עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by AvlK,

שדרגתי את האינטרנט בבית והחלפתי את הראוטר ל netgear החדש של בזק , חבילה של 40 מגה. מאז שהחלפתי שמתי לב לחוסר יציבות במהירות בצורה ממש חמורה עד כדי תקיעות של ממש , אחרי כמה בדיקות מסתבר שהכבל של הטלפון הוא הבעייתי , עכשיו הנקודה של הטלפון רחוקה מהמחשב ובגלל זה הייתי משתמש בכבל באורך 5 מטר בחבילה הקודמת שהייתה לי (10 מגה) זה החזיק יפה בלי בעיה אבל עכשיו משום מה זה לא מחזיק. יש לי שתי אפשרויות: 1. לקנות כבל טלפון חדש באורך 5 מטר ולקוות שהבעיות היו כבל עייף ולא האורך שלו. 2. לקנות כבל רשת באורך 5 מטר ואת הראווטר לחבר עם כבל הטלפון הקצר (הסטנדרטי) ולהשאיר אותו ליד השקע של הטל' איזה אפשרות עדיפה ?

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  2. Started by creative,

אז ככה עוד שבוע אני צריך לקבל רכיבים לרשת אלחוטית עד אז אני רוצה להכין כבל רשת ישיר רציתי לדעת אם מישהו יודע את הסדר של החוטים לפי צבעים (יש לי כבל אחד ארוך ישיר ואני רוצה לחתוך אותו כדאי שיהיו 2 ) אם מישהו יודע אז שיכתוב אם אפשר אז תמונה זה עוד יותר טוב. ;D נ.ב. לקנות רשת אלחוטית רק בחו"ל דוד שלי שולח לי מאלסקה (כן הוא גר באלסקה) הוא קנה ב130$ ראוטר+כרטיס USB +כרטיס PCMCIA של Linksys 802.11G

• 4 תגובות
    • 940 צפיות
  3. Started by MZS,

אני רוצה לחבר שני מחשבים עם כבל מוצלב ברשת 1GB באורך של 20 מ'. :s05: מה הדרישות לכבל (איזה סוג), והאם אתם מכירים חנויות המוכרות לפי מטר?

• 7 תגובות
    • 952 צפיות
  4. Started by itaysp,

שלום, קניתי 2 יחידות מהכבל הזה http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=250754507416&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3333wt_905 וחיברתי לכרטיס רשת ולאנטנה והוצאתי את האנטנות מהחדר שלי וקירבתי אותם מרחק די קרוב לראוטר. לצערי, האיכות לא השתפרה יותר מידי.. אז חשבתי לעצמי שאולי יש מגבלה לאורך שכבל כזה יכול להיות ואחר כך זה כבר פוגע באיכות ללא מגבר. אז.. יש מגבלה כזו?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by zeroone,

שלום אני רוצה ללחוץ לבד כבל מוצלב 4 גידים מה סדר הגידים בכל קצה שמתחברים ל- RJ45 יש לינק לאתר שמראה שרטוט שמסביר איך ךחבר (לפי צבעים של הגידים).?

• 1 תגובה
    • 885 צפיות
  6. Started by yizakl,

מבקש עזרה ליצירת כבל מוצלב יש מהו סדר החוטים בכבל מוצלב

• 2 תגובות
    • 705 צפיות
  7. Started by The-Devil,

Duplex מוצלב אני יודע שכרגע רוב המחשבים עובדים על Full Duplex אבל אמרו לי ש Half Duplex פחות טוב לחלק מהדברים, משחקי רשת לדוגמא. אבל בסה"כ הוא מהיר יותר ויציב יותר בגלל שהוא רק שולח או רק מקבל כול פעם. אז אני רוצה לדעת אם זה באמת נכון ומה השימוש לכבל מוצלב?

• 6 תגובות
    • 842 צפיות
  8. יש לי בעיית קליטה רצינית של הראוטר. ניסיתי לשם נייר כסף כפי שמוצע באחד האשכולות המקושרים לנעוץ (בניתי ממש חללית סביבו) אבל זה לא עזר. אני קולט אינטרנט במהירות חצי סבירה רק עם כבל של כ6מ' שיוצא מהחדר שלי וזה ממש מפריע. אני לא רוצה לקנות ראוטר חזק יותר כי הוא בדיוק על הראש של מי שנמצא במחשב השני. חשבתי אולי להעביר את הכמה כבלים מאריכים דרך הצינורות של החשמל בקיר, זה אפשרי?

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  9. Started by KF,

שלום לכולם. נקרע לי הכבל סיב אופטי של האינטרנט (בזק) וכרגע אני מושבת. מהיכן ניתן לקנות כבל כזה? (צירפתי תמונה) האם רק דרך טכנאי של בזק?

