עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by satlan1,

שלום, יש לי רשת ביתית בין 3 מחשבים ע"י ראוטר של LEVEL ONE. יש אפשרות להקצות לכל מחשב אחוז מסויים ממהירות העלאה/הורדה נניח? אם כן אשמח אם תסבירו לי איך.. תודה!

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  2. שלום, יש לי הוטבוקס שאליו מחוברים בכבלים המחשב שלי ומתאם רשת אחד (TP-Link TL-WPA8630). המתאם רשת השני מחובר אצל אחי וממנו יש כבל למחשב שלו. כשהמחשב שלי כבוי, הפינגים שלו במשחקים כמו CS וLOL הם על 50-100. ברגע שהווינדוס במחשב שלי עולה, הפינגים שלו קופצים ל300-800. אני מניח שהמחשב שלי לוקח את כל רוחב הפס למרות שאני לא עושה כמעט כלום (רק לגלוש בכרום בלי תוספים מעלה לו את הפינגים). שני המחשבים מריצים Windows 10. האם ניתן לטפל בזה?

3. שלום, יש לי בבית מודם אלקטל 510 של speed touch שפועל בראוטר (פרטים איך למטה למקרה שיש הערות) ומחלק את האינטרנט לשני מחשבים. הייתי מעוניין להיות יכול איכשהוא לחלק את רוחב הפס כי כרגע הוא לא פורפורציונלי וגם 2 המחשבים לא משתמשים בכולו יחד. שיניתי את הגדרות שמודם כך שבעצמו יתקשר לאינטרנט וחיברתי אותו להאב, כך הפכתי אותו לראוטר, את ההאב חיברתי לעוד 2 מחשבים וסידרתי את חלוקת הפורטים כך שלא יהיו התנגשויות, המחשבים הם 1) P4 D 730, עם כרטים רשת מובנה של 1Gbps ו 2) P4 1700Mhrz עם כרטיס מובנה של 100Mbps 1) האם אפשר לחלק פיזית את הרוחב פס מהראוטר או מאחד המחשבים (תוכנות bandwidth shaping בשני המחשבים לא עשו את העבודה, ואני רוצה שהשליטה תהיה אצלי לחלוטי…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by ofer,

כיצד מחלק נתב את רוחב הפס ? לדוגמה : נתב המחובר לשלשה מחשבים במהירות 1.5 מגה ? האם עליה ל 2 מגה משפיעה ? במה ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. אהלן אנשים. יש לי כרטיס רשת אלחוטי של בזק (ZYDAS) עכשיו בXP הוא עובד סבבה, אבל בויסטה הוא לא עובד. האם מישהו מכיר מאיפה אפשר להשיג את הדריברים לכרטיס רשת הזה שיעבוד עם VISTA ? תודה.

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום, יש לי רשת ביתית אלחותי שאליה מחוברים שני מחשבים עם XP. משלשום, אחד מהם מסרב להכנס לאתרים מסוימים בטענה שהוא לא מחובר לאינטרנט. אתרים אחרים עולים בלי בעיה (למשל: תפוז עולה, ישראבלוג לא). הדבר קורה גם באקספלורר וגם בפיירפוקס. במחשב השני אין שום בעיות. מחקתי קבצים זמניים, קוקיז, אתחלתי, ניתקתי, חיברתי. לא נרשם שיפור. מה עושים במצב כזה? תודה מראש, דוד

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by etzarfat1981,

שלום, יש לי בעייה מוזרה בגלישה באינטרנט, יש לי ROUTER שאליו מחוברים 2 מחשבים וכן אליו חיברתי HUB אלחוטי לטובת רשת אלחוטית כל המחשבים עובדים מצוין, אך לפעמים יש אתרים שאני לא מצליח להיכנס בפעם הראשונה אני מקבל את הדף הלבן של PAGE CANNOT BE DIAPLAYED ואם אני לוחץ שוב על האתר אני נכנס. ניסיתי לעשות RESET ל-ROTUER וכן לנתק את ה-HUB וכיוונתי אפשרות של AUTO DETECT PROXY SETTING ועדיין זה מופיע לי בחלק מהאתרים יש לציין שהמחשב לא מתנתק וכן ה-ROUTER מהרשת. למישהו יש פיתרון??

