיתי כמה כרטיסי רשת אלחוטיים (PCI) שעובדים על 55Mbit אבל אין לי מושג אם אני צריך לקנות נתב או להשתמש במודם בתור נתב (אם אני אצתרך להשתמש במודם האם אני צריך לדעת משהו ספציפי?) כרגע יש לי רשת עם 2 מחשבים (כבל מוצלב).
-
- 7 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום. אני כנראה קונה בעוד כחודש מחשב לסלון, ואני מחפש את הדרך הכי קלה להעביר אליו מידע. במחשב שאני כנראה אקנה יש תמיכה ב 802.11 ולכן יש לי כמה שאלות בעיניין הזה. 1. מהירות העברה המקסימלית היא 11 מגה או 11/8 מגה?! 2. האם המהירות תיהיה 11mbps במרחק של כ-20 מטר בשטח בנוי בין שתי המחשבים כמו שרשום ?! חשוב לציין: אני לא צריך אינטנט גם במחשב שאני אקנה, אני רוצה ר להעביר קבצים בין במחשבים.
-
- 7 תגובות
- 978 צפיות
-
-
שלום חברים, כבר תקופה שלא ביקרתי פה , בבית שלי יש ראוטר בזק תקן AC ורפיטר בקומה העליונה גם הוא של בזק (תקן N), יש המון לאגים ברשת הרבה "הפרעות". יש תחושה תמיד של פעם יש פעם אין, אקח לדוגמה את הטלוויזיה בבית (יס) כשממיר אחד משתמש בVOD, השאר מתפללים להצליח להשתמש גם. בחלק מהחדרים יש HPNA (ממיר מהחיבור קואקס של יס לאינטרנט). רציתי לשאול כמה שאלות: 1. האם הוספה או החלפה של ראוטר יכולה לעזור ? 2. האם חוסר התאימות של הרפיטר והראוטר מבחינת התקנים, יכל לבצע הפרעות שכאלו ? 3.יש איזה המלצות כלשהן שאוכל לבדוק מאין הבעיה של הפרעות בגלישה ?
-
- 0 תגובות
- 902 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה הרשת שלי אמורה להיות (למה אמורה תקראו בהמשך ) רשת חוטית של 2 מחשבים ע"י ראוטר WRT54GL של חברת LINKSYS עכשיו אני מנויי כבלים HOT + 012 החיבור לאינטרנט שלי לפני הרשת היה L2TP ועכשיו הם אמרו ב012 בגלל שהראוטר הזה לא תומך כל כך L2TP הם יעבירו את החיבור שלי ל HDCP חיבור ללא חייגן עכשיו הם אמרו שסתם ככה זה עולה עוד 20 שקל עכשיו האם אני הרווחתי? מה ההבדלים בין הרשתות? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 774 צפיות
-
-
כמה שאלות בנוגע לרשת: 1 אני מתחבר בביה"ס עם הלפטופ לרשת שלהם, וגם בבית. וכל פעם אני צריך להגדיר מחדש את הרשת כדי שאני יוכל להעביר קבצים וכו'. השיטוף אינטרנט עובד בבית גם עם ההגדרות של ביה"ס, אבל לא הפוך. איך אני יוצר 2 התחבריות שונות לרשת..? 2 רשת, 4-5 מחשבים. מחשב אחד מחובר לISDN ומשטף אותו לכל השאר. כל האיפיים והDNSים מוגדרים. עכשיו רוצים לחבר מחשב נוסף לISDN על קו חדש. איך גורמים למחשב שיבחר לבד מאיפה הוא לוקח את האינטרנט.. כאילו מרשת או מהמודם...? --הערה-- אין שום קשר בין השאלות, בתים שונים לגמררררה.. ו...אחד יותר חשוב :-) --הערה--