10. Started by jetman,

מה המצב אנשים? אני בבעיה, קראתי מספר מדירכים, הבתי שללחיצת קורנה צריך כבל FTP ומעלה, מעולה קניתי כבל 20 מטר , ומה אני מגלה? שהוא רב גידי, מקירא נוספת הבנתי שלא מומלץ לעבוד איתו ללחיצת קרונות, רק לראשים, ואני לא יכול להחזיר אותו כי במקור זה היה כבל אם ראש וחתיחתי אותו, מה עליי לעשות? לזרוק לזבל ולשכוך מ 80 שקל ששילמתי עליו, ולקנות כבל אם גיד יחיד? או יש פתרון אחר? זה להשחלה בהתעלות פלסטיק על קיר אם זה משנה. _________________

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by assaf12,

השחלתי היום בקיר כבל ואני לא מקבל חיבור טוב לרשת דרכו, הכבל דיי ארוך - 27 מטר זה משנה אם החוט עשוי מאלומיניום או נחושת בפנים?

• 4 תגובות
    • 787 צפיות
  12. Started by K0sTa,

תגידו חייב כבל רשת מוצלב בשביל לעשות רשת או שלא חובה?

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  13. Started by tkcg2k,

בכבל רשת יש 8 גידים, צריך רק 4 כדי שהרשת תעבוד. בשביל מה השער אם אפשר לפרט.

• 4 תגובות
    • 671 צפיות
  14. Started by deso,

מה ההבדל בין כבל רשת מוצלב לבין כבל לא מוצלב? כבל לא מוצלב מחבר בין מחשב לראוטר? ומה המחיר לכבל 5 מטר? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Tabasco,

קנו לי כבל רשת, וניסיתי לחבר אותו בין שני המחשבים, עכשיו במחשב החדש זה התחבר בלי בעיות אבל במחשב השני זה לא התחבר, החור במארז קטן מידי ואין לי אינטרנט בשני המחשבים כבר כמה שבועות. אממ יכול להיות שזאת בעיה במארז? אולי הוא ישן מידי ואז היו חיבורים שונים? לפי מה שאני יודע יש לי כבל רשת מוצלב, אולי יש סוג אחר עם ראש יותק קטן שיתאים? תודה

• 2 תגובות
    • 661 צפיות
  16. Started by asafsee,

שלום העברתי לאחרונה כבל רשת מחדר אחד לשני היה צורך לחתוך את קצוות הכבל עם הRJ45 כדי שיעבור בתעלות בקיר יש לי מכשיר ואת הסופיות של RJ45 הרכבתי והכנסתי את הכבלים הצבעוניים בסדר הנכון לפי המקורי ואת שני הקצוות בדיוק אותו הדבר, והידקתי עם המכשיר המיועד לכך. שאני מחבר את הכל יש לי חיבור..כלומר המחשב קולט את החיבור מהSWITCH אבל בתכלס אין לי רשת ולא אינטרנט מה עושים!?!?!? יכול להיות שהכבל נחבל קצת בתוך הקיר בדברים חדים שקרעו כמה חוטים?? או פשוט אני לא הרכבתי נכון?? תודה על כל עזרה אסף

• 4 תגובות
    • 546 צפיות
  17. Started by tood,

היי חבריה, איזה סוג כבל אני צריך חיבור בין הראוטר האלחוטי של הוט לבין המחשב(זה אותה כניסה) וקונקטור מתאים תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by xpl0it,

האם האורך פוגע באיכות ?

• 8 תגובות
    • 968 צפיות
  19. Started by orenhazan,

החלפתי את כבלי הרשת שלי מתקן CAT 5e לתקן החדש CAT 7 קראתי קצת על ההבדלים בין הכבלים השונים ברשת והייתי קצת סקפטי שזה ישנה משהו במהירות הגלישה וכדומה. אבל אמרתי בוא ננסה. יש לי ראוטר של בזק D-LINK 7850U שמוגדר כמודם בלבד והוא מחובר לראוטר לפי דעתי אחד הטובים שיש LINKSYS WRT 1900AC. אני מחובר לחבילת 100 מגה בבזק מהירות ההורדה שלי עד היום נעה בין 60 ל 70 מגה ביום טוב. החלפתי את הכבלים בעצם 2 כבלים אחד מהמודם לראוטר ואחד מהראוטר למחשב ואז ניגשתי לבדיקות הייתי בהלם מהירות ההורדה מיד קפצה ל 85 מגה והיא נשארת יציב על המהירות הזאת. מהירות הפינג ירדה מ 20ms שהייתי מקבל בדרך כלל ל 8ms וכל הגלישה הייתה הרבה יותר זורמת וחלקה דפי אינטרנט נפתחים הרבה יותר מהר לא האמנתי ששינוי בכבלי רשת…