• 0 תגובות
    • 573 צפיות
  8. שלום. היו לי הבוקר בעיות אינטרנט (HOT). נאמר לי בתמיכה שמדובר בעבודות תשתית באזור. אוקיי. האינטרנט חזר בשלב מסוים, ובעיה מוזרה מאוד הופיעה. חלק מהאתרים לא נגישים. למשל - reddit לא עולה. אך Twitter כן. למשל - הארץ לא עולה, אך Ynet כן. למשל - SpeedTest לא עולה, אבל fast כן. הבעיה קיימת בכל הדפדפנים! (בדקתי בכרום, בכרום incognito, ב firefox וב edge) בבדיקת טרמינל ping www.google.co.il -t אני לא מוצא נפילות. לעומת זאת, כאשר הפקודה ping www.reddit.com -t מעלה request timed out כל הזמן. החלפתי את ה DNS ל DNS של גוגל. הבעיה נשארה. החלפתי ל DNS של Cloudflare…

9. שלום,יש לי 2 מחשבים ברשת ביתית בחיבור כבל מוצלב. במחשב האורח ישנם מס' אתרים שלא עולים כמו themarker או כניסה מכוונת לביצוע פעולות חשבון בנק( אתר הבנק כן עולה). אותם אתרים עולים במחשב המארח. מישהו יכול לעזור ?

• 0 תגובות
    • 668 צפיות
  10. Started by jepe,

זה התחיל בימים האחרונים,חשבתי שזה בעיה באתרים אז הזנחתי את זה. ניסיתי להיכנס ממחשבים אחרים והם עובדים יופי. אני מחובר ברשת דרך ראוטר+מודם רשת. עשיתי סריקה של אנטי וירוס מעודכן של MACFEE וגם סריקה נגד רוגלות בSPYBOT ו MALWAREBYTES וHIJACKTHIS כולן לא מצאו כלום. בהגדרות של הרשת אני משתמש בDNS ספציפי שהספק שלי,בזק בינלאומי, סיפק לי. אני גולש בFIRFOX 3.0.8 תודה רבה לעוזרים.

• 13 תגובות
    • 4.7k צפיות
  11. Started by 69,

בעיה שנתקלתי בה בבית הורי : WIN XP PRO SP2 מחובר ל ADSL דרך מודם אלקטל 510 המשמש כנתב, ספק האינטרנט הוא בזק בינלאומי, 750K הבעיה שנתקלתי בה היא שלעיתים חלק מהאתרים עולים, וחלק לא עולים (404). ביצעתי בדיקה, וזה לא בגלל שהאתרים נפלו (אני מדבר גם על אתרים כמו YNET, YAHOO וכו'), אלא פשוט פתאום חלק עולים וחלק לא. כדי לשלול את אופציית הטעינה מה CACH, קבעתי שהאקספלורר יטען תמיד דף חדש, ניקיתי את ה CACH ואת ההיסטוריה, והשתמשתי ה CTRL+F5 כפשוט חלק עולים וחלק לא... ולאחר כמה דקות זה מסתדר... מישהו יודע מדוע ?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by koby058,

שלום אני לומד ל-ccna ומשתמש ב-packet tracer בשביל לנסות לצערי הרבה מהפקודות שהמורה מלמד לא קיימות בגרסאות של ה-ios שיש בתוכנה מה אפשר לעשות? כמו כן ברצוני לשאול איך מדמים את האינטרנט בתוכנה זו? הטופולוגיה שלי מאוד פשוטה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  13. רציתי לדעת האם אתם מכירים חנויות שמאפשרות רכישה של מוצר, נסיונו בבית (ספציפית מתאם ETHERNET לחשמל) ואם אני לא מרוצה, אני אוכל להחזירם ולקבל את כספי בחזרה. תודה על תשובתכם.

