עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. אני ממשיך את הדיון הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=514415.0 עדכון: זה הטופולגיה של התשתית בבית שלי : http://imageshack.us/photo/my-images/843/18105579.jpg/ בין חדר 1 לחדר התקשורת עובד לי הקישור. קניתי שקע רשת משולב עם 2 חיבורי טלפון. בין החדר תקשורת לחדרים אחרים משום מה לא עובד לי. הנה תצלום של החיבורים של שקע הרשת : http://www.mediagalaxy.co.il/files//rj45+2phone-wall.jpg רציתי לדעת מאיפה להתחיל? כלומר איזה חיבור הוא גיד מספר 1 והלאה כי אולי אני מתבלבל בזה. אם יש רעיונות נוספים שיכולים לגרום לי בעיות אשמח לשמוע.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by benbmx666,

בעקבות השרשור הקודם שפתחתי קניתי את הTP-LINK941. חיברתי אותו, התקנתי אותו עם הדיסק המצורף, הגדרתי סיסמא והופ סיים. לקחתי את האייפד, מצאתי מיד את הרשת, הקלדתי סיסמא - התחבר. האייפד מראה שהאות חזק. אבל.. הדפדפן והמייל לא מעלים כלום ולאחר דקה זה פשוט מוותר. לפני שמישהו יקפוץ ויגיד שזה לא פורום תמיכה אייפד, אז גם האייפון שלי לא מתחבר וגם השכן מצא את הרשת, התחבר אבל לא מצליח לגלוש. מה עשיתי לא בסדר?

• 3 תגובות
    • 756 צפיות
  3. Started by tuka,

אהלן, יש לי ארבעה מחשבים בבית ולכל אחד מהם מוגדרת כתובת IP סטאטית, אחד מהם קווי ושלושה אלחוטיים. כל פעם שיש הפסקת חשמל (ויהיו הרבה כאלה בתקופה הקרובה) כתובת ה-IP של המחשבים האלחוטיים זזה בספרה אחת קדימה, לדוגמא - לפני הפסקת החשמל: מחשב א' - 192.168.2.101 מחשב ב' - 192.168.2.102 מחשב ג' - 192.168.2.103 אחרי הפסקת החשמל: מחשב א' - 192.168.2.102 מחשב ב' - 192.168.2.103 מחשב ג' - 192.168.2.104 המחשב שמחובר קווית לא סובל מהבעיה הזאת. כמובן שכל פעם שזה קורה נדפקים לי הפורטים הפתוחים, ולהגדיר כל מחשב מחדש לאייפי המקורי שלו זה מעיק בלשון ההמעטה. אני מקווה שזו בעיה מוכרת עם פתרון פשוט... תודה רבה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 613 צפיות
  4. DD-WRT תומך רק בגרסאות ספציפיות. איך אני יכול לבדוק לפני שאני קונה? http://wiki.openwrt.org/toh/d-link/dir-615 תודה!

5. Started by lyzer,

רציתי לדעת אם יש למישהו ניסיון עם מהירות העלאה במודמים הסלולרי . א. אם זה באמת נותן מהירות גדולה יותר (מעל מגה ) ב .אם זה יציב או כל הזמן משתנה ג. איזה חברה הכי מומלצת מבחינת האפלוד תודה

• 3 תגובות
    • 931 צפיות
  6. Started by davekro,

שלום לכולכם, יש לי בית עם 3 קומות ולאחרונה החלטתי להקים רשת אלחוטית. קיימים מחשבים בכל רחבי הבית, בכל קומה. קניתי ראוטר שכולל בתוכו מודם של edimax, והצבתי אותו בקומה השלישית. הכיסוי לא מיטבי - בקומה השלישית הוא נראה טוב, בקומה תחתיה הכיסוי בינוני (במקרה הטוב) ובקומה התחתונה הכיסוי מינימאלי (אך קיים). אני מעוניין להגיע למצב שבכל נק' ברחבי הבית יהיה כיסוי אלחוטי נאות. מחיפוש קצר בזאפ הבחנתי בראוטר מומלץ מאוד של חברת lyncsync, שהביקורות אומרות שטווח הקליטה שלו טוב מאוד - אך הוא לא כולל בתוכו מודם. השאלות שלי הן כאלה - 1) מה ההבדל בין ראוטר משולב במודם ובין ראוטר שאין בו מודם? מה תכלית השימוש של ראוטר בלי מודם? 2) במידה ואקנה את הראוטר המומלץ בזאפ שלא כולל בתוכו מודם - מה א…

• 3 תגובות
    • 633 צפיות
  7. Started by kalda01,

האם יש אפשרות להתקין קושחה צד ג לנתב הזה ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Psy,