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. אני מחפש כבל מאריך למוצר הנ''ל - Wireless LAN Antenna / Cables http://www.edimax.com/en/produce_list.php?pl1_id=1&pl2_id= אני רואה עכשיו שהוא 11G, ז''א שמהירות קליטה שלו היא עד 11 גם אם במחשב שלי מסומן 100? ובגלל זה הקליטה איטית ויש ניתוקים? 2. יש לנו בבית את המוצר הנ''ל - מחובר אליו 2 מחשבים ברשת קוווית ומודם של בזק. http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=12&pl1_id=3&pl2_id=18 בנוסף מחובר אליו ברשת אלחוטית נתב שיכול להכיל רק חיבור כבל קווי אחד וזה המחשב שלי שמחובר אליו. 3. האם אני מחבר ברשת קווית 2 מחשבים, מה תהיה מהירות העברת קבצים? איך אני יודע שזה שזה רשת 1GB ולא 100MB? וצריך לקנות כבל מיוחד? תודה ,אני די בור בנושא הרשתות. מה גם אני ממהר נורא…
-
- 0 תגובות
- 678 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שרת אדימקס 6504N שאליו מחובר דרך כבל המחשב שלי (והבעייתי, למעוניינים ראו בפורום תקלות) והשרת מתחבר ישירות לאינטרנט. עכשיו יש לי בעיה במחשב שלי שכאשר אני מוריד הורדות ישירות דרך HTTP יש לי על הזמן מכל אתר connection to server was reset או שההורדה עצמה נכבית.. זה לא דחוף לי והאמת אני מאמין שהבעיה היא במערכת ההפעלה שכן חיברתי מחשב אחר למודם וממנו ההורדות ירדו נהדר. עכשיו הבעיה השנייה והיותר מוזרה.. פתחתי פורט לתעבורה ליוטורנט, יש לי אייפי קבוע ושמתי לב שכל כמה שעות כאשר אני עושה בדיקה באתרים המתמחים לכך רשום שהפורט סגור למרות שבשרת רשום שהוא פתוח כמו כן בימים האחרונים המהירות גלישה בקנטים אני מאמין שזה עבודה של בזק או הוט או עבודה של שתיהן ביחד. מישהו יכול…
-
- 3 תגובות
- 627 צפיות
-
-
לא מזמן התחברתי לADSL מבזקבינלאומי לחבילה של חצי מגה והיתי רוצה לדעת למה בקאזה ובאימש אני מוריד על 30 40 K ודרך אקספלורר אני מוריד 60+- 2. האם מהירויות אלו בסדר אם לא מה לעשות 3. יש לי מודם חיצוני USB של ALE070 אם שמעתם אז איך הוא 4.מה ז"א להפוך לפרו ואיך ניתן לעשות זאת תודה.
-
- 3 תגובות
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם.. רציתי לדעת כמה דברים על תקני הWiFi הקיימים.. חיפשתי קצת בגוגל וקראתי בויקיפדיה אבל אני לא מצליח להבין הרבה משם חחחח 1. יש הבדל בטווח (מרחק) הקליטה בין תקן B, G ו N? 2. יש דרך לדעת את הטווח שאליו משדר הראוטר WiFi? 3. מה שקורה זה שהראוטר משדר את התדר והמתאם רשת צריך להיות בטווח השידור כדי לקלוט? זה נשמע לי הכי הגיוני, אבל בעצם גם למתאמי/כרטיסי רשת יש אנטנות שמגדילות את טווח הקליטה שלהם, אז גם הם שולחים תדר מסויים? או שמה.. פה בעיקר הבלבול שלי. ~ 3. ראיתי את זה: http://www.rahul.net/dold/clarence/usb-can/im000742-800x600.jpg איך זה בעצם עוזר? (איך זה עובד?) אני ממש צריך פתרון כזה למחשב בצופים אני מצטער מראש על הבורות שלי אבל אני פשוט לא מצליח להבין אי…
-
- 2 תגובות
- 830 צפיות
-