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  14. לאחר מעבר דירה לא מזמן, החלטתי לפרוס רשת בבית כמו שצריך. אני עדיין מתלבט עם לפרוס cat7 או cat6 אבל את זה אני החליט כבר בהמשך. אני מחפש בנרות חנויות שמוכרות כבלים (בערך 100מטר), מחברי rg45 זכר (4 יחידות), מחברי נקבה שאפשר להתקין על קיר (5 יחידות), כמה מטרים של תעלות פלסטיק של בערך 2 ס"מ רוחב (באזור ה10 מטר), ואולי איזה ארון לבן מפלסטיק לקיר בשביל שני ראוטרים כדי שיהיה קצת סדר. מה שאני מוצא בחיפושים באינטרנט זה מקסימום חנויות שמוכרות כבלים 100 מטר ומחברי rg45 זכר.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by adlanm,

משום מה אני חסום ממנוע החיפוש של גוגל. החלפתי דפדפנים, ניסיתי מחשבים שונים ברשת. מחובר דרך הוט ניסיתי לנתק ולחבר את המודם. ל-Gmail כן מצליח להיכנס. דרך VPN כן מצליח להיכנס לגוגל. מוזר לי מאוד. לא עושה שום דבר חריג במחשב... למישהו יש רעיון? תודה

16. Started by hdbaam,

שלום, אני מעוניין לדעת איך אני יכול לבטל חסימה מאתר מסוים.... אני מוסכסך עם איזה דרבה מהצ'אט של תפוז .. חח אז היא חוסמת אותי להנאתה.. חוץ מלהתנתק ולהתחבר כל שניה שאלה החסימות הרגילות היא יכולה לחסום אותי מעבר לזה? למשל לחסום את המחשב או משהו כזה? אם כן, איך אני יכול לעקוף את זה? למבינים שביניכם ?

• 1 תגובה
    • 758 צפיות
  17. שלום לכם , בבית הספר [החילוני] שלנו ,יש חסימה ע"י הדפדפן במקרה זה "מורשת" . האייסיקיו שם חסום למרות ההורדה וההתקנה ("מתחבר") והוא פשוט לא מתחבר. השאלה שלי האם ניתן להגדיר פרוקסי מבחוץ על האייסיקיו [בהגדרות התקשורת ] ולעקוף את החסימה . כי החסימה למיטב ידיעתי לא בפיירוול של הראוטר של בית הספר ,אלא במורשת . אשמח לתשובה ,

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by myjunkmail0000,

אני משתמש ב UTORRENT כבר הרבה זמן אבל שמתי לב (כנראה זה תמיד היה כך אבל פתאום ראיתי אתה זה) שאני בקושי מחובר לאנשים בחו"ל... רוב הזמן אני מוריד מישראלים במהירות המקסימלית שלי... אבל אם אין ישראלים אז זה פשוט ימים.... אני בקושי מחובר לאנשים בחו"ל ורוב ההורדות הם מאנשים בארץ!!! אני עובד דרך אינטרנט זהב... האם הם חוסמים? איך אפשר לבדוק את זה... יש להדגיש שאני לא משתמש בחייגן...

19. Started by hmickey,

איני מצליח להיפטר מהם למרות כל החסימות שניסיתי באמצעות הדפדפן ואפילו הכנסת ה-URL שלהם לרשימת ה"אסורים". אני מתכוון לכמה "כאלה", שלאחר שאני סוגר הדפדפן, הם נשארים במסך עם הצעות כגון: קמיעות ומזלות, אסטרולוגיה, דיאטה ואפילו הציעו פעם לאשתי להגדיל לה את הזין (באנגלית כמובן). איך מצליחים לגרום לכך שהם יפסיקו להטריד. אם הייתי יודע היכן המשרד שלהם, הייתי מבקר אותם עם הכלב שלי שמחרבן היכן שפוקדים עליו לעשות כך.

• 12 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. שלום רב יש לי ראוטר של בזק מסוג D-LINK 2650U ואני רוצה להגדיר לו סיסמא ככה שלא כל השכנים יוכלו לחגוג עליי איך עושים את זה? תודה

• 3 תגובות
    • 17.3k צפיות
  21. Started by gabi21,

שלום לאחרונה הארגון בו אני עובד ביצע חסימות של המון אתרים בין היתר את האתר של פייסבוק האם יש דרך לעקוף את זה? (כל אתר שמשוייך ל Proxy גם חסום ממה שראיתי) זה ההודעה שאני מקבל: Web Page Blocked Access to the web page you were trying to visit has been blocked in accordance with company policy. Please contact your system administrator if you believe this is