יש לי כרטיס רשת די ישן - VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter במחשב נייח, עד עכשיו הוא היה מחובר חוטי לראוטר. ניסיתי להגדיר לו שיתחבר אלחוטי, אחרי שהעברתי את הראוטר למקום אחר ופשוט זה לא נותן להגדיר אותו ''ווירלס''. הדרייברים מעודכנים לגרסה האחרונה, המערכת הפעלה היא windows xp. לחילופין הבנתי שהיום אפשר לקנות כרטיס רשת אלחוטי - USB במחיר זול דוגמא: http://www.ebay.co.uk/itm/Mini-150M-802-11n-g-b-USB-Wireless-Network-Card-WiFi-LAN-Adapter-5DBI-Antenna-/260867970891?pt=UK_Computing_Networking_SM&hash=item3cbcf1574b השאלה איך זה בדיוק עובד? אני רק מכניס את ה USB, מתקין את הדרייברים מהדיסק וזהו ? זה הכרטיס רשת החדש עכשיו ? יש אפשרות לחבר את הכרטיס רשת הקטן הזה ולהפעיל אותו …

• 3 תגובות
    • 3k צפיות
  9. יש להם בעייה, לא אומרים מה הבעייה, רק אומרים שיטפלו בזה ולא יודעים כמה זמן. וגם זה לאחר שאמרתי לו מה בדיוק עשיתי ומה בדיוק קורה, לקח לו 2 דקות להבין שיש בעייה והתעדכן בנושא. אני ב 30מגה 1.5אפלוד הוט - נטויזן TAG4 . חבר שלי גם חווה את הבעייה הזאת והוא רק עם גיימר ב013, מישהו אחר חווה ? **הבעייה העיקרית היא לחו"ל, בישראל נראה תקין

• 3 תגובות
    • 852 צפיות
  10. Started by sim-m12345,

מקווה שזה הפורום המתאים. שאלתי במפרטי מחשב ואמרו לי לשאול בפורום אחר. אם זה לא הפורום המתאים אודה למנהל הפורום אם יעביר את ההודעה לפורום המתאים וישלח לי הודעה על כך. המליצו לי על כרטיס רשת אלחוטי D-Link DWA-556 PCIex במחיר 297 ש"ח. האם שווה את העלות? ראיתי שבבאג שזו חנות לא זולה יש התקני רשת אלחוטית שמחוברים בUSB למחשב במחירים שנעים בין 69 ל-129. השימוש הוא לגלישה ומשחק בסטארקראפט 2 והמשכיו. האם לקחת את הכרטיס היקר שמותקן על לוח האם או להסתפק בהתקני USB זולים יותר.

• 3 תגובות
    • 695 צפיות
  11. לא יודע אם הכותרת משקפת בדיוק מה שקורה אבל אני אנסה. במכללה יש לנו אינטרנט אלחלוטי של 012 ואנחנו מתחברים, נכנסים לדפדפן ואז עולה דף של 012 שם צריך לרשום שם משתמש וסיסמא ואז זה נותן לנו להמשיך לגלוש. עד פה אין בעיה. העניין הוא שבאופן די קבוע זה כל כמה מזן (כל חצי שעה ככה) מחליט שאני צריך להכניס מחדש את השם משתמש וסיסמא בעוד לאחרים פה בכיתה זה לא קורה. יכול להיות שאלו הגדרות מסויימות במחשב? אשמח לעזרה!

12. תקשיבו יש לי את הראוטר הזה ושתי מחשבים מחוברים אליו פיזית (עם כבל רשת). אמא שלי במחשב השני, כאשר היא משתמשת בסקייפ נראה שהיא לוקחת את כל רוחב הפס. אני משחק במשחקי רשת והפינגים משתוללים לגמריי. התקשרתי לספק בזק בילאומי, אמרו לי לדבר עם בזק. דיברתי עם בזק והם אמרו שאין פתרון לבעיה זו, אין דרך להגביל את המחשב שלה ברוחב הפס. הבחורה הנחמדה שדיברה איתי הציעה שתי דברים שרציתי לדפוק לה את השפרפרת בראש על זה: -אל תשחק בזמן שהיא מדברת -להוריד את המהירות של הפס בכלל !?!??!?!?!?!??!?! באמת ?!?!?!?! בכל אופן חברים, קראתי משהו על התוכנה DD_WRT אך הראוטר שלי לא נתמך. ניסיתי את התוכנה NETLIMITER וזה עזר. בהגדרות של הראוטר שלי אינני מצליח להבין דבר. בבקשה, עזרו לי תודה רבה כ…

• 3 תגובות
    • 672 צפיות
  13. מעטים מבעלי הנתבים בארץ (וגם בעולם) יודעים שחברת גוגל משתמשת בהם על מנת לשפר את שירותי המיפוי שלה. נשמע לכם מוזר? רוצים לדעת איך גוגל עושה את זה? רוצים למנוע מגוגל גישה לנתבים שלכם? כל התשובות בפוסט הזה -- http://www.netcheif.com/blog/?p=1577