• 16 תגובות
    • 16.4k צפיות
  20. Started by sAXIn,

שלום, אתמול העברתי כבל רשת באורך של 35 בערך, חצי דרך הוא רץ במקביל ל coax של הוט. הכבל הוא של BYC Communication , CAT5E , עם סיכוך אלומיניום וכבל נוסף (הארקה ?) הגידים מלאים (כבל קשיח). סופיות רגילות RJ45 - הסופיות תקינות ונלחצו פעמיים. בקצה יש Switch של Dlink 1Gbps . כאשר במחשב, בהגדרות כרטיס הרשת עומד על קצב - auto, החיבור לא עובר negotiation (הבהוב איטי כתום לסירוגין) . כאשר אני מאלץ בהגדרות חיבור 100 Mbps זה מסתנכרן מהר ועובד. שאלות: 1. האם יצאתי טמבל והעברתי כבל זול ולא איכותי ? 2. בעיית סיכוך, הפרעות, אדמה וכדומה ? 3. אחד (או יותר, אך לא יותר מ-4) הגידים פתוחים, לא מחוברים או משהו בסגנון ?, האם בדיקה ע"י סוללה בקצה אחד ומד מתח (פלוק) תספק במקרה זה ? יש…

• 15 תגובות
    • 10.3k צפיות
  21. כחלק מיצירת הרשת שלי בבית, אני עובד עם כבל רשת מסוג CAT 7 (סיכוך כפול), המיועד לרשת במהירות של 1 GB\S ללא הפרעות הכבל עבה יותר מהסטנדרט, השאלה אם הוא יכנס לי לתוך הקונקטור , והאם הוא יתפס כאשר אני אלחץ אותו אני אעדיף פחות להעביר את הכבל בתשתית הרגילה, ולחבר אותו לתוך הקופסות המיועדות, ולשים כבל רשת "רגיל" CAT5E או משהו בסגנון בין המחשב לקופסא בנוסף, מישהו יודע איך אני מסדר את הגידים בתוך הקונקטור לפני שאני לוחץ אותם? (גם איזה סדר, וגם איך אני מסדר את כל ה8 כמו שצריך) אני זקוק להמלצה לסוויטש איכותי , בעל תמיכה במהירות של 1GB, (עליו אני ישרשר את הנתב והמודם העכשוויים) מספר החיבורים? 4 בהחלט יעשה את העבודה, ואם ההפרש במחיר שווה השקעה של עוד כמה עשרות שקלים בשביל לקבל 8 יציאו…

• 4 תגובות
    • 3.8k צפיות
  22. Started by Tal Glik,

אני עושה שיפוץ בדירה. האם העברת כבל רשת לכל חדר בו אני רוצה טלוויזיה זה מספק את כל החברות כגון הוט? או אני חייב כבל טלוויזיה?

• 1 תגובה
    • 609 צפיות
  23. Started by oamir1,

שלום, האם אפשר לחבר לכרטיס רשת רגיל כבל רשת באורך של 30 מטר ושיעביר אותות כמו כבל קצר של 5 מטר? (אם לא - איזה מגבר אותות לבקש מהמוכר?) תודה

• 4 תגובות
    • 832 צפיות
  24. Started by H-nover,

שלום, יש לי שקע של הרשת ומחשב במרחק של 11 מטר ממנו (פחות או יותר)... נסיתי להשיג כבל רשת של 11 מטר אבל אין יש רק 8 מטר. האם קיים כבל רשת ארוך מ-8 מטר (עם ראשים כמובן) ואיפה אפשר למצוא אותו (אזור חיפה)? לחלופין האם יש פיתרון אחר כמו למשל לחבר שני כבלי רשת (אם זה אפשרי)? או להצמיד ראשים לכבל בלי? תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  25. Started by mark mark,

יש לי ראוטר בקצה אחד של הבית ושני מחשבים בקצה השני של הבית ואני הולך לחבר ביניהם באופן חוטי. ההתלבטות הגדולה שלי, לפני שאני רוכש עשרות מטרים של כבלים, היא כיצד לבצע את הקישור. אפשרות ראשונה - להעביר כבל טלפון אמריקאי - בריטי ( תשתית בזק ) מהנקודה בקיר עד אזור המחשבים ולחבר שם את הראוטר, ואז לחבר את שני המחשבים לראוטר אפשרות שניה - לחבר את הראוטר ליד הנקודה בקיר ולהעביר כבל CAT5e / CAT6 עד ל Switch של חברת Cisco שאליו יתחברו שני המחשבים אשמח לשמוע את דעתכם תודה!

דיונים חדשים בפורומים