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. כבר הרבה זמן שחברות האינטרנט חוסמות את השימוש באימיול וביטורנט... נצא מהויכוח האם החומר חוקי או לא... אבל זה כבר פשוט מוגזם... גם אני וגם החברים שלי לא מסוגלים להתחבר לאנשים בחו"ל במהירויות נורמליות... לדוגמא אם אתה מוריד קובץ בביטורנט אתה מוריד רק מישראלים. ישנו מישהו (אם כתובת IP בסוף של 254) שנראה לי שזה של חברות האינטרנט שהם פשוט מורידים את כל הקבצים ה"גדולים" בביטורנט מחו"ל ואז פשוט מעלים את המידע לישראלים בארץ וכל זה בשביל לחסוך ברוחב פס לחו"ל (שנחשב יקר יותר). כל החברים שלי מורידים במהירות המקסימלית שלהם מאותו IP "מוזר" שמשום מה יש לו את כל הקבצים הגדולים וכנראה מהירות העלאה בלתי מוגבלת... הם פשוט חוסמים את כולם...מורידים בעצמם ומעלים לכולם כדי לחסוך!!! וכל זה על …

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by knoximator,

יש לי חשבון premium לאתר, ומשתמש בו די הרבה. עד לפני יומיים הכל היה בסדר, יש לי חבילה של 5מגה ואני קיבלתי מהירות הורדה מתאימה לחבילה, משהו כמו 400קס/ש מאתמול אני בקושי מקבל 20-30 גם בשעות שאין בהן עומס בכלל. התשתית שלי היא ADSL והספק לצערי הוא 012 זהב. מה שמוזר הוא שניסיתי אתרים אחרים NETLOAD ו MEGAUPLOAD HOTFILE ....ושם אני מקבל את מלוא רוחב הפס בממוצע 250+ אינני בטוח עדיין אם הבעיה היא בכלל אצלי (הספק מבצע חסימה או משהוא) או שהבעיה היא אצל RAPIDSHARE. אני רוצה לבדוק אצל חבר מספק אחר אם גם אצלו יש האטה במהירות יש אפשרות לבדוק/לעבור מהחסימות?????

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by אורתוגונלי,

במקום העבודה אין לי בעיה להגדיר חשבונות דואר POP3 ולקבל את האימיילים ל Outlook 2003, הבעיה היא רק בקינפוג חשבון Gmail (כמובן שאיפשרתי את ה POP3 ב Options של Gmail, ובכלל - במחשב בבית זה עובד :-)) חשבתי אולי זה מכיוון שהפורטים של POP3 ו SMTP (הפורטים הם 995 ו 465 בהתאמה, וגם יש לסמן את ה SSL) אינם הפורטים הסטנדרטים, והם פשוט חסומים ב FW אצלנו בעבודה, או שהם פשוט לא מוגדרים לתעבורה. 1. האם זו אכן נשמעת הסיבה ? כיצד אוכל לוודא שזו אכן הסיבה ? (מבלי לשאול את האנשים הטכניים :-)) 2. האם יש לי דרך לעקוף את הבעיה ? תודה ! [attachment deleted by admin - 90 dayss]

25. Started by Moty_p,

הצטרפתי לחברת נטוויז'ן לאינטרנט המהיר (50MB) לאחר כל הבלגן קיבלתי שם משתמש וסיסמה חדשים אני מחובר לאינטרנט דרך ICS בעזרת חייגן ומודם VVG2000 עם מחשב בעל שני כרטיסי רשת שבו מותקן חלונות 7 עד עכשיו הייתי גולש במהירות של 100MB בספק אחר והכל עובד (או יותר נכון עבד) כמו שצריך. לאחר השינוי הגדרות החייגן (שם המשתמש והסיסמה בלבד) אני רואה שרק במחשב הספציפי יש אינטרנט ובשאר במחשבים שמחוברים דרך המחשב אין אינטרנט כלל התקשרתי לתמיכה הטכנית שלהם והבנתי שהם הפסיקו לתמוך בזה כל עוד המחשב הראשון מקבל אינטרנט לא מעניין אותם שאר המחשבים, ואם אני רוצה שהם יתמכו בי אני צריך להשתמש בציוד (הגרוע והפרוץ) שלהם הדבר הזה היה קיים ועבד באותה החברה אפילו עוד משנת 2002 עם מודם עלוב בחיבור USB מדגם A…

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים