עבור לתוכן

רשתות ואינטרנט

שיתוף אינטרנט, הקמת רשתות, נתבים, רכזות, הכל פה...

1. Started by druide,

יש לי שני מחשבים שמחוברים לSwitch יש אפשרות שיהיה אפשר לחייג (במידה והמודם לא מוחבר) לאינטרנט דרך הSwitch, ולא אני לא מעוניין שהמודם יהיה ראוטר

• 9 תגובות
    • 812 צפיות
  2. חיוג של מודם ADSL מכבה את המחשב עם מסך כחול מה הגורם לבעיה לפעמים שאני רוצה לקבל IP חדש אני מנתק את החיבור לאינטרנט ומחייג שוב ולפעמים לאחר כמה שניות אני מקבל את המסך הכחול של XP שסופר לי עד 100 ואז המחשב מאתחל את עצמו שוב איך אני פותר את הבעיה תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום אני צריך לחווט כבל מחשב ( CAT7 לשם העיניין או כמו שאומרים כבל ג'יגה אדום ) החייוט נועד לחבר בין המשרד שלי למשרד נוסף הממוקם בבניין אחר. צד אחד חיבור סטנדרטי - פריסת גידים בפורמט הרגיל על ה PATCH PANEL צד שני על פסי קרונה ( לשם יגיע הקו ( ATM ) מבזק . הקו נועד לתיעול ולבסוף יתחבר לראוטר VPN של החברה. השאלה שלי על צד הקרונה, איך לחווט בידיוק... בפעם האחרונה שעשיתי את זה לפני שנתיים בערך אני זוכר שהיית קוטביות מסויימת. אני יודע שאני צריך סה"כ לפרוס 2 זוגות. איזה זוגות ? ואיפה הקוטביות באה לידי ביטוי ? בבקשה עזרה דחופה אני צריך את זה למחר אם אפשר. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 942 צפיות
  4. Started by Zeev Sarusi,

שלום חיווטי שקע רשת גויס לפי תוכנית שראיתי באינטרנט ובצד השני של הכבל הרכבתי ראש זכר דמיועד להכנס לראוטר. מבדיקה החיווטים השתמשתי במכשיר עם נוריות. לפי המכשיר, החיווט לא נכון. האם ההיתי צריך לחווט באופן מוצלב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by DetailsD,

החשמלאי שקבלן השיפוצים עובד איתו העביר CAT6 בכל הדירה ע"מ לרשת אותה, אבל הוא אומר שמישהו צריך להסביר לו כיצד לחבר את הגידים לשקעי התקשורת בכל חדר כדי שה LAN יעבוד, קבלן השיפוצים אמר שיבדוק מי יכול להסביר לו, האם מישהו יודע? יש שרטוט שאפשר להדפיס ולהביא לחשמלאי? אגב, במידה וגם הנושא הבאה קשור לפורום: אני מתכוון לרכוש מסך "60 LED, אבל אני צריך שכבל החשמל שלו יהיו באורך שני מטרים, וזאת כדי שיגיע דרך הצנרת שבקיר, לשקע החשמל שנמצא בצידו השני של הקיר (חדר צמוד). לבקש מחשמלאי שיבצע הארכה של הכבל אפשרי, אבל אני מניח שזה יבטל את האחריות, האם יש פתרון אחר? אולי כבל מאריך שאפשר לחבר אבל שלא תופס נפח ויכול לעבור בקוברה שבקיר? (אולי יש חיבור זכר/נקבה שמתחבר לכבל הקיים ומאריך אותו לא …

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by HiTiT,

שלום לכולם, בדירה שלי יש חיווט CAT7 מהארון תקשורת לכל החדרים. הכבלים ללא ראשים וללא שקעים... יש ברשותי מחברי keystone CAT6 מהסוג שלא צריך כלים עבורם (תמונות למטה). השאלה היא האם אפשר לחבר אליהם כבל CAT7? ואם כן אז מה הדרך הנכונה לעשות זאת? תודה!