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  14. Started by עוד מישהו,

היי, לאחרונה עברתי מהוט לבזק. בבזק עברתי למהירות של 30 מגה. והספקית היא אקספון. רציתי לברר מה מהירות ההורדה המקסימלית שלי. ראיתי שהיא אמורה להיות 4 מגה ביט לשנייה. בבדיקות של המהירות של בזק אני מקבל בערך 28 ומידי פעם 25 מגה בהורדה (בממשק של ההורדה) אבל בפועל כשאני מוריד איזה קובץ כמו באתר התפעול של בזק אני מוריד על 2.2 מגה ביט בשנייה. אז לא ברור לי למה בבדיקות המהירות, כמו SPEED TEST ואני מקבל פלוס מינוס מה שאני אמור לקבל אבל בפועל כשאני מוריד משהו אני מקבל מהירות איטית בהרבה יותר... מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by liram21,

שלום לכולם, אני עשיתי עם IIS שרת מהכונן שלי, עשיתי כמו שצריך (ככל הנראה), הוספתי גם את השירות של DYN DNS כדי שאני לא ייצטרך לשנות IP כל פעם. כשאני נכנס דרך הדומיין שלי על אותו הIP, אז הוא מבקש ממני סיסמה אלה הפרטים שהוכנסו: ב-IIS : Binding: 77.127.XYZ.9:80 (זה הIP של המחשב שלי, כאשר XYZ= למספר כלשהו). בהוסט של DYN רשמתי את הIP של המחשב שלי גם. מה אפשר לעשות ? תמונה: Uploaded with ImageShack.us

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by PayneBack3251,

שלום רב מאז תחילת הדרך של ה ADSL בארץ אני מחובר אליו, כרגע אני עובד עם 5 מגה עם בזק בינלאומי חבילת גיימרים, ואת האמת שאני מרוצה מהביצועים אבל אני רוצה לשדרג למהירות יותר גבוהה עכשיו שפרסו אצלנו תשתית של NGN, הבעיה, שעם טלויזיה של Hot טלפון של בזק ואינטרנט של בזק זה נהיה יותר מדי הוצאות שאפשר בחצי מהמחיר הזה להביא טריפל של הוט בחצי המחיר, מתחילת הדרך של אינטרנט בכבלים בארץ שמעתי הרבה תלונות של ניתוקים ואיטיות על האינטרנט שלהם, האם יש משהו בזה ? או שאני לא ארגיש בהבדל אם אני אעבור, למה את האמת אני מאוד חושש, תודה מראש !

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by hachling,

שלום, יש לי בבית מודם ראוטר של dlink שקיבלתי מבזק. הבעיה היא שהוא נמצא בקומה התחתונה בתוך ארון והרשת האלחוטית לא נגישה במקומות רבים בבית. רציתי לדעת האם רכישה של נקודת גישה תפתור לי את הבעיה במידה ואמקם אותה בקומה העליונה. האם צריך להגדיר רשת אלחוטית נוספת או שאפשר לקשר איכשהו בין הראוטר לנקודת הגישה. כמו כן, האם יש נקודת גישה מומלצת? ראיתי את השתיים האלו: http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=TEW-638APB&cart=1321865717357641871〈=heb http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=WG602&cart=1321865717357641871〈=heb האם אחת מהן מומלצת? תודה מראש,

• 3 תגובות
    • 782 צפיות
  18. Started by a_a_aa,

אני רוצה להקים רשת של עד 5 מחשבים עם תעבורה גבוהה של נתונים של קבצים בגודל 5/100 MB בממוצע. אני רוצה שכול החומר/תיקיות ישבו במקום אחד. העבודה תתבצע בכול עמדת מחשב אך הקבצים ישבו במחשב ראשי לדוגמא: אני עובד בתוכנת מסוימת, מגיע בבוקר למחשב האישי שלי מתחבר לרשת פותח קובץ שיושב במחשב הראשי ועובד עליו, בסוף העבודה שומר את הקובץ באותה תיקיית יעד במחשב הראשי. העיבוד/תוכנות וכו' מתבצעות על המחשב האישי. הקבצים נמצאים ונשמרים במחשב הראשי,ממנו כל אחד יכול לעבוד . - ולגבות בסוף יום את הדיסק הקשיח. המערכת צריכה להיות מסוגלת להמשיך לעבוד במהירות גם כאשר אנשים נוספים מבצעים בה פעולות. חשבתי לקחת מחשב ישן בין 8 שנים עם מעבד+לוח אם+זכרון סטנדארטיים. לקנות דיסק קשיח מהיר בעל נפח גדול. ראו…