7. Started by Miri Moyal,

אני מנסה באופן עצמאי לבדוק את החיבור לאינטרנט. לפי הראוטר נראה שאין. חיברו לי את התשתית של בזק לארון תקשורת אך לא טיפלו בשקע. אולי לא כך מחברים את החוטים? אולי צבע אחר של חוטים? אשמח לעזרה. תודה

8. שלום, כאשר אני חושף את כבל הרשת מתגלים בפני 4 זוגות חוטים, חוט ניילון לבן וחוט ברזל האם החוט ברזל אמור להיחתך או שהוא אמור לגעת במתכת של ראש הRJ45 המסוכך? השאלה שלי היא למהדרין, אני יודע שאפשר לחתוך אותו, אבל אני רוצה לדעת אם החוט הזה מיועד למשהוא לפי החוקים והנהלים הכי נוקשים של חיווט כבל רשת, תודה. נ.ב בשקע הגוויס יש איזור ריק (ראו בתמונה שהעלתי מסומן באדום) האם חוט הברזל אמור להתחבר אליו גם כן?

• 10 תגובות
    • 7.9k צפיות
  9. היי לכולם, ברצוני להעביר בהשחלה רשת קווית לכל הבית מהראוטר בארון התקשורת. מדובר ב-4 נקודות (4 חדרים). יש לי תעלות להשחיל את הכבלי רשת. אני מעוניין בכבל cat6. יש לי אביזרי גוויס בבית, ולכן אשתמש בשקעים מתאימים בחדרים. השאלות שלי הם כאלה: 1. האם שקע כזה יכול להתאים: https://www.mediagalaxy.co.il/%D7%A9%D7%A7%D7%A2-%D7%92%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A1-%D7%A2%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-RJ45-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%9A-CAT6-%D7%9C%D7%A1%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%AA-System-%D7%A9%D7%9C-Gewiss 2. הם בצד של הראוטר אני צריך כלי מסויים כדי ללחוץ קונקטורים שיתחברו לראוטר, והאם יש המלצה לכלי כזה לא יקר מידי? 3. האם א…

10. Started by Lost Spirit,

אז ככה, סוף סוף אני קונה את הראוטר המיוחל - wrt54gl (לימים עם קושחת הtomato (אני בכבלים)) המודם שלי הוא terayon, והראוטר, תפקידו לפצל את האינטרנט לשני מחשבים (2.5/256 - החיבור). בין מחשב-ראוטר מחשבים מוצלב או ישיר? ועוד שאלה, את המודם - מחברים בUSB או בRJ45? ואם RJ45 אז מוצלב או ישיר? תסלחו לי על השאלות אבל עבר המון זמן מאז שהתעסקתי עם רשתות :-[ :-\ אם אפשר אז להביא לי בבקשה לינקים לכבלים מזיגזאג, שכן משם אני אקנה את הראוטר. ד"א מה זאת אומרת מסוכך? ( ) תודה, רומן.

• 5 תגובות
    • 885 צפיות
  11. Started by tal_p,

אהלן, אפשרי לחווט שקע כפול ע"י כבל אחד? ובכל מקרה, אם בצד אחד אני רוצה שקע, ובצד שני קונקטור, לעשות את זה מוצלב? עבר זמן מאז שחיווטתי שקעים....

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. Started by מתרגל,

יש לי רשת ביתית עם 5 מחשבים, אני מעוניין לדעת דרך המחשב שלי (שהוא אחד מתוך החמישה), כמה רוחב פס צורך כל מחשב ברשת (כלומר, מי מעיק לי על רוחב הפס :-)), וגם לדעת מה כל אחד מוריד / מה הוא עושה שצורך את רוחב הפס. (אם יש צורך לבצע התקנה של תוכנה על כל המחשבים, אין בעיה, יש לי הרשאות מלאות) הכוונה היא לקבל את כל הנתונים למסך המחשב שלי, ורק אליו - אין צורך לקבל את הנתונים על המסך של כל מחשב ברשת. בעזרת איזו תוכנה ניתן לעשות זאת ? תודה.

• 6 תגובות
    • 738 צפיות
  13. Started by jambo222,

שלום אני לא מבין גדול ואני צריך עזרה אני מנוי הוט אינטרנט 500 ג'יגה עדיין אין אצלנו סיבים אופטיים. לגבי אינטרנט חוטי אני מקבל בין 350 ל 400 ג'גה . לגבי WIFI 2.4 G תלוי במרחק שלי מהפייבר בוקס אני מקבל אות סביר לגבי 5G WIFI אני מקבל אות חלש. קניתי משקפי OCULOS 2 והם לא פועלים תקין ב 5g wifi חלש . השאלות 1. איך אני מחזק את האות WIFI 5G ? 2. קיימת אפשרות לקנות כבל USB למשקפיים ולוותר על WIFI, האם זה יפתור את הבעיה ? תודה

14. אהלן, נכנסתי לא מזמן לדירה חדשה, והבעל בית, שגר בקומה אחרונה, פירגן לי ונתן לי את הסיסמא לרשת האלחוטית שלו. העניין הוא שאני קולט את הרשת רק בחלק אחד של הבית(במרפסת) קראתי בפורומים וקראתי גם בגוגל קצת על חיזוק אות אלחוטי בעזרת repeater שצריך להיות מחובר רק לחשמל, וזה נשמע כמו פיתרון מצויין. אבל עלו לי כמה שאלות - אני צריך רק להגדיר אותו חד פעמית על ידי הלפטופ שלי כדי שהוא יחזק את הרשת של השכן, או שאני צריך להתעסק גם עם הנתב האלחוטי שלו ? איזה מכשירים מומלצים \ האם אתם חושבים שזה יהיה פתרון מוצלח? אני מעוניין לחזק את האות בלי לגעת פיזית בציוד שלו.. אשמח לעזרה, תודה !

• 9 תגובות
    • 7.2k צפיות
  15. Started by natan84,

שלום לכל הנוכחים. ברשותכם, יש לי שאלה. יש לי מחשב בחדר A, שמחובר עם כבל רשת לנתב אלחוטי, שמחובר בתורו למודם ADSL, שמחובר בתורו עם כבל טלפון לשקע בסלון. הנתב מפיץ רשת אלחוטית, שהצרכנים שלה הם HTPC שיושב סלון, ומחשב נייד שמסתובב בכל הבית. כרגע אני לא מרוצה מהקליטה ב-HTPC, ובנוסף צפוי להתווסף מחשב לממ"ד. אני תוהה מה היא הדרך הטובה, הנוחה, והזולה ביותר: 1. לשפר קליטה של ה-HTPC 2. לחבר את המחשב הנוסף בממ"ד לרשת הקיימת. חשבתי על החלפת הנתב לאחד כזה שמשדר חזק יותר (בשביל ה-HTPC), והפיכתו של הנתב הנוכחי לגשר אלחוטי (מחזק אות?) איפשהו בחדר B (בשביל הממ"ד). דעתכם?

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. יש לי 4 מחשבים בבית. אני מדבר כרגע על 3 מהם. המחשב שלי(נייח), מחובר קווית לראוטר rta 1025, לא עבר עדכון קושחה והוא אצלי כבר 5 שנים +- (WIN XP) ועוד 2 מחשבים שמחוברים אלחוטית. לפטופ עם כ.רשת אלחוטי. (WIN 7) ועוד מחשב נייח שמחובר אלחוטית עם מתאם USB של TP LINK עם אנטנה קטנה שמשפר להם את הקליטה בחדר. (WIN XP) עכשיו מה שקורה, שכולם מחוברים ל workgroup, כולם מחוברים לרשת הביתית שלי נקראת "Amit" לכל מחשב יש שם (לשלי על השם שלי, לאחותי על שמה וללפטופ, לפטופ) הלכתי לפי כל מדריך ולפי ההגיון שלי בראש ולא הצלחתי לשתף קבצים/מדפסת במחשבים הללו. בעבר המאוד רחוק(כמה שנים אחורה, זה התאפשר, אני באמת לא זוכר איך ומה גרם לזה להפסק, אני חושב שבעבר היו מחוברות קווי וזה עבד יופי אבל זה היה מכ…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by עמית111,

אני חייב דחוף דרייבר לכבל רשת נראה לי קוראים לזה לא יודע קוראים לו druc-u2 זה דחוף תודה!!