• 3 תגובות
    • 848 צפיות
  19. היי, ברשותי הנתב של בזק (U2760 של D-Link או משהו בסגנון, תומך בתקן N) ואני מעוניין להגדיר את השידור האלחוטי באופן האופטימלי. מבחינתי שישדר בעוצמה מקסימלית ומהירות מקסימלית. אני לא מבין כלל בנושא ומאוד אשמח לעזרה ועצות. *כך נראה חלון ההגדרות: וכך נראת התוכנה של Edimax (אנטנה דגם EW-7612UAN): בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 722 צפיות
  20. Started by alonpartuk,

שלום לכולם קניתי נתב מסוג Edimax BR-6524n שישמש לי כריפטר (אני בחדר במרתף והקליטה לא טובה ) עכשיו הגדרתי אותו כריפטר הגדרתי את אותו SSID כמו הרשת שלי ואת אותו מספר Channel ואתו הגדרות אבטחה , -הבעיה שהוא עובד ללא גישה לאנטרנט ניסיתי אפילו להגדיר את הרשת שלי ללא אבטחה ואת הריפטר ללא אבטחה, ועדיין בלי גישה לאנטרנט... מישהו יודע מה הסיבה?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by Brono,

שלום חברים, ברשותי ראוטר edimax br6204wg הנמצא בתוך ממ"ד ומחובר עם כבל למחשב נייח. שלושת המחשבים הניידים בבית (שתי קומות) קולטים אותו מאוד חלש. מה הפתרון הכי יעיל ופשוט על מנת להגביר את האות בכל הבית? חשבתי על כמה פתרונות. האם הם טובים? האם יש הצעות יותר טובות? 1. לקנות עוד ראוטר ולחבר אותו בכבל לראוטר הקיים? (אחד יהיה בתוך הממ"ד ואחד מחוצה לו). 2. לקנות התקן המתחבר לראוטר עם כבילה או בצורה אלחוטית ולהציב אותו מחוץ לדלת של הממ"ד כך שיוציא לי את האות החוצה? 2. לקנות ראוטר חדש אשר יחליף את הקיים ויהיה בעל אפשרות חיבור אנטנה עם כבל? (הראוטר עצמו יהיה בתוך הממ"ד והאנטנה מחוצה לו. הכבל לאנטנה לא צריך להיות ארוך מכמה עשרות ס"מ). 3. או פשוט לשים מפצל לחיבור RG45 במודם של הוט כך …

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by DANIELK27,

יש לי רוואטר ראשי: BR-6524N וראווטר :TL-WR841N שאת הTP-LINK אני רוצה להגדיר כAP אייך אני יכול לעשות את זה?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by kalda01,

יש לי נתב TL-WR941ND גירסת חומרה 3.6 האם מישהו הצליח להתקין קושחת DD-WRT על הנתב הזה בהצלחה ?

• 3 תגובות
    • 949 צפיות
  24. כבר חודשיים בערך שיש לי בעיות באינטרנט (תשתית בזק 5מגה). ואני בודק כל הזמן את החיבור גם ב speedtest.net וגם באתר של בזק. עכשיו שמתי לב שלפעמים כשהטורנטים פועלים אני מקבל בבדיקה 5 מגה, ולפעמים אני מקבל פחות. האם זה תקין? או שאני צריך לראות תמיד בבדיקות 5 מגה גם בזמן הורדות של טורנטים וכזה?

• 3 תגובות
    • 637 צפיות
  25. Started by House M.D.,

היי. ברשותי שרת VPS, עם לוח בקרה של VMware. כאשר התקנתי לראשונה את השרת, היתה לי אפשרות לבחור וינדוס 7 בתור נסיון ל30 יום. בחרתי את זה כי זה יותר נוח לי מאשר לינוקס. כאשר הוינדוס הותקן, שמתי לב שהוא מקבל IP פנימי אבל לא חיצוני. בדקתי את זה וגיליתי שהכתובות ששייכות לשרת DHCP לא מקבלות אייפי חיצוני. מה שעשיתי זה להגדיר Static IP ואז זה הסתדר, הוינדוס זיהה אוטומתית את הרשת מחדש וקיבלתי IP חיצוני. ה30 יום של הנסיון עברו והחלטתי להתקין אובונטו. במהלך ההתקנה (גירסת שרת, בלי ממשק משתמש) הוא הודיע שלא קיים שרת DHCP והציע לי להגדיר את הרשת ידנית. ראיתי שהוא כבר זיהה את כל הכתובות כמו שצריך ( Gateway, Network mask והאיפי הפנימי שלו) חוץ מ "כתובת דומיין" שלא ידעתי מה זה אומר לכן השא…

• 3 תגובות
    • 856 צפיות

דיונים חדשים בפורומים