• 12 תגובות
    • 7.5k צפיות
  18. אני רוצה משהו שיאיץ לי באמת .. את האיטרנאט וקיימים כאלה דברים הורדתי כמה דברים מה speedgudie וזה סתם דפק לי ... , עכשיו שאלה ההגדרות המקוריות של הwindwos הם הכי טובות ? יש לי 2 מגה אידסאל

• 3 תגובות
    • 681 צפיות
  19. Started by lior777,

שלום לכם! אני זקוק לייעוץ והמלצה לראוטר + כ.רשת המצב כזה שיש לי בחדר 1 מודם של בזק + מתאם שיחות של בזק בינלאומי ושאליו אני רוצה לחבר ראוטר...... ראיתי בזאפ כל מיני דגמים למשל של TP-LINK בסביבות 150 שקל! החדר השני באותה קומה ללא ממד ויש ביניהם כ 8 מטר רווח ביניהם....... מה דעתכם על זה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748279 חשוב לי מאוד שלא יהיו ניתוקים אקראיים ועוצמת קליטה יחסית טובה....ויעבוד טוב עם המתאם שיחות.....

20. שלום לכולם! יש בביתי 4 משחבים שעובדים רוב הזמן בבית ומחוברים באינטרנט... כולם באותו קומה... רציתי הצעה לנתב אלחוטי טוב איכותי אמין ומקצועי... שייתן לי שקט ורוגע ללא טקלות ולא עיכובים בהורדה ובגלישה.. שייעבוד חלק ומהר... בכל חדר בקומה יש מחשב..:] ושהנתב יהיה מתאים גם למוד כבלים וגם למודם ADSL... תודה ויום טוב...

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by slyy,
    • 0 תגובות
    • 524 צפיות
  22. שלום, יש לי את ה VR600 v2 של tp-link כשנה. לאחרונה התחילו ניתוקים ברשת האינטרנט, גם קוי ( מחשבים נייחים ) וגם בווי-פי. הניתוקים מתרחשים תקופות, כלכמה שעות ואני צריך לנתק את המכשיר מהחשמל/לכבות ובחיבור החדש הוא מתחבר לבד ללא בעיות. יש לי הרבה מכשירים ביתיים מחוברים דרך הווי פי כולל דוד שמש ואני זקוק לו כל הזמן. כאשר יש חיבור קווי, הווי פי הסלולרי מנסה להתחבר ללא הצלחה, לא רק בנייד שלי, בכל המכשירים הביתיים... יש לי בנדל של פרטנר 100 MB , תשתית בזק, אינטרנט סלולרי הוט מובייל. כפי שאמרתי יש לי הרבה חיבורי ווי-פי ושלושה חיבורים קווים. כבר מותש ואני רוצה להחליף את המודם-ראוטר *לא* לtp-link, ...לא הכפת לי להזמין מחו"ל. יש המלצה לראוטר אחר …

• 8 תגובות
    • 3.7k צפיות
  23. Started by KKK,

שלום לכולם. יש לי מודם ADSL ALE 150 בחיבור USB ובשבוע האחרון יש לי ניתוקים כל עשר דקות. בעבר הייתה לי אותה תקלה עם מודם USB ALE 130 והטכנאי החליף למודם הנוכחי אך הנה לאחר תקופה התקלה חוזרת. ביררתי את העניין ומתברר שמודמים בחיבור USB הם בעיתיים ועדיף להחליף למודם שמתחבר לכרטיס רשת. בכל אופן המצב הוא כזה: המחשב שלי מחובר למודם ומחשב בחדר אחר מחובר למחשב שלי עם כבל רשת (ICS). אני לא מבין הרבה בעניין הזה אבל נראה לי הגיוני שאם אני מחליף למודם רשת לא ישאר שקע פנוי כדי לחבר את המחשב השני. בנוסף, אני קונה מחשב נייד כך שבסופו של דבר יהיו שלושה מחשבים שיתחברו לאינטרנט. דיברתי עם טכנאי והוא אמר שעדיף להחליף למודם ראוטר, ככה גם אתפטר ממודם USB וגם אוכל לחבר את שלושת המחשבים. פה אני…

• 36 תגובות
    • 4.9k צפיות
  24. אני צריך להשיג כבל רשת המאפשר חיבור לכרטיס רשת של מחשב נישא. תודה על העזרה חברים

• 9 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים